Så frustrerande HD TV och PS4... hjälp tack

Permalänk

Så frustrerande HD TV och PS4... hjälp tack

Hej,

Frustrerande problem: Jag hade en Samsung 6 serie som hade ett mycket irriterande problem - ungefär om man går från vänster till höger på skärmen, 70% in, så kom ett ljusare fält, nästan perfekt rektangulärt från topp till botten på TVn. Efter fältet som var ungefär 10-15 cm brett så blev bilden perfekt igen. Det syntes främst på PS4 och spel samt när man panorerade....

Så en Samsung tekniker som verkade kunnig sa att det var ett hårdvarufel på panelen och det skulle bli alldeles för dyrt att laga! Därför köpte jag en LG55EG920V OLED Tv och döm om min förvåning när samma "¤!/("()="/¤() fel dyker upp med PS4... och på nästan samma ställe!

På den gamla TVn så blev allt utom TV-kanaler från digitalboxen drabbat medan på den nya är allt perfekt (!) förutom spel (och i viss mån film) från PS4. Det enda som syns i övrigt, men då får man vara väldigt petig, är ett litet tunt ljusare avbräck som ett streck, på samma ställe och bara ibland vid TV tittande och Youtube samt Netflix via Smart-TV funktionen.

Det verkar alltså som om samma fel finns på den gamla Samsung TVn och den nya LG TVn men att det bara syns väldigt tydligt på den nya när jag använder PS4. Vad är det som är fel? Eftersom det stora problemet kommer när PS4 används så skulle man kunna tro att det är den som är risig men då det faktiskt finns ett ljusare streck på TVn på exakt samma ställe så är det nog tyvärr nån kombo!?

Frågor:

1) Kan nån förklara felet för mig? "Felet"... Är detta banding eller vad? Kollar jag testvideos på nya TVn via smart app Youtube så ser jag inget konstigt

2) Är detta skäl att byta eller ringa LG?

3) Finns det nån lösning i övrigt?
- Kalibrera TVn med PS4 och DVE?
- Är det värt att köpa en dedikerad BD spelare - kommer det bli bättre?
- Någon annan som upplever samma sak med PS4 (och PS3, Xbox för den delen)?

Det verkar ju helt omöjligt att köpa en ny TV utan att det är något strul som bleeding, clouding eller banding tex... Sjukt!

Bild:

eller,

http://www.avsforum.com/forum/25-hdtv-technical/2497178-pleas...

Hälsar Mem

Kommer posta på fler forum i förhoppning att hitta rätt person som kan svara vettigt på det här störda problemet ....

Permalänk
Medlem

Byt hdmi-kabel

Visa signatur

5600x/B550i @+200mhz/-30 PBO2 | Crucial (E-die) 2x16gb 3000c15 @3800c16 | XFX 319 MERC 6700XT

Permalänk

@erssn: Gjort men glömde skriva. Gjort två gånger på gamla bara. Även testat HDMI kabeln till kabel TV boxen med samma resultat.Tack ändå.

Permalänk
Bildexpert 📺

En dålig kabel kan normalt inte ge den här typen av fel. Inte i den digitala domänen i alla fall.

Flyttat på TV:n och vidare undersökt så du inte har någon form av rumsreflex inblandad?

Annars är LG:s OLED-modeller inget vidare val ifall man är känslig för den här typen av bandningsproblem. Du kan ju haft otur x2 och fått exemplar med ungefär samma sorts bandning på samma ställe.

Men eftersom det inte syns i appsystemet utan endast (?) från PS3 och PS4 bör du kolla med ytterligare en källa och se ifall det blir samma fenomen.

Permalänk

Uppdatering

Uppdatering:

Tog PS4 and med samma HDMI kabel/Elkabel till en polare som har en Panasonic TX-68OX703E och plugga in den där. Körde exakt samma spelsekvenser och helt jämn och fin bild! Tog hem PS4 igen och plugga in den i LG55EG920V och samma fel uppstår. I ärlighetens namn är det lite ljusare ytor på fler ställen vid panorering i spel (enbart spel) men det är mest synbart på samma ställe som på Samsung 6 serien. Är det ingen annan som har nåt liknande problem? Googlandet ger i vart fall inget.

