Corsair skrotar hårt kritiserad logotyp

Permalänk
Medlem
Skrivet av Yoshifavorite-94:

Ta tillbaka gamla gaming loggan. Corsair är rena losers som ger vika efter folkets vilja. Då kan inget unikt skapas. Folk hindrar företag att tänka utanför normen om dom får bestämma.

Hade det handlat om datorspel så hade jag hållit med dig. Det stör mig alltid en smula när spelskapare ger avkall på sin artistiska vision för att blidka den vokala minoriteten för att sälja en handfull kopior extra. Nu handlar det dock om hårdvara och designen på loggan anser nog de flesta vara det minst viktiga i sammanhanget.

Jag har dock fortfarande svårt att förstå varför man från början bytte ut loggan till något som var så långt ifrån den gamla att varumärket tappade en del av sin identitet.

Visa signatur

Idioter förbokar datorspel.

Permalänk
Medlem

Hur är det med uppmärksamheten folk, är det ingen som lagt märke till att seglen i den nya segel loggan är annorlunda än den gamla vanliga Corsair loggan?
Antar att Corsair vill att gaming loggan ska skilja sig från deras vanliga, även om det är väldigt subtilt, titta och jämför.

Själv föredrar jag klart den nya segel loggan om de nu känner att de måste ha en speciell gaming logga, stilren och enkel och något som man förknippar med Corsair. Tramp stampen var bara fel på alla sätt och kändes billig imo.

Permalänk
Medlem

Så "Limited Edition" typ, lär bli samlarvärde på det i framtiden ;).

Visa signatur

Ny dator: Acer Predator Orion 5000 (RTX 3080)
[ I7 3770K @ 4.6Ghz | Asus 980 Ti 6GB | 16GB | Asus P8Z77-V PRO | Samsung 830 128GB | Corsair H100 | Cooler Master HAF X | Corsair AX 850W | Samsung DVD±RW ] [ Sony AF9 65" | Sony WF-1000XM3 | HTC Vive | Huawei P40 Pro | PS4 Pro | PS3 Slim | PS2 chippad | PS Vita | DS Lite | SNES Mini ]

Permalänk
Medlem
Skrivet av Yoshifavorite-94:

Företagen ska inte hindra kunder genom att utnyttja deras beroende av deras produkter. Det tåls att kritisera.
Men nu när det endast handlar om en logga vilket jag i nu läget tycker att du jämför med lite väl extrema sakar så kan man ändå låta företag göra ändringar som inte begränsar kunden på ett sett som gör saker omöjliga i vardagen som att inte låna ut spel till kompis osv.

Men min tanke är att folk får handla efter plånboken och nöja sig med det som finns på marknaden så får företagen misslyckas med sin produkt istället och tänka till själva. Så slipper folkets påverkan leda till att företagens produkter inte skiljer sig från varandra.

Menar att det är nästan fullkomligt onödigt att hänga upp sig på en liten design förändring. Speciellt när Corsairs originella logga finns kvar.

Frågan är då vad folk som gillar corsairs gamingprodukter, tycker den nya loggan är gräslig, och ser sin datorutrustning som en inredningsdetalj skall göra enligt dig. Skall man köpa en produkt man tycker är ful, trotts att man tycker att företaget gjort fel, och inte vill bidra med pengar till företagets nya riktning?

För mig är det rätt självklart att man dels låter bli att köpa, och gör sin röst hörd i sociala medier, samt skriver till dem och säger vad man tycker.

Alla har inte samma smak, så marknaden kommer inte bli likriktad bara för att ett företag låter bli att ändra logga för att deras kunder har sagt nej. Grejen med just den här loggan var ju att en förkrossande majoritet tyckte att den var gräsligt ful, och då får man som företag anpassa sig till det om man vill överleva, så enkelt är det.

Skrivet av Rajat:

Bara för att Henry Gordon Selfridge grundade det utrycket under 1900-talets början och hade det som filosofi för sin butik så betyder inte det att det är hugget i sten hos alla företag, framför allt inte när kunder idag är totalt missvisade på alla punkter och har fler fel än rätt.

http://www.arbetsmiljoforskning.se/jobbiga-kunder/kunden-har-...

