Permalänk
Medlem

SteelSeries Sentry Eye Tracker

Tänkte kolla ifall någon har testat SteelSeries Sentry Eye Tracker ? om det är något å ha?:)

Såg att någon länkade det i fynd tråden med the divsion som jag tänkt köpa, så får ju eye trackern ganska billigt

http://www.inet.se/produkt/6607904/steelseries-sentry-eye-tra...

Visa signatur

| Core i7-9700k | 32 GB Ram | RTX 2080 |

Permalänk

@Spatten: Nu har jag inte personligen använt det, men jag funderade länge på att köpa en. Det är mer eller mindre samma produkt som Tobii EyeX (som exploderade lite smått på youtube för ett tag sedan), men du hittar fler reviews och liknande på Tobbi EyeX pga av klokare marknadsföring i form av sponsrade videos till mängder av youtubers.
http://developer.tobii.com/community/forums/topic/sentry-vers...

TheDevildogGamer gjorde en fin sponsrad video på den, men personligen ifrågasätter jag lite av åsikterna i hans review, det känns som om han är överdrivet entutiastisk i relation till hur det verkar fungera.
https://www.youtube.com/watch?v=Bb2EcZMieoY

Han säger att han aldrig kommer använda sin TrackIR 5 igen, berättar om och om igen hur bra den är och kommer inte med några negativa aspekter över huvud taget. Det är bara kolla på hans kanal, han har så vitt jag vet inte använt sin Tobii EyeX sen den videon och om man kollar på klippet jag länkade ovan så har han väldigt svårt att faktiskt fokusera på individuella saker. Skärmen rör sig och med det även hans ögon - det blir ingen stadig bild när han försöker fokusera på individuella trupper på marken.

Till snabbare spel, eller spel som kräver mer precision skulle jag personligen inte rekommenderat Tobii EyeX.
Till långsammare spel, tänk Elite Dangerous så verkar det dock vara ett väldigt trevligt tillägg.
https://www.youtube.com/watch?v=ojGBo9sLqYk

Jag vet inte varifrån jag hört det, hittar inte källan på det, men det var i någon review där de gnällde lite på sample raten. Den var inte tillräckligt hög för snabbare rörelser och det upplevdes ibland som "ryckigt". Tänk också på att det med eyetracking kan bli jobbigt att titta på sin HUD i spel - skärmen rör sig.

Vill man kunna freelooka mer "precist", om man planerar att spela en del flygsimulatorer, eller spel så som Arma rekommenderar jag istället TrackIR 5. Det är dock en betydligt större investering, men de är störst inom headtracking av en anledning.

Personligen gick jag från att titta på Tobii EyeX/Steelseries Sentry till att skaffa mig en TrackIR 5 och jag har inte ångrat det en sekund.

Permalänk
Medlem

Tack så mycket! mycket bra info

Visa signatur

| Core i7-9700k | 32 GB Ram | RTX 2080 |

Permalänk
Skrivet av Spatten:

Tack så mycket! mycket bra info

Måste dock säga att det är en väldigt billig bundle. Nästan så att man skulle kunna köpa den enbart för att man är nyfiken på eyetracking, förutsatt att man tänkt köpa The Division.

Det finns inte så många spel som den stöder i dagsläget, men om du tillexempel spelar Elite Dangerous så lär det vara ett väldigt häftigt tillägg i spelet, för en si sådär 500:- Det är underbart att kunna freelooka i såna spel, det öppnar upp så mycket.

För mer seriösa spel (DCS/Arma) vill du nog hellre ha en Trackir.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

Provade den hemma ett par timmar, för att sen packa ihop den för retur igen.
Första problemet var att man var tvungen att sitta alldeles för nära skärmen för att den skulle fånga upp ögonen. (Detta fungerar inte alls med min setup på 3x24" skärmar, plus en G27 ratt framför skärmen).
Slår man på trackingen på skärmen så man ser vart man tittar, så ser man också att precisionen är sådär. Testade den snabbt i Euro Truck Simulator 2 samt Dayz, men det kändes aldrig naturligt eller vettigt.
Konstaterade snabbt att jag inte kommer använda den. (Dessutom måste den sitta i nederkant på skärmen, med dubbelhäftande tejp.. På min skärm har jag touchknappar just där, vilket inte underlättade uppsättningen).

Permalänk
Medlem

Har lekt med en Tobii EyeX i nästan en vecka nu. Jag blev varnad att det inte skulle fungera optimalt på en 27" skärm och det stämmer. Det märks mest i windowsmiljö tex när man ska sätta muspekaren i något av de övre hörnen. Det är inga problem att pricka ikoner nära mitten av skärmen. Funkar riktigt bra till och med.
När jag har gaze påslaget och läser på vissa sidor missar bubblan texten jag läser och hamnar lite ovanför men på andra sidor kan det fungera hur bra som helst. Vet inte varför det blir så olika. Kanske reklam eller annat som drar i blicken.

Skulle prova The Division men får inte längre igång spelet. Startar i bakgrunden men stannar där.

Fick Deus Ex Mankind Divided bundlat som jag testat lite. Där fungerar det helt ok faktiskt. Finns väl inte allt för många funktioner men dom som finns fungerar bra. Hoppa från cover till cover, titta runt och ha kvar siktet och lite annat. Att kunna ha helt cleant UI är nog det bästa. Allt är dolt tills man för blicken över det.
Märken inte av att det siktar lite snett med blicken i det här spelet.

Har använt det lite i Divinity original sin 2 genom att bara flytta runt musen med blicken. Det fungerar också helt ok. Det är inte pricksäkert men det är inte heller vad man är ute efter där känns det som. Man flyttar muspekaren från ena sidan skärmen till den andra snabbare än ett ögonblick och den hamnar inom en centimeter där man tittar. Bättre precision mitt på skärmen även i detta spel såklart.

Ska provas i något lämpligt RTS-spel snart. Känns som att det kan bli användbart där.

Vi är inte riktigt där än men ET kommer bli stort när precisionen blir bättre. Tycker trots att det inte alltid funkar så bra är riktigt häftigt. Påminner lite om känslan i VR. Absolut inte på samma sätt men i spel som Deus Ex får man en ökad närvaro och känner sig mer inne i spelet.

Tobii har en ny version med uppdaterad teknik på väg ut till utvecklare nu så vi får se hur nästa blir. Hoppas den klarar större skärmar.

Visa signatur

| Fractal Design Define Mini C | MSI Z490M MPG GAMING EDGE | Corsair RM750X 750W v2 | Intel Core i5 10600K |
|GIGABYTE RTX 3070 AORUS Master |Corsair 32GB DDR4 3200MHz CL16 |
| Asus Strix Raid DLX | Acer 27" Predator XB271HK G-Sync 4K IPS | Tobii 4C |
| LG OLED55B6V | nVidia Shield V2 |