Fråga om köp av datordelar från annan ort...

Permalänk
Medlem

Fråga om köp av datordelar från annan ort...

Hejsan Sweclockers!

Jag har en liten undran om någon har erfarenhet av att beställa datordelar ifrån andra länder än vad vi är vara vid. Har en bunte människor i min omgivning som har talat varmt om http://www.aliexpress.com/ och jämfört den med mer eller mindre tokbillig ebay fast från Kina, inte sämre produkter, bara inte de märken vi är vana vid. Är detta något som skulle vara värt att kolla in och kanske satsa på om man kan få delarna billigare än i Sverige/USA och gratis frakt?

Finns det en vänlig själ som skulle kunna hjälpa mig att kolla om det finns liknande grafikkort/moderkort/minnen etc på den siten och det skulle vara billigare än att köpa liknande produkt från t.ex. komplett/Inet.

Anta att det skulle vara en speldator för ca 8000, inga hårddiskar (kaske en SSD), som jag har i åtanke... Mest är jag intresserad av om det är ekonomiskt försvartbart och om man får lika bar grejer som hos leveratörerna man är van vid, för är det inte så att allt vi köper ändå tillverkas där nere?

Permalänk
Medlem

Det är väl som alltid.. Man får vad man betalar för.

Made in Hong Kong, utan garantier eller måste skicka ner grejerna dit... nej tack.

Visa signatur

Hemma hos mig är det en Microsoft-fri miljö..
Dator 1: iMac 27" 5K - i7 4,2GHz - 32GB 2400MHz CL14 - 512GB SSD - Radeon PRO 580 8GB - 2xDell P2715Q 4K - 4TB Lacie D2 Thunderbolt
HTPC: ASUS X99-M WS - i7 5960X - H100i GTX - 16GB 3000Mhz - Samsung SM951 512GB - ASUS GTX 780 DCU II OC - AX860 Platinum - Corsair 350D - Linux
Bärbar 1: MacBook PRO 15" 2018 / i7 / 512GB SSD NAS: Synology DS918+ 32TB+2x512GB SSD

Permalänk
Sötast

Regeln när det gäller Kina är oftast :

Om du söker en produkt du kan lita på samt kunna returnera/få garanti på så köp den i Sverige/EU.

Om du söker en produkt som är rolig, intressant, billig och accepterar att de pengarna du betalar i 90% av fallen inte läggs på något seriöst så go ahead - Kina är riktigt ballt.

Du kan _ALDRIG_ Köpa en produkt från Asien och förvänta dig att få ett original, isåfall utgår du ifrån helt fel synsätt.
Är du beredd att gambla lite pengar för en chans på helt ok grejer då är Kina bra.