Permalänk

Laptop för 5-6000 kr

Hallojs!

Jag behöver en ny laptop för omkring 5-6000 kr, fokus ligger på bra batteritid, relativt låg vikt (då jag tänker använda den i skolan) och en slät pekplatta (ej knottrig). Jag är också inställd på en 15-tummare. Nedan radar jag upp vad jag tänker använda den till, eftersom det blir snyggast.

  • Film/Serier

  • Skolarbete

  • Programmering

  • Spela enklare spel (om Civ 5 fungerar så vore det dock trevligt, men inte avgörande)

Jag har spanat in tre intressanta datorer, vad tror ni om dem, finns det någon lämpligare kanske?

https://www.komplett.se/asus-f550la-156-hd-matt/808885

https://www.komplett.se/hp-pavilion-15-p042-156-hd/817029

https://www.komplett.se/hp-pavilion-15-p074-156-hd/818234

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Vad är det för programmering du ska göra? Är det tunga program kan det hända att du behöver en dator med bättre grafikkort. Annars du jag du ska satsa på asus. Jag tycker de är bäst!

Permalänk
Medlem

Vad är det för programmering du ska göra? Det kan vara viktigt att ha ett dedikerat grafikkort för det. Men om du vet att du inte behöver det röstar jag för att du ska satsa på asus. Jag har haft asus hela livet och de har sällan krånglat.

Permalänk
Medlem

https://www.komplett.se/asus-f550ln-156-fhd-matt/808888#!tab:... kanske?
Programmering tar sällan mycket kraft, dock är det väldigt skönt att sitta vid en skärm med hög upplösning och kunna ha flera fönster vid sidan om varandra. Om jag hade köpt en laptop idag hade jag inte köpt någon med mindre än 1920x1080 upplösning. Har själv en med vanlig HD-upplösning och känner verkligen att den låga upplösningen hindrar min produktivitet.

Om du känner att datorn är lite slö och du har sparat ihop lite mer pengar tycker jag att du ska slänga in en SSD också. En 5400 rpm disk känns oerhört långsam imo.

Permalänk

Jag kommer att programmera i C++, men den ASUS F550LN som länkades såg bra ut! Tänkte inte på att de jag kollade på inte hade full HD-upplösning :). Det kan nog bli den, tack för svaren!