Permalänk
Medlem

Irriterande problem med Youtube

Hej!
Har haft lite olika problem med Youtube nu de senaste månaderna. Verkar som eventuellt fel antingen ligger hos min ISP eller på Youtubes sida.

Felet visar sig oftast i att cirka 1 av tio videos som jag försöker spela på min dator med Firefox inte startar, och alltså står på 0:00 i tid och "laddar" med svart skärm. Testar jag sedan att starta samma klipp på min Nexus 5 kraschar Youtube-appen helt ibland, eller så kan den inte ladda.

Startar jag sedan Chrome på datorn kan videon visas - efter runt 10 sekunders laddning.

Det första jag tänker här är att felet ligger i min router, så jag testar att köra direkt i väggen. Fortfarande fungerar inte dessa specifika videos på datorn inte. Kör jag mobilen på mobila nätverket kan den ladda utan problem.

Då det inte verkar vara fel med hårdvaran, antar jag att antingen ISP eller Youtube ligger bakom felen. Frågan är nu hur jag ska gå vidare med felsökning? Jag har T3 som operatör, och har haft många problem med att internet ibland försvinner en hel dag åt gången, cirka varannan vecka. Har sagt upp abonnemanget men är rädd att felet kommer finnas kvar även när operatör byts om 2 månader. Något som är konstigt är att klippet fungerar någorlunda i Chrome på datorn, men däremot kan få min mobil att krascha. Kan verkligen en operatör orsaka sådana fel?

Permalänk

Du skrev att videon fungerar om du ser på chrome? isåfall byt webbläsare till chrome.
Jag själv har T3 och det funkar perfekt. om du tror det är fel med internet så gör ett test på bredbandskollen.se före du bestämmer om du ska byta. det kan också vara routern som är dålig testa koppla datorn direkt till väggen.