Skickades från m.sweclockers.com

Och vad är alternativet? Att folk skulle köpa saker de inte vill ha, och låtsas gilla saker de inte gillar vore befängt. Det är ingen jävla välgörenhet. Om jag ger mina pengar till ett företag är det för mig en självklarhet att tanken är att jag skall bli nöjd med köpet, och att det ska gynna mig som kund. Annars kan man lika gärna lösa det med fonder, som jag tog upp i ett tidigare inlägg.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Yoshifavorite-94:

Måste man vara barnslig för att tycka om loggan?
Varför irritera sig på en logga?
Det jag inte tycker om med detta är att man inte låter företagen låta utveckla sina produkter på deras vis.
Förstår att du gillar en elegant samt mer konkret logga. Men den existerar fortfarande men inte i alla Corsairs produkter.

Vill säga att min poäng är inte att dom ska hålla hårt fast i en logga för att jag gilla den.
Min poäng är att det är en bra princip att hålla fast vid sina egna värderingar och utvecklings initiativ. Man ska inte ändra på andra dvs företag till ex produktutveckling för att man själv inte gilla den. Men man kan hjälpa företag att utvecklas. Inget blir bättre om man ändrar på nån eller nåt som är skapad av nån annan som med sitt eget sinne tyckte det var rätt från start.

Du har inte läst ekonomi va? Finns något som heter utbud och efterfrågan. Ett företag är skyldig att arbeta för att göra vinst och enda sättet att lyckas med detta i en kapitalistisk marknadsekonomi är att tillgodose kundernas önskemål. Googla på "public choice".

Detta är så grundläggande att man läser det redan i högstadiet har jag för mig...

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av LazerBrain:

Lite otydlig röstning. Är den "nya gaming-logotyp" den nya eller den nya som ersätter den nya, (dvs den moderniserade gamla) eller...?

Precis min tanke. Jag försökte tolka frågan rätt men insåg efter att jag röstat att jag röstat på fel alternativ. Frågan borde definitivt klargöras genom att uttryckas annorlunda. Nu får man ta resultaten med en smula salt då säkerligen fler än jag röstat på fel val.

Permalänk
Skrivet av Vaun:

Jag hade faktiskt inte sett svärden före du skrev det.

inte jag heller

Permalänk
Medlem

Det var ta mig tusan på tiden!
Fast ta bort ordet Gaming, den förfular, och saker och ting som är märkta med gaming på eller i produktnamn är = andas och är ofta lite budgethärken..

Samma logga på gaming sakerna som på deras andra produkter tack..

Visa signatur

Acer Predator Helios 300

Permalänk
Medlem

Synd att de inte gav upp tribalkrabban innan jag hann köpa en musmatta med den, men mattan är (hittills) så pass bra att krabbminuset balanseras ut.

Den nya segelloggan tycker jag är betydligt snyggare än den gamla också, som bonus.

Visa signatur

5950X, 3090

Permalänk

Det verkar som att de tagit bort det gamla klassiska seglet till förmån för denna nya med segel även för deras andra produkter.

Kollar man på deras sida har de den nya loggan med lite annat segel överallt och inte bara på deras gaming produkter och även om jag gillar den gamla med segel var denna nya nästan lika bra som den.

Visa signatur

Bärbar Speldator: AMD Ryzen 5 5600H I Nvidia RTX 3050 Ti
Xiaomi Poco X3 Pro I Nvidia Shield TV V2 I PS4 I

Permalänk
Medlem

Jag älskar nya loggan med segeln. Bra att de ändrade!

Visa signatur

Chassi: Corsair 4000D CPU: Intel i7 11700K RAM: 32Gb DDR4 Moderkort: ASUS Z590-F
Grafik: RTX 3070 Ti OS: W11 SSD: M.2 1TB snabb som tusan

Permalänk
Medlem

Smart gjort, original loggan var dock snyggare!

