Grannen nedanför klagar (Ljudisolera hur?)

Permalänk
Medlem

Grannen nedanför klagar (Ljudisolera hur?)

Hallå där!
Flyttade nyligen in i lägenhet efter att ha bott hemma hela livet (hus).

Det är jag och min sambo, vi båda är otroligt lugna personer. Har bott här i ungefär en månad nu! Renoverat och skruvat upp grejer ganska mycket, inte direkt konstigt. Ingenting då det blir sent på kvällen, normalt sett går vi in och kollar TV runt 22 tills vi somnar.

Med andra ord, vi har inte fört mycket oväsen. Dock för 2 dagar sedan kom grannen under upp, aldrig hälsat på mig. Fruktansvärt oförskämd säger han bara "Nu får de vara nog!!! Jag kan inte sova på nätterna, ni för sånt jävla oväsen." "Vad är det som låter?" "Inte vet jag, det låter som att ni drar runt stolar om nätterna! Jag måste höja på TVn!" "Okej, när brukar ni gå och lägga er, så kan jag försöka ta hänsyn till det?" "Det är inte det de handlar om!"

Ja, typ så här gick konversationen till. Det ironiska är att han kom upp klockan 16:30 på en söndag då jag monterade ihop en stor jävla TV-bänk. Känns som att det var det han irriterade sig på. Jag förklarade ju även för han att vi är ju nyinflyttade så att vi håller ju på och monterar ihop massa grejer, dock ej sent. Helt ärligt så förstår jag inte vad hans problem är, och varför han inte kunde berätta när han ska sova då jag hade kunnat tänkt på de om han lägger sig klockan 21:00. Dock vägrade han ju berätta det.

Hur som helst, mitt datorrum ligger förmodligen rakt över hans rum. Kanske "flyttandet av stolar" är min datorstol? Därav undrar jag hur jag kan ljudisolera nedåt? En heltäckningsmatta borde väl vara ett bra steg på vägen, då borde ju knappast min stol höras iaf, och den borde ju ljuddämpa väldigt bra också, eller ska man köpa en mindre matta som bara täcker stolen? Vad mer kan jag göra?

Visa signatur

10700K | NVIDIA RTX 3080

Permalänk
Medlem

Tycker du inte behöver bry dig så mycket, är man ljudkänslig och du inte spelar hög musik ect då får man leva med det.

Samma som om man har barnfamiljer som grannar, de kan nästan väsnas hur mycket som helst för att de är barn.

Visa signatur

Dator: Ryzen 3900x - 16Gb - EVGA 3060 - Acer Predator X34A
Server: Synology DS415+ 3st WD red 6Tb 1st Toshiba N300 8Tb
Anslutning: Fiber 500Mbit
Bilar: Tesla model 3 LR 2023, MG EV ZS 2021
Solceller: 12,1kwh Batteri på gång.

Permalänk

Byt granne. Du kan aldrig vinna mot stetoskopmannen.

Permalänk

Hej, se upp med sådana grannar!

Jag hade en sådan granne för länge sedan och denna person klagade först bara lite försiktigt, första gången jag träffade grannen var jag så dum-snäll att jag sa till att "säg om det är nåt som hörs för ibland så kan jag ha lite hög musik". Sen kom det lite åsikter här och där när "kranen var öppnad!". Typ att hon hört "penna falla mot golvet". Eller "hörde när jag gick på toa" osv.
Faktiskt kränkande att inte få leva sitt vardagliga liv!

Sedan hade denna person klagat så mycket åt hyresvärden att jag fick klagobrev hem. Men som tur var så hade personen klagat på andra personer "granne som stått och pratat i telefon på balkongen" osv. Denna person var så känslig att hon klagade på "bredbandsledningarna att de hördes".

Så se till att vara medveten om att det finns folk som inte klarar av minsta lilla ljud - som faktiskt inte ska bo i lägenhet eller stadsdel (och som hyresvärden egentligen har massa problem med), och jag tycker du ska vända dig till hyresvärden som kan hjälpa dig att ta ljudprov osv.
Så skippa att försöka göra din granne undertill nöjd.
Jag hade precis så också: datorn i sovrummet och jag försökte ställa den högre upp, köpte ljudisoleringmattor och satte inuti datorn, köpte en ny matta osv. Men problemet ligger inte hos en själv. Kvittar vad man gör. Bara man inte dunkar och bankar efter kl 20:00. Eller spelar hög musik och dammsuger eller har igång tvättmaskinen efter kl 20:00-21:00.

