The Pirate Bays domäner kan beslagtas

Permalänk
Medlem
Skrivet av L'ombra:

Bommar man igen ett fysiskt tillhåll så skulle denna kunna flytta till annan ort, då behöver man bara veta den nya adressen. Låter som en bra liknelse tycker jag, då fysisk plats inte har någon betydelse i detta fall. Ta bort skyltar låter snarare som.. ja, jag vet inte, att man skulle behöva ange IP-adressen istället för domän? Heh.

Det är ju det som händer, domänen pekar bara mot en IP-adress hur svårt är det att fixa domäner runt om i världen eller ta reda på en IP-adress för att komma runt domänspärren?

Skrivet av L'ombra:

99% som sagt. Jag är säker på att det finns folk som använder TPB utan att bryta mot upphovrsrättslagen. Kul för dem, men ingen inbillar sig att TPB är något annat än en sida för att få tag på material olagligt, annat än för en mycket liten minoritet. Vet inte vad Soundcloud är eller hur det fungerar, så jag kan inte kommentera det.

Vilken verksamhet i "verkligheten" skulle komma undan med "vi sysslar inte bara med olagligheter, 5% av vår verksamhet är helt laglig!"? Korrumption och diverse fusk åsido, vilket iofs förekommer.

Problemet med TPB är att den bara länkar i första hand, de gör inget olagligt och domen som de fick på sig är så utdragen (medhjälp till medhjälp) med detta skulle du kunna gå mot trafikverket för att de tillandhåller vägar så folk kan dö på. Eller knivtillverkare för medhjälp till medhjälp för mord. Helt löjligt. Med detta kan du i princip ta ner allt. Sedan så är siffrorna om 5% ganska från inget, Vad sägs om att 70-80% av materialet (länkarna) på TPB är lagliga enligt deras egna studie. Klart kan man motsätta sig dessa siffror men då får man antingen hitta en riktig studie än att ta siffror från MPAA eller dylikt.

Citat:

Friday, Kolmisoppi revealed that he had looked more directly into the issue by performing a survey on 1,000 random torrents from the site. Along with some workers in chat rooms, Kolmisoppi tried to figure out how much of this material appeared to infringe copyright—though they apparently did so without downloading any of it.

http://arstechnica.com/tech-policy/2009/02/pirate-bay-survey-...

Skrivet av L'ombra:

Om detta ska kosta en mindre förmögenhet i skattepengar så kan jag hålla med om att det verkar onödigt. Det kan jag ge er. Såg det inte på det viset först. Dock verkar det inte som att det är det argument de flesta yrkar på, utan att man har rätt till någon slags frihet som innebär att man kan göra precis som man vill.

Mjo men tänk dig vad allt detta kostar, löner för åklagare, vi har redan 3+ åklagare (special styrka) som sitter med detta konstant. Sedan alla procedurer som krävs och som åklagaren själv sade, detta är en ballansgång mellan censur och våra rättigheter. Får man ner en TPB domän för att den länkar, vad stoppar en för att dra ner andra domäner eller bloggar för att där kan förekomma länkar. Skall man blockera hela flashback exempelvis?

Klassisk slippery slope, ta en titt vad som hände med porr filtret i UK där legitima sidor blev blockerade. Ta en titt på alla DCMA hot Youtube får in där mycket mycket stor del är helt bara fel.

Att artister skall få betalt är självklart men kanske man bör titta på själva strukturen de jobbar inom. Varför skall skivbolag få 3/4 av artisternas inkomst?
http://www.idg.se/2.1085/1.607864/nej-det-ar-inte-spotifys-fe...

Känns nästan som affären med hempa i USA, förbjud det med hjälp av anti-drog lagar för att rädda avverkningen.

