Permalänk
Medlem

acer aspire m5-581t(g)

Tjena,

har en Acer Aspire m5-581t(g) som är lite över ett år gammal, funkat hur bra som helst annars tills nu. Den dör ibland när man flyttar på den eller ibland till och med bara vid när man puttar på den för och flytta den lite så kan den dö. Har hållt på så ett tag, och nu så funkar den inte.

Startar upp datorn, fastnar den vid användarinloggnings sidan(står och laddar bara när man klicka på användaren). Den kan logga in ibland, men då kommer jag till windows 8 menyn, därefter kan jag klicka mig till skrivbordet men sen kan jag inte göra något annat, försöker trycka upp olika program men inget händer.

Har försökt starta upp w8 avancerade meny för att kunna köra en systemåterställning, men lyckas inte komma in för den fastnar bara när jag försöker öppna det.

Vad kan felet vara, hårddisk som är sönder?

Ska lämna in den tänkte jag, men tänkte höra med er först då garantin har gått ut för 2 månader sen. Går det och öppna avancerade menyn för systemåterställning som på W7 på W8, eller är enda vägen att gå igenom datorn när du loggat in?

Tack
Wille

Permalänk

Har du tappat datorn?

Permalänk
Medlem
Skrivet av marcuswretman:

Har du tappat datorn?

Ja, men den låg i väskan vad kam ha hänt?

Permalänk
Medlem

Och om jag tänker efter va de nog efter det de börja, har väl strulat lite innan också just att den stängts av när man flyttar på den

Permalänk

så som jag ser det, och med min erfarenhet så är det ju aldrig gött att tappa datorn, brukar nästan aldrig göra något bra heller
Har du gjort en diagnostic check på datorn ?

Permalänk

"Running diagnostics on the Hard drive and memory would be a good first step. Memory diagnostics should be available from the bios boot memory (F10 or F12 at bootup). Western Digital and Seagate both have downloadable tools that let you boot from a CD to check the drive. When you tested the XP, that indicates the optical drive is probably ok. Then run disk diagnostics."