Asetek uppmanar AMD säljstoppa Radeon R9 Fury X efter patentintrång

Permalänk
Medlem
Skrivet av Paddanx:

Tack för det underbara sarkastiska och meningslösa svaret, men min poäng här är att domstolsbeslut samt patentet i sig själv är taget på usla grunder. Varför tror du annars att det enda stället de försöker stoppa det är i USA? För andra länders domstolar skulle ha skrattat åt dem...

Patenttroll är vad Asetek är, och de använder det fullt ut. Med det sagt så vet jag att CM troligen inte ha rent mjöl i sin påse heller, men sättet Asetek har fått patentet när produkterna redan funnits på marknaden av andra leverantörer, innan Asetek ens sökt patentet, säger en hel del.

Sen att de inte ens licenserar det, utan ska låsa ner utvecklingen totalt är fullständigt dumt och konkurrenshämmande i mina ögon, men det är en personlig åsikt och är vad de har rätt till, tyvärr.

1) Det är väl självklart att andra länder skulle skrattat åt dom ifall dom kommer med ett amerikanskt patent och vill enforca det utanför USA.
Det är uppenbart att dom går till domstol i USA just för att det är ett amerikanskt patent det handlar om.
Tycka vad man vill om USPTO och amerikanskt rättväsende, men det är där som ärendet hör hemma.

2) Om produkter fanns på marknaden före ansökan gjordes och som faktiskt täcks av patentet så är det prior art. Att CM inte lyckats visa någon sådan relevant prior art är ganska talande i att de produkterna inte är sådana som täcks av patentet och därmed ej heller kan räknas som prior art.
Kan givetvis vara så att CM och deras advokater inte har gjort en kompetent undersökning av vad som skulle kunna vara prior art, men då får det hanteras vid en överklagan.

3) Att de valt att inte licensiera ut tekniken kan man ha sina åsikter om. Själv tycker jag det är dumt att dom inte gör det, men som åskådare så är det inte mycket jag kan göra åt det.

Permalänk
Skrivet av _Merc_:

Danskar har aldrig gjort något bra för världen.

Nja...själv gillar jag dansk öl!

Visa signatur

Corsair Crystal 460 RGB-Cooler Master V1000-Aorus X370 Gaming K7- Ryzen 5 3600-Corsair 3000MHz 32gb-Samsung 960 EVO 256GB-Wraith Spire-Sapphire Vega 64 Nitro+ 8gb

Permalänk
Medlem
Skrivet av -=Mr_B=-:

Fast att kräva licensieringsrättigheter är inte att ta ifrån dig något. Det är att kräva att (i det här fallet) CoolerMaster får använda patentinformationen till att skapa sin egen lösning, och sen betala royalties för varje såld enhet till patentägaren. Något som Amerikanska domstolar brukar vara snabba med att tvinga patent-ägarna att gå med på för att de ska "få vinna", så det är antagligen där det slutar, oavsett vad CoolerMaster, och Asetek själva har för åsikt i frågan.
Det jag inte begriper är varför man inte plockar fram prior art, eller en ingenjör som förklarar att det här inte är en "uppfinning". Självklara tekniska lösningar går naturligtvis att patentera, men det är först vid rättegången om patentbrott som man behöver bevisa att man uppfunnit något. Självklara tekniska lösningar, och sådant någon annan använt innan man själv patenterade det, går inte att försvara i rätten. Så CoolerMaster torde kunna försvara sig rätt bra, men riktigt varför man valt att inte göra det redan från början är... märkligt. Det här är ju inte första turen i den här karusellen, menar jag.

Fast bara om CoolerMaster, eller snarare deras advokater tar upp frågan om prior art, eller verkshöjd. Det gjorde man aldrig...

Om vi börjar i rätt ända... CoolerMaster levererar undermåliga kylningslösningar till överpris. Det är en skitfirma, vars material helt enkelt inte har den kvalité jag förväntar mig, så det är långt från en favorit hos mig.
Så om vi i stället tittar på det faktiska problemet. Patent fungerar aldrig, som de ska. Så enkelt är det. I just det här fallet finns det både prior art, som gör att patentet är ogiltigt, men även det enkla faktumet att patent ska ha viss verkshöjd. Självklara tekniska lösningar är helt enkelt inte "uppfinningar" och kan därför inte skyddas av patent.
Det åligger dock någon, i det här CoolerMasters advokater att visa att det dels fanns prior art, och dels att det är en självklar teknisk lösning.
För ett par år sedan hade vi en intressant rättegång här i Sverige som gällde dragbalkar till lastbilar. Just att det var en självklar teknisk lösning gjorde att patentet kastades ut. Det går helt enkelt med kraftsimuleringar visa hur dragbalken ska se ut, vill man patentera, eller mönsterskydda får man gå utanför just de ramarna. Likadant är det här. Vill man patentera ett vattenblock med en pump i blocket, får man se till att patentet faktiskt innehåller en uppfinning, så som det definieras av patent & registreringsverket. (Eller, i det här fallet, Den amerikanska motsvarigheten, United States Patent and Trademark Office.)

Det görs ingen prövning när man söker patent. Man betalar en avgift, och sen är patentet ditt. Det är först när du försöker använda patentet för att tvinga andra att betala dig, eller sluta använda tekniken som någon gör en prövning, och då är det upp till den, eller de, du vill tvinga till lydnad, att bestrida patentet.

Så vitt jag vet har det inte prövats. Vilket är det som gör mig mest förstummad. Att inte CoolerMaster fick det prövat måste ha varit ett massivt förbiseende. Var man kanske så inställd på att få till stånd en licensierings-dom, där man skulle kunna byta patent med varandra, att man inte ville riskera att starta en fight där båda sidors patent ogiltigförklarades på löpande band?

Tacksamt nog är det ju skitenkelt att få ett patent utkastat för prior art. Vilket bara gör det underligare att det inte gjorts... CoolerMasters advokater får helt enkelt bruka allvar den här gången. Så kan de fortsätta sälja sin skitprodukt, till överpris.
B!

För att få igenom en patentansökan så finns ett dokument på patentverket.
http://www.prv.se/globalassets/dokument/patent/informationsma...
Det är ett antal formella krav som ska vara uppfyllda, rätt handlingar ska vara med och vara läsbara.
Sen efter ett tag så görs en teknisk prövning som kontrollerar kriterierna för nyhet, uppfinningshöjd och industriell tillämpbarhet. Om allt går bra så kommer en tid om 9 månader då patentet kan överklagas. (Kanske här draglastbalkarna låg). Sen om alla avgifter betalas har man ett patent på 20 år.
Är det inte patenterbart så avslås ansökan. Då har den ansökande nån månad på sig att komplettera ansökan.
Det som via hörsägen brukar kunna hända är att någon har gjort en likadan pryl som patentet men lagt till en skruv för syns skull så kan man klara sig åtminstone ibland.

Det tråkiga med patent är att de gäller för 1 land så det kan bli många ansökningar om man vill vara ifred.
Tror inte att USA:s ansökningar skiljer sig så mycket åt. Däremot så brukar domstolen ge de inhemska företagen en viss favör men det kan vara mycket missnöje också att förlora en strid.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Fidel Castro:

Nja...själv gillar jag dansk öl!

Jag dricker nästan aldrig öl så jag gillar inte deras öl.
Däremot har de pyttesmå smörgåsar med ett stort lass pålägg (smörrebröd). Dom är goa.