Visa signatur

Arch - Makepkg, not war -||- Gigabyte X570 Aorus Master -||- GSkill 64GiB DDR4 14-14-15-35-1T 3600Mhz -||- AMD 5900x-||- Gigabyte RX6900XT -||- 2x Adata XPG sx8200 Pro 1TB -||- EVGA G2 750W -||- Corsair 570x -||- O2+ODAC-||- Sennheiser HD-650 -|| Boycott EA,2K,Activision,Ubisoft,WB,EGS
Arch Linux, one hell of a distribution.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Commander:

Klassisk slippery slope, ta en titt vad som hände med porr filtret i UK där legitima sidor blev blockerade. Ta en titt på alla DCMA hot Youtube får in där mycket mycket stor del är helt bara fel.

Det är inte bara i UK där det blev så. Samma sak har skett i ALLA länder där liknande filter införts. Jag var en av de personer som fick tag på listan från det svenska "barnporrfiltret" och granskade ett stort antal siter (det här var innan lagen ändrades så att "tittförbud" infördes, bör påpekas, så jag bröt inte mot någon lag).

Av de över 2 000 siter som jag granskade så var det ca. 1% som innehöll barnporr. Större delen var så kallade TGP-sidor, thumbnail gallery page, sidor som publicerar screenshots från porrvideos och webcamvideos och lurar folk att klicka vidare, vilket gör att kommer till en ny sida, och en ny, och en ny. Syftet är bara att få annonsintäkter.

Ett antal siter var av typen "tonåringar i bikini", knappast det man förknippar med barnporr. Ett mycket stort - anmärkningsvärt stort - antal siter var helt vanliga gayporrsiter och andra hade inget med porr att göra överhuvudtaget. Bland annat var en sida om bonsaiträd blockerad, liksom flera sidor som hade gästböcker som blivit spammade med porr.

Men barnporr - alltså klart minderåriga barn som utsätt för övergrepp eller fotograferas i klart sexuella situationer - det var det ont om. Jag misstänker att så fort någon amäler en sida till Ecpat eller liknande, så skickar de länken vidare till de som sköter filtret, och de lägger bara in den utan att göra någon granskning.

Visa signatur

[AMD FX8350 BE @ 4GHz] - [Arctic Cooling Freezer 13] - [2 x 4096 MB 1600MHz Corsair] - [GA-970A-DSP3] - [Sapphire R9 390 Nitro 8GB] - [EVGA Supernova G2 750W] - [2TB Seagate Desktop + 3TB Toshiba + 2TB Samsung G3 Station + 480GB Toshiba SSD] - [BenQ MK 2442 23.6"] - [QPAD OM-75]

Permalänk
Medlem

Dummaste jag hört
Ska dom beslagta allt som kan användas till olagliga saker då i framtiden?
Då kommer vi inte leva med något längre.

Patetiskt användande av skattepengar.

Permalänk
Inaktiv

TPB.gov?

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Paddanx:

Problemet är att blocket och piratebay har enormt mycket gemensamt.
Piratebay lägger inte upp materialet, endast länkar, info och ev bilder.
Blocket lägger upp en annons med info, ev länkar och bilder samt beskrivning.
Båda kan kan användas för att göra olagliga saker, båda används dagligen till sådant syfte och båda siterna tjänar pengar på reklam. Ingen av siterna tar direkt ansvar för vad som läggs upp, utan det ansvarar de som publicerar innehållet (enligt både piratebay och blockets regler).

Vi pratar uppenbarligen förbi varandra. Du pratar om att du är missnöjd med domen. Jag vet att du har åsikter där. Jag låter som jag skrev i förra inlägget bli att lägga någon värdering i den delen. Men det är viktigt att hålla isär domar och verktyg för att verkställa domar. Det enda jag har gått in på är att verktyget inte behöver vara felaktigt. Hur lika man kan beskriva blocket och piratebay är inte relevant ur mitt resonemang. Det som spelar roll är att den ena verksamheten har fått en dom på sig att upphöra med verksamheten. Tyck vad man vill om domen, men när en sådan dom finns bör det också finnas verktyg att verkställa denna dom.

