Permalänk
Inaktiv
Skrivet av tvelander:

"Det finns inga vettiga (läs bra) appar till Windows Phone. Punkt."

Du använt WP10 eller ens WP något?

Funkar helt utmärkt och Spotify appen är så dålig som folk säger.

Jag äger LUMIA 930 LG G4 och iFåne 6 och beställt 950XL.

Gillar lätt Lumia över alla tyvärr är batteriet dåligt i min 930 så använder G4 atm.
Så väntar på 950n

Använder Lumia 930. Bankappen är skit. Webbläsaren är skit. YouTube är skit. Behöver inte säga mer. Operativsystemet i övrigt är bra.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Sitter på en Sony Xperia Z2, laggar aldrig. Vill du ha en android med flyt i UI, välj bara en telefon ur Sony Xperia Z- eller Google-nexusserierna. Alternativt någon "Pure/Play/Google Edition" av någon annan tillverkares lur. Dessa lurar kör alla stock android (Eller väldigt nära) och flyter på riktigt bra.

Visa signatur

Gamingrig | Intel Core i7-6700K @ 4.2 GHz | Nvidia GeForce GTX 980 Ti | ASUS ROG Maximus VIII Formula | 16GB 2133MHz HyperX DDR4 | SSD: Samsung 850 Pro 512GB + Intel 535 480GB + Samsung 840 Pro 256GB | HDD: 2x WD Black 2TB + 2x WD Green 4TB | Creative Sound Blaster ZxR+Sennheiser HD650 | Corsair RM1000 | Corsair H100i V2 | Phanteks P400S Tempered glass | Asus ROG Swift 1440p 165Hz + Asus 1440p PLS | Retina Macbook Pro | i7-3820QM | 8GB RAM | MS Surface Pro 3&4 | Intel i5 | 8GB RAM | 256GB SSD |

Permalänk
Medlem

Inte nog med att apparna är sämre i Windows, saknas också saker som Spotify Connect, Chromecast funktion med mera, fast det viktigaste bristen för mig var avsaknaden av Swedbank app, handlar en del aktier, det funkar inte i bankhubben, annars gillade jag operativsystemet och min Lumia 920, kört Android nu sedan augusti förra året o kommer inte gå tillbaks. Just nu har jag en MotoX play och är mycket nöjd!

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

Jäklar vad tråden blev populär

Skrivet av xamber:

Jag har en 5s och en 6, jag har inget stutter på mina.

Vad har du för iOS då? Den sista versionen utav iOS jag har sett och själv använt stutterfritt är iOS 6. iOS 5 och tidigare versioner vet jag inte men iOS 6 och framåt har jag själv använt och aldrig varit med om flytet som t.ex iOS 6 hade.

Skrivet av Kimpur:

Min iphone 6s har det bästa flytet jag upplevt.
Går du över till Android kommer du störa dig ännu mer på sådant. Provade en samsung s6 edge och jag klarade inte av med än 5 minuter med den.
Menyer öppnas "långsamt", appar likaså.
Svepningar hänger inte riktigt med i mitt tempo.

Förstår inte hur din iphone 6 kan vara så, måste vara nåt fel. Har dock aldrig jämfört med iphone 6, men jag har aldrig varit så nöjd med en telefon

Skickades från m.sweclockers.com

Riktigt trevligt att du hittat telefonen för dig
Sånna inlägg som gjorde att jag köpte en iPhone 6.
Det var så att från dagen jag fick telefonen och jag hade min iPhone 5 i den andra handen så var liksom det enda som kom upp i min skalle var hur hackigt den nya telefonen betedde sig.
Har känt på en Samsung S6 Edge men det var bara några minuter men den var riktigt snabb att öppna appar men vet ej hur de är i "smoothness". Jag tycker hellre att de kan ta lite längre tid att t.ex starta upp en app men istället inte ha massa hack osv.

Har varit sugen på en Nexus 5 till och från sedan release men det har inte blivit att jag klivit på Androidtåget. Har aldrig varit riktigt helt nöjd med Android, har haft massor av Android-lurar.

