USB-minne tappar anslutningen

Permalänk
Mattecoach

USB-minne tappar anslutningen

Hej,

När jag använder mina USB-portar på fronten av chassit tappar USB-minnet anslutningen. USB-minnet funkar fint i portarna på baksidan och andra enheter funkar fint i portarna på framsidan. Det verkar också bara som att anslutningen kan tappas när jag överför filer, annars syns minnet hela tiden.

Några förslag?

Chassi: Fractal Design Define R4
Moderkort: MSI Z77A-GD65 Gaming
USB-minne: Corsair 64 GB USB 3.0

Permalänk
Permalänk
Mattecoach
Skrivet av jookeer:

Glapp i USB-portar är vanligt

Trots att inga andra enheter glappar? T.ex. har jag kopplat in telefonen och överfört stora filer utan problem, USB-minnet tappar anslutningen på mindre än en minut.

Permalänk
Permalänk
Rekordmedlem

Det är nog så att toleranserna på kontakterna drar åt varsit håll, då kan ju ditt minne och datorporten glappa om de kombineras, men byter du en av dem så blir det kontakt, troligen så ligger kontaktstiften precis på gränsen för att fungera, du kan kanske gå runt problemet genom at ansluta nått emellan tex en förlängningskabel, eller varför inte sätta en usbhub på skrivbordet, att hålla på rycka i datorlådan är bara bökigt.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

Titta efter oxid på stickan och USB kontakten. I en kanon värld så guldplätterar man dessa, men tyvärr har billiga chassi och billiga minnen inte detta, vilket gör att oxider bildas som i sin tur ger dålig kontakt.
Ibland får man försöka böja USB kontakten ovansida (den plåten som går runt hela kontakten) blir lite böjd så att den trycker hårdare för att få bra kontakt. Om du gör det, gör det på USB kontakten först. Den blir lite svårare att ta in/ut, och det ska inte ens 0,25mm till för att det ska bli bra, bara precis en liten böj.