Visa signatur

Dator: ASUS Prime 470x PRO - AMD 5800X3D - MSI RTX 2070 ARMOR OC - EVGA SuperNova G3 650W - Fractal Design Define R5 - Noctua NH-D15 - ASUS Xonar DGX. Kringutrustning: Corsair M65 Pro - Qpad MK-90 - Sennheiser 350 SE. ASUS MG279Q.

Permalänk

jag som köpte RGB K65 häromveckan

Permalänk
Medlem

Som vanligt när det gäller sådant här förvånas jag av hur tusan man misslyckades att fånga upp vibbarna innan man rullade ut den nya loggan. Totalkostnaden för sådant här velande kring den grafiska profilen lär inte vara små.

Hursom, skönt att slippa trampstampkrabban. Det må vara löjligt, men en smaklös och vräkig logga kan faktiskt vara en dealbreaker i min värld, även gällande annat än kläder.

Visa signatur

Nu lurade jag dig att slösa bort ett par värdefulla sekunder av ditt liv på att läsa denna fullständigt poänglösa signatur!

Permalänk
Medlem

Deras gamla piratloggan är plagiat from ett gammal företagslogga som är EXAKT likadan fast med en stjärna under. Jag har för mig det var ett gammalt oljebolag eller nått.

Det är antagligen därför Corsair hållit på och byta. Corsair är nu så stora så att de syns överallt. För att den gamla var stöld helt enkelt.

Jag ska försöka hitta den men det var länge sedan jag såg den. Jag är 100% säker på detta. Jag jämförde logotyperna noga när jag råkade snubbla på piratskeppet och stjärnan.

Permalänk
Inaktiv

Tror ni dom kommer lägga ut en ny upplaga av tangentbordet k70 rgb med den nya logan?

Permalänk
Medlem

Nu blev jag glad. Skönt att man väntat med K70 RGB inköpet då.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

@zxhosting: Jag antar att du menar vad betyder de orden. De orden beskriver en typ utav tatuering som kallas för svank tatuering med den utformningen som är vanlig hos tex porrskådisar därav ordet tramp stamp

Visa signatur

Laptop : Lenovo ideapad gaming 3i CPU:I5 10300h GPU:GTX1650ti RAM:16GB SSD:512GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon253380:

Tror ni dom kommer lägga ut en ny upplaga av tangentbordet k70 rgb med den nya logan?

Finns redan i US- och UK-layouter med röda och bruna brytare.
http://www.corsair.com/en-us/vengeance-k70-rgb-fully-mechanic...
(edit: Tydligen måste du copy-pejsta URL:en ovan. Om du klickar hamnar du fel eftersom produkten inte finns på de svenska sidorna.)

Någon Corsair-representant skrev i något forum att de inte planerar fler varianter just nu, varken layouter eller switchtyper. Antagligen pga att de vill sälja slut på de som redan är tillverkade. Dessa fyra varianter (us/red, us/brown, uk/red, uk/brown) är de som säljer mest och kommer att bli sålda ändå. Tyvärr hittar jag inte tråden nu.

Permalänk
Medlem

Vi vann

Visa signatur

Pc 1--> [AsRock DualSata2][AMD4600+X2][7800GT] [Intel SSD X-25 80GB G2][1TB F3][750GB IDE][4GB XMSCorsiar]Pc 2--> [Asus Crosshair] [AMD 4800+X2] [2st 8800GT i SLI] [RAID 0 2x250GB] [6GB XMSCorsair] [Corsair HX750]Pc 3-->[HP Microserver 12TB]Pc 4--> AsRock P67 Extreme 4,i7 2600K @ 4.0 GHz,830 256GB,16GB 1600MHz, R9 290X Foto [Nikon D7000][70-300/35 1,8/18-55 [Skärmar=24",24",24" Eyefinity]

Permalänk
Medlem
Skrivet av THB:

Förstår fortfarande inte hur man kan få två korslagda svärd till en tramp stamp, men folk ser väl det de vill se.

jag tyckte det såg ut som en krabba med klorna i högsta hugg

Visa signatur

Citera för svar!