Skrivet av ronz:

Det är en Windows Phone du vill ha!

Tänkte inte på att jag glömde bort att skriva att det är iOS eller Android jag menar. Jag tycker om Windows Phone på sitt sätt och jag har rekommenderat det till andra med och jag har även använt en sådan och den var grymt smooth! Men jag ville bli av med den så fort som möjligt så jag kände mig helt låst och då kom jag från en iPhone.. Tyvärr, inga appar heller.

Skrivet av Mange75:

Har du testa nån Windows mobil?
Jag gick från en Android till en Nokia Lumia.
Av dom 3 operativsystem jag har testat på en mobil , flyter Windows utan tvekan bäst.
Ska bli riktigt najs när dom släpper W10 till min lur , sen ser ju inte Microsoft 950/950X så värst dåliga ut i heller.
Sen finns det ju dom som ska snacka skit om alla andras mobiler , operativsystem osv..... men sådana personer lyssnar jag aldrig på.

Mvh / Mange

Tack och schysta rekommendationer men tyvärr så trivs jag inte med Windows Phone os :/

Skrivet av versions:

har ios8 på min iphone 5, fungerar helt ok. låter konstigt att en 6 skulle ha problem. någon app du installerat som bråkar kanske?

Har även själv haft en iPhone 5 och den var helt underbar på iOS 6, sedan uppdaterade jag den till iOS 7 men vilken nedgradering (enligt mig), segheten i telefonen osv så jag slutade att uppdatera den och stannade kvar på iOS 7.1.2 för sedan har jag testat själv och hört hur sämre telefonen upplevts efter varje uppdatering.

Jag vet ju att de kommer nya finesser osv på varje ny iOS version men att iPhone 6 har ju så grym soc (processor) så att även om iOS 8 och iOS 9 år tungdrivet så borde en iPhone 6 klara av det bra ändå men tydligen inte.

Jag tror det inte är någon app som spökar, jag har prövat med att återställa telefonen via inställningar med iOS 8 och 9 men ingen skillnad, sedan har jag återställt telefonen via iTunes både iOS 8 och 9 men inge bättre blir den. Nu har jag appar installerade men jag är väldigt noggrann med att jag laddar ner "schyssta" appar.

Skrivet av zetrri:

har du rensat apparna i "multitaskingvyn"? du vet när man dubbelklickar på hemknappen och får upp alla program så kan man "avsluta" dem genom att swipa uppåt. Annars kan det vara någon app som ligger och jävlas

Självklart Det gör jag alltid så fort jag vet att jag inte ska använda appen på ett tag, som jag stänger ju av programmen på datorn när jag är klar liksom?

Skrivet av Oliver91:

har inte haft laggande menyer sen jag skaffade min första rejäla android telefon (nexus 4, nexus5 och snart oneplus X) köp dig en android lur med vanilla android / något som kan flashas till cyanogenmod t.ex. och njut av flytet

Nexus 5 har jag aldrig pillat med så mycket själv men har en kompis som jag sett lite stutters osv när han visat mig saker, t.ex i Chrome och även i olika spel. Lillebrorsan hade även en Oneplus One som jag fick pilla med osv, den hade ju bra flyt jämfört med Samsung osv men det var det där Androidlagget fanns kvar ändå..

Skrivet av Blazin87:

mycket märkligt, jag har haft 1st iphone 4s, 2st iphone5 och 2st iphone5s, alla har varit 16gb modeller och har aldrig nånsin upplevt stutter eller hack, speciellt inte på iphone5 och iphone5s.
däremot har jag haft lagg och stutters o hängningar bland annat på varenda android lur jag haft, galaxy, one, etc....
Du kanske skulle hjälpas av att slå på begränsning i hur många appar man kan ha öppet i bakgrunden? på iphones så måste man stänga dom manuellt annars, men det är ju en reflex man gör utan o tänka på det, men kanske inte du?

Självklart stänger jag alltid av apparna jag vet att jag inte kommer att använda på ett tag.