Så det jag prövat så långt:
- Fem olika HDMI kablar inklusive olika typ (2.0A)
- Två olika tv-apparater uppstår problemet men inte på Panasonic
- ALLA inställningar som går att göra på två olika TV-apparater
- Testat andra tittvinklar
- Startat om PS4 i safe mode och testat samtliga (inklusive total ominstallation)
- Testat med PS3a och det blir likadant

Börjar tro att LED och OLED TVs inte funkar med PS4 - åtminstone inte de exemplar jag råkat få!

Alla tips är välkomna!

Permalänk
Medlem

Kan du lägga upp en bild? Synd det på bild?

Visa signatur

Räkna ut hur kraftigt nätaggregat du behöver på OuterVision Power Supply Calculator. 500W räcker för de allra flesta vanliga system. Seasonic är bäst. ;) – Elektrostatisk urladdning är ett verkligt problem.
"People who are serious about software should make their own hardware" – Alan Kay
Bojkotta maffian

Permalänk
Medlem

Tänk vad roligt det vore om det var ljuset från något fönster som speglade sig i TV'n!

Visa signatur

7800X3D - 7900XTX - QD-OLED 34" AW3423DW

Permalänk

@Yorg: Faktiskt vore det skoj för då vore det löst men det finns inga fönster på den sidan. När detta uppstår är det i stort sett kolsvart (mörkläggningsgardiner)

Fan! Ursäkta men....

Angående bild.... Går ju inte att lägga upp om jag inte har en URL...

Så tänk er att ni simmar under vattnet i vilket spel som helst men främst Fallout 4 och Witcher 3 ... Då är det liksom grått blått och beroende på dygnet olika ljus.... mörkt. När panorering sker då så syns detta fält ca 10 cm brett (grafiken går igenom men är alltså ljusare). I övrigt är allt perfekt men t ex en grå vägg i Hitman ger samma resultat.... Visst detta går att leva med - lite i varje fall men när man väl sett det...................

Permalänk
Medlem

ladda-upp.se t ex. Ingen registrering krävs.

Visa signatur

Räkna ut hur kraftigt nätaggregat du behöver på OuterVision Power Supply Calculator. 500W räcker för de allra flesta vanliga system. Seasonic är bäst. ;) – Elektrostatisk urladdning är ett verkligt problem.
"People who are serious about software should make their own hardware" – Alan Kay
Bojkotta maffian

Permalänk
Skrivet av GilbertG:

ladda-upp.se t ex. Ingen registrering krävs.

Tack för tipset. Återkommer..

Gut "ingen registrering".... Orkar inte med fler sidor

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Troligtvis är det "banding" som du råkat ut för, tyvärr ganska vanligt.

Permalänk
Skrivet av MALmen:

Troligtvis är det "banding" som du råkat ut för, tyvärr ganska vanligt.

Men först på en Samsung 6 och sen på en LG Oled på exakt samma ställe, hela tiden - och bara i spel?! Det är det som gör det så sjukt. Sen har jag kört samtliga typ tester för DSE och banding på YouTube och då ser jag jag inget vilket jag gjorde på Samsung...

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

Uppdatering 3: Nu har jag testat min PS4 på en Sony och en Panasonic TV. På Sonyn kunde man ana felet men fanns inget av det på Panasonic. Därefter testade jag en polares PS4 på min nya LG OLED TV och med mina spel - felet uppstår som ljusa tunna sträck vid brunt, grönt, grått och blått (speciellt om det är många nyanser av färgerna) och vid panorering. Netflix, 4K, BD och även vanlig TV ser fortfarande superbra ut på samma TV. Så tips till alla är att köra en PS4 (eller valfri konsol) på en ny TV som ett riktigt bra test men glöm inte att PANORERA som f-n!.

... Jvl soppa.... Nu bara hoppas LG är vänliga nog att åtgärda felet utan problem!

Undrar vad som är så stor skillnad mellan en NETLFIX HDMI signal från PS4 och ett spel ....?

Permalänk
Bildexpert 📺

Jag vet sedan tidigare att 920-modellen beter sig annorlunda när bildläget är ställd till "Spel". Kan vara något sådant som spökar. Andra inställningar igång.