Permalänk
Medlem

Project Sunshine

Hej Sweclockers!

Jag ska nu bygga min andra custom loop, och har nu även gett mig in på saker jag inte vanligtvis gör.
Det hela började med att jag tröttnade på det vit/svarta temat jag hade i min gamla loop, och bestämde mig för att det blir gul/svart.
Dock är mitt moderkort ett av MSIs "gamingkort" och därför måste det såklart vara rött! Jag bestämde mig för att köra fullt ut och måla allt gult.

Bygget sker i mitt Phanteks Enthoo Evolv, ett chassi jag tycker är riktigt bra och robust, om än lite begränsat luftflöde.
Jag känner att med detta bygge kommer jag använda så gott som all yta jag kan, och det återstår att se hur resultat blir

Komponenter i datorn är följande:
Mobo: MSI Z87M gaming
CPU: 4790K
RAM: G.Skill Ripjaws 2133 mhz 4x4 GB
GPU: EVGA 980ti SC
PSU: EVGA Supernova G2 750W
SSD: Samsung 850 PRO 250 GB
HDD: WD Red 2,5" 1 TB
Chassi: Phanteks Enthoo Evolv mATX Black

Till vattenkylningen kommer jag använda följande delar:
CPU-block: EK Supremacy EVO Nickel+Plexi
GPU-block: EK FC-Titan X Nickel+Plexi
Radiator: HWLabs 280mm X-flow+EK 240 PE
Fittings: Barrow
Fläktar: EK Vardar 140/120 mm
Pump: Alphacool Laing DDC
Vätska: Mayhems UV Lime Yellow

Här är vad som skett till en början, alla komponenter bör dyka upp nästa vecka, förutom anslutningar som jag upptäckte igår att jag saknade några .-.

Som den ser ut idag

Början på det hela

Naket moderkort, love that PCB

Spray it!

Installerat igen, sänkte till och med temps när jag använde överbliven kylmedie från mitt gamla grafikkort.

Kåporna till minnet lackas

Resultatet

Mer kommer förhoppningsvis nästa vecka

Permalänk
Medlem

Snyggt! När datorn är på sen kommer "audio boost"-symbolen lysa rött eller vitt va? Skulle nog vara en kul och enkel mod att byta färg till gult så det passar temat. Men det kanske bara är jag!

Permalänk
Medlem

Pumpen kommer att stå i det hörnet, så det är inget jag har tänkt göra något åt nu.

Permalänk
Medlem

Hej där! Vad använder du för färg/lack när du sprejar moderkortsdelarna? Plasti Dip? Funderar själv på att färga om kylflänsarna på mitt Asus Z97-A men är lite osäker kring tillvägagångssättet. Det går alltså att göra utan att negativt påverka deras funktion?

Visa signatur

CPU: AMD Ryzen 1700 @ 3.8GHz | Kylning: Noctua NH-D15 | Nätagg: EVGA SuperNOVA G2 850 W | Grafikkort: Sapphire RX Vega 64 Nitro+ | RAM: GSkill Ripjaws V @ 3600 MHz 16GB | Moderkort: Asus Crosshair VI Hero | OS: Win 10 | SSD: OCZ 960GB - Sandisk Ultra Plus 256 GB - Crucial BX100 500GB | Case: Phanteks Enthoo Evolv ATX

Permalänk
Medlem

Hej, jag använde mig av lackfärg från clas ohlson, med plasti dip vet jag inte hur resultatet blir, men det borde bara vara marginellt om något tror jag.

Permalänk
Medlem

Nu har jag äntligen tid att uppdatera lite!

Jag fick alla delar förra veckan, men upptäckte att jag inte skulle få ihop loopen utan fler böjar. Min beställda reservoar var inte heller ideal, så det blev en beställning på några fler böjar och en ny reservoar. Det han komma precis innan helgen och jag byggde ihop det hela i helgen, här är lite bilder på processen.

Arbetsytan

Bort med stockkylare, vissa av skruvarna satt som berget

Dat GM200

Blocket på

En av anledningarna till att jag behövde fler böjar

Glamour Shot

Tyvärr funkade inte min parallella setup helt korrekt i början, så processorn fick lite sämre temps, men det löste sig av sig själv sen.

Dock när jag skulle starta datorn igen i måndags kväll så ville inte pumpen, efter bara 2 dagars användande, felsökte och hade mig men inget funkade, det blev ett RMA-ärende och i samma vända impulsköpte jag ett nytt chassi. Det blev ett Thermaltake CoreV21,

Just nu ser det hela ut såhär, och förhoppningsvis blir det bygge till helgen igen.

Permalänk
Medlem

Ojoj, vilken fin färg :). Då får vi se hur det blir i det nya chassit då! Själv väntar jag (för länge) på att Phanteks ska släppa det nya Enthoo Evolv ATX i antracitgrå, så jag äntligen kan börja bygga min loop :P.

Visa signatur

CPU: AMD Ryzen 1700 @ 3.8GHz | Kylning: Noctua NH-D15 | Nätagg: EVGA SuperNOVA G2 850 W | Grafikkort: Sapphire RX Vega 64 Nitro+ | RAM: GSkill Ripjaws V @ 3600 MHz 16GB | Moderkort: Asus Crosshair VI Hero | OS: Win 10 | SSD: OCZ 960GB - Sandisk Ultra Plus 256 GB - Crucial BX100 500GB | Case: Phanteks Enthoo Evolv ATX

Permalänk
Medlem

Har fått ihop chassiet, men gjort ett enormt misstag Ena fläkten på sidoradiatorn går inte på pga av att jag glömde en extender, så nu sitter fläktarna på utsidan och jag kan inte få på sidoplåten, men det finns lite småproblem ändå, bland annat så räckte det inte med en liter vätska, så jag har inte lyckats blöda loppen ordentligt, men prestandan är ändå utmärkt i dagsläget: gpu maxar på 55-60 grader och cpu@4,6 ghz maxar på ca 72-74.

Såg att mayhems har en ny pastel line-up på gång, med en riktig gul, och inte grön UV-reaktiv färg, så en uppdatering blir nog då eller om jag måste tömma loopen av någon anledning.
Bilder kommer i veckan när jag får min nya telefon, har fått slevade kablar från icemodz, riktigt snygga!

Permalänk
Medlem

Diggar den gula färgen på nordbryggan!