Skrivet av twebbas:

Vem köper en windows phone idag? Har själv haft några olika allt från Nokia Lumia till Samsung flaggskepp osv. I slutändan faller allt på en sak. Utbudet utbudet utbudet. Det finns inga vettiga appar till windows phone. Jag skriver det igen. Det finns INGA vettiga appar till Windows Phone oavsett vad folk inbillat sig. Och det är därför de borde gå i graven allihopa. Missförstå mig inte. Jag fullkomligt älskar Windows Phone som OS. Verkligen älskar det. Och jag har gång på gång försökt leva med det faktum att banala appar som finns på både IOS och Android inte finns på Windows Phone. Men efter några veckor/månaders användning är slutsatsen exakt den samma. Det går inte att använda en APPtelefon som saknar vettiga appar. Det är som en sax som inte går att klippa med, en lampa som inte lyser, ja ni fattar. Så att behöva läsa folk som lovordar dessa windows telefoner är bortom mitt förstånd. Eller Ni kanske inte använder appar som alla andra använder dagligen eftersom "ni inte behöver dem", eller så har ni intalat er själva det i alla fall.

Finner det grymt märkligt att en så stor aktör som Mikkrosaft inte kan se till att det kommer ut vettiga appar. Nåväl. Köper du en windows phone kommer det flyta skitfint. Hurra för det. Men några vettiga appar kan du bara glömma. Och då är de bästa windows telefonerna knappast billiga. Borde kosta max 1000kr för alla modeller med tanke på skitutbudet på appar, oavsett spec. Att köpa en Lumia för att ta "bra" bilder är bara fånigt. Bättre köpa en billigare digitalkamera istället. Dessutom billigare. Nej. Tummen ner för windows phone. Och det kommer från en som verkligen VILL älska windows phone och dess telefoner. Android har jag inte mycket till övers för annars. Och IOS har blivit sämre med åren. Betydligt.

Ungefär så jag menar också.

Skrivet av ubq8reJBwn2B:

Prova att dra in iOS 9.2 Beta, många säger att vissa saker är åtgärdade där.

Man måste inte vara sån där utvecklare hos Apple då?

Samt så har jag sett denna video och allt verkar ju vara långsammare/sämre på iOS 9 jämfört med iOS 8, dock så är det en iPhone 5s men den har väl inte så mycket sämre cpu än iPhone 6?
Samt t.ex vid 1:15 är det väl stutters på videon ovan? Där han öppnar och zoomar in på klockan med telefonen som har iOS 9?

Lite videos jag hittade nu som visar lite hur det är jag menar och hur min iPhone hackar. Som t.ex Control Center verkar ligga på ungefär 10fps iom iOS 9? Samt när man klickar upp Airdropmenyn.
Jag hatar inte iOS/iPhones eller Android, men det verkar som att det inte finns stutterfria Android/iOS telefoner. Samt så tycker jag det är konstigt då "flatdesignen" är mindre krävande och skulle ge bättre prestanda lika som iOS 9 skulle vara en prestanda version men tvärtom verkar det vara i praktiken?

Den här videon visar bäst mitt problem:

Detta stutter/hack verkar finnas sedan iOS 7 släpptes.

Försökte filma lite själv också men hade bara tillgång till en sämre kamera (Galaxy S2)..

Dold text
Visa signatur

Intel I5 7600K @ 4.8Ghz undervolt, Hyper 212 Evo | 16GB ddr4 | Kingston m2 1TB | Msi 1060 6GB

Legion 5 Pro: Intel 12500H | 16GB ram | Samsung 980 Pro 1TB | RTX 3060 mobile

Permalänk
Medlem

Konstigt, har en iPhone 5 och det känns som att den fungerar lika bra som i början

Permalänk
Master of Overkill
Skrivet av anon99339:

Använder Lumia 930. Bankappen är skit. Webbläsaren är skit. YouTube är skit. Behöver inte säga mer. Operativsystemet i övrigt är bra.

Skickades från m.sweclockers.com

Har du WP 10?

Bankapp ja vilken?

Webbläsaren ehh du kan ha vilken du vill?

Youtube bara surfa till den.