Får du ett brev hem från hyresvärden så behöver du kunna bevisa att du gör "normalljud".
Så tänk på att en person som klagar lite kan ge dig mycket besvär längre fram.

Edit: tycker att du ska fundera på om du inte ska göra hyresvärden uppmärksam på din granne, det kan vara så att din granne är skitjobbig och att de har varit med om det tidigare. Får du ett brev från hyresvärden måste du iallafall bevisa massor och ha möten med både hyresvärd och granne, för det är inte rättvist att en så känslig granne ska kunna ge så mycket klagomål om du/ni sköter er enligt vardagslivets alla regler, och ett sådant brev ställer till det om ni vill flytta, eftersom man inte får ha anmärkningar.

Edit: Efter att min granne klagat så mycket så sa hon aldrig hej och var aldrig hövlig utan bara gick förbi och var suraste grå. Jag tycker vissa människor bara hanterar situationer som tråkiga människor.
Men tillslut flyttade min granne och jag fick struket klagobrevet. Jag tror hyresvärden sa till henne att hon måste acceptera ljud i bostad- och lägenheter eller flytta.

Visa signatur

Chassi: CM Elite 130 Moderkort: ASUS Z97I-PLUS mITX HDD: Samsung SSD EVO Basic 840-Series 250GB, ADATA SSD SX900-Series 128GB RAM: ADATA 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHz Processor: Intel Core i5 4690K 3,5 GHz, 6MB Grafikkort: Gigabyte 3060 ti Eagle OC 8GB Processorkylare: Corsair H60(v.2) Nätaggregat: be quiet! Straight Power E9 680W 80+ Gold Modulär OS: Win 10 home 64bit, 3D mark resultat med gtx1060 3DMark resultat 2020 års 3d mark resultat med 3060 ti 3D Mark resultat 2020

Permalänk
Medlem

Skit i gubben. Håll dig bara lugn

Du verkar resonera sunt. Du ber ju till och med om honom om sovtid, för att underlätta för honom och han totalignorerar dig.

Folk kan vara ljudkänsliga för alla möjliga ljud. Min farsa kan spela musik och kolla på film i vardagsrummet sent på kvällen, men gubben under blir tokig när väckarklockan ringer och att han hör farsan snarka...

Men en matta skulle nog inte göra sig fel. Köp en schysst matta och se om det blir bättre. Annars be om att få lyssna på hur det låter.

Visa signatur

Moderkort:ASUS ROG Strix X670E-F Gaming WIFI | Processor: AMD 7800X3D | CPU-kylare: Lian Li Galahad II LCD 360 | Grafikkort:Asus ROG RTX 4090 Gaming OC White | RAM-Minnen: Kingston 32GB 6000MHz CL36 FURY Beast | SSD: Kingston Fury Renegade 2TB x2 | Nätagg: DeepCool PX1200G 1200W | Display: Samsung C49RG90 120 Hz | Mus: Glorious Gaming Model O Headphones/Speakers: Logitech Pro X/Roccat Syn Max Air| Keyboard:Asus ROG Strix Scope Deluxe TKL NX Red |

Permalänk
Medlem

Man kan ju tänka på att försöka gå lite lätt på foten istället för att klampa runt som en elefant som många personer gör. Varken bra för knä, hälar eller grannsämja.

Permalänk
Medlem

Sovtid är irrelevant. Man måste kunna vara hemma utan att det är ett jävla liv hela tiden. Med det sagt betyder inte det att du faktiskt för oväsen. Det kan rent av vara att det grannen hör kommer ifrån en annan lägenhet, men låter som det kommer ifrån din.

En del generella tankar kring boende och oljud finns här: http://www.hyresgastforeningen.se/Fraga_Oss/Sidor/default.asp...

