Radiatorplacering i CoolerMaster Silencio 550

Permalänk
Medlem

Radiatorplacering i CoolerMaster Silencio 550

Jag har sedan länge haft ett CoolerMaster Silencio 550 (http://eu.coolermaster.com/uk/case/mid-tower/silencio-550/) där jag har en Antec KÜHLER H2O 620 med push - pull fläktar monterat i utblåsfläktplatsen i lådan.

Detta har fungerat utmärkt då jag tidigare haft ett relativt svalt grafikkort men efter uppgradering (till Asus radeon r9 290 directcu II) så verkar jag helt enkelt inte få ut tillräckligt med luft ur chassit med väldigt höga temperaturer som följd.

Då chassit inte har fler praktiskt placerade fläktplatser för utblås funderar jag på om det är en rimlig ide att placera radiatorn vid ett av insugen i fronten istället?

Jag är inte överdrivet sugen på att borra ut nya hål i chassit så annars antar jag att alternativet är att byta till en luftkylare och på så vis fria upp platsen där radiatorn satt alternativt investera i ett nytt chassi eller är det någon annan som har några smarta förslag?

Permalänk

Du kommer ju bara att spruta in ännu mer varmluft i lådan om du sätter radiatorn i fronten. Det är kanske bättre för temperaturen för processorn men kommer troligtvis bara att göra det värre för grafikkortet. Problemet är att chassit inte är jättebra ur ventilationssynpunkt med bara 2 st 120mm som insug och en ensam 12o som utblåst.

Permalänk
Medlem

Du är ju rätt så låst i antal platser att använda fläktar på men frågan är vad du vinner på i grader att sätta in en luftkylare istället? Hade ett sådant problem i ett gammalt chassi. Jag fixade ett insug i botten efter nätdelen. Funkade bra och syntes inte om det är det du tänker på. Finns fläktfilter att täcka hålen med.

Visa signatur

Dell U2311H / MSI Optix MAG274QRF-QD
[ FD 7 Black TG Dark ][ MSI Z690 EDGE WIFI DDR4][ I7 12700K ][ Noctau NH-D15 Black ][ Kingston Fury Renegade 32GB 3600Mhz CL16 DDR4][ WD Blue M2 1TB][ Samsung 860 500 GB ][ WD Caviar Green (EZRX) 1TB ][ Corsair RM850x v3 ][ MSI GTX 1060 GamingX 6GB ][ Backup WD Caviar Green (EARX) 2TB ] [ Backup Seagate BarraCuda (ST2000DM006) 2TB ]
[ Qpad MK-50 ][ SteelSeries Sensei Ten ]

Permalänk
Medlem

Med era svar i åtanke och lite mer efterforskningar lutar det åt att jag tar och inhandlar ett nytt chassi. Tackar för feedbacken!