Visa signatur

CASE Caselabs SMA8-A + TH10+PED + Louqe Ghost S1 CPU 9900k @5.3GHz (No AVX) 9800X @4.8GHz GPUs RTX 3090 FE RAM 4x16GB Corsair Dominator Platinum 3533MHz CL13 + 2x16GB Corsair Dominator Platinum RGB 3000MHz PSU EVGA T2 1600W + Corsair SFF 750W SSD 905p 480GB, 4x Samsung 970 Pro M.2 Headphones Audeze Maxwell + FOSTEX TR-X00 + Audeze LCD-2 + Moon Cable DAC/AMP Chord Mojo, Schiit Magni&Modi Screen LG 48CX 4K 120Hz HDR + ASUS ROG SWIFT PG258Q 240Hz
Motherboard X299 EVGA DARK + ASUS ROG Strix Z390-I Watercooling 560+480+480+280+360. 240+240

Permalänk
Medlem
Skrivet av ronz:

Det är en Windows Phone du vill ha!

Folk som testat 950xl säger att appar öppnad som om de redan kördes i bakgrunden. Beställde min igår 😁

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon99339:

Använder Lumia 930. Bankappen är skit. Webbläsaren är skit. YouTube är skit. Behöver inte säga mer. Operativsystemet i övrigt är bra.

Skickades från m.sweclockers.com

Bankappen är ju klockren? Inte stött på ett ända problem.
Edge fungerar väldigt bra. Mycket snabb webbläsare (senaste wp10)
MyTube! Är ju sjukt snygg och väldigt många funktioner. Just nu testar jag MetroTube, fungerar bra även den.

Permalänk
Medlem

@juniorjesper:
Nej, tror du fortfarande kan registrera dig.

https://beta.apple.com/sp/betaprogram/

Permalänk
Avstängd

@downup: Kan inte annat än att hålla med, dock har jag handelsbanken som har och haft en utmärkt app sedan wp7, har varit nöjd med youtubes hemsida men ska titta till metrotube appen. även wp10 funkar faktiskt riktigt bra på min lumia 930 nu också.

Ska bli intressant att klämma och känna på nya 950 och XL för att se vilken av dom som känns bäst (1520 var faktiskt snäppet för stor för mig vid förra valet mellan den och 930)

Visa signatur

AMD Ryzen 2700@4200 on AMD x370 with AMD Vega 64 ROG STRIX
Cpu kylare: Coolermaster Masterliquid 240
16Gb DDR4, Samsung Evo 850 512Gb
Konsol:Xbox One, New 3DS XL

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av tvelander:

Har du WP 10?

Bankapp ja vilken?

Webbläsaren ehh du kan ha vilken du vill?

Youtube bara surfa till den.

Nej, jag har Windows Phone 8.1 som är den senaste uppdateringen till min telefon.

Den som heter Bankappen.

Eeeeh på dig själv, de nedladdningsbara webbläsarna suger. Har testat Opera och UC.

"Youtube bara surfa till den".

Okej. Jag vet inte vad du försökte säga, men användarupplevelsen är värdelös.

Skrivet av downup:

Bankappen är ju klockren? Inte stött på ett ända problem.
Edge fungerar väldigt bra. Mycket snabb webbläsare (senaste wp10)
MyTube! Är ju sjukt snygg och väldigt många funktioner. Just nu testar jag MetroTube, fungerar bra även den.

Bankappen hänger sig ofta efter att jag skrivit in koden i Mobilt Band-ID så att jag inte kan logga in. Värdelöst.

Webbläsaren kraschar ofta. (wp8.1)

MyTube, Metrotube osv funkar bra ett tag tills Google-APIet updateras och då blir de helt värdelösa tills utvecklarna fixar till dem. Dessutom är det massor av buggar och skit i alla tredjepartsapparna för YouTube.

Permalänk
Master of Overkill
Skrivet av anon99339:

Nej, jag har Windows Phone 8.1 som är den senaste uppdateringen till min telefon.

Den som heter Bankappen.

Eeeeh på dig själv, de nedladdningsbara webbläsarna suger. Har testat Opera och UC.

