Permalänk
Medlem

Musen dubbelklickar, men enbart ibland.

Hejsan.
Jag har läst många olika trådar men har inte funnit en tråd där musen dubbelklickar ibland vid enkelklick, så det är väl lika bra att göra en.
Jag har en Qpad 5k pro och för ungefär 3 veckor sedan så började min mus dubbelklicka vid enkelklicka men enbart 50% utav klicken blir dubbelklick, ibland flera st och ibland så det är inga dubbelklick på några minuter. Vad kan detta bero på? Är det något fel på mjukvaran eller är det något fel på musen?
Vad ska man göra?

Mvh, Jonathan

Permalänk
Inaktiv

Nästan säker på att det är hårdvaran. Har för mig att det är rätt vanligt att delen, som känner av när knappen tycks ned, blir lite kajko efter ett tag.

Permalänk
Medlem

Möss brukar göra så när dom börjar bli äldre och lite slitna.
Dax att plundra spargrisen för en ny

Visa signatur

Acer Predator Helios 300

Permalänk
Medlem

Det är oftast den lilla brytaren som går sönder, väldigt lätt att byta ut om man kan löda, har själv bytt den på min gamla explorer 3.0 som är känd för att lägga av efter ett tag. Skrotade en gammal sketen logitech mus och tog brytaren från den.

Ser ut typ såhär, på sidan som är vänd bort sitter en liten knapp:

Tycker du borde ge dig på ett försök att reparera den! Du gör en tjänst för både miljön och din plånbok

Skrivet av razkul:

för ungefär 3 veckor sedan

EDIT: Men själva musen är mycket äldre än så? Annars är det direkt till affären som gäller så får du nog den utbytt, annars får du nog försöka fixa den.

Visa signatur

i7700K | GTX 1080 | 16GB

Permalänk
Rekordmedlem

Det är troligen brytaren, förmodligen är det en variant av Omron d2fc och de kan du byta, finns att köpa billigt på Ebay
http://www.ebay.com/itm/5pcs-D2FC-F-7N-ORIGINAL-Micro-Switch-...
eller kanske den här versionen.
http://www.ebay.com/itm/1-2-5x-New-OMRON-D2FC-F-7N-Micro-Swit...

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.