Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2008

Förbättra boomboxen

Tjenare!

Det är så att till hösten skall det bli nollning och vi i en förening har en boombox som jag eventuellt skulle vela förbättra!

Just nu sitter det 2 stycken uknown högtalare på, kaoxialer 6x9". Står inget på magneten och får inte av gallret på framsidan... =/
Som förstärkare har vi just nu en liten TeLi A60, 2 kanaler, osäker på hur många watt den trycker ut!
12V Batteri: http://www.biltema.se/sv/Bil---MC/MC/Reservdelar/Batteri/MC-B...

Vad jag kommer ihåg från förra året så lät denna låda knappt något, vet inte om dom hade på volymen lågt eller hur det va, men nu när jag testar den låter den ändå ok, men lådan är riktigt dåligt byggd... alldeles för stor och högtalarna sitter öppna.
Förstärkaren har dock bara två kanaler, så kanske blir svårt att sätta in fler högtalare, bättre att bygga ny låda? eller förbättra denna?

Boombox1
Boombox2
Boombox3

Waj u hatin ma swag?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2009

Av min egna erfarenheter (som inte är så jättestora) så skulle jag bygga en ny låda istället. Ser ut att vara på tokens för stor volym för ett par noname 6x9'or. Den stora sprickan på ena kortsidan och locket gör nog tyvärr inte lådan någon tjänst heller.
Bygg något mindre och stabilare, nollningen går ju alltid vildt till så lite bättre material hade säkert inte skadat. Se bara till så att locket kan stängas tätt å fint så kommer det nog super
Sedan är säkert någon annan här bättre lämpad att ge tipps på volym å material

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Forumledare
Kent
Registrerad
Jan 2005

*Bump raderad enligt §4.1*

Citat:

§4.1 Det är inte tillåtet att skriva inlägg som endast är till för att flytta tråden högre upp i trådlistningen (så kallad bumpning). Däremot är det tillåtet att skriva flera inlägg i rad förutsatt att varje nytt inlägg tillför information eller på annat sätt för diskussionen framåt. Regeln finns för att alla ska få samma chans att få sina trådar uppmärksammade och för att forumet ska bli så överskådligt som möjligt.

/moderator

Skrivet av Primary:

Ingen som har några ideer?

Synpunkter eller frågor gällande modereringen? Då kan du kontakta mig eller moderatorerna.
Ursäkta min stavning, jag är dansk

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Det viktigaste är verkningsgrad när man ska köra på batteri så ska man bygga om så bör den ökas, det kan vara svårt om det är okända elementparametrar och då behöver man mäta upp dem, i princip bör man se till att göra en basreflexlåda för att få bästa förhållandet mellan verkningsgrad och storlek.

Det går ju även att bygga med andra element, sök efter "boominator" så får du se olika versioner, här är originalbyggtråden.
http://www.diyaudio.com/forums/class-d/104402-boominator-anot...

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.