"Youtube bara surfa till den".

Okej. Jag vet inte vad du försökte säga, men användarupplevelsen är värdelös.

Bankappen hänger sig ofta efter att jag skrivit in koden i Mobilt Band-ID så att jag inte kan logga in. Värdelöst.

Webbläsaren kraschar ofta. (wp8.1)

MyTube, Metrotube osv funkar bra ett tag tills Google-APIet updateras och då blir de helt värdelösa tills utvecklarna fixar till dem. Dessutom är det massor av buggar och skit i alla tredjepartsapparna för YouTube.

Kör WP10 allt funkar utmärkt
Appen krashar i ifåne och Android med.
Jag har ifåne 6 och LG G4 med så.

Visa signatur

CASE Caselabs SMA8-A + TH10+PED + Louqe Ghost S1 CPU 9900k @5.3GHz (No AVX) 9800X @4.8GHz GPUs RTX 3090 FE RAM 4x16GB Corsair Dominator Platinum 3533MHz CL13 + 2x16GB Corsair Dominator Platinum RGB 3000MHz PSU EVGA T2 1600W + Corsair SFF 750W SSD 905p 480GB, 4x Samsung 970 Pro M.2 Headphones Audeze Maxwell + FOSTEX TR-X00 + Audeze LCD-2 + Moon Cable DAC/AMP Chord Mojo, Schiit Magni&Modi Screen LG 48CX 4K 120Hz HDR + ASUS ROG SWIFT PG258Q 240Hz
Motherboard X299 EVGA DARK + ASUS ROG Strix Z390-I Watercooling 560+480+480+280+360. 240+240

Permalänk

Kan inte någon av er testa med era iPhones om de har nå stuttering/hack om ni scrollar långsamt i Inställningar>Mobilnät?

Samt göra som i den här videon:

Skulle verkligen vilja veta om det är fel på min iPhone eller om Apple har blivit dåliga på att optimera..

Edit: Ska nog skicka in telefon då jag märkte precis att skärmen glappar, klickande ljud när man trycker i nedre hörnet.. Så får hoppas jag får en ny telefon som förhoppningsvis inte laggar.

Visa signatur

Intel I5 7600K @ 4.8Ghz undervolt, Hyper 212 Evo | 16GB ddr4 | Kingston m2 1TB | Msi 1060 6GB

Legion 5 Pro: Intel 12500H | 16GB ram | Samsung 980 Pro 1TB | RTX 3060 mobile

Permalänk
Medlem

iOS 9 har en del buggar, har själv numera en iPhone 6 som jag har tagit från frugan då hon fick sig en iPhone 6s, vi har även iPad air 2 hemma, iOS 9 är fortfarande i betastatide vill jag påstå. Animationerna laggar till ibland, exempelvis när du drar ner för spotlight sökning och en del annat. iPhone 6s+ är ännu värre, finns en härlig tråd på macrumors om detta. 9.2 verkar lösa många problem men inte helt, iOS 8.4.1 var däremot precis så som iOS ska vara dvs. smoooth. Sammanfattningsvis så löser sig de problemen med kommande uppdateringar.

Jag kommer själv från en Lumia 830 med WP 8.1 och operativet i sig är väldigt flytande, men det är apputbudet som är sk*t som många har sagt i tråden, undvik.

Skrivet av juniorjesper:

Kan inte någon av er testa med era iPhones om de har nå stuttering/hack om ni scrollar långsamt i Inställningar>Mobilnät?

Samt göra som i den här videon:

https://www.youtube.com/watch?v=geeX5nTlR3M

Skulle verkligen vilja veta om det är fel på min iPhone eller om Apple har blivit dåliga på att optimera..

Edit: Ska nog skicka in telefon då jag märkte precis att skärmen glappar, klickande ljud när man trycker i nedre hörnet.. Så får hoppas jag får en ny telefon som förhoppningsvis inte laggar.

