Råkade spilla ut ett helt glas på datorn

Permalänk
Medlem

Råkade spilla ut ett helt glas på datorn

Hej! jag har nu varit så klantig att jag spillde ut ett helt glas blodapelsin (kolsyrade versionen) rakt igenom mitt gtx titan kort och ut på moderkortet, då jag använder mig av ett chassi som har alla utgångar uppifrån, strömen blev helt kortsluten och datorn dog.

Jag blev självklart chockad och tänkte nu är allt kört, jag drar ur strömmen och tar fram min hårfön och börjar torka bort allt inuti chassin och väntar sedan 3 timmar med att plugga tillbaka strömmen igen, till min förvåning så startar allt upp igen felfritt, jag får ut samma prestanda som förut och allt rullar på fin fint nu efter en dag med hårt spelande, så det jag undra nu är alltså, hade jag ren jävla tur eller är det här en tickande bomb? hur kan jag kolla så allt stämmer som det ska vara?

Tacksam för alla svar!

Permalänk
Medlem

Huh! Hade inte väntat mig att allt skulle starta snällt. Skönt att höra att det i alla fall gick att starta datorn Om det inte ligger kvar något kladdigt från vätskan i datorn så har jag svårt att se att det skulle uppstå några framtida problem.

Permalänk
Keeper of the Bamse

Jag tror tickande bomb. Det kan uppstå korrision (rost) i efterhand om du missat nån minsta fuktgrej.

§8
Visa signatur

i7 10770K, NH-D15. 16GB corsair. RTX 3080. 3TB nvme. Samsung G9. Fractal Torrent Compact. Corsair RM850.
Logitech G pro wireless mouse. Logitech TKL915 wireless. Logitech Pro X Wireless.
Macbook pro M1 (16GB, 512GB). HP Reverb G2.
www.bamseclockers.com

Permalänk
Hjälpsam

Juice är väldigt syrligt och därmed frätande, sockret ger en ganska obehaglig beläggning. Sockret kommer karamelliseras med tiden och värme och bli allt svårare att få bort.

Så, tickande bomb tror jag.

Jag skulle föreslå att göra en sanering av datorn, dvs demontera delarna. Plocka av kyflänsen från grafikkortet, göra rent med metalclean. Samma med moderkortet, av med det som kan tas av och göra ordentligt rent, se till att få rent i alla portar etc.

All form av garanti är förbrukad på delarna, så det är upp till dig att försöka få dem att leva så länge som möjligt nu. Om du inte har allriskförsäkring sedan tidigare är det lite sent nu, däremot kan det inte skada att kontakta ditt försäkringsbolag och/eller lusläsa det finstilta för din nuvarande försäkring för att se vad som ingår eller inte ingår.

Visa signatur

Allt jag säger/skriver här är mina egna åsikter och är inte relaterade till någon organisation eller arbetsgivare.

Jag är en Professionell Nörd - Mina unboxing och produkttester (Youtube)
Om du mot förmodan vill lyssna på mig - Galleri min 800D med 570 Phantom SLI