AMD offentliggör uppköp av mjukvaruföretaget Hialgo

Permalänk
Medlem

De köpte Hialgo Chill för att lösa problemet med mer än 75W via PCIe?

Visa signatur

Processor: Motorola 68000 | Klockfrekvens: 7,09 Mhz (PAL) | Minne: 256 kB ROM / 512 kB RAM | Bussbredd: 24 bit | Joystick: Tac2 | Operativsystem: Amiga OS 1.3

Permalänk
Medlem

Oftast köper man inte upp ett företag för ett program/produkt som detta utan för kompetensen inom området som producerat produkten. Det krävs enorm insikt i att programmera i 3d och operativsystem för att lägga sig mellan spel och drivrutin för att hålla på med dessa optimeringar i realtid (för att fungera som uppvisats). Skulle gissa på att AMDs mjukvaruingengörer i RTG har evaluerat programmet (möjligen via revers engineering) för att stå bakom ett drag som detta.

Varför skulle man inte vilja ha dessa mjukvaruingenjörer till Radeon Technology Group och optimeringar och funktioner i drivrutin+Radeon Crimson samt för specialfunktioner för deras kunder? Beats me.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tommy:

Man behöver inte jobba på AMD för att kunna föra ett resonemang om vad som lär hända med mjukvaran. Det är ju knappast rimligt att man bara slänger in programmet som det är idag om följden blir att alla med Radeon-kort blir bannade från onlinespel, men det är ju bara vad jag tycker.

Sen skrev jag inte något särskilt om vad de kan göra med mjukvaran, bara att de antingen får det att funka med onlinespel, eller så stänger de av det för onlinespel så att bara singleplayerspel nyttjar tekniken. Inte heller här tycker jag att tankegången är särskilt invecklad.

Om AMD behöver hjälp med att föra denna typen av resonemang så kan jag glatt ta en anställning, men jag tror att det är mer ett lokalt behov här på SweC

Jamen precis.

Vilka teknologier AMD kommer att använda från Hilago vet jag inte exakt men säkerligen kommer de biter de tycker är intressanta att implementeras direkt i drivrutinspaketet och förankras hos stora spelbolag.

Oddsen att AMD bara fulhackar in det befintliga och låter sina konsumenter ta smällen är ungefär lika med noll.

Visa signatur

|[●▪▪●]| #Lekburk#: Ryzen 3700X >-< GB-X570-AE >-< 32GB DDR4 >-< MSI RTX 3070 >-< 970 EVO 1TB SSD>--
--< Arctic Freezer 34 >-< FD Define R4 >-< Seasonic F.+ 650W >-< Acer XF270HUA >-< AOC Q2778VQE >--
#Servering#: Ryzen 1700@3,6GHz >-< Prime X470 Pro >-< 16GB DDR4 >-< GTX 1030 >-< 970 EVO 500GB SSD >--
--< Stockkylare >-< Antec P182 >-< Silver Power 600W >-< Samsung 245T |[●▪▪●]|

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon5930:

Dynamiska inställningar som ändras utifrån last påminner ju helt klart om hur Xbox One fungerar. Ett par meter från TVn så är det inget som direkt stör mig men jag är lite fundersam på hur det skulle vara inom ett meters avstånd vid en dator. Själv stör jag mig rejält när upplösningen inte skalar bra med skärmens panel. 1920x1080 ser sämre ut än 1280x720 på min 2560x1440-skärm.

Inte så hi-algo fungerar i dagsläget iaf.

Skrivet av philipborg:

Använda HiAlgo rätt mycket för flera år sedan och iaf då rörde det sig inte riktigt om att ändra den faktiska upplösningen. Det man gjorde var att ändra till interlaced rendering, så man renderar bara halva upplösningen per frame men framebuffern är fortfarande full upplösning. I princip blir alltså resultaten som att se på en interlaced film fast med betydligt högre frekvens.

Visa signatur

Citera eller @philipborg om du vill att jag ska läsa dina svar.

Permalänk
Entusiast

Jag tycker att det verkar vara en riktigt trevlig funktion för de som sitter på gamla burkar alt laptops. Tummen upp.
Självklart så kommer amd att lösa onlinespelproblematiken.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av philipborg:

Inte så hi-algo fungerar i dagsläget iaf.

Jag var mer inne på vad AMD skulle kunna utforma det de köpt upp i sitt företag.

Permalänk

Problemen med DLL hooks lär försvinna om de integrerar det i drivrutinerna. Drivrutiner kan laddas som Kernel-Module Drivers i windows, lägger de in koden där fastnar den inte i några checkar mot dll filer som görs av anti-fusk mjukvara.
Iom att KMD's räknas som en extension av Kernel och därför inte behöver gå via windows api utan direkt mot kernel.

Inte säkert att AMD lägger in det direkt i sina drivers men de har möjligheten att göra det.

Visa signatur

Jag kan data!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Cloudstone:

Kom tillbaka när du kodar ett program som möjliggör att spela Skyrim på en 8800GT med dynamisk upplösning med konstant 60FPS.

Kan säga att det funkade värre med programmet än utan det. Hackade väldigt mycket

Visa signatur

Coca Cola missbrukare Förbjuden dryck för mig pga diabetes
AMD älskare
Katt älskare

Permalänk
Quizmaster Malmö 22

Bra om AMD använder funktionerna på ett bra sätt. De behöver lite konkurrensfördelar.

Visa signatur

[Gigabyte EP35-DS4][Intel Core 2 Duo E8400 3.0 Ghz][2x2GB Corsair XMS 2][Gainward GTX 570][Sandisk Extreme II 480GB][Corsair HX 620W][Fractal Design Define XL R4][Acer GD245HQBID]

Permalänk
Medlem
Skrivet av talonmas:

De köpte Hialgo Chill för att lösa problemet med mer än 75W via PCIe?

Ett problem samtliga low-mid class kort haft i flera år men äre AMD som e boven så ska högafflarna fram, för det är betydligt roligare att sparka på någon som redan ligger... Medans de andra laget kommer undan med vad som helst...