Permalänk
Inaktiv

Acer XB270H vs XB270HA

Hej!
Har någon koll på skillnaden mellan Acer XB270H och XB270HA? Båda har G-sync om man läser på nätet - men kostar helt olika.

Acer XB270H
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2717406

Acer XB270HA
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2717405

Om Acer XB270H har g-sync som det står på nätet så är det ju ett sjukt bra pris för denna skärm?

Mvh

Z

Permalänk

XB270H har inte G-sync enligt prisjakt iallafall.

Permalänk
Inaktiv

Precis - enligt prisjakt har den ej g-sync. Men läser man på lite olika sidor (ex komplett) så nämns g-sync i beskrivningen.

Jag ringde upp Acer support - inväntar svar från dem (svenska support skulle höra av sig när de hade infon).

Mvh

Z

Permalänk

Borde vara rätt safe att beställa den billigare av de två.
På billigaste affären uppger man också att den ska ha G-sync.

Om den skulle sakna G-sync lär du ha all rätt i världen att returnera den.

EDIT:
Enligt youtube-videon här http://www.arsadata.se/sv-se/product/acer-27-led-xb270h-1920x... så verkar det dock endast vara g sync på HA'n.

Permalänk
Inaktiv

Tack Sambuccashake för länken!

Mvh

Z

Permalänk
Skrivet av Zeke82:

Tack Sambuccashake för länken!

Mvh

Z

Hej har dom hört av sih än?`har den G-sync eller inte? för jag har tänkt samma som dig och är lite förvirrad..

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Xanwarrior:

Hej har dom hört av sih än?`har den G-sync eller inte? för jag har tänkt samma som dig och är lite förvirrad..

Hej! Ursäkta sena svaret (blev ej notifierad av ny post).

Det är enbart HA modellen som har g-sync. Jag köpte den själv och på paketet står det "XB270H Abprz" utöver g-sync loggan.

Fantastisk skärm, dock upplever jag lite bleeding på den - men inget man märker i spel. Monterade min på väggen och sitter 35cm ifrån den = mäktig upplevelse. Kan tipsa om att fläska på med ett bra grafikkort så att Du håller 144 fps. Ej ett måste dock iom g-sync - men ack så underbart!

Med vänlig hälsning,

Z

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Hallå där. Nu när du antagligen har haft denna skärm ett tag, är det fortfarande något du rekommenderar?

Permalänk
Medlem
Skrivet av eldavido:

Hallå där. Nu när du antagligen har haft denna skärm ett tag, är det fortfarande något du rekommenderar?

Jag skaffade denna skärmen precis!

Skärmen i sig är riktigt bra, kanonfärger för att vara TN.
Att det är 1080 på 27" är inget som stör mig allt men att sånt är ju väldigt subjektivt. En del säger sig se legobitar medans andra ser silke. Beror ju också på hur nära man sitter. Jag sitter 70-100cm från skärmen.

144Hz funkar väldigt bra och G-Sync, ja vad ska man säga om G-Sync? Jag kommer aldrig köpa en skärm utan det från och med nu. 144Hz är det nya 60Hz. G-Sync är V-sync som det borde ha varit ifrån början, silkeslent utan allt inputlag.

Men allt ju självfallet inte perfekt. Då hade vi inte haft forum som detta.

Power On-Led'en sitter rätt skumt till. Ligger emellan två knappar inpressad som en sill. Den har en tendens att lysa en rakt i ögat om man hamnar i skumma vinklar.

Den är väldigt plastig och ranglig. Inget som stör mig då jag varken ska gosa med den eller använda den som tillhygge. Men värt att tänka på för de som prompt ska ha stenhård plast och aluminiumramar.

Min lider av rätt mycket blå backlight bleeding. Väldigt störande i mörka scener och spela som är allmänt mörka. Dom blåaste ställena kan skina igenom på relativt ljusa spel.

Hela skärmen

Längst upp till vänster

Längst ner i mitten

Längst ner till höger

Min skärm verkar inte vara ihopsatt korrekt och ramen sitter skevt på två ställen (clipsen sitter förmodligen inte i). Inget jag tänker pilla med själv då garanti möjligtvis försvinner då.

Längst ner till vänster

Längst ner i mitten

Var det värt pengarna? Både ja och nej. Hade skärmen varit fri från problem som backlight bleeding och skitkass montering så hade det varit det! Tyvärr så är den inte det.
Vill jag ha kvar den? Modellen vill jag ha kvar men detta exet ska försöka hitta hem till Inet igen. Om det blir återköp eller utbyte vet jag inte ännu. Risken finns ju alla alla deras exemplar är lika kassa tyvärr.

Visa signatur

Laptop Workstation PC Specialist || Intel 10875H - 250mv & Liquid Metal || Nvidia RTX 2070 883mv @ 1935MHz & Liquid Metal ||64GB Ram || Samsung 970 EVO 2TB + 512GB OEM || 1TB & 512GB External SSD + 2.5TB NAS
Lyssna gärna på mitt band The Mulak Mind
Citera gärna om du vill ha svar!

Permalänk
Medlem

Har någon här gjort/hittat några mätningar. Hittar bara en källa som specificerar input lag men stödjer den G-sync så borde det ju va närmast omöjligt den har något väsentligt? trustedreviews lyckades mäta upp 9 ms mer än någon dell Samsung S27D590PL som jag inte heller hittar några andra värden på.

edit: Verkar som den inte har g-sync ändå.

Visa signatur

Corsair A850W
Intel I7-7700K Kaby Lake
Asus Z270H GAMING
16 gb RAM
msi 3080 suprim x

Permalänk
Medlem

I har ikke ret!

Jeg har 3 skærme af modellen XB270H og de HAR G-Sync. Der er tydeligt G-SYNC logo på skærmen. I øverste højre (höger) hjørne (hörn) står der: XB270H og i øverste venstre (vänster) hjørne (hörn) sidder både G-SYNC logo og nVIDIA 3D VISION logo.

Herunder kan man se højre (höger) og venstre (vänster) hjørne af skærmen som jeg lige har fotograferet. Jeg har haft skærmene i 2 år nu, og jeg har testet dem helt op til 144MHz og de fungerer perfekt.

Jeg kører et setup m. 3 skærme. Lige nu har jeg dem i pivot, så de står lodret (vertikalt) fordi jeg bruger dem til at arbejde på og ikke mindst som pokerspiller der spiller 24 borde på samme tid er det en fordel med 3 paneler i pivot. Det er derfor det ser ud som om logoet sidder "forkert" (fel) på skærmen/displayet.

Hilsen fra "fellow-scandinavian" i Danmark