Swefilmer misstänks dragit in miljontals kronor på olovlig strömning

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Maj 2003
Skrivet av md7:

Som jag sa tidigare, ett företags uppgift är att tjäna pengar. Om det är så att de anser att kostnaden för att tillverka en produkt är högre än vad de räknar med att få tillbaks, så är det väldigt dumt att tillverka den produkten och gå back. De driver ingen välgörenhetsorganisation. Och jag tror även du skulle göra på samma sätt, väga in eventuella inkomster med de utgifter du har, och utifrån det besluta om det var värt att producera den produkten eller inte.

Fast då är det ju inte rimligt att klassa piratkopieringen som en förlust längre...

Skrivet av md7:

Du pratade om en faktiskt människas rättigheter, vilket många förknippar med FN:s mänskliga rättigheter. Jag trodde det var allmän kännedom. Då får du väl uttrycka dig klart och tydligt att det du pratar om är din egna definition av mänskliga rättigheter.

Jag gjorde klart och tydligt, vid påstötning fetstilade jag även det. Och det rör sig inte om en PERSONS rättigheter, utan mänskliga rättigheter påförda bolag. Vilket är ganska annorlunda. Juridiska personer är till exempel inte en orsak till avdrag för representationsmiddagar, eller kanske mer aktuellt eftersom det är därifrån trycket kommer, en papperslapp ger inte rättighet att använda filerna för sam-resande.

Skrivet av md7:

Nä, så är det ju såklart. För det handlar ju bara om pengar, inget annat, även för privatpersoner. Sen att sexfilmer sprids till höger och vänster, det har inget med spridningsvägen att göra, utan enbart pengar.

Företag kontra privatpersoner nu igen? Förtal, ärekränkning, dataintrång... Japp, du har rätt. Det är absolut ingen skillnad på de olika förehavandena.

Skrivet av md7:

Återigen, du kan inte jämföra dåtidens spridning med dagens, så vidare du inte har statistik på att då, vilket jag tror filmbolagen har. Kan ha fel dock.

Ah, så bevisbördan är automatiskt på mig, för att du har bestämt att bolagen är felfria. Jag skulle vilja påstå att bevisbördan ligger på DEM, eftersom det är de som står i rätten och kräver ersättning utifrån sina siffror.

Skrivet av md7:

Det har jag inte påstått att civil olydnad inte fungerar. Jag likställer inte civilkurage med civil olydnad. Däremot att kränka andra företags/människors rättigheter med civil olydnad känner i alla fall inte jag till något fall som har fungerat.

Hollywood finns. Det torde vara ett strålande exempel på civil olydnad, i global skala, som fungerat. Med tanke på att politiken delvis svängt, och fler partier öppet diskuterar frågan, både här i Sverige, och i övriga länder, så skulle jag vilja påstå att om man är villig att släppa skyddsräcket en aldrig så kort stund, så finns det gott om bevis för att civil olydnad fungerar även på lokal skala.

Skrivet av md7:

Bara för att de har spenderat allt de har att spendera, betyder inte att de har spenderat det på film. Genom att piratkopiera så kan du lägga de pengarna på annat, resa, mat, datorutrustning, leksaker och en massa annat, vilket inte hjälper filmbolagen alls.

Helt bortsett från vad undersökningarna visar då, menar du?
B!

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2009
Skrivet av md7:

Men men, jag känner mig rätt färdig med hela denna diskussionen nu, inte bara när det gäller dig utan i hela tråden. Tar för mycket tid och går bara på rundgång. Vi tycker olika helt enkelt, det är så långt vi kommer. Jag tackar i alla fall för mig. Tack!

Tack själv, imponerande massa text du knåpat ihop här. Själv har jag spenderat alldeles för mycket tid på att följa denna tråden. Trots att den är så meningslös har jag inte kunnat slita mig då det varit både frustrerande, skrattretande och förbryllande att se dessa försök att moraliskt rättfärdiga upphovsrättsindustrins agerande.

Jag gör detsamma och lämnar denna tråden med följande ord.

