Problem med täckning, ny router eller AP?

Permalänk
Medlem

Problem med täckning, ny router eller AP?

Hej!

Har idagsläget en asus rt 56u. den står på en hylla i källaren rätt så centralt i huset som har bottenplan och källar våning och är 65m2 per våning.

problemet är att jag har dålig täckning på bottenplanet. jag testade en asus router(Asus RT-N12 D1) som var billig med repeter funktion men den var rätt värdelös, kopplade även in den som AP men räckvidden var inte bra på den. det är mest i hörnen av huset jag tappar signalen. 5ghz bandet är oviktigt för oss då vi endast surfar och kollar på youtube och speldatorerna i källaren har kabel.

så nu funderar jag om en asus rt 66u kan lösa mina täcknings problem eller om jag kanske ska köpa en till rt 56u och ha som AP?
Eller har ni kanske andra tips på bra routrar med väldigt bra räckvidd?

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem

Har du kablar mellan våningar?

Visa signatur

| Citera för svar! | Gilla bra inlägg! |

Permalänk
Medlem

Dra en kabel och sätt en 56u som accesspunkt löser problemet enklast, imo. Om det inte finns alternativ i konfigurationen för accesspunkt, stänger du bara av dhcp och kopplar ihop dem på lan-portarna

Permalänk
Medlem

Har kabel mellan våningarna men kommer nog dra en till om det blir så att jag skaffar en till rt 56u som AP för att få den centralt.

Men enklast vore ju en enda router som är stark och klarar att täcka båda våningarna, därför har jag ögonen på rt 66u ihop om att den är lite mer kraftfull än 56an.

väldigt svårt att hitta test på nätet om just räckvidden. men 66an ska vara ledande för vanliga "hemma" routers men frågan är just hur mkt bättre än 56an är den?

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.