CISA och Investigatory Powers Bill

Permalänk
Medlem

CISA och Investigatory Powers Bill

Såg inget om detta på forumet, vilket är konstigt då den påverkar oss alla.

Amerikanska internetbolag får bryta avtal utan rättslig påföljd och britterna vill banna kryptering som inte går att bryta.
CISA:
#CISA
https://twitter.com/hashtag/CISA?src=hash&lang=en

Lobbyismen i landet är ju likställt med mutor.
http://maplight.org/content/senators-voting-for-cisa-receive-...

Investigatory Powers Bill:

Citat:

Internet firms to be banned from offering unbreakable encryption under new laws

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/terrorism-in-the-uk/11...

Citat:

Edward Snowden attacks UK government over investigatory powers bill

http://www.theguardian.com/world/2015/nov/04/edward-snowden-a...

Lite tråkigt att tilliten har försvunnit. Ser fram emot nya lösningar, tjänster och tekniker som protonmail, redphone/signal, textsecure m.m

Edit:
Vad som förslagsvis kan diskuteras är följande:
1) Hur detta påverkar privatlivet, integritet, demokratin, våra företags egna intressen, konsumenternas perspektiv, säkerhet m.m.
2) Trenden, var vi befinner oss idag och vart vi är på väg samt historiskt gällande yttrandefrihet, diktaturer, statlig våld, mänskliga rättigheter.
3) Alternativa lösningar, tjänster och tekniker för att skydda privatlivet.

Permalänk
Medlem

Om dom lyckas förbjuda kryptering (hur?) så är något djupt fel med vårt samhälle.
Vad är det exakt som ska diskuteras i tråden?

Permalänk
Medlem
Skrivet av spel565:

Vad är det exakt som ska diskuteras i tråden?

Redigerat inlägget

Permalänk
Medlem
Skrivet av spel565:

Om dom lyckas förbjuda kryptering (hur?) så är något djupt fel med vårt samhälle.
Vad är det exakt som ska diskuteras i tråden?

Går inte (iaf för att stoppa seriös brottslighet). Lite intressant läsning som börjar bli aktuell igen: http://ciphersaber.gurus.org/. Ciphersaber fungerar, är säkert, MEN är osmidigt. Mest framtaget för att visa att det inte går att förbjuda krypto eftersom det är matematik, det enda du kan göra att att göra det svårt för "average citizen" att få tag på. Jag menar, är du tungt kriminell, varför skulle du bry dig om ett förbud?

Intressant att det ligger förslag att ISPer i Storbritannien skall behöva spara ALLAS internet historik i 12 månader, dock endast vilken sida, dvs www.sweclockers.com, och ej mer exakt. Finns en intressant artikel på the verge om detta, och just det att det är typ garanterat att det kommer läcka at some point. Kommer i och för sig bli galet roligt att se MPs försvara sig/avgå när deras historik oundvikligen läcker.

Personligen är jag oroad av utvecklingen, även fast jag har svårt att se ett ban gå igenom. Problemet är väll att många ser det som onödigt, jag använder Signal och har skaffat mig både protonmail och även PGP-nycklar till min vanliga. Problemet är alla jag vill prata med, är i princip bara signal som fungerar eftersom "Vad skall jag dölja" fortfarande är en mycket vanlig uppfattning. Kryptering ses som något endast kriminella och spioner behöver... Eller så är det för krångligt

Permalänk
Avstängd

Som andra redan konstaterat på andra ställen är detta dödfött. Det går inte att implementera med mindre än att man faktiskt förstör internet och bygger upp en brandvägg mellan exempelvis Storbritannien och resten av världen. Inga banker, säkerhetsföretag, etc kan operera där och flertalet operativsystem behöver förbjudas. All mjukvara måste köpas och säljas via stängda plattformar och öppen källkod måste förbjudas. Kompilatorer blir licenspliktiga, osv. Detta fattar inte "Number 10", men väl de som faktiskt påpekar att en dylik lag inte är möjlig.

Man kan oroa sig för utvecklingen, ja, eftersom politiker inte förstår säkerhetsinformatik och implikationer för demokrati och frihet, men just dessa förslag är så dumma att de inte går att implementera. Lagen kan endast skada de som implementerar den, inte resten av världen.

Visa signatur

http://www.theatlantic.com/national/archive/2012/05/how-the-p...
"If there's a simple lesson in all of this, it's that hoaxes tend to thrive in communities which exhibit high levels of trust. But on the Internet, where identities are malleable and uncertain, we all might be well advised to err on the side of skepticism."

Permalänk
Medlem

Nu ligger USA risigt ute i den digitala världen... https://protonmail.com/blog/cisa-surveillance-law/

Visa signatur

Nybörjare på Linux? Se hit! #15665841