Skrivet av Paddanx:

Sant att förra ägaren av domänen har dömts, men så vitt jag vet är det nya ägare idag. Och i detta land är man (rätta mig om jag har fel) oskyldig till motsatsen är bevisad. I denna liknelse så dömer du den nya ägaren av en bostad som skyldig, för den gamla ägaren begick brott. Spelar ingen roll om de så upptar exakt samma handling, så är de oskyldiga till en domstol bevisat motsatsen.

Nu var det väl så att verksamheten också skulle upphöra vilket den inte har gjort. Man kan bolla runt med loopholes i lagen hur mycket som helst genom ägarbyten, tillfällig nerstängning, serverflytt, namnbyte eller vad som helst med mera men faktum kvarstår att verksamheten har fortsatt och det skulle den inte göra. Ett bra råd till de nya ägarna är att inte ta över/köpa en site som är förbjuden och enligt en dom skall stängas ned enligt domstolsbeslut. Det gäller om man köper en häleripantbank, tar över en smugglingsorganisation eller en site som i detta fallet.
Sedan gäller inte det du säger heller för när det kommer till häleriverksamhet så blir man också av med grejerna även om man köpt dem "i god tro".

Skrivet av Paddanx:

Problemet är att en dom som denna blir praxis för framtida domar, och måste därför vara mycket objektiv, och inte baseras känslor för en individuell site, utan hela agerandet måste jämställas med alla siter, då alla är lika under lagen.

Jaja. Återigen pratar du om domen här. Den delen undviker jag ;). Jag vill bara poängtera rimligheten i verktyget i sig.

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Medlem
Skrivet av Murvel:

Vet inte riktigt vad du är ute efter här, men jag syftar på den lilla människan som den lilla människan, det är alltså inte en omskrivning för TPB. Utan snarare att vi medborgare i landet blir utsatta för övervakning, censur och annat otyg från statens håll.

Folk som inte vill betala för andras arbete har även försökt, men inte riktigt lika bra, att sälja lagar som säger att man måste betala för andras arbete som "övervakning, censur". Att behöva betala för någons arbete är inte censur. Tycker du att hastighetsgränser också är övervakning eller censur?

Visa signatur

Speldator: i5 4670k stock | 8GB ram | Asus Z87-plus | Xonar Essence STX | SSD: Intel g2 , Samsung 830 256gb | R9 290 Tri-x | Define R4| Win 8 | Noctua nh-u12p | Qpad Mk-50
marinlik.wordpress.com/ Min blogg för nedbrytning av spel och diverse andra artiklar om NFL
500px.com/niclasbrundell

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av JimmieSan:

Dummaste jag hört
Ska dom beslagta allt som kan användas till olagliga saker då i framtiden?
Då kommer vi inte leva med något längre.

Patetiskt användande av skattepengar.

Näe. Det tror jag inte. I detta fallet har det först pågått en rättsprocess där verksamheten skulle stänga ner vilket den inte har gjort. Verktyget att ta över domäner kommer troligen inte användas slentrianmässigt utan endast efter att en domstol dömt ut en verksamhet.

Vad man anser om användandet av skattepengar för verktyget generellt vete katten. I det specifika fallet kommer det troligen inte få "önskad" verkan på kort sikt iaf.

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Medlem

Sverige har alltid och kommer alltid ta den i prutten när USA knäpper med fingrarna. Synd att vi är så fega.

Permalänk
Medlem
Skrivet av tOPO:

Sverige har alltid och kommer alltid ta den i prutten när USA knäpper med fingrarna. Synd att vi är så fega.

Vi har å andra sidan inte heller slagstyrkan att göra något annat. Sverige kan aldrig gå vinnande ur en situation där hårt sätts mot hårt.

Visa signatur

Nu lurade jag dig att slösa bort ett par värdefulla sekunder av ditt liv på att läsa denna fullständigt poänglösa signatur!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Marinlik:

Folk som inte vill betala för andras arbete har även försökt, men inte riktigt lika bra, att sälja lagar som säger att man måste betala för andras arbete som "övervakning, censur". Att behöva betala för någons arbete är inte censur. Tycker du att hastighetsgränser också är övervakning eller censur?

