Disk dyker upp i skivkontroll men inte i finder

Permalänk

Disk dyker upp i skivkontroll men inte i finder

Hejsan!

Jag har stött på ett problem jag varit så rädd för under så många år och alltid varit så noggrann. Men nu var jag slarvig och inte hade backup. Har en disk med bilder, filmer etc från 2000. Disken i sig är 2 år gammal, en western digital my passport. Har alltid haft allt på min lokala disk samt på denna men har nyligen formaterat datorn så hade bara grejerna på disken.

Jag har mac men allting heter säkert likvärdigt på windows för er andra som har det. Disken är formaterad i HFS+(?). När jag kopplar in disken i datorn börjar den blinka och låter som den brukar. Dock dyker den ej upp i finder. Men går jag in på skivkontroll så finns både disken där och partitionen. Analyserade disken med programmet och den sa att den behövdes reparera. När jag trycker reparera så säger den att det inte går och att man måste formatera den.

Har tankat hem lite program som hittar alla filer och mappar men de står på i typ 9 timmar för att återskapa allt material men de kraschar.

Har ni några tips på vad jag kan göra, vilka program som funkar bra till detta eller liknande?
Finns det nånstans man kan lämna in?

Tack!

Permalänk
Rekordmedlem

Gratis recoveryprogram till mac.
http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk
Det går även att köra via livecd/usb utifall det är nått strul med hur macen hanterar en skadad drive.

Du kan lämna in disken till Ahlberg data eller Ibas, Ahlberg har gratis undersökning just nu men räkna med att det kommer att kosta några tusen om den ska återskapas Ahlberg tar 3-7000kr för privatpersoner för "enkla fel"
http://www.ahlbergdata.com/se
http://www.ibas.se/

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

Jag har använt programmet DiskWarrior för att reparera min OSX-partition när den gick sönder.