Intel NUC med Core 5000-serien "Broadwell" dyker upp på webben

Permalänk
Skrivet av Hanton:

Intels NUC-kit har väl aldrig varit fläktlösa? Det finns däremot några passivt kylda tredjepartschassin.

Skrivet av merdique:

Du har rätt, ingen av hittills släppta NUC är fläktlösa, dom må vara tysta, men inte fläktlösa. Hoppas verkligen de nya är det.

Jo, det finns en original NUC som är fläktlös (och ganska prestandalös för den delen):
http://nucblog.net/2014/05/part-2-bay-trail-atom-nuc-as-htpc-...
http://nucblog.net/2014/05/part-1-first-look-at-the-fanless-a...
DE3815TYKHE riktar sej alltså inte direkt till vanliga hemanvändare, men om man värderar x86 med helt ljudlös drift i minsta tänkbara chassi så kan detta vara nått.

Skrivet av Lessismore:

Förvisso, men det ändrar ändå inte det faktum att Intel är hycklare. En desktop-i3:a har 2st fysiska kärnor (4st logiska med HT) och en mobil-i5 har också 2st fysiska kärnor (4st logiska med HT)
...
Å andra sidan hycklar inte Samsung lika mycket som Intel, eftersom Samsung anger "mini" i produktnamnet, resten får kunden räkna ut.

Det är typ ännu värre än så eftersom det faktiskt finns 2 st desktop i5-CPUer som har 2 kärnor (+HT).
Dock håller jag inte med om att Samsung är mindre fula, eftersom dom mjölkat namnet Galaxy (som från början bara var high-end) i sina budget lurar oxå.
Och att ha en Galaxy "S" och en Galaxy "ACE" är som att avsiktligt bädda för bedrägeri i butikerna. Det vore som om Intel skulle skilja på "i7" och "iSeven".

Samsung kanske benämner sin telefon med "mini" i produktnamnet, men Intels NUCar benämns inte med i5/i3/i7 i produktnamnet så jag tycker varken den ena eller andra hycklar mer med sina benämningar.
Intel vill mena att en i5 NUC är högpresterande för vardagliga aktiviteter, eftersom dom flesta såna program inte skalar så bra på mer än 2 kärnor.

Jag håller fö med om att det är sjukt mycket hyckleri i den här branchen, med fula namn o speccar, och ommärkta föråldrade grafikkort, osv.
Intels produktnamn är ju en marddröm att sätta sej in i men jag har lyckats halvt som halvt. Tex blir det lite jobbigt när bokstaven U i processornamnet kan betyda antingen 17 eller 28 watt beroende på om man har en nolla eller åtta som slutsiffra, och att dom ändrar på systemet hela tiden gör ju att man blir skogstokig.

EDIT: Oj, sorry... Verkar som att intel kanske kommer benämna i3 eller i5 i dom nya nucarnas produktnamn.

Visa signatur

Dator: EEE901 N270/ 1GB / 20GB SSD ... Kraftigt nedbantat/tweakat Win7 x86 for speeeEED!
Facebook användare? Hatar tidslinjen? gå med i denna FB-grupp:
Undo Timeline ...med lite tur får h*lvetet ett slut!

Permalänk
Inaktiv

NFC är väl bara till för företag och offentliga lösningar antar jag.

Jag har faktiskt gått och väntat på en uppföljare, men känner mig djupt besviken på hdmi 1.4!
1920x1080 hör till forntiden, kommer aldrig köpa en skärm med den upplösningen igen. Vad ska jag då med en dator som inte klarar 3840x2160? Och nej, DP duger inte, hur många TV apparater har t.ex DP ingångar?

Nästa modell lär väl i vart fall dröja ett år eller så..mycket tråkigt!

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon56869:

NFC är väl bara till för företag och offentliga lösningar antar jag.

Jag har faktiskt gått och väntat på en uppföljare, men känner mig djupt besviken på hdmi 1.4!
1920x1080 hör till forntiden, kommer aldrig köpa en skärm med den upplösningen igen. Vad ska jag då med en dator som inte klarar 3840x2160? Och nej, DP duger inte, hur många TV apparater har t.ex DP ingångar?

Nästa modell lär väl i vart fall dröja ett år eller så..mycket tråkigt!

Det enda som saknas är ju en DP1.2/HDMI 2.0-adapter. Formaten i sig är kompatibla (finns ju massor av adaptrar för tidigare versioner DP->HDMI). Så när bara en sån adapter/kabel kommer klarar ju dessa 4K i 60Hz.

Visa signatur

i7-4770k / Intel RTS2011LC | Asrock Z87E-ITX | KFA2 GTX 680 LTD OC V4 | 16GB G.Skill Ares CL9 1600MHz | Samsung 840 250GB SSD | 2 x 1TB HDD | Be Quiet! Pure Power L8 630W | Bitfenix Prodigy

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lessismore:

Förvisso, men det ändrar ändå inte det faktum att Intel är hycklare. En desktop-i3:a har 2st fysiska kärnor (4st logiska med HT) och en mobil-i5 har också 2st fysiska kärnor (4st logiska med HT).

Gemene hen som köper en dator vars CPU är Intel Core i5-4200Y, bryr sig inte om detaljer om CPU'n, utan läser "Core i5", vilket betyder att den är lika snabb som desktopversionen (om inte, kommer iaf försäljaren ljuga ihop något). I verkligheten är det en über-lågt klockad Core i3 hen köper, som i värsta fall bara presterar ungefär 30% av en desktop-i5:a.

Jag är inte benägen att hålla med, Intel har tre segment i sin Core-i serie: i3 / i5 / i7. i7 är alltid den snabbaste inom sin generation, prisklass och TDP segment. Det är inte speciellt svårt att förstå eller förhålla sig till. Att det blir problem när man jämför mellan olika revisioner (Ivy mot Haswell eller likande) är inte så konstigt. Att en i5 menat för stationärt bruk har fyra kärnor utan HT betyder inte att en mobil i5 måste ha samma, det enda du behöver veta är att en i3 med samma TDP och generation som en i5 är något segare och billigare.