Visa signatur

+++ Divide By Cucumber Error. Please Reinstall Universe And Reboot +++

"Real stupidity beats artificial intelligence every time." - Terry Pratchett, Hogfather

Permalänk
Medlem
Skrivet av EyeNEye:

Skit i gubben. Håll dig bara lugn

Du verkar resonera sunt. Du ber ju till och med om honom om sovtid, för att underlätta för honom och han totalignorerar dig.

Folk kan vara ljudkänsliga för alla möjliga ljud. Min farsa kan spela musik och kolla på film i vardagsrummet sent på kvällen, men gubben under blir tokig när väckarklockan ringer och att han hör farsan snarka...

Men en matta skulle nog inte göra sig fel. Köp en schysst matta och se om det blir bättre. Annars be om att få lyssna på hur det låter.

Precis, jag ska börja med en matta, det tar ju i alla fall bort ljuden ifrån datorstolen när den rullar! Och ljuddämpar lite. Min största hobby är: Counter-Strike: Global Offensive samt älskar att sitta i Skype med mina vänner, som det är just nu vet jag inte om jag vågar göra det efter klockan 22, och då menar jag att snacka helt normalt, inte skrika eller dylikt. Vanlig ton och prata.

Bor i en bostadsrätt förövrigt, så att flytta är inte enkelt, betalat en stor summa pengar för den. Men ja, vi får se hur mycket mattan hjälper! Tror ni, jag behöver heltäckningsmatta eller räcker en liten som bara täcker datorstolen? Dvs hur mycket hjälper en heltäckningsmatta i ren dämpningssyfte? En liten tar ju iaf bort ljudet från datorstolen när den rullar, men inte mycket mer än så.

Visa signatur

10700K | NVIDIA RTX 3080

Permalänk
Medlem

Så länge ni håller er tysta under de tiderna det ska vara tyst. Framgår inte i TS inlägg om det är hyresrätt eller bostadsrätt, iofs irrelevant, men i stadgarna eller hyreskontraktet/reglerna så ska det stå vilka tidpunkter man får väsnas. Om ni inte för liv utanför de fastslagna tiderna då det ska vara tyst har grannen/arna inte mycket att komma med. Kan bara ta ett exempel från där jag själv bor, och där skall det vara helt tyst på söndagar, vilket också följs.

Man kan självklart önska att folk hade större överseende då man just flyttat in, samtidigt kunde ni upplyst genom en enkel lapp i uppgången att det kommer bli lite högljutt framöver då ni renoverar efter inflyttningen. Det mesta går att lösa genom dialog, förhoppningsvis mötte ni grannen när han/hon hade en av sina sämre dagar.

Visa signatur

Meshify C | ROG Hero VII | i7 4790K | Vengeance Pro 16GB@2400MHz | RXVega56 | H100i | Samsung Evo 250GB x2 | EVGA G2 750W | Win7 x64 Ult. | MSI Mag27cq |

Xpenologybox - Air 240 | Msi Z87i | G3258 | Vengeance 8GB@1600MHz | Noctua NH-L9i | Samsung Evo 120GB | WD 6 TB | XFX Core Pro 650W |

Zyxel NSA310s | RPi 2 B - pihole | DT990 250Ω | O2 Amp | Custom 60% | PS4 | MiBox3

Permalänk
Medlem
Skrivet av kwame:

Precis, jag ska börja med en matta, det tar ju i alla fall bort ljuden ifrån datorstolen när den rullar! Och ljuddämpar lite. Min största hobby är: Counter-Strike: Global Offensive samt älskar att sitta i Skype med mina vänner, som det är just nu vet jag inte om jag vågar göra det efter klockan 22, och då menar jag att snacka helt normalt, inte skrika eller dylikt. Vanlig ton och prata.

Bor i en bostadsrätt förövrigt, så att flytta är inte enkelt, betalat en stor summa pengar för den. Men ja, vi får se hur mycket mattan hjälper! Tror ni, jag behöver heltäckningsmatta eller räcker en liten som bara täcker datorstolen? Dvs hur mycket hjälper en heltäckningsmatta i ren dämpningssyfte? En liten tar ju iaf bort ljudet från datorstolen när den rullar, men inte mycket mer än så.

