Windows 10 stoppar äldre kopieringsskydd och gör klassiska titlar ospelbara

Permalänk
Medlem
Skrivet av KTL:

Nu fick vi ett ypperligt exempel på varför kopieringsskydd straffar betalande användare...

Kan man kanske åtala tillverkarna av dessa säkerhetshål?

Permalänk
Inaktiv

Ett gyllene tillfälle för rättighetsinnehavarna att lansera deras back catalogs på GOG i mitt tycke.

Osäker på vad jag tycker om MS tilltag. Innan gick det bra att dessa skydd kördes men stämmer påståendet är jag ändå positivt inställd till vad de gjort. Detta lär drabba ganska få spelare med, är ju överlag (ganska) gamla titlar det överlag handlar om som inte spelas lika mycket som tidigare gjorts.

Bryr man sig om att köra gamla spel så bra som möjligt ser man till att ha tidsenlig hårdvara och mjukvara att köra spelen på i mitt tycke.

Skrivet av Firkraag:

Mass Effect? Hoppas BioWare patchar spelet på Origin/Steam så det blir spelbart..

Jag måste testa när jag kommer hem. Origin-utgåvan bör fungera då den ska vara uppdaterad. Lär visa sig snart nog.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av LazySoft:

Tyvärr så har ju även Microsoft lagt till följande i sitt användaravtal att dom har möjligheten att stänga av pirat spel/program samt skadlig hårdvara.
Se följande artikel http://www.pcgamer.com/windows-10-can-disable-pirated-games/

Gäller endast den här listan med program: https://www.microsoft.com/en-us/servicesagreement/#servicesli...

Visa signatur

Citera så att jag hittar tillbaka! AMD Ryzen 7 5800X3D | MSI B450 Tomahawk Max | 32GB Ballistix @ 3733/16 | EVGA 2070 | Crucial MX500 2TB | EVGA G2 750W | Windows 10

Permalänk
Snusfri

Detta gäller till största del spel på fysiska skivor och inte Steam/Origin/UPlay spel osv.
Några spel i dessa klienter kan få problem, men som sagt, det gäller nästan enbart spel på fysiska skivor.

Tycker det är bra att MS blivit hårdare och bättre gällandes säkerheten i Windows 10.

Visa signatur

WS: i9 13900K - 128GB RAM - 6.5TB SSD - RTX 3090 24GB - LG C2 42" - W11 Pro
LAPTOP 1: Lenovo Gaming 3 - 8GB RAM - 512GB SSD - GTX 1650
LAPTOP 2: Acer Swift 3 - 8GB RAM - 512GB SSD
SERVER: i5 10400F - 64GB RAM - 44TB HDD
NALLE: Pixel 7 Pro

Permalänk
Medlem
Skrivet av infigo:

De borde släppa all DRM på så gamla spel så blir världen en bättre plats. Stackars folk som köpte spelet och fortfarande spelar det. Jag har bf1942 sedan EA gav bort det gratis men det här får väl det att sluta fungera. Synd då det är ett roligt spel fortfarande

Nja den varsionen har redan securom eller vad de nu använde patchat bort så den är det lungt med skulle jag tro.

Dock så är det lite trökigt för games for windows live versioner av spel som konstant behöver skivan i T ex Bioshock 2, det första halo som man även kör nocd patch på kommer tydligen sluta funka pga att man inte har möjlighet att köra med en dvd brännare just nu i datorn.
(Kör mitt tower chassie liggande då fötterna på det för över vibrationer mer än att ha den liggande på plåten med ljuddämpningsmaterial mot ytan där den ligger)

Visa signatur

Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk Max, 2x8 gb kingston reaper 3200 mhz Gigabyte GTX 1660 Super OC och nätagg be quiet 700w SSD: 120 gb pny cs 900, Kingston Fury 1 tb, wd blue ssd 500gb

Permalänk
Inaktiv

Det här är varför man köper DRM-fria spel.

Permalänk
Medlem

Social media och reklam på internet har också stora säkerhetsrisker och borde blockeras

Permalänk
Medlem
Skrivet av baldViking:

EDIT: Förstår inte att så många skäller på Microsoft? Hur kan dom vara mer skyldiga än de företag som skeppar med spionprogram m.m. i sina produkter.

Eftersom det är gjort på endast Windows 10, som något "förbättrat skydd" trots att Windows 8 och 7 har support kvar, där de ska få samma säkerhetspatchar.
Allt eller inget vill jag säga då.

