Windows 7/8.1 får förlängt stöd för Skylake

Permalänk
Medlem
Skrivet av Crockett:

Denna uppdateringshysteri...Är det någon som faktiskt har kunskap och koll på hur osäkert det är att skita helt i Windows update och samtidigt ha router, mjukvarubrandvägg samt uppdaterat antivirus. De flesta verkar bara uppdatera för uppdaterandets skull. Kan det vara överdriven paranoia?

Har läst om folk som installerat W7 när det släpptes och aldrig kört uppdateringar eller sp1 utan minsta problem. Kan det inte vara så att uppdateringar genererar mer tidsslöseri och problem än det faktiskt löser. Att man inte längre kan lita på att uppdateringarna är utan fultrix är också ett dilemma.

Tror också att alla uppdateringar bidrar starkt till att Windows över tiden blir långsammare och får registerfel och dylikt.

Det gäller verkligen inte Windows 10..Tvärtom det blir snabbare med tiden..Segar inte ner sig alls..

Sen beror väl det på vad du har datorn till och vet vad du sysslar med.Och har kunskap om hur du skyddar dig på annat sätt än ett uppdaterat Windows..Du kan till och med sitta med Windows 98 och veta vad du sysslar med än en totalt newbie med Windows 10 och allt uppdaterat men inte har en susning vad du accepterar och installerar i datorn helt enkelt och ändå ha ett säkrare system.

Visa signatur

╔ Corsair 32GB DDR4 CL15 3000Mhz VENGEANCE RGB ■
╠ ASUS-ROG-MAXIMUS-X-HERO ■ ASUS-ROG-STRIX-RTX2070-OC ■ i7 8700K
╠ DeepCool Captain 280EX RGB ■ 2x Samsung 970 EVO 500GB■
╠ Deepcool NEW ARK 90 Electro Limited Edition NR58 ■ XFX PRO1000W Limited Black Edition
╚ Samsung SE790C 34" Ultrawide 3440x1440@75Hz

Permalänk
Inaktiv

Kan inte någon av er som säger att det är så lätt att uppgradera till Windows 10 och det enbart handlar om att köpa rätt hård och programvara beskriva lite vad ni gör på datorn?
För mig framgår det som man då bara har datorn som en leksak, men jag kanske har fel, någon kanske har skickat upp sin dator till Internationella rymdstationen ISS eller något och låter den sköta om hvac m.m.. isåfall ber jag om ursäkt.

Det är väldigt lätt att tro att bara för att man själv inte ställer några krav på något så innebär det inte att andra ej gör det. T.ex. min mus till datorn kostade 25kr och den är över 10år, jag kan inte på något sätt begripa varför någon skulle behöva en bättre mus.
Men om jag tänker efter, det finns kanske datoranvändare som gör andra saker än vad jag gör på datorn?

Permalänk
Medlem
Skrivet av fermia:

Det hade även Windows 7 när det kom ut..

Skillnaden nu är att Windows 10 är det sista Windows så företagen kommer ej behöva uppgradera mjukvaran igen och riskera att just program som dom köper ej längre kommer fungera när ett nytt windows kommer ut..

Windows 10 kommer enbart optimeras men i grunden vara samma OS som när det släpptes..

Om det nu är "sista OSet", varför ska jag då ha bråttom?

Om jag uppgraderar sen, när alla dessa små buggar och kompatibilitetsproblem med program är lösta, så får jag det bästa av två världar. Jag får stabil Win 7/8 i många år till, och jag får stabil Windows 10 om något år eller så när det har mognat.

Skrivet av fermia:

Kärnan eller CoreOne som dom kallar det kommer optimeras ej ändras..Skillnad på det.

Dom största företagen,kommuner har redan börjat gå över från tidigare Windows Scania till exempel och min arbetsgivare (Kommun) har även dom börjat..

Var samma visa med Windows 7 och XP när det kom och samma påståenden skrevs på forum..

Min polare som äger ett av dom större it företagen i Sverige uppgraderade i höstas och hans anställda var förvånade hur smidigt övergången gick.

Som det har sagts i många poster tidigare, det dyrare är arbetstid och övrig mjukvara. Windows 10 kostnaden är många gånger en struntsumma i jämförelse.