Hur gammal är lägenheten?

Permalänk
Medlem

@kwame:
Har en granne som var likadan som dig typ (gissar jag), de klampade runt fram till midnatt, lät som han släppte ett bowlingklot i golvet ibland, drog runt möbler och annat. Helt omöjligt att sova och höll på förlora mitt jobb på grund av sömnbrist.

Då det var efter 22 och så tänkte jag först anmäla honom till styrelsen och få han vräkt, men jag lugnade mig och skrev en lapp och lade i hans brevlåda där jag bad honom snällt att vara tyst efter 22 på vardagskvällarna. Det var allt som behövdes, nu är det lugnt ovanför :).

Så, jag tror knappast ni behöver ljudisolera, visa lite hänsyn bara! (i alla fall efter 22 annars kan ni bli vräkta...).

Visa signatur

Ny dator: Acer Predator Orion 5000 (RTX 3080)
[ I7 3770K @ 4.6Ghz | Asus 980 Ti 6GB | 16GB | Asus P8Z77-V PRO | Samsung 830 128GB | Corsair H100 | Cooler Master HAF X | Corsair AX 850W | Samsung DVD±RW ] [ Sony AF9 65" | Sony WF-1000XM3 | HTC Vive | Huawei P40 Pro | PS4 Pro | PS3 Slim | PS2 chippad | PS Vita | DS Lite | SNES Mini ]

Permalänk
Medlem
Skrivet av kwame:

Precis, jag ska börja med en matta, det tar ju i alla fall bort ljuden ifrån datorstolen när den rullar! Och ljuddämpar lite. Min största hobby är: Counter-Strike: Global Offensive samt älskar att sitta i Skype med mina vänner, som det är just nu vet jag inte om jag vågar göra det efter klockan 22, och då menar jag att snacka helt normalt, inte skrika eller dylikt. Vanlig ton och prata.

Bor i en bostadsrätt förövrigt, så att flytta är inte enkelt, betalat en stor summa pengar för den. Men ja, vi får se hur mycket mattan hjälper! Tror ni, jag behöver heltäckningsmatta eller räcker en liten som bara täcker datorstolen? Dvs hur mycket hjälper en heltäckningsmatta i ren dämpningssyfte? En liten tar ju iaf bort ljudet från datorstolen när den rullar, men inte mycket mer än så.

Jag tycker inte att du ska behöva investera i en heltäckningsmatta för att grannen klagar. Som redan nämnts, så kan det vara ljud från andra grannar, men du får skiten. Börja med datorstolen, köp en vanlig matta som passar datorstolen och dess hjul.

En heltäckningsmatta är ju inte det billligaste, heller.

Kör på som vanligt, prata men skrik inte eller ropa. Mer än så ska du inte behöva göra.

Visa signatur

Moderkort:ASUS ROG Strix X670E-F Gaming WIFI | Processor: AMD 7800X3D | CPU-kylare: Lian Li Galahad II LCD 360 | Grafikkort:Asus ROG RTX 4090 Gaming OC White | RAM-Minnen: Kingston 32GB 6000MHz CL36 FURY Beast | SSD: Kingston Fury Renegade 2TB x2 | Nätagg: DeepCool PX1200G 1200W | Display: Samsung C49RG90 120 Hz | Mus: Glorious Gaming Model O Headphones/Speakers: Logitech Pro X/Roccat Syn Max Air| Keyboard:Asus ROG Strix Scope Deluxe TKL NX Red |

Permalänk

Om ni bor i en bostadsrätt som du säger så står det i stadgarna om "tysta" tider. ett annat tips är att bjuda gubben på en kopp kaffe och be om ursäkt (även om det inte är ert fel) gubbar brukar gilla kaffe och ursäkter. Förklara sedan att om han känner sig störd av ert "oljud" så är det bara att komma och säga till så fixar ni det. Förklara att du bott i villa hela ditt liv och kan behöva en övergångsperiod för att "lära" dig livet i lägenhet.