Detta må inte längre vara min primära dator men står kvar vid TV:n så den får ligga kvar ändå!

MB: Asus Maximus III Gene CPU: I7 860 4ghz HT Kylning: Antec 920 GPU: EVGA 770 2GB RAM: Corsair 12GB 1600mhz XMS3 2x2GB + Vengence HP 2x4GB SSD: Samsung EVO 840 120GB HDD: Samsung 1Tb 7200rpm, Seagate 2TB 7200rpm Chassi: Fractal Design Define Mini

Permalänk
Medlem
Skrivet av Yoshifavorite-94:

Okej gott folk. När ni väl vet anledningen till varför loggan är fel. Tar ni inte plats i onödan.
Anser själv att åsikt utan motivation, kommer från början av en annan persons tycke med motivation. När ska folk börja tänka själva?

Vad är barnsligt egentligen.
Kan det vara att smutskasta en logga extremt hårt?

Det är ju dock din åsikt.

Permalänk
Medlem

Det som var så förvirrande var ju att dom redan hade den mest klockrena loggan på marknaden från början. Tanken var väl att attrahera yngre köpare men inte ens dom verkar ha gillat den

Bra att dom i alla fall tar åt sig av kritiken och återgår till stilrena seglen, tummen upp!

stavning
Visa signatur

| Asus Z97-A | Intel i7 4790k | CM Hyper 212 Evo | Asus GTX 970 Strix 4GB | Corsair Vengeance 16GB DDR3 1600MHz |

| ADATA SP900 256GB | WD Green 1TB | EVGA Supernova G2 750W | Fractal Design Define R4 |

| QPAD QH-85 | QPAD MK-80 | Corsair Raptor M40 |

Permalänk
Skrivet av heatm:

Ska man vara tvungen att få mina personliga åsikter publicerade i en akademisk tidskrift innan man får säga dom på ett forum? Att uttrycka en personlig åsikt är inte att smutskasta något. Att med ont uppsåt sprida missinformation om något för personliga skäl är. Typ driva en negativ kampanj mot något/någon.

Btw, gamla svärdloggan såg ut som en fantasilös tribaltatuering från 2001. Fruktansvärd!

Med tanke på den omfattning som folk sprider åsikter utan motivation eller belägg undrar man hur lättpåverkade folk är.
Men beskriver folk varför dom tycker som man gör blir man mindre irriterad då man förstår dom. Annars upplever man att dom retas.
Men poängen är att folk ska sprida information man kan lära sig utav och få en uppfattning varför folk tycker olika och därmed skriva motivation på varje inlägg, sen är allt bra.

Skrivet av Wolfkin:

Själv föredrar jag klart den nya segel loggan om de nu känner att de måste ha en speciell gaming logga, stilren och enkel och något som man förknippar med Corsair. Tramp stampen var bara fel på alla sätt och kändes billig imo.

Original loggan är ganska enkel i sig den också. Nästan så man kan rita av den och få en nästan identisk kopia på bara 5 minuter. Men tramp stamp loggan innehåller mer konturer och former som i sig bildar en helhet och på så vis borde folk tycka den är snygg. Men dom associerar den med något fult för att dom inte tycker om den av nån annan anledning tror jag.

Skrivet av heddan:

Du har inte läst ekonomi va? Finns något som heter utbud och efterfrågan. Ett företag är skyldig att arbeta för att göra vinst och enda sättet att lyckas med detta i en kapitalistisk marknadsekonomi är att tillgodose kundernas önskemål. Googla på "public choice".

Detta är så grundläggande att man läser det redan i högstadiet har jag för mig...

Skickades från m.sweclockers.com

Spelar ingen roll om jag har läst ekonomi efter som min poäng är att företag får göra och folk får köpa. Inte göra om bara för att folk säger till. Utan företagen kan göra om när dom inte tycker det var lönsamt nog.

