Permalänk

Internet oregelbundet lagg

Hej,

Jag har nyligen omformaterat min dator, efter omformateringen så har mitt internet blivit väldigt okonstant, och från ingenstans, vilken tid på dagen som helst så börjar mitt internet att lagga i en obestämd tid. Efter att det har "laggat klart" så fungerar det som vanligt. Obs. Jag är inte en gammal tant på 80 år som har spillt kaffe i datorn. Jag har ominstallerat alla drivers till min Realtek PCIE Ethernet och försökt att hitta några fel, jag har IPv4 på auto... Det är inte Telias fel, då jag har ringt de, och det ser bra ut för dom.
Jag har bara långsamt internet på MIN dator, och inte något annat som är uppkopplat till mitt internet. När det inte är som värst är det inte den hastighet som det SKA vara, tester visar att det är som det ska vara.
Jag har aldrig varit med om det här förut, och jag tycker att det verkar väldigt konstigt.

Jag är ganska säker på att problemet ligger I datorn, istället för i fiberuppkopplingen. Jag har testat på speedtest samt pingtest när det har varit som värst, och det har då varit drygt 120 upp och 120 ner, respektive 0% packet loss, 9 ping, 1ping jitter.

Om det hjälper:
Internet:

Telia Öppen Fiber 100/100
0% packet loss

GPU: GTX 690
PSU: 800w Corsair
CPU: i7 3770k 3,4GHz
RAM: 16GB Corsair
Moderkort: Asus Z77A-S01

Tackar så hemskt mycket om hjälp!

Edit: Jag har ringt telia flera gånger, de har svarat med "Vi ser inget här".

Permalänk
Permalänk
Medlem

Klistra in det här i en batchfil och kör för att kolla om du får instabil ping. Om det instabilar sig, kolla om det händer i båda fönstren. Händer det bara i ping.sunet.se-fönstret ligger problemet i eller utanför din router och din dator och väg till router är okej.

@echo off start "ping.sunet.se" ping.exe ping.sunet.se -n -1 @For /f "tokens=3" %%* in ( 'route.exe print ^|findstr "\<0.0.0.0\>"' ) Do @Set "DefaultGateway=%%*" title %DefaultGateway% ping.exe %DefaultGateway% -n -1

Visa signatur

Spela Swemantle! Du vet att du vill.

Ibland har jag fel, men då är det någon annans fel.

Permalänk

Svar

lokala: 1ms, TTL: 64 (TTL vet jag inte vad det är eller om det är viktigt.)
ping.sunet.se: 2-3ms, TTL: 246
Det är lite packetloss eftersom att den gör timeout lite då och då.

Som sagt, problemet med det långsamma och laggiga internetet är väldigt oregelbundet. Jag har bara idag haft 3 gånger då mitt internet har gått åt helvete, men det finns dagar då det inte händer en ända gång.
Tack för det snabba svaret!

Edit: det kan röra sig om ungefär 10 minuter upp till en halvtimme som mitt internet är instabilt.

Permalänk
Medlem

Eftersom det dök upp i samband med en omformatering av din dator och det endast berör din dator så kan man misstänka att det är din dator som strular. Och eftersom det handlar om nätverkskommunikation så kan man gissa att problemet beror på hur din dator hanterar nätverkskommunikation.

Så vad finns på din dator som hanterar detta?
Firewall? Antivirus? Anti-xxx? Drivisar?

Min gissning är en buggig drivis. Försöka hitta en bättre, äldre, nyare.

Permalänk

Svar

Jag använder Malewarebytes Anti-Malware Pro, Jag har också de senaste driversen till mitt Ethernet kort. Jag vet inte vad jag gör för fel, men jag har upptäckt att mitt internet får en STOR summa packet loss, då det "laggar".
Det här kommer låta väldigt skumt, men jag får ingen packet loss när jag är i ett spel, och till exempel pratar på skype eller teamspeak. Fast när jag går ur spelet, så börjar jag få extrema mängder packet loss, upp till 30%.

Förstår inte vad som orsakar detta, men jag avinstallerade mitt antivirus för att se om de gjorde någon skillnad, men det gjorde det inte.

Mvh

Permalänk

Tack!

Jag tror att jag har löst mysteriet!

Det som var det troliga problemet var mina Ethernet Drivers.
Jag installerade en tidigare version och det funkar perfekt nu!

Tack så mycket för hjälpen madtop och Lemonillusion!