Alltså: Smöra för gubben så han blir nöjd. jag vet att det är svårt men många gånger fungerar det. dock inte alltid tyvärr. Ni ska också köra med samma mynt. om han någon gång inte är tyst så får ni säga till. tex hög volym på TV'n.

Angående ljuddämpning så är mattor väldigt bra samt gardiner. Allt tyg som kan absorbera ljud.

Visa signatur

Göm hornen ko!

Permalänk
Avstängd
Permalänk
Medlem

I egenskap av att vara en extremt lättstörd person ljudmässigt när det kommer till att sova så kan jag förstå gubben, men man kan fan vara trevlig när man vill påpeka att man stör sig på grannarna.
Har själv grannar som dunkar och har sig fram till klockan 04:00 på morgonen, vilket gör att jag måste sova med hörlurar med "sounds of the rain forest" i
Detta rör sig dock om pundare utan någon som helst hänsyn till de runtomkring sig, och hyresvärden skiter fullständigt i vad folk sysslar med i lägenheterna. Skaffar du dig en matta att sätta stolen på så tycker jag att du rent materiellt har gjort ditt för att ta hänsyn. Sen kan man ju försöka undvika att rulla och stampa runt så mycket efter klockan 23 eller nått

Visa signatur

i7 8700k – Scythe Mugen 5 Rev.B-kylare // Galax RTX 3080 SG // 16GB G.Skill DDR4 3200 // Corsair RM750i // Phanteks Eclipse P400 TG

Permalänk

Jag kan rekommendera denna. Bor också i en bostadsrätt med spelintressen så jag rullar rätt mycket på min stol men platsmattan dämpar näst intill allt oljud som framstår när man rullar runt.

Pro tip är att lyfta på plastmattan ibland, annars får inte golvet något syre o blir grått o tråkigt.

Skrivet av JSvanberg:
Permalänk
Medlem

Ljud genom betong, tegel och annan sten beter sig väldigt underligt.

Varit med om när de borrade håll för nya vattenrör i en lägenhet, de var på första våning, jag på 3'e och det var snett över huset med flera lägenheter i mellan, lät ändå som de borra på andra sidan en vägg till mig. Det är helt omöjligt att spåra sådana oljud till dig, om man inte konkret hör en röst så man kan identifiera personen så kan det lika gärna vara vad som helst och vem som helst som orsakar oljudet.

Själv är jag en sådan där stetoskopgubbe, nja, inte direkt. Grejen är att jag är ljudkänslig men inte en jävla gnällspik. Alla inklusive mig själv mår bättre om man låter samtliga leva sitt liv, om allt ska vara knäpptyst hela tiden så är det ju som att säga "Nej, du får inte lova att bo i din lägenhet".

Nej, jag säger så här, om de inte kan prata om problemet och bara begär saker utan att vilja diskutera det då tar man kontakt med sin hyresvärd. Kolla om det finns något med den här personen som de vet som inte du vet. Eller om det är något som man kan lösa det på annat sätt.

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Skrivet av xpanterx:

@kwame:
Har en granne som var likadan som dig typ (gissar jag), de klampade runt fram till midnatt, lät som han släppte ett bowlingklot i golvet ibland, drog runt möbler och annat. Helt omöjligt att sova och höll på förlora mitt jobb på grund av sömnbrist.

Då det var efter 22 och så tänkte jag först anmäla honom till styrelsen och få han vräkt, men jag lugnade mig och skrev en lapp och lade i hans brevlåda där jag bad honom snällt att vara tyst efter 22 på vardagskvällarna. Det var allt som behövdes, nu är det lugnt ovanför :).

Så, jag tror knappast ni behöver ljudisolera, visa lite hänsyn bara! (i alla fall efter 22 annars kan ni bli vräkta...).

Det krävs lite mer för att bli vräkt. Framför allt upprepade anmälningar. Ett brev från dig räcker inte. Visserligen brukar det stå i stadgarna att det ska vara tyst efter kl 22, men är du så pass känslig att fotsteg väcker dig kan öronproppar vara något att fundera på.

Sedan det här jävla lappskrivandet är förbannat fjantigt. Har du något att säga, så är det bättre att göra det i person.