Skrivet av fermia:

Vad snackar du om nu??

Han pratar om de "smarta" på detta forum som verkar tro att MS arbete med säkerhetsuppdateringar till Windows 7 och 8 blir "mindre" eller "billigare" för att fler kör Windows 10. Det blir det inte, då de måste hålla sin sålda support nivå till 2020 och 2023 oavsett.

Skrivet av fermia:

Ja och har man ett seriöst företag väljer man sin produkt ifrån ett seriöst företag som ser till att uppdatera sina produkter när Windows gör detsamma..Eller ska programmen aldrig uppdateras och optimeras menar du ??

Är ju exakt samma sak inom hårdvaran kommer hela tiden nya optimerade drivrutiner...Samma sak kommer gälla Windows 10..

Min Windows 10 har varit stabil sen RTM..

Sen finns det nissar som drar ner beta av Windows versioner som sen sitter och gnäller över att det blir problem..

Varför fixa DX12 till ett Windows som ej kommer ha support??

Nej bakåtsträvare kommer alltid ha något att gnälla på.Var exakt likadant när XP kom.

Vi tvingas köra VM med XP för en del gammal mjukvara som vi inte rår över att uppgradera. Dessutom så måste tex gammalbokföring, som ligger i gamla program, också kunna användas när revisorer begär detta.

Jag har testat Windows 10 sedan första öppna Technical Preview, och där är buggar som fortfarande inte är fixade, och det kommer nya buggar med varje ny version verkar det som. Så stabilt... nej. Stabilt för en som inte använder sitt OS för mer än att surfa och kanske spela ett spel... tja... är någon konsument hårdvara stabil är väl frågan. Ingen ECC, ingen feltolerans på något sätt.

Faktumet att en hel del program går sönder varje gång Windows 10 "uppdaterar sig själv" är en sak som måste fixas, då detta är en stor förändring till hur det har gjorts förr. Detta gör att du får enormt ökad support tid och problem när du väl har Windows 10, och trodde allt var frid och fröjd. Detta är en stor anledning till varför man måste testa detta, innan man hoppa på tåget.

Det sorgsna är att Windows 10 faktiskt är mer lik Windows 8 än du tror, och just DX12 hade varit fullt möjligt att lägga in, men de vill inte. Med tanke på att de lyckades hacka in DX10/11 till XP, så är MS skitsnack inget annat är just... skitsnack. Sen att spelens prestanda faktiskt är snabbast på Windows 8, inte 10 är lite... löjligt. Win7/Server 2008s grund med påbyggt NVMe stöd har märkbart högre IOPs möjlighet och lägre latency än Win8/10 och Server 2012, vilket är bara löjligt.

Sen kan jag dock hålla med dig att Windows 10 kommer att vara mer optimerat och få en mer optimerad kärna med tiden, men som det är nu håller de fortfarande på att gjuta grunden till det, och det märks. Problemet är att optimerar/ändrar du en kärna bara pyytelite, så kommer du att få enorma mängder nya buggar. Går inte att komma runt... det bara är så. Så jag låter dem hellre pilla och peta, och alla försökskaniner kan fortsätta att testa allt, så tar jag det när det är moget om 2-3 år.

Nu säger jag inte att vi alla ska dra fram XP maskinerna igen och slänga allt nyare, tvärt om. Men vi måste få lov att göra det i en takt som vi vill, som vi anser vettigt och som vi hinner att fixa alla problemen med. Inte huvudplanta rakt in i första vägg.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Paddanx:

Om det nu är "sista OSet", varför ska jag då ha bråttom?

Är väl upp till dig om du vill betala vid senare tillfälle eller få det gratis nu..

Och jag körde Windows 8/8.1 direkt när det kom ut och tack vare att det just är väldigt lika varandra fast i mitt tycke är Windows 10 ännu bättre gör just att det var en enkel sak för mig att uppgradera till Windows 10.

Än en gång var exakt samma visa när XP/Vista/win 7 kom ut så varför är du förvånad..Alla Windows har varit buggiga och ostabila i början även Windows 8..