Jag har gått företagsekonomi i ett år, startat eget företag via Roligaste Sommarjobbet.
Startade en loppis som jag drev i ca två månader och fick hjälp att starta det.
Så jag kan lite om ekonomi förstår du.

Jag tycker bara att folk inte behöver snacka. Vill dom inte köpa nått så gör inte det. Och låt andra som vill köpa det få det. Annars riskerar det att bli så att dom som hörs mest får som dom vill.

Permalänk
Medlem
Skrivet av blackeagle:

Jag förstår inte varför piratsvärd skulle vara mer "P14-gamer" än segel på ett piratskepp, men visst var det lite otydlig design att göra det i tribal-stil, särskilt för folk som inte vet vad Corsair betyder.

Visst skulle jag uppskattat om de korslagda svärden sett mer ut som svärd, men då kanske de hade fått Wilkinson Sword eller några andra med liknande logo på halsen XD

För övrigt tycker jag det verkar som om många fått för sig att svärd, pistoler och dödskallar skulle vara riktade till yngre generationer också (lätt att haka på för folk och kalla saker för P14-only), vilket är konstigt för mig som är 30+ och uppvuxen med He-Man, Transformers m.m. och älskar just såna grejer Det handlar mycket mer om vad man vuxit upp med för ideal än hur gammal man är.

Det är ofta ett tecken på omognad att hävda att konkurrerande åsikter bara kan tillhöra barn, så jag håller med dig på den punkten. De som verkligen mognat känner sällan behovet av att påpeka detta.

Vad gäller svärden så är jag dock verkligen inte alls förtjust i design med taggar, spikar och annat totalt opraktiskt som mest riskerar att få en dödad för att de fastnar överallt. Det är, enligt mig, ytterligare en detalj till varför The Witcher-spelen är bra, då de lutar sig mer mot rimlig design och svärdsteknik, vilket utgör en bra balans mot de fantastiska elementen.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ludovicus:

Korslagda svärd? Åh! Ahaaaa... Nej, jag hade ingen aning. Och jag tycker fortfarande att det är väldigt underliga svärd om det nu är det det föreställer. Min starkaste association är fortfarande tatuering.

Att det var svärd de tatuerade visste nog inte de flesta tramps heller ^^

Permalänk
Medlem

Yay! Nu kan man äntligen köpa Corsair-produkter igen!

Visa signatur

CPU: AMD Ryzen 1700 @ 3.8GHz | Kylning: Noctua NH-D15 | Nätagg: EVGA SuperNOVA G2 850 W | Grafikkort: Sapphire RX Vega 64 Nitro+ | RAM: GSkill Ripjaws V @ 3600 MHz 16GB | Moderkort: Asus Crosshair VI Hero | OS: Win 10 | SSD: OCZ 960GB - Sandisk Ultra Plus 256 GB - Crucial BX100 500GB | Case: Phanteks Enthoo Evolv ATX

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Ozzed:

Och vad är alternativet? Att folk skulle köpa saker de inte vill ha, och låtsas gilla saker de inte gillar vore befängt. Det är ingen jävla välgörenhet. Om jag ger mina pengar till ett företag är det för mig en självklarhet att tanken är att jag skall bli nöjd med köpet, och att det ska gynna mig som kund. Annars kan man lika gärna lösa det med fonder, som jag tog upp i ett tidigare inlägg.

Känner du dig ofta tvingad att köpa saker du inte vill ha?

Visa signatur

The problem in society today: Smart phones, stupid people.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Rajat:

Känner du dig ofta tvingad att köpa saker du inte vill ha?

Gör man inte det varje gång då det inte finns några alternativ?

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Verminator:

Gör man inte det varje gång då det inte finns några alternativ?

Bara om man lider av tvångstankar att man bara MÅSTE köpa det, inget jag har, åtminstone jag har tid att vänta på alternativ ifall jag vill ha något, hoppar aldrig på första tåget oavsett vad det gäller, låter saker och ting bli beprövade först.

Visa signatur

The problem in society today: Smart phones, stupid people.