Visa signatur

Node 804 | CPU: i7 4770k | RAM: Corsair vengeance LP 16gb | GPU: MSI GTX 780 SLi | MB: ROG Maximus VII Gene |
Node 304 | CPU: G3258 | RAM: HyperX 8gb | GPU: Nvidia GTX Asus 750Ti | MB: MSI Z97i-AC |

Permalänk
Medlem

Hej,

Köpte min lägenhet i augusti föra året, och total renovera den fram till sista oktober, min granne jobbar natt och detta är ett urval av klagomålen hon framfört.

Kan ej renovera mellan 8 - 16 (Hon sover då)
Spolar vatten för mycket
Låter för mycket när jag väl spolar vatten.
Kan ej duscha efter 22 då det stör henne (Trodde hon jobba då)
För högljud när jag pratar.
Klampar för mycket när jag går.

Medans grannen som bor under mig, sa när jag fråga han att han aldrig hört mig mer än under renovering.

Slutsats, bry dig ej om grannar så länge du är respektfull

Permalänk
Medlem

Ring fastighetsägarna och fråga om dom har fått in många klagomål just från denna personen, han kanske är sån som klagar, och därför kanske dom säger att du ska ignorera honom, alternativt fråga om vad du har för rättigheter och hänvisa till fastighetsägaren nästa gång han klagar.

Visa signatur

.:[Main System - Chassi: Fractal Design Define R2 XL - Moderkort: TUF Z370-PLUS GAMING - CPU: Intel i5-8600K - RAM: Corsair Vengeance 2133mhz 8GB x2 - GFX: Nvidia GeForce GTX 1080]:.
Citera för svar!

Permalänk
Medlem

Om man bott i hus hela livet så är det nog väldigt svårt att anpassa boende i lägenhet, har hört detta från många som gjort samma resa som dig.

Att tänka på när man flyttar in är att.

Det är ofta väldigt lyhört i lägenheter, speciellt mellan golv/tak.
Är du nyinflyttad och saknar tavlor, matta etc, så saknar du mycket ljudisolering. De minsta ljud kan ibland låta oroväckande högt då vibrationer och tyngre ljud går genom lägenheterna ganska lätt.

Ljud som du tex upplever som milt kan för en granne låta ganska annorlunda.
Vissa grannar är bara gnälliga av naturen, speciellt om du renoverat, samt den tidigare gästen ev renoverade, så har det en tendens att ligga latent i "förihelvete" minnet.

Sätt upp lite tavlor och lägg en matta så studs/ekar ljudet inte lika mycket hos grannarna. Grannen jag har brevid, har jag alldrig klagat på, men det kommer in stekos och inte allt för sällan så låter det som att grannarna sitter i min hall, när de pratar, något som besökare har anmärkt vid.

Ev är din granne något av en aspie och upplever inte helt otippat ljud på ett mycket störande vis.
Kan även vara så att den du tog över lyan av vart en väldigt högljudd granne, pröva bo granne med en DJ några år så förstår du vad jag menar. Ovanför mig så låter grannarna väldigt mycket, men efter att grannen fått simulera vanligt bruk när hans fruga lyssnat i min lägenhet så, fick jag ett, förlåt det låter verkligen som vi hoppar hoppstylta där uppe. Det har blivit mycket mycket bättre från min granne där uppe. Det är i stort sett, tyst efter jag diskuterat med dem. Dock är vi inte alls fiender, så det behöver inte alltid sluta illa med grannar bara för att man klagar lite om det är så att det finns en anledning till det.

Visa signatur

Asus Tuf Gaming 670e- Plus | Ryzen 7800X3D | Gigabyte GeForce RTX 4090 24GB Gaming OC | G.Skill 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 Neo RGB Expo | WD BLACK SN850X 2TB WD - WD BLACK SN850X 1TB - WD Black SSD SN750 1TB | Corsair RM1000e 1000W | Noctua NH-D15S Chromax Svart | Phanteks Enthoo EVOLV ATX | Rog Falchion Mx Cherry | Xtrfy MZ1 Wireless

Skärm: Samsung 49" NEO G9 Ultrawide | Samsung Q90T | Asus TUF Gaming VG27AQ | AOC G2460PQU

Cockpit: Gunfighter Mk.III Base - Modern Combat Grip Ultimate | Gladiator NXT EVO Omni Throttle | Logitech Flight Rudder Pedals | Tobii eye tracker 5

Permalänk
Medlem
Skrivet av niklasloow:

Kan ej renovera mellan 8 - 16 (Hon sover då)

Hur störrande det än är, så känner jag att man inte kan kräva något speciellt dagtid bara för att man som individ jobbar natt. Ska man kräva att allt liv ska upphöra när personen sover?

