Min lagringsdisk tänker länge varje gång jag ska komma åt något

Permalänk
Medlem

Min lagringsdisk tänker länge varje gång jag ska komma åt något

Hejsan. Har en knappt halvåret gammal WD 3tb 7200rpm disk som jag använder enbart för lagring. Det har varit såhär sedan den var ny men aldrig riktigt tänkt på det...

Hur som så tänker den typ 5-6 sekunder innan jag kan öppna nån mapp eller komma åt någonting över huvud taget från den. När en mapp väl kommit upp är det inga problem att backa och komma in i andra mappar direkt men det är just när jag inte rört den på några minuter och ska kolla på nått igen som den tänker efter en stund.

Är inte speciellt brydd av det tänkte bara höra om det ska vara så eller om jag kan åtgärda det eller till och med att den kanske är defekt helt enkelt.

Permalänk
Medlem

Plattorna stoppas efter ett tag och det tar några sekunder att snurra igång dem igen. Det är helt normalt.

Visa signatur

Spela Swemantle! Du vet att du vill.

Ibland har jag fel, men då är det någon annans fel.

Permalänk

är det inte deras "eco mode". hårddisken är i vila så den inte drar ström och på så sätt förlänger livslängen på dem. har 4 WD diskar som har samma uppstarts tid som den du har. hoppas det var till någon hjälp :).

Visa signatur

🖥 → Intel Core i5 4670K 4.5 GHz |GPU: 2x EVGA GeForce GTX 970 SC ACX 2.0 Sli |Moderkort: MSI Z97 GAMING 7 |RAM: Corsair 16GB 1600mhz |PSU: be quiet! Dark Power Pro10 750W 80+ Gold Modulär |SSD: 1x Samsung SSD 840-Series 120GB 1x Samsung SSD EVO 840-Series 250GB 1x Samsung SSD EVO 850-Series 500GB |HDD: 2x 1TB, 2x 2TB, 2x 3TB |OS: W7 64-bit

🖥 →Ryzen 7 2700x @4,2ghz • Asus Strix gtx 1080ti • 32GB DDR4 3200MHz • ASUS ROG STRIX X470-F GAMING

Permalänk
Medlem

Men bra då är det i alla fall inget fel Tack för svaren!

Permalänk
Avstängd

Gå in i energi settings för windows och ändra när diskarna hamnar i sovläge

Permalänk
Medlem

Första jag stänger av är sleep på diskarna i energi inställningarna. Fruktansvärt irriterande när man ska in på disken och måste vänta på skiten spinner upp igen.

Permalänk
Medlem

jag har samma på en wd black, ska kolla energisparningsmöget men jag är nästan säker på att jag har stängt av det. Ingen annan disk beter sig så, så jag tror mer på att det är ngt annat. Såvida man inte kan sätta en specifik energisparningsinställning per disk, vilket även det är konstigt då jag inte stängt av det per disk.

Men som andra sagt, det kanske är någon inbyggd eco-trams, vilket jag inte riktigt var ute efter när jag köpte en wd black-disk (som bekant ska vara high performance).

Permalänk
Medlem

Hittade detta:
http://community.wd.com/t5/Desktop-Mobile-Drives/WD1003FZEX-C...

Så har ni WD1003FZEX, ta en titt där och posta, jag gjorde det precis, ska testa min disk när jag kommit hem.