Sen har jag aldrig hört att det skulle bli billigare idag och framåt enbart för att fler kör windows 10..Spelar ingen roll om det är 10 st eller 2 miljoner som kör äldre Windows kostnaden blir densamma..Däremot i framtiden som Microsoft tittar åt så blir det betydligt billigare att ha support på en plattform inte 5 st..Jag tittar framåt följer med utvecklingen fixar problemen som dyker upp..Ser det som en utmaning att lära mig nya saker.

Är inte direkt en ny utveckling vi ser idag..

Visa signatur

╔ Corsair 32GB DDR4 CL15 3000Mhz VENGEANCE RGB ■
╠ ASUS-ROG-MAXIMUS-X-HERO ■ ASUS-ROG-STRIX-RTX2070-OC ■ i7 8700K
╠ DeepCool Captain 280EX RGB ■ 2x Samsung 970 EVO 500GB■
╠ Deepcool NEW ARK 90 Electro Limited Edition NR58 ■ XFX PRO1000W Limited Black Edition
╚ Samsung SE790C 34" Ultrawide 3440x1440@75Hz

Permalänk
Medlem
Skrivet av fermia:

Är väl upp till dig om du vill betala vid senare tillfälle eller få det gratis nu..

Önskar det vore så, men med MS tryckande ut nya irritationsmoment till Win 7/8 och användare tex här omkring som står på sin höga pelare och tycker allt är bra med Windows 10 (som troligen inte ens sett hur mycket skit det kan ställa till med).

Då undrar jag... är det verkligen upp till mig? Tack

Ang priset. Jag pröjsade för 2st Win 7 Ultimate Retail, 3 st Windows 7 Pro OEM och 1 Win 8 Pro Retail. Tror inte jag bryr mig. Gratis och gott i all ära, men jag betalar gärna för något som är bra.

Tittar du dessutom under sömmarna på detta erbjudande så kommer du se att det endast gäller "den enhetens livslängd". Så låt oss säga att du nu köper ett nytt Skylake system, idag, och uppgraderar en Windows 7/8 retail, så gratis. Hur många år hade du tänkt sitta på detta system? 2 år? 5 år? 10 år?

Om jag dock när nu Windows 10 är stabilt, och man vet att man fortfarande behöver Windows efter 2020, så lägger jag säg 1500-2000kr (eller vf de ska ha) för Win 10 Pro Retail. Sen kan jag använda detta OS på min nya maskin, och på nästa nya maskin, och på nästa nya maskin...

Skillnaden är endast att du betalar samma summa om några år, vs "imorgon". Men om det nu är samma OS, samma Windows 10, samma pris... var är skillnaden?

Jag personligen håller hellre tummarna för Vulkan och alternativ... så vi får se.

Skrivet av fermia:

Och jag körde Windows 8/8.1 direkt när det kom ut och tack vare att det just är väldigt lika varandra fast i mitt tycke är Windows 10 ännu bättre gör just att det var en enkel sak för mig att uppgradera till Windows 10.

Detta är något som syns tydligt på tex Stream stats också, att just Windows 8 användarna hoppar över, men Windows 7 användarna är än (iaf i feb) i majoritet och takten som minskar är betydligt färre för varje månad.

Vi får se vad som sker nu till sommaren, för om deras nya version till våren är stabilare och mer komplett så kan det mycket väl bli skifte med marginal.

Skrivet av fermia:

Än en gång var exakt samma visa när XP/Vista/win 7 kom ut så varför är du förvånad..Alla Windows har varit buggiga och ostabila i början även Windows 8..

Inte ett dugg förvånad. Det som förvånar mig är att många här inte verkar inse att detta även gäller Windows 10. Skillnaden är att folk stirrar sig blinda på "gratis"...

Skrivet av fermia:

Sen har jag aldrig hört att det skulle bli billigare idag och framåt enbart för att fler kör windows 10..Spelar ingen roll om det är 10 st eller 2 miljoner som kör äldre Windows kostnaden blir densamma..Däremot i framtiden som Microsoft tittar åt så blir det betydligt billigare att ha support på en plattform inte 5 st..

Bara i denna tråden så har tex @rektor sagt det: "Microsoft vill inte sitta och underhålla Windows 7 och 8 i all evighet, det kostar pengar." Med en hel del som tydligen håller med.

