Permalänk
Medlem

AKG K7...

Jag funderar på att köpa ett nytt par hörlurar och har hört många bra saker om AKG, men jag lyckas inte se vad som är skillnaden mellan K7XX, K701, K702, K712 PRO (etc?).
Vilket par rekommenderas till mig och varför?
Jag kommer att använda dem till allt från FPS till RPG spel. Musik förekommer även ofta.

Permalänk
Hedersmedlem

@Militias

Vilken typ av musik lyssnar du på och spelar det någon roll ifall luren läcker ljud eller ej?

Har själv ett par K701 (och en hel del andra lurar) och det skiljer inte mycket mellan K701, K702 och Q701, har tyvärr inte testat K7XX/K712Pro.
Hur som helst är K701 en ganska tungdriven lur, hörlursförstärkare är ett måste enligt mig. Ljudet är väldigt öppet och "stort", men det kan ibland saknas lite bas. Observera att jag inte är ett s.k. basshead, men jag tycker inte att K701 är en universalhörlur. Den fungerar oförskämt bra med klassisk musik, akustiskt o.l., men desto sämre med bastung musik och "skrikig" rock.
Tyvärr är huvudbandet rätt uselt på K701, men detta ska dock ha åtgärdats på K7XX & 712.

Bästa köpet just nu är nog Philips X2 hos Siba (1690:- t.om. idag).

Är själv ruskigt sugen på att testa Hifimans nya HE400S (sålde mina HE500 för ett bra tag sedan). Ligger på 299$ och ska låta mycket bra.

Visa signatur

Danskjävel så krattar som en skrivare...

Permalänk
Medlem

@Kent tack för ditt snabba svar.
Då jag lyssnar mycket på både det klassiska och på det bastunga låter det inte som att K701 är något för mig. Jag har hört något om att det skulle vara andra drivers i K7XX (bättre bas kanske?).

Permalänk

Sennheiser HD558/598 kan vara ett alternativ. Varmare än K701 men lättare att driva.