Att man stänger ute DRM är en sak, att man väljer att göra det på endast vissa OS och sedan skyller på säkerhet, är skitsnack. Hade det varit så stor säkerhetsrisk hade tidigare OS också fått detta.

Permalänk
Medlem
Skrivet av 1up:

De kan vara lite problematiskt att hitta en crack som är anpassad till problemet bara, eftersom de flesta troligen har skapats för att lura kopieringsskyddet(som inte längre startar). Troligen är det mer jobb att få tag i/skapa en crack till spelet som fungerar än att helt enkelt skapa en extra partition med ett äldre os på för att kringgå det.

Nja no-cd crack skall fungera då det stoppar den helt. Wine på Linux hade inte något vidare stöd för securerom tidigare så man fick använda det.

Skrivet av THB:

Detta gäller till största del spel på fysiska skivor och inte Steam/Origin/UPlay spel osv.
Några spel i dessa klienter kan få problem, men som sagt, det gäller nästan enbart spel på fysiska skivor.

Tycker det är bra att MS blivit hårdare och bättre gällandes säkerheten i Windows 10.

Synd att de inte blockerar all DRM

Man skulle kunna köra Wine på Windows för att kunna spela spelen med securerom. För att på så sätt komma runt problemet.

Visa signatur

Arch - Makepkg, not war -||- Gigabyte X570 Aorus Master -||- GSkill 64GiB DDR4 14-14-15-35-1T 3600Mhz -||- AMD 5900x-||- Gigabyte RX6900XT -||- 2x Adata XPG sx8200 Pro 1TB -||- EVGA G2 750W -||- Corsair 570x -||- O2+ODAC-||- Sennheiser HD-650 -|| Boycott EA,2K,Activision,Ubisoft,WB,EGS
Arch Linux, one hell of a distribution.

Permalänk
Medlem

Jaha oj nu är det tydligen inte liga allvarligt att "piratkopiera" spelen då det finns "anledning" man kan skylla på

Visa signatur

.: Learn the system, Play the system, Break the system :.

Permalänk
Medlem

Så det är därför mina gamla spel inte längre fungerar!
Nu ångrar jag verkligen att jag "uppgraderade".

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mr_Lazy:

Jaha oj nu är det tydligen inte liga allvarligt att "piratkopiera" spelen då det finns "anledning" man kan skylla på

De flesta (alla?) som tycker piratkopiering är allvarligt tycker att man ska betala för sina spel/filmer/musik. Har man betalat för sitt spel, musik eller film så försvinner väl det tankesättet.
tror jag?

Visa signatur

sweclockers prestandaindex

Efter 10 kommer 11.
Efter 99 kommer 100.

Permalänk
Medlem
Skrivet av skog1s:

Ozzed.

Du är (som jag uppfattat det) en smart man.
Du har väldigt bra tankesätt och skriver bra, men det bästa med dig är att du står för vad du tycker, och att du låter andra tycka vad dom vill.

Får man fråga varför du inte gillar Steam? (och liknande tjänster)

Det största problemet anser jag är bristen på kontroll. Makten ligger helt hos spelföretagen. Begagnatförsäljning blir i princip omöjlig och hela systemet gör det väldigt lätt för så kallad DLC-försäljning vilket jag ogillar väldigt starkt. Dessutom gör systemet det lätt för så kallad "early access" som man i vissa fall till och med har mage att ta betalt för. Man vill få det att låta som om det finns många fördelar för kunden, men frånsett att det är "smidigt" så finns där inga fördelar för kunden vad jag kan se, utan man har som spelföretag maximal kontroll på kunden.

Sedan får jag även be att tacka så mycket för komplimangen Det är inte ofta jag får positiv respons på att jag rakryggat står för vad jag säger och tycker att andra ska få tycka vad de vill.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem

Det är bra att Microsoft täpper igen säkerhetshål men det låter samtidigt som hyckleri när man har implementerat wifi-sense. Som visserligen går att stänga av men jag tror den "vanliga" användaren väljer den snabba installationen som aktiverar alla "botnet features". Känns som det är i dagsläget väldigt många frågetecken kring Windows 10 i allmänhet så jag kommer vänta med att uppgradera tills vidare.

Vad gäller DRM så är det mer eller mindre onödigt i mina ögon eftersom det förr eller senare kommer en crack som kringgår det. DRM är därför endast till besvär för användare och en onödig utgift för tillverkaren, varför inte bara strunta i DRM och dumpa priset en aning?