Förstår seriöst inte vad du är ute efter? Känner du mig?

Bara lägg ner att sätta etiketter på mig som inte stämmer för fem öre. Min åsikt är att staten ska ge blanka f*n i att beslagta domäner. Vad jag tycker om hastighetsbegränsningar är inte relevant.

Visa signatur

ETT @ CPU: i7-10700K - RAM: 32GB - GPU: RTX 3080 - MON: 32" 1440p 144Hz
TVÅ @ CPU: i9-9900K - RAM: 64GB - GPU: GTX 1660 Ti - MON: 49" 1440p 120Hz
TRE @ CPU: i7-6700K - RAM: 16GB - GPU: GTX 1080 - MON: 27" 1080p 144Hz
FYRA @ CPU: i7-11700 - RAM: 128GB - GPU: RTX 3060 - MON 49" 1440p 120Hz
FEM @ CPU: i7-11800H - RAM: 16GB - GPU: RTX 3070 - MON 15,6" 1440p 165Hz

Permalänk
Medlem
Skrivet av FredrikMH:

Aftonbladet har ju gjort ett och annat övertramp genom tiderna.

Mmm, som tex på 1830 talet när staten skarpt ogillade dem, hovkanslern drog in deras utgivningsbevis och försökte på så sätt stoppa utgivningen av tidningen. Förbjuda namn är sällan en bra idé. Man startade helt enkelt "Det andra Aftonbladet" och såvidare. Till slut fattade man att det inte skulle fungera.

Visa signatur

--
A shark on whiskey is mighty risky, but a shark on beer is a beer engineer.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ekner:

Helrätt! Vi är tvungna att lära oss av historien för att slippa begå samma misstag igen och igen. Att lägga såhär stora resurser på att "stänga ner" TPB är en förolämpning av de människor som verkligen behöver uppmärksammas och få hjälp. Pinsamt många brottsfall i landet går ouppklarade, brottsfall som drabbar offren betydligt värre än att det "svider" lite i plånböckerna på film- och musikbolagen.

För att inte tala om olika undersökningar som visat på att dom som laddar ner och konsumerar mera även köper mer media än dom som inte laddar ner.

Permalänk

Hmm

Detta sker för att Sverige framförallt när högern styrde började med att suga av hela USA, och vi fortsätter i samma anda.
Ironiskt är att en gång i tiden så proklamerade det landet att allt var så fritt och hade de röda att peka mot som avskräckande exempel.
Amrikanarna reglerar mer och mer, speciellt när det gäller fördelar för de som redan har

Permalänk
Medlem

Jaha.. Där försvinner flera miljoner i ett svart hål. Som kunde används till skolor, vård, jobb.

Men är viktigare att lägga sina resurser på att stoppa dessa pirat sidor.. som finns i tusentals..

TPB stängdes ner, tre kopior hoppade igång.. Sen kom org upp igen...

Visa signatur

Fractal R6 Blackout TG - ASUS TUF X670E Plus - Ryzen 7600X / H150i Elite LCD - Corsair 32GB DDR5 @6000 - 7900XT OC TUF - Gigabyte nVme 500GB OS-PRG - Kingston NV2 2TB - 4TB HDD x 2 - SteelS Apex 7 + Razer Viper Ultimate - SoundBlasterX G6 + Sennheiser HD 660S - AOC 34" CU34G2X
*SERVER: HP MicroServer Gen8 - Xeon E3-1220L V2 - 16GB - 4x4TB* - PLEX - AdGuard
*MOBIL: Google Pixel 7 Pro 256GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pudeln:

Kul att du saxxar från Wikipedia!
Soros är en man med ett väldigt dunkelt förflutet. Han samarbetade med nazisiterna (Judenrat) bla och ångrar det inte.
Hans bolag fick också stora summor i från den Amerikanska staten räddningspaket under 2009. Han är en parasit inget annat.

Du får nog gräva lite djupare än wikipedia.