Visa signatur

Save us from fate, save us from hate. Save ourselves before it's too late

Permalänk
Medlem

Nej det är inte fel på din iPhone. iPad Air har bilvit hacking med senaste iOS, tack Apple! (aldrig mer en iOS enhet för mig).

Permalänk
Medlem
Skrivet av LPG:

"Stutterfri" upplevelse på android-sidan hittade jag i och med att jag köpte en Nexus 5.
I utvecklingsalternativ kan man ändra hastigheter på animationer i OS:et så att det känns som om det går fortare också.

Kör moto g första generation här med android 5.1, Stängde av animationer och satte standardgräns på 2 processer som max.
blir bara segt om jag har över 20 sidor uppe på webläsaren nu medans man lyssnar på musik via 'play musik' heh.
enda jag saknar är nog batteritid och mera lagring då man bara har 8 gb rom och ingen plats för micro sd.

Körde micro usb minne för ett tag sedan men det blev varmt och slukade batteri ganska bra innan det blev stulet tillsammans med min ryggsäck på tåget. Dock var det trevligt och köra ps1 emulator på telefon med det inkopplat

Visa signatur

Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk Max, 2x8 gb kingston reaper 3200 mhz Gigabyte GTX 1660 Super OC och nätagg be quiet 700w SSD: 120 gb pny cs 900, Kingston Fury 1 tb, wd blue ssd 500gb

Permalänk
Medlem
Skrivet av tvelander:

Kör WP10 allt funkar utmärkt
Appen krashar i ifåne och Android med.
Jag har ifåne 6 och LG G4 med så.

Bankappen har faktiskt aldrig krashat på min Lumia 920 med WP8.1, den fungerar mycket bra.

Permalänk
Medlem

Kör på nya nexus. Flyter på fint.

Permalänk
Medlem

Alternativt Lumia.

Permalänk
Skrivet av KiXeR:

iOS 9 har en del buggar, har själv numera en iPhone 6 som jag har tagit från frugan då hon fick sig en iPhone 6s, vi har även iPad air 2 hemma, iOS 9 är fortfarande i betastatide vill jag påstå. Animationerna laggar till ibland, exempelvis när du drar ner för spotlight sökning och en del annat. iPhone 6s+ är ännu värre, finns en härlig tråd på macrumors om detta. 9.2 verkar lösa många problem men inte helt, iOS 8.4.1 var däremot precis så som iOS ska vara dvs. smoooth. Sammanfattningsvis så löser sig de problemen med kommande uppdateringar.

Jag kommer själv från en Lumia 830 med WP 8.1 och operativet i sig är väldigt flytande, men det är apputbudet som är sk*t som många har sagt i tråden, undvik.

Skrivet av Naxos:

Nej det är inte fel på din iPhone. iPad Air har bilvit hacking med senaste iOS, tack Apple! (aldrig mer en iOS enhet för mig).

Tack för att ni är ärliga! Jag blir irriterad hur Apple kan vara så dåliga på att optimera iOS nu för tiden..
Då behöver jag inte längre tro att jag fick ett måndagsexemplar, men tror jag nog ska byta ut den ändå pga skärmen inte ligger emot riktigt.

Edit: Kan någon förklara för mig hur Apple kan ha misslyckats med Control center i iOS 9? På iOS 8.4.1 så var Control Center 60fps utan inputlag, medans nu med iOS 9 gissar jag på ~10 fps? Plus lite inputlag.. Eller har dom gjort det med flit? Tycker det samtidigt är konstigt om de har gjort det med flit för att man ska tycka 6s är snabbare, men iPhone 6s har exakt lika mycket problem (Hack/lag/stutters).

Skrivet av odylsell:

Kör på nya nexus. Flyter på fint.