Denna "åsikt" kommer i princip i varje tråd likt detta, och det är som sagt lite fel tänkt. Oavsett om 99% av användarna kört Windows 10, så måste ändå den supportnivån som har lovats med en såld produkt uppfyllas för återstående 1%. Samma om det är 1% Windows 10 användare och 99% Windows 7/8. Det spelar ingen roll.

Efter 2020, så behöver inte Microsoft bry sig om Windows 7 längre, och samma efter 2023 för Windows 8. (om nu inte något företag betalar för extended support). Men detta påverkas inte av vilket OS du och jag, och alla andra här väljer.

Skrivet av fermia:

Jag tittar framåt följer med utvecklingen fixar problemen som dyker upp..Ser det som en utmaning att lära mig nya saker.

Är inte direkt en ny utveckling vi ser idag..

Mjo, lite är det.
Många av oss vill ha desktop på just desktop, utan avvikelser. Och på en surfplatta tex vill man ha ModernUI eller liknande. Jag vill inte behöva lära mig något nytt som en utmaning, utan det ska vara naturligt och vettigt gjort från början.

Problemet med Windows 10 idag är att den är 40% desktop, 40% "platta" och 20% ingen har en jädra aning om vf den gör.
Detta är allt från startmenyn som jag måste ha tiles, även om jag inte vill (eller ha 3:e part prog), samtidigt som du har kanonbra genvägar med högerklick på samma startmeny som du lätt kommer åt med desktop, men är svårare på platta. Lägg till en WIndows update som tar hem buggiga drivare, misslyckas med att uppgradera eller bestämmer sig för att starta om när du håller på med något.

Sen har vi hela kontrollpanelen, som bara är en enda jädra röra. Man slängs in i "inställningar" som ändå inte kan göra alla funktioner som "kontrollpanelen" kan. Detta gör att man oavsett desktop eller platta, får problem med att navigera och hitta. För du har inte samma på båda ställena.

Kan ge ett exempel. Filhistorik, en funktion som faktiskt är bra i Windows 10. Du söker på det på start, och får fram "inställningar´s" version av det, som inte har alla funktioner. Sen när du klickar på avancerade inställningar, för att tex ta bort all historik äldre än 1 månad säger vi (eller alla utom senaste versionen av alla filer oavsett ålder), då ploppar plötsligt kontrollpanelen upp, med just filhistorik och där är det man letade efter.
Kunde man då inte som desktop användare direkt fått kontrollpanelen? Och kan inte användare på platta få samma alternativ?

Faktum är att Windows 8 är bättre än Windows 10 på plattor och UI, som det är idag. Och Windows 7 är betydligt mer organiserat för desktop än Windows 10 är idag, med undantag för vissa genvägar som verkligen är bra. Men förutom det är det sämre än Windows 7 på många sätt.

Detta är saker jag bla hoppas att MS ska få färdigt. För som det är idag är alla Windows 8/10 någon udda hybrid på en desktop maskin, och inte riktigt optimalt för dem. På samma sätt är Windows 7/10 inte optimalt för en platta... Man kan tydligen inte lyckas helt med båda.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Paddanx:

Önskar det vore så, men med MS tryckande ut nya irritationsmoment till Win 7/8 och användare tex här omkring som står på sin höga pelare och tycker allt är bra med Windows 10 (som troligen inte ens sett hur mycket skit det kan ställa till med).

Då undrar jag... är det verkligen upp till mig? Tack

Ang priset. Jag pröjsade för 2st Win 7 Ultimate Retail, 3 st Windows 7 Pro OEM och 1 Win 8 Pro Retail. Tror inte jag bryr mig. Gratis och gott i all ära, men jag betalar gärna för något som är bra.

Tittar du dessutom under sömmarna på detta erbjudande så kommer du se att det endast gäller "den enhetens livslängd". Så låt oss säga att du nu köper ett nytt Skylake system, idag, och uppgraderar en Windows 7/8 retail, så gratis. Hur många år hade du tänkt sitta på detta system? 2 år? 5 år? 10 år?

Om jag dock när nu Windows 10 är stabilt, och man vet att man fortfarande behöver Windows efter 2020, så lägger jag säg 1500-2000kr (eller vf de ska ha) för Win 10 Pro Retail. Sen kan jag använda detta OS på min nya maskin, och på nästa nya maskin, och på nästa nya maskin...

