Permalänk
Medlem

Nytt Tangentbord: Kan ej nå BIOS/UEFI

Hej,

Jag har precis fått hem ett CM Quickfire TK mx Green som jag genast blev förälskad i. Fruktansvärt skönt tangentbord att skriva på. Igår skulle jag dock in i BIOS och ändra lite. Till mitt förtret vägrar tangentbordet registrera knapptryck (åtminstone f2/del vilka krävs på mitt moderkort) innan datorn bootat klart. Tangentbordet ser strömlöst ut innan färdig boot, alla LEDs är avstängda etc. Blev tvungen att sätta in mitt gamla mekaniska för att nå BIOS.

Lästa någonstans att det kunde ha att göra med 6KRO eller NKRO, vilka mitt tangentbord stödjer. Någon påstod att det skulle fungera om man bytte från NKRO till 6KRO. Tyvärr gav detta inget resultat.

Har någon här på forumet haft liknande problem? Ledsen om ämnet redan diskuterats.

Permalänk
Medlem

det är ej så att du stängt av F-tangenterna när du spelar och där av ej kommer in när du bootar datorn???

Visa signatur

i5 2500k,,,,asus p8z77-v pro

Permalänk
Medlem

Har du kopplat med USB eller PS/2? Jag fick gå in och ändra ett värde i windows registret för att mitt tangentbord skulle fungera när jag kopplade med PS/2, dock vill jag minnas att mitt fungerade i BIOS/UEFI ändå.... Kanske värt att prova dock.

Permalänk
Medlem

Har ett Quickfire Ultimate Brown och har (kanske inte? Mitt lyser upp men ger fel inputs) samma problem. Har läst mig till att det beror på full-n-key rollover. Har även försökt ändra till 6 key rollover eller vad det heter, men har inte fått det att fungera.
Jag använder ett andra tangentbord när jag ska in i BIOS..

Permalänk
Medlem

Om det är USB kopplat så kör det i USB2 eftersom USB3 troligen inte är aktiv i boot.
Sen finns det även en inställning i bios där man kan stänga av USB helt i bios, dock brukar den vara på från start, så är den inte ändrad bör den vara ok.

Permalänk
Tangentbordskonnässör

När du ställer in tangentbordet på 6KRO så ska det fungera som vilket tangentbord som helst.
När man har full rollover över USB så simulerar tangentbordet att det är 6st (om jag minns rätt) tangentbord och kan således skicka mer data samtidigt.

Detta är även anledningen till att det var problem med full rollover över USB tangentbord i OSX tidigare. Vet inte om de löst det problemet ännu.

Testa med annan USB port, gärna USB2 eller äldre om du har det.