Nu är jag ju i princip helt tvärt om. Gjort praktik/nu jobbar skift till sommarn och bor fortfarande hos föräldrarna. De renoverar köket atm och alla har nog varit väldigt fundersamma till hur jag har lyckats sova när de väl höll på och riva allt, då det var så mycket oväsen

Permalänk
Medlem

@Reyintaz: Exakt, men då kan man få svårt att klaga tillbaka då många idag anser att nattarbete är minst lika viktigt som dagarbete. Dvs jobbar du natt så har du rätt att använda ditt boende på nätterna, så som dush, laga mat, tv.

Visa signatur

Asus Tuf Gaming 670e- Plus | Ryzen 7800X3D | Gigabyte GeForce RTX 4090 24GB Gaming OC | G.Skill 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 Neo RGB Expo | WD BLACK SN850X 2TB WD - WD BLACK SN850X 1TB - WD Black SSD SN750 1TB | Corsair RM1000e 1000W | Noctua NH-D15S Chromax Svart | Phanteks Enthoo EVOLV ATX | Rog Falchion Mx Cherry | Xtrfy MZ1 Wireless

Skärm: Samsung 49" NEO G9 Ultrawide | Samsung Q90T | Asus TUF Gaming VG27AQ | AOC G2460PQU

Cockpit: Gunfighter Mk.III Base - Modern Combat Grip Ultimate | Gladiator NXT EVO Omni Throttle | Logitech Flight Rudder Pedals | Tobii eye tracker 5

Permalänk
Medlem

Låt inte grannen begränsa ditt liv. Du måste få leva ditt liv i din lägenhet och bara ta lite hänsyn på kvällen/natten/morgon.
Du får gå hur du vill, du får duscha när du vill, du får laga mat när du vill, du får rulla kontorsstolen när du vill, osv.
Så lev du som du vill och först när hyresvärden kontaktar dig om du skulle väsnas så följer ni upp om vad det är som väsnas.
Tills dess så bemöt bara grannen vänligt och lugnt, men be aldrig om ursäkt för att leva ett normalt liv i din lägenhet.

Permalänk
Medlem

@Locnox:

Tycker det låter lite som du antyder om att man kan peka finger åt någon bara för att man kan och det är lagligt. En dålig grannsämja vinner ingen på, yolo är så 2014. Att bo i lägenhet eller bo i civiliserade områden har samma oskrivna sociala lagar som vilken annan socialt situation som helst (nåväl, de flesta iallafall).

Visa signatur

Asus Tuf Gaming 670e- Plus | Ryzen 7800X3D | Gigabyte GeForce RTX 4090 24GB Gaming OC | G.Skill 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 Neo RGB Expo | WD BLACK SN850X 2TB WD - WD BLACK SN850X 1TB - WD Black SSD SN750 1TB | Corsair RM1000e 1000W | Noctua NH-D15S Chromax Svart | Phanteks Enthoo EVOLV ATX | Rog Falchion Mx Cherry | Xtrfy MZ1 Wireless

Skärm: Samsung 49" NEO G9 Ultrawide | Samsung Q90T | Asus TUF Gaming VG27AQ | AOC G2460PQU

Cockpit: Gunfighter Mk.III Base - Modern Combat Grip Ultimate | Gladiator NXT EVO Omni Throttle | Logitech Flight Rudder Pedals | Tobii eye tracker 5

Permalänk
Medlem

Be en kompis göra ett antal "vanliga" och "ovanliga" ljud i din lägenehet, medan du och din granne lyssnar ifrån din lägenhet. Så vet du hur mycket, om alls, det låter.

