Kompletterande skärmar till Asus ROG Swift PG278Q

Permalänk
Medlem

Kompletterande skärmar till Asus ROG Swift PG278Q

Hallå Sweclockers!

Kort historia: I höstas köpte jag en Asus ROG Swift PG278Q och är vansinnigt nöjd. Innan dess så hade jag två stycken 27" LG-skärmar som körde 1920*1080 i 60hz, så efter köpet blev det så att jag satt med alla tre skärmar, Asus i mitten. Allt var inkopplat i mitt Geforce 980, frid och fröjd. Ja, förutom att jag snabbt upptäckte att pixelklockan naturligtvis var helt olika för skärmarna så Nvidia Surround var bara att glömma, men jag lärde mig iaf något nytt.

Hur som helst, igår dog den ena av LG-skärmarna, så jag vill ersätta den, och gärna med något som är Surround-kompatibelt med min ROG Swift PG278Q utan att vara svindyrt. Min fråga är alltså, FINNS det överhuvudtaget alternativ som inte är "en till ROG Swift", och i så fall har ni några tips på vad det skulle kunna vara?

Tackar!

Permalänk
Bildexpert 📺

Lite oklart vad som är frågeställningen. Nvidia Surround torde vara en funktion hos grafikkortet, inte skärmen. Men du borde kunna ta en 1920x1080-skärm som ansluter på samma sätt som din gamla LG och bara fortsätta.

Permalänk
Medlem

@Laxpudding: Ah, sorry, jag kanske borde varit tydligare!

Grejen är att Nvidia Surround INTE fungerar i den uppsättning jag haft, eftersom pixelklockan/polarity sync inte är densamma mellan LG-skärmarna och min Asus ROG Swift. Det är ett krav hos Nvidia Surround och något jag inte hade koll på innan jag skaffade skärmarna.

Min frågeställning är alltså: Är det någon som känner till om det finns skärmar som har samma pixelklocka som PG278Q men som är billigare än PG278Q, eller är det fler PG278Q:or som gäller om jag vill köra Nvidia Surround?

Permalänk
Bildexpert 📺

PG278Q är ju en 144 Hz-skärm och därför tämligen ovanlig. Vilket öppnar för att det är tre stycken av dem som gäller.

Permalänk
Medlem

Det var det jag var rädd för, men Sweclockers Hivemind vet så mycket mer än mig så jag tänkte att det inte skadar att fråga.

Permalänk
Bildexpert 📺

@Warder: Har inte kört Nvidia surround så vet inget om kraven där, utöver vad jag kan googla mig till.