Kulturskapare är fantastiska människor som tillför något fint som hela mänskligheten bör få och kunna ta del av. Ny teknik gör detta möjligt enklare, snabbare och billigare än någonsin. Att det finns en onödig mellanhand som med alla medel försöker fortsätta sko sig och behålla sin monopolistiska ställning är beklagligt. Att de gång på gång lyckas är ett skrämmande bevis på att vi lever i en rubbad värld styrd av pengar och maktbegär.

Tack och hej.

[ Kunde ej ladda signaturen, var god ladda om sidan. ]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Freiburg Tyskland
Registrerad
Jul 2006
Skrivet av Ozzed:

Det är ända lösningen. Moralen, eller enligt vissa, avsaknaden därav, lär ju inte ändras. Bättre att de får in lite pengar än inga pengar alls, som det ser ut nu. Om miljoner användare ser reklamen kan de nog få en slant ändå. Jag vet att vi artister inte alls får så dåligt betalt från Spotify. För närvarande ligger det på 1.250 cent, per spelad låt. Sen kan man ju ha våldtäktsavtal med sitt skivbolag men då får man skylla sig själv som signar med utsugare, och samma är det med film.

Jag vet ej om det kommer funka likadant med film som med musik. Allmänt är det ju sa att skadespelare far betalt per film dom spelar in. Dvs att Svenne Svensson far 10 millioner dollar för at medverka i filmen. Hans lön/pris riktar sig mer efter hans egen popularitet bland tittarna. Signar bra eller daliga avtal är väl ett problem som är mer eller mindre begränsat till musikbranchen skulle jag säga.

Men allmänt sett tycker jag att det är en bra ide att skapa ett spotify för film/serier. Problemet är ju bara filmbolagen, som tror att alla som är filmkonsumenter är beredda att signa 20 avtal med 20 filmbolag för att stödja deras "vi ska inte ha en mellanhandlare utan bara direktförsäljning via var egen filmtjänst" sätt att hantera det. Sen tillkommer ochsa att fördröjningar av släpp av film är ett stort manko.
Det motiverar ju klart piratkopiering av filmer och serier.
Det var samma gnäll av musikindustrin för dryga 15 ar sedan, som ledde till att folk dels trotsade deras gnällespikgirighet i kombination med deras vägran att ens fundera pa hur användaren behöver ha det med musiknedladdning som skall vara legal.
Manga elever, studenter och andra människor, hade helt enkelt inte rad eller kunde inte skaffa kreditkort för att fylla pa mp3 spelaren med ny musik hela tiden. Da var det TPB eller andra illegala källor som stog kvar som alternativ. iTunes var da en revolution inom detta som ochsa erbjöd reedem kort som man enkelt kunde köpa i stormarknaden, kiosker och macken. Att iTunes senare gick över till mp3 formatet gorde saken bara bättre. Vi alla vet ju hur det gick med DRM-förpestade musikfiler som slutade fungera när diverse tjänster lade ner för gott (Microsoft).

Jag tror att film- och seriekonsumptionen kommer med vissa ändrigar i detaljer hamna pa samma bana som musikbranchen har kört pa sen ett par ar tillbaks.
Det hänger mest pa filmbolagen och deras insikt att ändra attityden gentemot slutkonsumenten. Ingen vill ha en paramount, sony pictures, universal pictures, 20th century fox, hbo, osv account, för att täcka hela skiten sa att säga.
Denna insikt tog musikbranchen aratal att fa. Vägen dit gjorde säkerligen ont, men dom vänjer sig.

Jag säger helt ärligt hur jag hanterar det:
Jag kommer aldrig signa ett avtal nagonstans, där jag inte kann ladda ned filmen/serien pa hdd:n och inte spela av den NÄR jag vill eller HUR OFTA jag vill. Jag är beredd att betala men vill da kunna arkivera innehallet till eget bruk ochsa. Annars är det värdelöst.

iMac "27" Late 2013

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Maj 2003

Mission: Impossible — Rogue nation gick snabbt upp och blev den mest eftersökta filmen på torrentsiter. Samtidigt spelade den in över en miljard kronor på de första två dagarna. Japp, fildelningen dödar verkligen storfilmerna, och deras vinstmöjligheter. Och som vanligt är det inte möjligt att lagligt se den streamad hemma. Och så undrar folk varför det piratkopieras... Netflix, hallå? Affärsidén är att ge kunderna tillgång till materialet med minsta möjliga ansträngning, och folk betalar. Men jättarna vägrar ge kunderna åtkomst till materialet. Se filmen hemma? Nänä. Du får vänta tills alla möjliga spoliers har passerat, först då kommer vi göra den tillgänglig för soffan.