Skillnaden är endast att du betalar samma summa om några år, vs "imorgon". Men om det nu är samma OS, samma Windows 10, samma pris... var är skillnaden?

Jag personligen håller hellre tummarna för Vulkan och alternativ... så vi får se.

Detta är något som syns tydligt på tex Stream stats också, att just Windows 8 användarna hoppar över, men Windows 7 användarna är än (iaf i feb) i majoritet och takten som minskar är betydligt färre för varje månad.

Vi får se vad som sker nu till sommaren, för om deras nya version till våren är stabilare och mer komplett så kan det mycket väl bli skifte med marginal.

Inte ett dugg förvånad. Det som förvånar mig är att många här inte verkar inse att detta även gäller Windows 10. Skillnaden är att folk stirrar sig blinda på "gratis"...

Bara i denna tråden så har tex @rektor sagt det: "Microsoft vill inte sitta och underhålla Windows 7 och 8 i all evighet, det kostar pengar." Med en hel del som tydligen håller med.

Denna "åsikt" kommer i princip i varje tråd likt detta, och det är som sagt lite fel tänkt. Oavsett om 99% av användarna kört Windows 10, så måste ändå den supportnivån som har lovats med en såld produkt uppfyllas för återstående 1%. Samma om det är 1% Windows 10 användare och 99% Windows 7/8. Det spelar ingen roll.

Efter 2020, så behöver inte Microsoft bry sig om Windows 7 längre, och samma efter 2023 för Windows 8. (om nu inte något företag betalar för extended support). Men detta påverkas inte av vilket OS du och jag, och alla andra här väljer.

Mjo, lite är det.
Många av oss vill ha desktop på just desktop, utan avvikelser. Och på en surfplatta tex vill man ha ModernUI eller liknande. Jag vill inte behöva lära mig något nytt som en utmaning, utan det ska vara naturligt och vettigt gjort från början.

Problemet med Windows 10 idag är att den är 40% desktop, 40% "platta" och 20% ingen har en jädra aning om vf den gör.
Detta är allt från startmenyn som jag måste ha tiles, även om jag inte vill (eller ha 3:e part prog), samtidigt som du har kanonbra genvägar med högerklick på samma startmeny som du lätt kommer åt med desktop, men är svårare på platta. Lägg till en WIndows update som tar hem buggiga drivare, misslyckas med att uppgradera eller bestämmer sig för att starta om när du håller på med något.

Sen har vi hela kontrollpanelen, som bara är en enda jädra röra. Man slängs in i "inställningar" som ändå inte kan göra alla funktioner som "kontrollpanelen" kan. Detta gör att man oavsett desktop eller platta, får problem med att navigera och hitta. För du har inte samma på båda ställena.

Kan ge ett exempel. Filhistorik, en funktion som faktiskt är bra i Windows 10. Du söker på det på start, och får fram "inställningar´s" version av det, som inte har alla funktioner. Sen när du klickar på avancerade inställningar, för att tex ta bort all historik äldre än 1 månad säger vi (eller alla utom senaste versionen av alla filer oavsett ålder), då ploppar plötsligt kontrollpanelen upp, med just filhistorik och där är det man letade efter.
Kunde man då inte som desktop användare direkt fått kontrollpanelen? Och kan inte användare på platta få samma alternativ?

Faktum är att Windows 8 är bättre än Windows 10 på plattor och UI, som det är idag. Och Windows 7 är betydligt mer organiserat för desktop än Windows 10 är idag, med undantag för vissa genvägar som verkligen är bra. Men förutom det är det sämre än Windows 7 på många sätt.

Detta är saker jag bla hoppas att MS ska få färdigt. För som det är idag är alla Windows 8/10 någon udda hybrid på en desktop maskin, och inte riktigt optimalt för dem. På samma sätt är Windows 7/10 inte optimalt för en platta... Man kan tydligen inte lyckas helt med båda.

Är väl alltid upp till var och en??
För mig fungerar Windows 10 utmärkt som desktop.
Själv har jag alltid tillgång till Kontrollpanelen genom högerklick på startmeny ikonen..Var exakt samma sak i Windows 8 och som jag verkligen saknar i mina win 7 maskiner.
Men haters gona hate så har det alltid varit oavsett om det hette windows 7 eller XP..

