Permalänk

Samsung Galaxy S4 Root

Tjena.

Jag har kikat runt ett bra tag, och funderat på att roota min Galaxy S4:a. Dock uppdaterade jag android relativt nyligt, för jag hade släppt tanken på det.

Nu när jag är sugen igen, så hittar jag inget som matchar.

Enhet: Samsung Galaxy S4
Modell: gt-I9506
Andoid: 5.0.1
Build: LRX22C.I9506XXUDOD3

Jag har hittat filer som stämmer med allt utom Build. Kan det skada min enhet om jag provar med en sådan fil, eller är det grönt?
Vill även minnas att när jag var sugen förut så var det väldigt viktigt med rätt kernel (Jag har 3.4.0-4723452).

Om någon som kan detta känner för att visa mig rätt (om det är möjligt med dessa uppgifter), eller på något vis hjälpa en okunnig liten filur så skulle det uppskattas.

Säg gärna till ifall jag har missat viktig info.

Tack.

Permalänk
Arvid Nordqvist-mannen
Permalänk

@tcntad: Jojo, jag är medveten om det. Men jag hittar inte min modell, därav problemet. Hittar du något som säger att det är kompatibelt med min modell så får du oerhört gärna länka det, för jag lyckas inte hitta.

Permalänk
Arvid Nordqvist-mannen
Skrivet av Unknowing:

@tcntad: Jojo, jag är medveten om det. Men jag hittar inte min modell, därav problemet. Hittar du något som säger att det är kompatibelt med min modell så får du oerhört gärna länka det, för jag lyckas inte hitta.

Jag sökte efter I9506 på chainfire's hemsida och hittade den direkt. Så till 99% är den kompatibel.

http://androidxda.com/root-samsung-galaxy-s4-lte-gt-i9506
http://www.swedroid.se/forum/threads/root-recovery-i9506-s4-g...

Permalänk

@tcntad: Jag har varit där och kikat också, men det är fel built id. Jag vet ärligt talat inte vad detta innebär, eller om jag kan köra det på min ändå. Därav mina funderingar. Vad säger du?

Stort tack för att du försöker hjälpa någon som inte har vidare större koll, för övrigt.

Permalänk
Medlem

Du skulle kunna flasha in en custom recovery och sen flasha root vi den.
Om du gör så så behövs oftast ingen speciell build. Däremot kan knox triggas gör inget egentligen men garanti kan bli problem.

Att flasha en recovery är samma steg som auto root.
här har du isf en recovery
http://forum.xda-developers.com/galaxy-s4/i9506-develop/recov...

Sen här har du SuperSU(root) som du flashar via recoveryn
https://download.chainfire.eu/696/SuperSU/UPDATE-SuperSU-v2.4...

Har dålig koll på just auto root men här har du rätt build till den om den andra vägen känns jobbig men det blir lite mer jobb då du kommer tappa allt på telefonen. http://www.sammobile.com/firmwares/download/42983/I9506XXUDOA...

Visa signatur

Asus Z97 Pro Gamer | 4690k@4,5 ghz | 8GB Corsair XMS3 1600 CL8@2000 CL9 | EVGA 980ti FE | 2x280mm radiatorer | Samsung 850 Evo 500gb | EVGA G2 1000W | Func MS3 R2 | Tt eSports Meka G1 | Samsung S24D390 60hz@75hz |

Permalänk

@PeNMaX: Tackar för det! När det kommer till mobiler så har jag inte många glansdagar att komma med (som det kanske märks). Knox spelar ingen roll, skiter det sig med luren så är jag ändå sugen på S 6 Edge.