Anslutning till lokalt nätverk saknar giltig IP-konfiguration

Permalänk

Anslutning till lokalt nätverk saknar giltig IP-konfiguration

Tjäääna. Har problem med uppkoppling till mitt internet, vi har 3 datorer i samma rum som är kopplade till en switch (som är kopplad till fiber-enheten). 2 datorer har internet medans 1 fungerar inte av någon anledning. Vi har prövat att byta sladdar och uttag i switchen men resultatet är ändå detsamma. Alla datorer har fungerat, så det verkar inte vara något fel på dem eller switchen, men det är alltid 1 av dem som blir utan internet. (Titel är vad som kommer fram vid felsökning på datorerna) Vad kan detta bero på?
Tacksam för svar.

Permalänk
Rekordmedlem

Ni behöver nog en router för att få tillräcklig med ip nummer.
Men kolla om ni har dhcp igång på alla eller om nån kör manuellt.
(ipconfig /all i kommandotolken)

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

Kolla vad ni får för IP-adresser med ipconfig i kommandotolken. Börjar inte adressen på 192.168 behöver ni troligen en router eftersom många ISP:er begränsar antalet publika adresser. Antalet som ISP:erna delar ut per kund varierar, men antalet krymper eftersom mängden IPv4-adresser håller på att ta slut. Antalet adresser kan stå i avtal/faktura eller borde hemsida/supporten på isp kunna svara.