Lumia 520 har gjort sitt - Införskaffa ny mobiltelefon, vilken? Budget 3-4.000kr

Permalänk
Avstängd

Lumia 520 har gjort sitt - Införskaffa ny mobiltelefon, vilken? Budget 3-4.000kr

Min Lumia 520 har börjat bli seg och har en spricka i displayen så jag tänker nu tacka den för minnena, både de mindre bra och de bättre och säga adjö för alltid.

Jag har ett presentkort på cdon.com på 500kr så jag köper gärna telefonen där.

Det som är mest prioriterat är en telefon som flyter bra i menyerna och inte laggar när man surfar på internet.
Sitter på forum, ringer, smsar och tittar på viaplay. Det är ungefär de kraven jag har.
Skadar inte om telefonen har en hyfsad kamera i alla fall då jag ibland inte orkar släpa med mig kamera.

Jag tänker inte betala 8.000kr för en iPhone 6s även om den är fin utan har satt budget kring 3.000kr och efter att ha kollat på flertalet recensioner och läst så kan jag fortfarande inte besluta vilken av dessa tre som är det bästa valet för mig.

Huawei P8: Kostnad 2.990kr minus 500kr i presentkort så totalt 2.490kr
Motorola X Play: Kostnad 3.190kr minus 500kr i presentkort så totalt 2.690kr
LG G4: Kostnad 3.490kr minus 500kr i presentkort så totalt 2.990kr

Kan ni ge mig några råd eller motivera framför X är bättre än Y eller om Z kanske är den jag ska välja?
LG G4 känns bäst efter vad jag läst mig till men testade en kompis G3 och tyckte att den visade lite tendenser till lagg/seghet ibland vilket gör mig högst osäker på LG. Det plus att det kändes udda med knapp på baksidan.

Jag kan eventuellt tänka mig att titta på Nexus 6P (5.290kr efter presentkort) om någon verkligen kan motivera varför den är värd de extra tusenlapparna men ser helst att jag håller mig under 4.000kr

Tack på förhand!

Permalänk
Avstängd

Jag ska beställa nu ikväll, ingen som kan putta mig i rätt riktning?
Räcker P8 eller ska jag gå på den lite dyrare G4?

Permalänk
Avstängd

Bestämde mig för att avvakta då jag inte fick några åsikter, kommer det några nya intressanta släpp snart?
Nexus 5X säljer Elgiganten för 2.890. Är det en bra telefon för det priset?

Permalänk
Medlem

Nexus 6p blev ju utsedd till årets telefon på Swedroid så där har du säkert ett säkert kort. Vänta annars till den här mobilmässan som brukar vara i Feb-Mars om du har tid. Kommer säkert nåt bra där.

Själv köpte jag en Sony Z2 för 3k efter min katt (ja jag vet) tuggat sönder displayen. Gillar Sonys lurar, rätt rena, snabba, helt ok kamera.

Moto X Play kollade jag också på men eftersom jag var nöjd med min tidigare Sony fick de fortsatt förtroende.

Visa signatur

MSI MPG X570S Edge Max Wifi, Ryzen 7 5800X3D, ASUS RTX 3080 TUF OC, 32GB Kingston Renegade, SoundBlaster Z, Corsair RM750x

Permalänk
Medlem

Jag skulle rekommer X Play om du vill ha en telefon med väldigt bra batteritid

Visa signatur

Stationär PC: Chassi: Phanteks Enthoo EVOLV ATX MB: MSI B550 Gaming Plus CPU: AMD Ryzen 7 5700X Kylning: Noctua NH-U12S GPU: MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB RAM: Corsair Vengeance LPX Black 32GB 3600MHz NVMe: 2st Kingston A2000 SSD: Intel 520 180GB och Intel 530 240GB HDD: WD Green 1TB, Toshiba 640GB samt fler HDD PSU: Corsair RM750X. Mobila enheter Mina Androidenheter och Dell Latitude 5400. Citera om du vill ha ett garanterat svar från mig

Permalänk
Medlem

Nexus 5X är ett fynd för det priset som Elgiganten har nu, rent Android, snabba uppdateringar och en av de bästa mobil kamerorna på marknaden.
Presentkortet på CDON kan du använda till något annat kul.
Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Blumchen:

Bestämde mig för att avvakta då jag inte fick några åsikter, kommer det några nya intressanta släpp snart?
Nexus 5X säljer Elgiganten för 2.890. Är det en bra telefon för det priset?