Permalänk
Medlem

Är det bara jag som alltid använt no-cd fixar på spel som behöver ha cd:n i datorn? Orkade inte hålla på att byta bara för att jag ville spela något annat

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mr_Lazy:

Jaha oj nu är det tydligen inte liga allvarligt att "piratkopiera" spelen då det finns "anledning" man kan skylla på

Köper man spelet för att sedan skaffa en version som fungerar tycker jag att är okej (om det är ett allvarligt problem då), fastän jag är emot det annars. Utvecklarna och utgivaren har fått sina pengar och det är det som räknas.

Annars är det bara en till ursäkt för att försöka legitimera sitt beteende.

Visa signatur

De köper en bil. Säljaren säljer bilen till dem. Var är du? Vart ska du? Varifrån kom du?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Christley:

så hur kommer det funka med spelen på steam eller orgin då? så fort jag lägger in no-cd patch eller ett crack lär ju steam banna mig.

just nu är allt jag gjort betalt för att bli **** av drm

Nej, du kommer inte få ban. Det enda Steam finns där för är för att starta spelet, potentiellt hålla koll på achievements samt backa upp speldata. Undantag är då spelen har VAC, men det har ju knappast GTA 3 m.fl.

Visa signatur

Stationär: Ryzen 5 3600 | Asus GTX 980
Bärbar: Razer Blade 15 Advanced 2020 | 4K OLED | RTX 2080 Super

Permalänk
Avstängd

Swec kanske skulle slänga up en ftp med scen crack till dessa spel när många antagligen får virus från diverse obskyra sajter och är lite roligt att man siktar in på skydden men flash är helt ok ...men är ju cobol vilket gör flash ok

Visa signatur

i3 6100 - MSI b150m pro-vd - 8gb 2133 ddr4 - GTX 950 GAMING 2G - z400s 120gb ssd - 1tb WD blue - Corsair 500w

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Firkraag:

Mass Effect? Hoppas BioWare patchar spelet på Origin/Steam så det blir spelbart..

Uppdatering: Mass Effect på Origin fungerar fint här iallafall.

Permalänk
Entusiast
Skrivet av anon5930:

Uppdatering: Mass Effect på Origin fungerar fint här iallafall.

Tack, skönt att veta. Brukar spela igenom ME spelen lite då och då.

Visa signatur

PS5 :: Switch :: Steam :: StarCraft II

Permalänk
Medlem

Windows 10
Oracle VM (gratis) med virtuell XP
???
Profit

Permalänk

Nu vet ni varför Win10 uppdateringen är gratis och inget här i världen är gratis. Ni har bara er själva att skylla för. Jag stannar vid 8.1 tack, ”virus och loopholes” skitsnack och det vet du. Detta handlar om lagligt kontroll samt intrång via Win10 mjukvara inpå din privata information.

Den som inte såg detta komma en mil bort, är rakt av naiv och dum.

____________________________________________________________________________________________________

While our well-behaved readers might not be interested in this story, you might want to tell your naughty friends that Microsoft has updated its Services EULA to give itself the power to scan your hard disk and remove pirated games.

Section 7b in the updated Microsoft Services EULA allows Microsoft to "automatically check your version of the software and download software update or configuration changes, including those that prevent you from accessing the Services, playing counterfeit games, or using unauthorised hardware peripheral devices."

Interestingly, the new terms give Microsoft the power to target pirated games but not pirated applications such as Microsoft Office or Adobe PhotoShop.

Some news outlets have reported that the new terms are for Windows 10, but they aren't. At least, not directly. Instead, the Services EULA applies to a multitude of Microsoft services including Bing, Cortana, Microsoft Edge's default homepage & new tab page, Microsoft Account, Office 365, OneDrive, Skype, Xbox LIVE and Games published by Microsoft.

Cortana is a core component of Windows 10 and Edge is its default web browser. By using any of them, you fall under the umbrella of the new EULA. Nonetheless, it is hard to imagine a Windows 8, 7 or XP user who doesn't use Skype, OneDrive or games published by Microsoft.

Permalänk
Skrivet av anon5930:

Uppdatering: Mass Effect på Origin fungerar fint här iallafall.

fan vad bra, trodde jag begått mitt största misstag ^^

Permalänk
Testpilot

Har testat den kompletta Command & Conquer utgåvan via Origin nu och det funkar kalas!