Kom ihåg när Windows 7 kom ut och var samma sak där.

Mina plattor kör android samma sak med mobilen..
Servern kör Linux Ubuntu.Surfdatorn samma sak.Speldatorn kör Windows 10 och fungerar utmärkt för mina ändamål.

Visa signatur

╔ Corsair 32GB DDR4 CL15 3000Mhz VENGEANCE RGB ■
╠ ASUS-ROG-MAXIMUS-X-HERO ■ ASUS-ROG-STRIX-RTX2070-OC ■ i7 8700K
╠ DeepCool Captain 280EX RGB ■ 2x Samsung 970 EVO 500GB■
╠ Deepcool NEW ARK 90 Electro Limited Edition NR58 ■ XFX PRO1000W Limited Black Edition
╚ Samsung SE790C 34" Ultrawide 3440x1440@75Hz

Permalänk
Medlem
Skrivet av fermia:

Är väl upp till dig om du vill betala vid senare tillfälle eller få det gratis nu..

Och jag körde Windows 8/8.1 direkt när det kom ut och tack vare att det just är väldigt lika varandra fast i mitt tycke är Windows 10 ännu bättre gör just att det var en enkel sak för mig att uppgradera till Windows 10.

Än en gång var exakt samma visa när XP/Vista/win 7 kom ut så varför är du förvånad..Alla Windows har varit buggiga och ostabila i början även Windows 8..

Sen har jag aldrig hört att det skulle bli billigare idag och framåt enbart för att fler kör windows 10..Spelar ingen roll om det är 10 st eller 2 miljoner som kör äldre Windows kostnaden blir densamma..Däremot i framtiden som Microsoft tittar åt så blir det betydligt billigare att ha support på en plattform inte 5 st..Jag tittar framåt följer med utvecklingen fixar problemen som dyker upp..Ser det som en utmaning att lära mig nya saker.

Är inte direkt en ny utveckling vi ser idag..

Du vet att Skylakedatorerna som är nedgraderade kommer med W10-licens väl? Om man ska vara relevant till tråden. Ett företag med volymlicens kan välja om de vill trycka ut deras W7, W8.1 eller W10-image och när.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Curemylife:

Nu är det ju extremt kontroversiellt men om det är så att dom kan fokusera på en plattform och bevisa att den faktiskt är stabilare med nyare hårdvara så ser jag bara det som något positivt, dock så är Windows 10 i dagsläget inte svaret och gud vad jag önskar att pro och enterprise windows 10 var mycket mer fritt från det vanliga App tramset och "övervakningen"...

Att dom sätter ett slutdatum och håller det är inget problem men ge f*n i att uppdatera hela OS:et genom windows update... so much pain.

Windows 10 Enterprise "LTSB" är svaret på dina bekymmer.

https://technet.microsoft.com/en-us/library/mt598226%28v=vs.8...

Permalänk
Musikälskare
Skrivet av rektor:

Klaga inte då när du inte får några säkerhetsuppdateringar och blir infekterad av massa virus.
Så går det när man är lat och struntar i att hålla sig uppdaterad.

Ehm, om du har så lätt att få virus rekommenderar jag en kurs i "datorkörkort". Har man bara lite vett så är det inga problem

Visa signatur

❀ Monitor: ASUS Swift 27" @ 1440p/165Hz ❀ CPU: Ryzen 7700X ❀ Cooling: Corsair H170i ELITE 420mm ❀ GPU: MSI 3080 Ti SUPRIM X ❀ Memory: Corsair 32GB DDR5 Vengeance ❀ Motherboard: ASUS Crosshair X670E Hero ❀ M.2: Samsung 980 Pro ❀ PSU: Corsair HX1200 ❀ Chassi: Corsair 7000X ❀ Time Spy: 19 340

📷 Mina fotografier
🎧 Vad lyssnar du på just nu?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Staropramen:

"Lätt att bli av med" är för mig att jag kryssar i en ruta där det står "fråga inte igen".
Att köra diverse hack eller stänga av Windows Update och därigenom missa uppdateringar är inte ett alternativ.

