Beslutsångest! står mellan 3 datorer, till musikproduktion

Permalänk
Medlem

Beslutsångest! står mellan 3 datorer, till musikproduktion

Hej, jag har nu länge varit inne på att köpa en laptop och jag har kommit fram till tre alternativ. Då jag har ganska mycket pengar i presentkort på komplett är allt därifrån.

Jag använder mest datorn till att producera musik, så vad skulle vara bästa alternativet?

alt 1 https://www.komplett.se/msi-gp70-173-full-hd/812913 dyrast
alt 2 https://www.komplett.se/msi-gp60-156-full-hd/815488
alt 3 https://www.komplett.se/lenovo-ideapad-y50-70-156-full-hd/817...

är det värt prisskilanden att få SSD disken som i alt. 1?

Permalänk
Medlem

Jag skulle satsa på mer ramminne, 12 eller 16 gb beroende på hur mycket plugins och softwareinstrument du använder. Det billigaste jag hittade är
http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/193307-acer_aspire_v3-772g_173_full_hd-i7-4702mq-16gb_ram-256gb_ssd1tb-gtx750m-win_8&atcl=external:ref
Dock inte från Komplett.

Ta så mycket ram du har råd med, i7 quadcore, gärna ssd. Det handlar om hur resurskrävande musik du gör och hur mycket du vill framtidssäkra.

Vilket musikprogram använder du?

Kommer du gamea nånting?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

fruityloops och en del cubase, gör mestadels electroniskt så blir en hel del plugins, datorn jag har nu har ofta börjat sega i slutet av ett projekt, den är förvisso snart 3 år gammal.

Nja det ända jag gamar är Diablo 3 HoN och CS:GO så inte speciellt krävande spel.

Permalänk
Medlem

Ah ok. Vill du undvika att det segar mot slutet så är det ramminne du bör satsa på. Ssd snabbar upp laddningstider vilket är trevligt, men då bör du helst ha alla softwareinstrument på den också, då kanske du behöver en stor ssd. Kan bli väldigt dyrt med andra ord.

Prio:
Processor
Ram
Ssd

Den dyraste datorn du länkade funkar nog, men ta hellre 16gb ram utan ssd imo.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Tips: Kolla i aktivitetshanteraren i din nuvarande dator när det segar ner, då ser du vad som segar. Om ram-minnet används till 100% så är det det du ska ha mer av, om processorn jobbar till 100% är det en starkare cpu du ska ha.

Nu har du inte sagt något om vad du har för dator, så om den har typ 2 gig ram och någon usel processor så hjälper det kanske inte att kolla då allt antagligen flaskar.

Vad har din nuvarande dator för specs?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

4GB ram och 3.2 x 2 AMD processor så långt ifrån vad som är bra nu för tiden. Använder inte allt för mycket softwareinstrument, vet att sånt brukar läsa direkt från hårddisken, så SSD är väl inget super måste men kan ju vara trevligt att ha! som det är nu är jag säker på att det är processorn som fuckar och en i7 är ljusår bättre än vad jag har nu så borde lösa problemet, sen angående ramminnet tror jag 8 GB skulle räcka engentligen men såklart 12 eller mer är bra för framtiden.

Ang. Acerlaptopen, hur bra är egentligen kvalitén hos acer? hört många som klagat. Det kanske bara är i dom billigare modellerna dock? MSI och Lenovo känns mer som att dom är kända för kvalité eller har jag helt fel?