Permalänk
Avstängd

Bygga joystick för WASD

Sedan någon blådåre uppfann WASD har allt fler spel anammat denna idiotiska styr-standard och än värre är att det blir allt vanligare att man inte kan ändra kontrollerna i spelet och om man, som jag varken kan eller vill använda WASD får man snällt antingen skriva massa förbannade skript och köra autohotkey (vilket är förbjudet att prata om i 106% av alla spelforum och det är förbjudet att prata om spel i autohotkeys forum (jäpp, bannad efter att ha frågat om autosave till ett krashbenäget singleplayer spel!)) eller så får man låta bli att spela.

Så nu har jag fått nog och tänker bygga en enkel 4/8 way joystick för ändamålet. Jag har spanat in detta kit och undrar om någon har en åsikt om kvalitet och känsla.

Meningen är att denna skall byggas in i en liten låda som jag kan ha på tangentbordets plats och i huvudsyfte användas för PC-spel, men skall senare byggas ut så jag kan köra igång med MAME igen. Detta förutsätter alltså att jag kan programmera joystickens fyra lägen till just WASD så enkelt och smidigt som möjligt.

Anyone has någon enput?

Permalänk
Medlem

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3291278

På den finns en tumjoystick som funkar "out of the box" annars kan man programmera i stort sett vilket knapptryck eller funktion som helst på joysticken eller knapparna.

Kanske nåt att titta på? om inte behovet att bygga nåt eget är allt för stort

Visa signatur

nörd

Permalänk
Avstängd

@LovePig: 1500 spänn!?! Maj Gadd, jag skall inte ha en ny bil.

Permalänk
Avstängd

Jag svara på min egna fråga; denna encodern syns som en vanlig joystick och då kan man använda ett program som heter 'joy2key' för att mappa spaken till vilka tangenter som helst. YAY

Permalänk
Medlem

Eftersom du bashar tangentbord så hårt,vad menar du med inte kan använda wasd?

Visa signatur

▪ R5-5600x - Aurous x570 elite - 32 GB DDR4 - MSI RTX 3060ti OC
▪ Nintendo Switch - iPhone XR

Permalänk
Avstängd

Jag hade med 1 he... i början.
Jag klistrade på typ 1 liten bit gummi list på var tangent för att hitta rätt utan att titta på knapparna.

Visa signatur

Chassi.Corsair Obsidian 750 D.Moderkort Asus Maximus XI Hero Processor Intel I7 8700K Med kylare Fractal design Celsius S36.Grafikkort MSI Gaming X trio 2080.SSD.1 Samsung 850 Pro 256 GB.SSD.2 Samsung 840 Evo 500 GB till spel.Nätagg Evga 850 G2.Minne 16 gb corsair vengeance 3200 mhtz.Skärm. Asus PG278QR.
2×596 gb.Mekaniska hårddiskar.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av htbtoma:

Eftersom du bashar tangentbord så hårt,vad menar du med inte kan använda wasd?

Bashar tangentbord? Uh, nej, det har jag inte gjort, men jag har använt mig av 'Q' och 'E' för vänster respektive höger strafe, 'W' för bakåt och 'HÖGER MUS' för framåt i över 20 år. Det är både obekvämt, jag får alltså ont i handen om jag skall hålla på 'W', 'A' 'D' samtidigt, det känns extremt onaturligt att spela på det sättet samt att man har mycket bättre kontroll när man slipper flytta på fingrar för något så fundamentalt som rörelseriktning på karaktären. Jag har liksom ingen lust att ändra styrning när jag är så van vid mitt sätt. Hade jag vart 15 år, så visst, säkert inga problem att ändra då men jag börjar närma mig 50, då sitter dom gamla takterna i ganska bra.

Permalänk
Medlem

Använde en ipac när jag byggde en arkadjoystick för mame. Tror att jag använde deras joystickar och knappar också. Hade aldrig några problem, standard mappning för mame och lätt att ändra.

http://www.ultimarc.com/ipac.html

Visa signatur

Du behöver inte vaccinera dina barn, bara dom du vill behålla.

Permalänk
Sötast

http://0.media.dorkly.cvcdn.com/48/65/6ea0d99d921052b2a79e3a1...

Dessa var jättesöta och ganska populära på 90-talet, du tror inte att det går att använda en sådan?(om de ens finns att köpa nånstans längre)