Det är rätt många som har problem med 5X med att den blir riktigt seg efter ett tag. Som tex starta kamera-appen tar lång tid, ta ett kort tar 4 sek osv.
Någon hade gjort en enkel felsökning och kommit fram att han hade någon app som använde gps(ingen maps/navigationsapp utan typ som facebook använder gps) och efter ha gjort en återställning så fungerade det. Efter installerat app efter app så var det just en app som gjorde telefonen seg.

Vissa har även stängt av location i kamera-appen, dvs att den sparar plats på varje kort och det har löst problemet.

Så om man bortser från att den kan bli seg som sirap så skulle jag säga att det är en helt ok telefon. Bra fingeravtrycksläsare, bra kamera.
Det mest positiva är ju att man får uppdateringar direkt samt säkerhetsuppdatering 1 gång per månad.
Lite surt att sitta och vänta i ett halvår på att en tillverkare ska släppa en uppdatering som ofta har bekymmer och få vänta rätt länge på en uppdatering som fixar problemet.

Personligen känner jag tveksamhet att köpa en telefon med snapdragon 808/810 då de inte bygger på qualcomms egna arkitektur och verkar inte vara någon höjdarserie med problem med överhettning i början osv. Tror jag såg något test där gamla 801 eller 805 var snabbare i tester med 1 kärna eller vad det var. Detta är väl lite som då det kom quadcore till datorer där 2-kärniga var snabbare i spel osv. Har väl mycket med att göra om spel och appar använder sig av alla kärnor kan man tänka sig.

Angående telefonerna du nämner i ditt första inlägg hade jag valt moto x play. Främst för att de inte gjort om android så mycket och är relativt snabba med uppdateringar. Dock verkar det gå utför på den fronten lite. Kanske beror på att lenovo köpt upp de?

Lg g4 har ju säkert bäst kamera av dessa, så om man tycker detta är viktigt och kan stå ut med deras version av android och vänta på uppdateringar för att sedan inte få några alls så är det väl ett bra köp.

Edit: Många säger att 5X har kass batteritid vilket den säkert har om man jämför med de bästa telefonerna. Men kan ju jämföra med min telefon tex som är en 2 år gammal nexus 5 som har sämre batteritid än 5x och efter den varit urkopplad från laddaren så ca 20 timmar senare med 3 timmars skärmtid så har den runt 20% kvar med min typ av användning.

Permalänk
Skrivet av Blumchen:

Bestämde mig för att avvakta då jag inte fick några åsikter, kommer det några nya intressanta släpp snart?
Nexus 5X säljer Elgiganten för 2.890. Är det en bra telefon för det priset?

Den är ett kap för det priset skulle jag gissa.

Har fått bra betyg i de flesta tester. Det är ingen toppmodell, men sen kostar den hälften av vad en toppmodell kostar också... Batteritiden skall varken vara bättre eller sämre än andra modeller.

http://www.swedroid.se/recensioner/telefoner/vi-testar-lg-nex...

Visa signatur

5800X, Asus dual 4070, 32GB, Fractal newton R2 650 watt, Asus Prime B350-plus , Phanteks 400s vit, Asus TUF VG27AQ1A, Dell U2515H.
https://www.flickr.com/photos/albinivik/

Permalänk
Avstängd

Tack för lite åsikter. Fortfarande kluven till vad som är bäst för mig.
Sitter nog och avvaktar ett tag till, se vad det kommer för nyheter i Mars.