Är du säker? Den har inge microstutter etc som alla iPhones har? (4s till 6s med iOS 9)

Visa signatur

Intel I5 7600K @ 4.8Ghz undervolt, Hyper 212 Evo | 16GB ddr4 | Kingston m2 1TB | Msi 1060 6GB

Legion 5 Pro: Intel 12500H | 16GB ram | Samsung 980 Pro 1TB | RTX 3060 mobile

Permalänk
Medlem

Är de nån mera som har märkt på iPhone 6s plus som ja har att om man knäpper på minskad rörelse. Då är ej telefonen med om man tillex surfar å trycker på hemknappen sen fort till en annan app. Då får iaf jag trycka 2ggr innan den reagerar. Väntar jag lite emellan så får det bra. Men inte om jag trycker för fort emellan appar å hemknappen å appar igen. Testa ni med. Drygt som fan iaf

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

I och med iOS 8 så verkade det som Apple tyngde ner iPhone 4s så den kan endast pumpa ut nånstans runt 30 fps. Innan har den haft 60fps.

Har redan bäst-före-datumet gått för iPhone 6?

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Intel I5 7600K @ 4.8Ghz undervolt, Hyper 212 Evo | 16GB ddr4 | Kingston m2 1TB | Msi 1060 6GB

Legion 5 Pro: Intel 12500H | 16GB ram | Samsung 980 Pro 1TB | RTX 3060 mobile

Permalänk
Medlem

Apple har ju lanserat Metal (api) i samband med iOS9 och de har väl inte "hunnit" att optimera mjukvaran ännu, det kommer.

Sen är det inte så konstigt att iPhone 4s går dåligt med iOS9, telefonen är 4 år gammal med 0,5GB ram, att Apple ens släpper iOS9 till den är värt en applåd i min bok. Jämför du majoriteten av Android enheter som är lika gamla så ligger de i bästa fall på kitkat 4.4.4 med alla säkerhetshål som kommer på köpet.

Att iPhone 6 ska ha ett bäst före datum är nonsens, telefonen fungerar utmärkt, laggar lika mycket/lite som iPhone 6s men kommer fungera minst lika bra som iPhone 6s när Apple löser buggarna i iOS9. Min gissning är att iOS 9.3 och fram lär lösa det mesta.

Skrivet av juniorjesper:

Tack för att ni är ärliga! Jag blir irriterad hur Apple kan vara så dåliga på att optimera iOS nu för tiden..
Då behöver jag inte längre tro att jag fick ett måndagsexemplar, men tror jag nog ska byta ut den ändå pga skärmen inte ligger emot riktigt.

Edit: Kan någon förklara för mig hur Apple kan ha misslyckats med Control center i iOS 9? På iOS 8.4.1 så var Control Center 60fps utan inputlag, medans nu med iOS 9 gissar jag på ~10 fps? Plus lite inputlag.. Eller har dom gjort det med flit? Tycker det samtidigt är konstigt om de har gjort det med flit för att man ska tycka 6s är snabbare, men iPhone 6s har exakt lika mycket problem (Hack/lag/stutters).

Är du säker? Den har inge microstutter etc som alla iPhones har? (4s till 6s med iOS 9)

Skrivet av juniorjesper:

I och med iOS 8 så verkade det som Apple tyngde ner iPhone 4s så den kan endast pumpa ut nånstans runt 30 fps. Innan har den haft 60fps.

Har redan bäst-före-datumet gått för iPhone 6?

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Save us from fate, save us from hate. Save ourselves before it's too late

Permalänk
Skrivet av KiXeR:

Apple har ju lanserat Metal (api) i samband med iOS9 och de har väl inte "hunnit" att optimera mjukvaran ännu, det kommer.

Sen är det inte så konstigt att iPhone 4s går dåligt med iOS9, telefonen är 4 år gammal med 0,5GB ram, att Apple ens släpper iOS9 till den är värt en applåd i min bok. Jämför du majoriteten av Android enheter som är lika gamla så ligger de i bästa fall på kitkat 4.4.4 med alla säkerhetshål som kommer på köpet.

Att iPhone 6 ska ha ett bäst före datum är nonsens, telefonen fungerar utmärkt, laggar lika mycket/lite som iPhone 6s men kommer fungera minst lika bra som iPhone 6s när Apple löser buggarna i iOS9. Min gissning är att iOS 9.3 och fram lär lösa det mesta.

Bra info Jag får väl ta och vänta tills framtida uppdateringar då, hoppas de kan lösa detta.
Lagt ut ca 9k på en telefon och den hackar och är seg fick mig att bli lite irriterad..

