Hur många här sitter på en Oculus rift DK1 eller DK2?

Permalänk
Medlem

Hur många här sitter på en Oculus rift DK1 eller DK2?

Tjena.
Finns det några VR-entusiaster på forumet?
Är själv lite av en entusiast (ej utvecklare) sedan ett par år tillbaka, men man känner sig ganska ensam. Jag inbillar mig att intresset inte är så stort (ännu) här i Sverige.
Jag är ganska övertygad om att VR kommer ta fart under nästa år när konsumtversionerna från de stora drakarna släpps. Tekniken är mogen helt enkelt.
Själv har jag bara en DK1 och bestämde mig sedan för att skippa DK2 för att köpa Oculus rift eller HTC Vive när dessa släpps.

Vi får se hur det går för arkadvarianterna som ev släpps senare, typ The Void" (https://thevoid.com). De som testat säger att det är grymt.

Som sagt. Finns det fler som jag? Hur många har Oculus Rift eller Gear VR?

Permalänk
Medlem

Jag äger en Rift DK1. Innan jag fick hem den var hypen på topp.. Sökte på nya YT klipp on Oculus varje dag. Efter att jag testat den har intresset sjunkit. Provade HL2 , Skyrim och det där rollercoaster demot i UT motorn. Mådde asdåligt när jag använde den och vart snurrig i huvet. Provade äver VRcinema ett år senare. VR cinema va riktigt coolt fast fick skit ont i nacken efter ett tag för man fick rikta synen uppåt. Tycker VR bara kan användas till ett fåtal typer av spel. Men nåt i stil med Duckhunt skulle jag kunna tänka mej lira

Visa signatur

2600k@ 4,4 Vattenkylt med en Noctua 120mm @ 7v. 16 gig Corsair Dominator. GTX 1050 Ti Passivtkylt. Corsair RM550 80 Gold. Corsair M4 ssd 256 gig. Asus Sabertooth p67. (Takfläkten låter mer än själva datorn).

Permalänk

Jag har en DK2 som jag inte ångrar att jag köpte. Spelar t.ex. Euro Truck Simulator 2, DCS, Asetto Corsa och HL2. Kommer definitivt köpa någon av de kommande versionerna, om det blir Vive eller Rift återstår att se.

Det är väldigt underhållande att köra runt i lastbilen med en rockkanal spelandes på radion, och att spela med ratt hjälper mycket för inlevelsen. Efter ett tag tänker man inte ens på pixlarna, som man ju ser man ganska väl i DK2. Jag personligen kan spela i timmar utan att känna mig yr eller liknande.

Jag väntar på att DCS ska uppdateras nu, förhoppningsvis kommer stöd för DK2 Runtime 0.7 samtidigt. Någon mer som spelar DCS?

Permalänk
Medlem

Jag har provat de flesta demona fast på till DK1 då. Monterade lamineringsplast på skärmen för att slippa pixligheten. Funkar bra.
För någon månad sedan fick jag tag på en oöppnad Razer hydra för 400 spänn. Kommer inte att öppna den då jag inbillar mig att det kommer att bli en klenod i framtiden.
Kört en del social VR såsom VRchat, Convrge och AltSpaceVR. Riktigt coolt.
Även provat GearVR (S6) i butik. Rätt cool den med.
Har bevakning på Blocket på DK2 men bangar ur varje gång...