Suck.
B!

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Umeå
Registrerad
Feb 2009
Skrivet av Segas:

Jag såg en kul meme på Facebook om detta...

Ägaren till Swefilmer riskerar 15 års fängelse. Hagamannen dömdes till 14 år och släpptes 6 år tidigare.

Sverige i ett nötskal.

Skickades från m.sweclockers.com

Problemet är väl att det inte stämmer på långa vägar. Man kan max få två år för copyrightbrott.

||NZXT H440 Black/Red||Intel i5 2500k @ 4,2GHz ||Noctua NH-D14 ||GA-Z77X-UD3H ||8 gb Corsair Vengeance 1600mhz DDR3 ||MSI GeForce GTX 970 ||OCZ Agility 3 120GB SSD ||Samsung Spinpoint F3 1TB ||Corsair HX750W||
Software is like sex, it's better when it's free. - Linus Torvalds

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av Tumnus:

Problemet är väl att det inte stämmer på långa vägar. Man kan max få två år för copyrightbrott.

Citat:

Straffskalor

För skattebrott av normalgraden är påföljden fängelse i högst två år, för grovt skattebrott fängelse i lägst sex månader och högst sex år och för skatteförseelse böter. Straffskalan för vårdslös skatteuppgift är böter eller fängelse i högst ett år.

http://www.ekobrottsmyndigheten.se/lag-och-ratt/brottsrubrise...
Så, max kan han alltså få 8 år om jag förstår rätt. Det kommer ju däremot inte hända. Verkar ju varit flera admins på sidan och jag undrar lite om det bara är en utav dom som tagit pengar eller ifall det är flera och endast en person fuckat upp genom att ha dom så lättåtkomliga. Personen som fick sina tillgångar frysta var ju inte samma person som satt och grät på youtube för att dom stängt ner deras facebook med massa likes.

sweclockers prestandaindex

Efter 10 kommer 11.
Efter 99 kommer 100.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Maj 2003
Skrivet av kevve1:

Personen som fick sina tillgångar frysta var ju inte samma person som satt och grät på youtube för att dom stängt ner deras facebook med massa likes.

Gråtaren är väl en moderator, och den som tjänat pengar är killen bakom siten, han som driftade den. Det är fullt möjligt att gråtaren, och hans kollegor inte haft en aning om hur det ekonomiska ser ut. Det är ju inte helt otroligt att det är därför man har donerat pengar till sidan med, driften ska ju täckas, det brukar finnas en "donera här" knapp, eller något liknande, antingen so man "köper" sig själv en reklamfri upplevelse, eller bara för att man vill att sidan ska ligga kvar.

Det där med 15 år, eller inte, vet jag inget om. Men helt klart är att straffet är oproportionerligt. Men så har industrin i Amerika bestämt att det ska vara, och lobbat stenhårt för att det ska gälla världen över.
B!

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av -=Mr_B=-:

Gråtaren är väl en moderator, och den som tjänat pengar är killen bakom siten, han som driftade den. Det är fullt möjligt att gråtaren, och hans kollegor inte haft en aning om hur det ekonomiska ser ut. Det är ju inte helt otroligt att det är därför man har donerat pengar till sidan med, driften ska ju täckas, det brukar finnas en "donera här" knapp, eller något liknande, antingen so man "köper" sig själv en reklamfri upplevelse, eller bara för att man vill att sidan ska ligga kvar.

Det där med 15 år, eller inte, vet jag inget om. Men helt klart är att straffet är oproportionerligt. Men så har industrin i Amerika bestämt att det ska vara, och lobbat stenhårt för att det ska gälla världen över.
B!

Han säger själv i klippet att han är en utav administratörerna bakom Swefilmer. En moderator håller väl mest koll på så att reglerna sköts och borde inte förknippas med administratör. Eller? :/

sweclockers prestandaindex

Efter 10 kommer 11.
Efter 99 kommer 100.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Maj 2003
Skrivet av kevve1:

Han säger själv i klippet att han är en utav administratörerna bakom Swefilmer. En moderator håller väl mest koll på så att reglerna sköts och borde inte förknippas med administratör. Eller? :/

Administratörerna på det här forumet har inte speciellt mycket med driften, och ännu mindre med ekonomin, att göra.
Som jag förstått det, vilket kan vara fullständigt fel, har han inte varit mer än huvudet högre än moderatorerna, och inte haft någon riktig insyn. Men det spelar egentligen ingen roll.
B!