Visa signatur

Intel I5 7600K @ 4.8Ghz undervolt, Hyper 212 Evo | 16GB ddr4 | Kingston m2 1TB | Msi 1060 6GB

Legion 5 Pro: Intel 12500H | 16GB ram | Samsung 980 Pro 1TB | RTX 3060 mobile

Permalänk
Medlem
Skrivet av juniorjesper:

Kan inte någon av er testa med era iPhones om de har nå stuttering/hack om ni scrollar långsamt i Inställningar>Mobilnät?

Samt göra som i den här videon:

https://www.youtube.com/watch?v=geeX5nTlR3M

Skulle verkligen vilja veta om det är fel på min iPhone eller om Apple har blivit dåliga på att optimera..

Edit: Ska nog skicka in telefon då jag märkte precis att skärmen glappar, klickande ljud när man trycker i nedre hörnet.. Så får hoppas jag får en ny telefon som förhoppningsvis inte laggar.

Jag har för mig jag läste förut att just 128gb använde sig av någon annan typ av minne? Något var det med just 128gb iaf. Kanske var något med att det hackade bara på just den modellen. Kommer inte ihåg och har säkert blivit löst med uppdateringar isf.

Angående scrollen, iaf på videon så laddar den väl in nya saker då man scrollar? Tänkte då det scrollas på topplistan i appstore. Ungefär som på google+ där det man ser laddas in, börjar man scrolla så börjar den ladda in bilder och artiklar vilket gör att det hackar till. Men om det hackar till i telefonens inställningar så låter det ju som det vore något knas.

Inte läst igenom tråden men har du testat att återställa telefonen och inte lagt tillbaka en backup? Vet inte hur det fungerar på ios om man måste slå av icloud innan återställning så den inte lägger in en backup automatiskt.

Permalänk
Skrivet av creativ:

Jag har för mig jag läste förut att just 128gb använde sig av någon annan typ av minne? Något var det med just 128gb iaf. Kanske var något med att det hackade bara på just den modellen. Kommer inte ihåg och har säkert blivit löst med uppdateringar isf.

Angående scrollen, iaf på videon så laddar den väl in nya saker då man scrollar? Tänkte då det scrollas på topplistan i appstore. Ungefär som på google+ där det man ser laddas in, börjar man scrolla så börjar den ladda in bilder och artiklar vilket gör att det hackar till. Men om det hackar till i telefonens inställningar så låter det ju som det vore något knas.

Inte läst igenom tråden men har du testat att återställa telefonen och inte lagt tillbaka en backup? Vet inte hur det fungerar på ios om man måste slå av icloud innan återställning så den inte lägger in en backup automatiskt.

Jag för mig jag läst det också nu när du säger det men vad jag kommer ihåg så var det iPhone 6 och 6 plus som är större än 16gb alltså både 64gb och 128gb. Dock så fattade jag det som att det uppstod random reboots tack vare TLC minne istället för MLC?

Har du eller någon annan tips hur man kan få reda på vilket minne man har så dela gärna med er

Blir nog att vänta ett tag.. Som iOS 8 fick väl ganska bra prestanda iom 8.3 och uppåt? Kanske blir samma med iOS 9, verkar som de endast fokuserar på att få ut senaste, inte att det ska fungera bra..

Alla enheter säger han i videon "terrible" förutom 6s..

Fick fram tillslut att jag har TLC minne i telefonen. Kanske kan vara det som är boven!
Nu är det väl bara att försöka få Apple att byta ut luren samt att klickljudet skärmen avger sig är till och från..

Även om jag inte har restartproblem så är det ju tråkigt med TLC minne som tydligen har 1/10 lifespan..?

Visa signatur

Intel I5 7600K @ 4.8Ghz undervolt, Hyper 212 Evo | 16GB ddr4 | Kingston m2 1TB | Msi 1060 6GB

Legion 5 Pro: Intel 12500H | 16GB ram | Samsung 980 Pro 1TB | RTX 3060 mobile