Också i USA så när man säger "progressive-liberal" så menar man socialist (detta då ordet socialism inte är rumsrent) vi har alltså en miljardär som är Socialist. Detta borde vara intressant för de flesta.

Samarbete med nazisterna var ganska utbrett i Sverige på den tiden.
Truppförflyttningar från båda sidor skedde i landet och en rigorös kontroll så att inte båda sidorna skulle mötas inom landet och bli en krigsskådeplats.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ParasiteX:

Underbart.. Sverige blir mer och mer likt Nord Korea i denna takten..

Att de ens orkar ödsla tid och pengar på nått så här meningslöst..

Med den underbara logiken de drar med, så kan man lika väl argumentera att Google.se ska beslagtas, för folk kan söka efter bomb recept och annat skit på det..

Vad är nästa? Beslag ta alla domäner som gör folk obekväma?

Vet inte vilken organisation som är stor och stark nog för att reta sig på Google, frånser hur det är i Kina där jag har för mig att de mer eller mindre åkt ut som nån slags parasit.
När det gäller upphovsrätt så finns det starka intressen och inom EU så läggs det ned miljardbelopp varje år för att stärka deras rättigheter. Därav har vi t.ex. fått gravvård till våra artister under 50 år.
Vi ha t.ex. Paul McCarnet som en slags fattiglapp som lyckats få sina anhängare att samla in pengar till honom för hans pension. De gamla beatles-rättigheterna ger bara strax under en halv miljard årligen och hans andel är alldeles för liten för att han ska kunna leva på den. Sen får han lite småpengar på de jobb han gjort senare också.
Har själv blivit lurad att köpa en del av Beatles skivor som skulle bli fria efter 50 år men den har lobbyorganisationen stulit.

Permalänk
Rekordmedlem
Skrivet av abki:

Vet inte vilken organisation som är stor och stark nog för att reta sig på Google, frånser hur det är i Kina där jag har för mig att de mer eller mindre åkt ut som nån slags parasit.
När det gäller upphovsrätt så finns det starka intressen och inom EU så läggs det ned miljardbelopp varje år för att stärka deras rättigheter. Därav har vi t.ex. fått gravvård till våra artister under 50 år.
Vi ha t.ex. Paul McCarnet som en slags fattiglapp som lyckats få sina anhängare att samla in pengar till honom för hans pension. De gamla beatles-rättigheterna ger bara strax under en halv miljard årligen och hans andel är alldeles för liten för att han ska kunna leva på den. Sen får han lite småpengar på de jobb han gjort senare också.
Har själv blivit lurad att köpa en del av Beatles skivor som skulle bli fria efter 50 år men den har lobbyorganisationen stulit.

Det är värre än så, det är 70 år efter döden:

4 Kap. Upphovsrättens giltighet 43 § Upphovsrätt till ett verk gäller till utgången av sjuttionde året efter det år då upphovsmannen avled eller, i fråga om verk som avses i 6 §, efter den sist avlidne upphovsmannens dödsår.
Lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pudeln:

Finns det nått land som inte USA kommer åt? Det är inte kul att vara på deras fiendelista... Till och med stora starka Ryssland har rätt så struligt nu när USA börjat med medial och ekonomisk krigföring mot dem. USA skulle kunna sänka Sverige till ett u-land om de ville. Bara George Soros (hemsk människa) skapade rätt så stora problem i Sverige tidigt 90 tal. Med kraft från hela den Amerikanska staten tar det bara några år att kollapsa ett litet land som Sverige.

Förr så hade vi Palme som inte brydde sig så mycket om vad man tyckte i USA. Fast han fick inte vara kvar. Dödsfallet är inte löst än men kom det från andra sidan Atlanten så vågar man nog inte försök nysta i det heller idag.

Permalänk
Medlem

ang USA så tycker jag kan skicka dit hela rasket dvs alla snåla kapitalister, och så önskar vi en stark politiker som Olof Palme

Skrivet av tOPO:

Sverige har alltid och kommer alltid ta den i prutten när USA knäpper med fingrarna. Synd att vi är så fega.

Skickades från m.sweclockers.com