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.

Trädvy Permalänk
Forumledare
Kent
Registrerad
Jan 2005

*Tråd rensad i enlighet med §1*

Tagit bort påhopp/otrevligheter. Vänligen håll diskussionen på en trevlig och saklig nivå.
/moderator

Synpunkter eller frågor gällande modereringen? Då kan du kontakta mig eller moderatorerna.
Ursäkta min stavning, jag är dansk

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gigabyte
Registrerad
Aug 2008
Skrivet av md7:

Som sagt, jag vet inte hur utbrett det problemet är för jag har själv aldrig varit med om det. Men självklart är det illa när butiker beter sig på det viset och bör ju utredas av polis. Gör det inte det så är det läge att försöka sätta press på myndigheter (genom till exempel media) för att få till stånd en förändring.

Jo det är också ett sätt att böja med något och sen säga att jag inte har en aning.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gigabyte
Registrerad
Aug 2008
Skrivet av md7:

Det är vad du tycker, men inte vad jag tycker. Du utövar utpressning på ett företag när du försöker få ett företag att ändra pris, distribution etc genom att piratkopiera, med andra ord, lagbrott. Du har själv skrivit att man måste få företagen att känna sig tvingade till att gå med på vad kunderna önskar. Och eftersom du anser att piratkopiering är ok eftersom bolagen inte uppfyller kundernas önskningar så kan jag enbart se det som utpressning. Utpressning behöver inte enbart handla om ekonomi eller emotionellt tillstånd, utan kan handla om att försöka få till stånd en förändring.

Som sagt, det finns fler och fler inom filmbranschen som får det allt svårare att bedriva verksamhet, vilket går helt tvärtemot det du säger att de skulle ha det gott ställt. Sen om det har att göra med piratkopiering eller inte, det kan endast filmbolagen svara på. Men de borde ha gott om statistik och data när det gäller människors köpbeteende så de borde definitivt kunna få ut värdefull information därifrån för att kunna göra en kvalificerad gissning.

Det är fysiska personer som jobbar på företagen, inga robotar. Men vi ska alltså definiera utpressning som hur stor stress individen kan tänkas få? Ska vi även ta hänsyn till hur stresstålig en människa är också då, innan vi bestämmer om det handlar om utpressning eller inte?

Visst är det så, moral och etik är något personligt, men också en del i ett större sammanhang. Många av våra lagar på bygger vad den stora massans anser vara moraliskt och etiskt. Därför har kvinnor numera rösträtt, FN:s mänskliga rättigheter bygger mycket på moral och etik etc. Att kränka någon annan människas/företags rättigheter, är ett lagbrott vilket bygger på den moral och etik som finns i samhället.

Absolut inte. Lagen ska vara lika för alla. Men precis som att domstolarna tar hänsyn till varför en människa har begått ett brott, och därmed anser att det kanske finns förmildrade orsaker så får man göra likadant i det övriga samhället. Om du blir påhoppad av någon, där du sen väljer att försvara dig och råkar dels ta död på den som angrep dig men även råkar skada en förbipasserande människa, så är det en förmildrad omständighet jämfört mot om du hade tagit livet av båda personerna utan någon som helst orsak.
Det är fildelarna som tog det första steget att inte acceptera branschens rättigheter, och därmed begå lagbrott.

Som sagt, krävs inte speciellt mycket resurser för att tillverka ett nytt glas, till skillnad från att skapa en hel film. Men det är så du ser på saken, spelar ingen som helst roll vad en produkt har kostat att utveckla och hur många arbetstimmar man har lagt ner, utan kan du kopiera den så ska du kunna det och inte behöva ersätta de människor som faktiskt har tagit fram produkten från början?

Piratkopiering är ett riktigt brott. Står klart och tydligt i lagboken. Att du anser att det är småsaker innebär inte att andra anser att det är småsaker.