På så vis har du tillmötesgått din granne, samtidigt som du själv skaffar dig en uppfattning om grannens klagande är motiverat eller inte.

.

Visa signatur

AMD Thunderbird 1.33 GHz (133 MHz Bus), Epox 8K7A, 1 x 256MB Corsair PC2100 DDR SDRAM, 20.5GB 7200 RPM Western Digital EIDE, Visiontek GeForce 3

Permalänk
Medlem

Finns nog inte så mycket nytt att tillägga men kan ta upp vilka steg jag hade tagit:

1. Köpt vanlig svart balkongmatta och lagt över hela golvet i rummet, vissa kanske inte håller med men jag tycker sånt är riktigt schysst.

2. Ringt värden och talat om att jag har en överkänslig granne som väldigt ohövligt kommit och klagat men att jag vidtagit åtgärder för att dämpa ljudet.

3. Som någon sade ovan: Se över hur du går, min förra rumskamrat klampade med hälarna så att det lät som att någon lika gärna kunde dunkat med gummihammare, jag sade det till honom just för våra grannars skull och han fattade inte vad jag menade

Lycka till!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Yeah_Right:

@Reyintaz: Exakt, men då kan man få svårt att klaga tillbaka då många idag anser att nattarbete är minst lika viktigt som dagarbete. Dvs jobbar du natt så har du rätt att använda ditt boende på nätterna, så som dush, laga mat, tv.

Självklart får någon som jobbar natt använda sin lägenhet som vanligt, men att man inte ska få renovera sin lägenhet under dagtid är ju bara fel.

Permalänk
Medlem

@Kakann:

Absolut, men ja, min morsa drillade mig med att man inte fick spola vatten efter kl 22 etc. Jag blev överlycklig när jag faktiskt fick veta att jag får leva mitt liv på nätterna som vilken människa som helst

Visa signatur

Asus Tuf Gaming 670e- Plus | Ryzen 7800X3D | Gigabyte GeForce RTX 4090 24GB Gaming OC | G.Skill 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 Neo RGB Expo | WD BLACK SN850X 2TB WD - WD BLACK SN850X 1TB - WD Black SSD SN750 1TB | Corsair RM1000e 1000W | Noctua NH-D15S Chromax Svart | Phanteks Enthoo EVOLV ATX | Rog Falchion Mx Cherry | Xtrfy MZ1 Wireless

Skärm: Samsung 49" NEO G9 Ultrawide | Samsung Q90T | Asus TUF Gaming VG27AQ | AOC G2460PQU

Cockpit: Gunfighter Mk.III Base - Modern Combat Grip Ultimate | Gladiator NXT EVO Omni Throttle | Logitech Flight Rudder Pedals | Tobii eye tracker 5

Permalänk
Skäggig legend

Jag har nog de bästa grannarna.

När jag köpte lgh för runt 3 år sedan varnade förra ägaren på att tanten under mig var väldigt ljudkänslig. Slutsatsen av 3 år är att hon nog bara inte gillade förra ägaren, för satan vad jag har röjt runt… katten drar iväg med rivstart, välter krukor. Jag skriker när jag dör i CS, grälar en del med min sambo om pengar (hon kan inte hantera pengar…) dammsuger galet mycket eftersom jag inte vill ha en strand av kattsand i lgh, skrattar och pratar väldigt högt pga min ADHD.

Ibland hör rätt dovt hur grannen bredvid mig spelar piano - jäkligt vackert och lugnande så ingenting att klaga på, speciellt med tanke på hur mycket jag låter.

Titt som tätt träffar jag mina grannar och småpratar, ingen har stört sig på mig/oss. Tanten under oss är en tant runt 75 år med eld i baken, rapp och riktigt trevlig. Kommer riktigt bra överens

Visa signatur

Tråden om Skägg!
My cave...
Ryzen 5 3600@4,3Ghz - 16GB CL16 - RTX 3070 - Kingston Fury M.2 2TB
🎧Schiit Hel + DT-770 PRO - NAD C316 - B&W 685 - LG 65" OLED B6
 Watch Series 5 4G - Macbook Pro 13" 2015 - iPhone 11 PRO 256GB 