Visa signatur

R < ROG G17 | R9 5900HX | 32GB 3200 MHz | RTX 3070 >

G < R9 5900X | 32GB 2666MHz | ROG RTX 3090 Ti >

B < RK96 | VGN K75 Pro | Deathadder V2 Pro >

Permalänk
Medlem

Om ni har EA spel som ni inte lyckas aktivera på Origin. Maila supporten så får ni en nyckel ni kan använda på origin. Jag har gjort det med några spel. Bl.a. Mass Effect.

Visa signatur

Ryzen 5 5600 <> Asus B550 I <> Corsair LED 2*8GB 3200Mhz <> GeForce 2070 Super <> Acer X34A <> Ducky Shine 4 brown <> Zowie ec2-a <>

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av IRONBERG:

Om ni har EA spel som ni inte lyckas aktivera på Origin. Maila supporten så får ni en nyckel ni kan använda på origin. Jag har gjort det med några spel. Bl.a. Mass Effect.

Tack för den du!

Tog in en massa gamla spel från förrådet för att försöka trycka in keys i Steam/Origin och gick bra med vissa, sämre med andra men då finns det en chans. Var du tvungen att ta en bild med nick, cdkey, kvitto osv eller vad sa du?

I övrigt stör jag mig inte på att det är dags för de gamla konsumentfientliga skydden att äntligen dö. Får hoppas att det inte kommer något värre bara..

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon4992:

Tack för den du!

Tog in en massa gamla spel från förrådet för att försöka trycka in keys i Steam/Origin och gick bra med vissa, sämre med andra men då finns det en chans. Var du tvungen att ta en bild med nick, cdkey, kvitto osv eller vad sa du?

I övrigt stör jag mig inte på att det är dags för de gamla konsumentfientliga skydden att äntligen dö. Får hoppas att det inte kommer något värre bara..

Mailade bara nyckeln för de flesta. Några bilder. Beror nog lite på vem det är som svarar De kollar så nyckeln är legit. Avaktiverar den gamla så den blir obrukbar och mailar tillbaka en ny.

Orgin är rätt bra så sätt att jag kunde hiva en jäkla massa fysiska spel på tippen

Tyvärr så finns det redan värre kopieringsskydd....

Visa signatur

Ryzen 5 5600 <> Asus B550 I <> Corsair LED 2*8GB 3200Mhz <> GeForce 2070 Super <> Acer X34A <> Ducky Shine 4 brown <> Zowie ec2-a <>

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Firkraag:

Tack, skönt att veta. Brukar spela igenom ME spelen lite då och då.

Skrivet av WilleGO97:

fan vad bra, trodde jag begått mitt största misstag ^^

Hehe jo jag blev lite oroad med när jag såg spelet nämnas. Nu vet jag inte hur det är med Steam-versionen dock, om man kan lita på http://pcgamingwiki.com/wiki/Mass_Effect#Availability så borde den enda utgåva som är problematisk vara retail. Men som någon ovanför nämner så går det att kontakta Origin-supporten för att aktivera nyckeln (så jag gjorde med min Origin-utgåva har jag för mig).

Underbar spelserie för övrigt!

Skrivet av magic84:

Windows 10
Oracle VM (gratis) med virtuell XP
???
Profit

Problemet som kan(/kommer) uppstå är ju att spelet inte kan hantera det virtualiserade grafikkortet gästsystemet använder. Processorer som stödjer VT-d bör kunna klara detta genom att tilldela grafikkortet men de flesta här lär inte ha processorer som stödjer funktionen. En av nackdelarna med Intels K-processorer för övrigt, de saknar VT-d medans Non-K av samma modell har VT-d.

Värt att prova dock.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Melinho2895:

Gta III nooo
Mitt absolut favorit spel genom tiderna :/
Utan Gta III så skulle vi inte ha alla andra efter, då det var första 3D Gta spelet någonsin.

Jag kör win 10 och testade just mitt GTA3 på steam, här funkar det än iaf.

Permalänk
Medlem

Windows 10 är inte ens en månad gammal och redan dyker skiten upp till dom. Om 1 år har Microsoft säkert lyckats eliminerat de här problemen som finns med 10an nu. Den är ju precis lanserad, vad förväntade ni er?

Finns exempel fast spel.

Sim City
Arkham Knight
Assassins Creed: Unity
Battlefield 4.

De fick skit respektive och respektive funkar bättre en tid senare.

Visa signatur

MSI X99A GODLIKE GAMING | i7-6950X 4.3GHz | 64GB RAM 3200MHz | RTX 2080

Nintendo Switch | PlayStation 5 | Xbox Series X

Min FZ Profil