Då kör du en enterprise-version av windows 7, eller MAK/AIK aktivering. Varför du gör det kan man väl spekulera vidare om, dock ska samtliga home, pro och ultimate (om dom inte är med i domäner då som har policy för windows updates) få uppdateringen / update notification.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av flashen:

Ehm, om du har så lätt att få virus rekommenderar jag en kurs i "datorkörkort". Har man bara lite vett så är det inga problem

Jag har inga problem med virus eller malware. Men folk som inte uppdaterar ska inte klaga.

Permalänk
Medlem

Jag ser ingen anledning att byta till bil när häst och vagn fungerar perfekt.

Visa signatur

E-penis:
i9 9900k @ 5hz | Aorus Master Z390 | 2x16GB Corsair 3200 LPX | ASUS ROG STRIX GeForce RTX 3080 10GB | Phateks Evolv X | EVGA SuperNOVA G2 750W | Corsair H115i PRO | 6TB HDD | Asus MG279Q 27" | Asus Claymore Core | Logitech G403/G35 | Windows 10 Pro x64

Permalänk
Musikälskare
Skrivet av rektor:

Jag har inga problem med virus eller malware. Men folk som inte uppdaterar ska inte klaga.

Tycker inte heller "folk" ska klaga på andra som inte vill uppdatera. Fri vilja och allt sånt där som är ganska coolt. Passive aggressive post 110%. Orkar inte lägga energi på fler inlägg till dig nu.

Visa signatur

❀ Monitor: ASUS Swift 27" @ 1440p/165Hz ❀ CPU: Ryzen 7700X ❀ Cooling: Corsair H170i ELITE 420mm ❀ GPU: MSI 3080 Ti SUPRIM X ❀ Memory: Corsair 32GB DDR5 Vengeance ❀ Motherboard: ASUS Crosshair X670E Hero ❀ M.2: Samsung 980 Pro ❀ PSU: Corsair HX1200 ❀ Chassi: Corsair 7000X ❀ Time Spy: 19 340

📷 Mina fotografier
🎧 Vad lyssnar du på just nu?

Permalänk
Skrivet av rektor:

Jag tycker att Windows 10 är stabilt och funkar fint.
Ingen tvingar dig köpa något konstigt ljudkort från någon lam tillverkare som inte ens kan fixa drivrutiner efter så här lång tid. Oseriöst företag. Handla tillförlitliga produkter istället från tillförlitliga företag som levererar fungerande drivrutiner.
Mitt Realtek på mitt Asus Z-87 Pro funkar fint.

Asus Xonar DX bör inte klassas som konstigt. Har man nåt no-name kort så har du en poäng.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Patrik356b:

Asus Xonar DX bör inte klassas som konstigt. Har man nåt no-name kort så har du en poäng.

Skickades från m.sweclockers.com

Asus egna drivrutiner till Xonar serien är hopplösa vilket som

UNi Xonar Drivers däremot är good shit.

Visa signatur

Processor: R7 5800X3D @ CO -30 · Moderkort: Gigabyte X570S Aorus Pro AX
Grafikkort: GB RTX 3080 GOC @ 1800 @ 812mV · Ram: 32GB @ ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯

NVENC-PC: i5-4430S · Quadro P600 · 16GB 1600MHz · 28TB HDD
"Budget"-VR: R7 3700X · RTX 3060 12GB · 32GB 3600MHz · ~1TB SSD

Permalänk
Skrivet av hypan:

ser ingen anledning till att uppdatera till windows 10 när 7an funkar kanon

Iofs rätt, men W10 är ju framtiden och gratis är inte sällan gott. Givetvis väntar man med uppdatering till i sommar när den fria perioden går ut så att de hinner rätta till diverse barnsjukdomar.

Visa signatur

Nuvarande system 2016-:
Intel i5-4570S | ASUS H97M-E | Corsair RM550X | 16 GB DDR3 Ballistix Sport | BeQuiet Pure Rock | Samsung EVO 850 250 GB | Temjin TJ08-E | Samsung Writemaster DVD-RW | Dell S2216 21,5" @1920x1080 | Windows 7

Gamla system: https://anotepad.com/notes/kt55k5