Jaså? Så om du använder pengarna till att åka utomlands (eftersom du nu faktiskt har råd att unna dig det eftersom du inte betalar för din underhållning) och spenderar dina pengar där, på vilket sätt gynnar det Sverige?

Återigen, på vilket sätt skadar det folk? Skadar det folk fysiskt, psykiskt eller vad? Att du inte har råd att se en film förrän långt senare eller aldrig, på vilket sätt skadar det dig?

Specialstyrka? Finns många olika "specialstyrkor" inom polisen som är specialiserade på att utreda en viss typ av brott. Det ska alltså inte finnas några specialstyrkor inom polisen då? Eller ska specialstyrkorna vara baserade på hur många det är som blir utsatta för brottet? Kanske ska lägga ner narkotikapolisen då, är ju inte så många som blir drabbade av det, om man ser till hela befolkningen?

Jo precis, bättre att vi skiter i alla brott eftersom det kostar så mycket pengar. Vi kanske ska försöka oss på något i stil med att det är hur mycket pengar man har på kontot som avgör om man ska betraktas som ett brottsoffer eller inte? Så har du lite pengar på kontot så är sannolikheten större att du blir betraktad som ett brottsoffer än om du har mycket pengar.
Sen anser inte jag att den "lilla" (måste vara många miljoner som jobbar inom filmbranschen på ett eller annat sätt världen över) klicken människor har en särställning i samhället, de har rätt att bli beskyddade från brottslig verksamhet precis som alla andra i samhället.

Jättebra! Då ser jag framemot att när jag kör genom Sverige så kan jag gå in i valfri större butik och handla din skiva. Jag har dock inget intresse av att vänta en längre tid, utan jag vill ha det snarast. Du ska tillgodose mina behov istället för att pissa på mig.

Men om det inte finns något att erkänna då? Varför ska han då erkänna? Han säger klart och tydligt att breven är offentliga så då är det bara för dig att begära ut breven så får du allt svart på vitt. Hur jäkla svårt kan det vara? Där visar du ju hur du tänker, han är skyldig oavsett, trots att du kan begära ut breven och läsa allt själv. Låter nästan som du skulle behöva prata med en psykolog i det fallet, för känns som att det är någon slags beteendestörning. Inget illa menat.

Har hört en som klagade på piratkopieringen som är musiker. Har hållit på i många år men idag så går det enl honom inte att sälja musik och försöka att leva på det. Det blir liksom ingen försäljning. Frågar man hur det var innan piratkopieringen över internet, mja det gick inte att sälja då heller. Så internet har inget med försäljningen att göra.

Internet och fildelningen har enligt industrin en negativ inverkan. Precis som med radion.
Frågar man en forskare så ger fildelning ett ökat intresse för "konst" och mångs köper mer. Samma fenomen brukar radion ge. Varför musik som spelas i t.ex. radio säljer mer måst enl industrin vara ett missförstånd d¨folk inte köper om de ändå får höra gratis. Industrin kan klassas som sinnessjuk.

Jo våra lagar borde vara lika för alla, det är en önskedröm. De bör även spegla samhällets intressen. Sen har vi starka organisationer som snedvrider det hela (här borde det vara organisationsförbud). Upphovsrättsindustrin pumpar årligen in miljardbelopp inom EU för att stärka sina intressen och hitta nya kryphål att krama ur mer pengar ur samhället. Många borde spärras in för att de lurar många. Men de går fria. Det är inte ovanligt att de största bovarna alltid klarar sig.

1 glas är naturligtvis ett bra exempel mot en film?
Glaset har trots allt en kostnad för fabriken att tillverka på nytt. En kopia på en film är ingen kostnad för filmbolaget. Det är inte heller ett intäktsbortfall, filmen hade ändå inte sålts.

Att piratkopiering har blivit lagbrott beror på att vissa kretsar har fått för stor makt i samhället. Våra representationspolitiker har blivit för lätta att köpa/påverka så samhället blir mer och mer snedvridet. Upphovsrätten är en del som inte går åt rätt håll.

Angående polisresurser så har det blivit sndevridet även här. Brott som inte kostar något ska utredas medan brott som kan sänka folk en hel del bara förs in i statistiken. Typiskt för maffian att komma med såna kommentarer, det är så synd om dom.