EU:s telekomjättar utlovar 5G-nät till 2020

Permalänk
Skrivet av Campaigner:

Var ju bara en tidsfråga innan storföretagen skulle försöka stoppa nätneutraliteten. EU försöker väl göra litegrann men jag tror de är korrumperade o att pengarna vinner i slutändan....

Verkar ju som att nätneutralitet är en het potatis av allmänheten att dömma, då det blir väldigt mkt debatt varje gång det tas upp.
Får hoppas att politikerna som bestämmer inte är lika blåögda och låter sig utpressas på dett sättet, jag ser detta som utpressning "vi bygger inget 5G nät om ni inte slopar nätneutraliteten"

Givetvis är det ju bara tomma ord, men det är ju värt ett försök...

nätneutraliteten är redan ute på hal is... med tanke på telefon operatörernas senaste metoder genom att låta företag köpa trafik i näten..
Jag blir lika förbannad varje gång jag ser reklamen på TV av den där jävla antihat kampanjen som bara blåögda idioter gå på det är ju bara en tänkmantel för dess igentliga syfte...operatörerna försöker tänja på gränserna och se hur mkt dom kan göra det innan dom säger ifrån.. Det är så många aspekter att ta hänsyn till men framförallt så tycker jag konkurrenterna till dessa 6 företag håller käft för mkt...

Permalänk
Medlem

@BergEr: ah okej, jag har inte läst på så mycket om det. bor granne med en jävla 3gmast och ingen annan i skogen kring här använder den men inte fan kan man ens skaffa obegränsat även om man vill betala alldeles för mycket.

Visa signatur

Specs: Ryzen 3600XT, 16gb Corsair Vengeance DDR4 3200MHz, GTX 1080 Founders Edition

Permalänk
Sötast

Då kan vi behålla 4G och arbeta för ett neutralt internet istället då ^^

Internet är, i stora drag en gåva till mänskligheten, självklart skall det finnas tomtar som ska vända detta till sitt eget ekonomiska intresse, och oftast även andra som tillåter ett sådant beteende då de själva får en fin mörk summa med pengar i fickan.

Hemskt samhälle detta.

Permalänk
Medlem

EU, till skillnad från Sverige håller högt på integritetsfrågan vilket är riktigt bra.
Givetvis vill fula fiskar på företag som endast luktar pengar kunna ta extra betalt och prioritera olika trafik och gärna samla på sig information som de kan sälja vidare dessutom vilket skulle bli deras nästa steg, dvs lära av google.

Personlig integritet är en bristvara vi ska hålla högt värderat.

Visa signatur

Intel Core i7 8700K, MSI GeForce GTX 1080 Ti 11GB Gaming X, Samsung 960 EVO 1TB, MSI Z370 GAMING M5, Corsair 32GB (4x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Vengeance, EVGA Supernova G3 850W

INTEL CORE I7 3930K 3.20GHZ 12MB S-2011, FRACTAL DESIGN MIDITOWER DEFINE R3, CORSAIR HX 1050W, ASUS RAMPAGE IV FORMULA, Asus STRIX GTX970, CORSAIR 16GB DDR3 DOMINATOR QUAD 1866MHZ CL9 (4X4GB) Ljud: ASUS Xonar D2X/XDT 7.1 | Elac 5.1 +förstärkare | Cambridge dacmagic plus | Astro gaming A40 | Sennheiser HD 650
You ask me if I have a god complex? Let me tell you something, I am god!

Permalänk
Medlem

Usch säger jag bara! Det där är inte en lista över stora aktörer, det är en lista över de som vill förstöra Internet.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Dator: ASUS Prime 470x PRO - AMD 5800X3D - MSI RTX 2070 ARMOR OC - EVGA SuperNova G3 650W - Fractal Design Define R5 - Noctua NH-D15 - ASUS Xonar DGX. Kringutrustning: Corsair M65 Pro - Qpad MK-90 - Sennheiser 350 SE. ASUS MG279Q.

Permalänk
Medlem

Så kortfattat så skrev de ett brev med texten "Hej vi har skapat en kartell ge oss pengar"

Visa signatur

Thermaltake W100 | 7800X3D | Asrock X670E Steel Legend | 64GB G.Skill Trident Z5 Neo 6000 CL30 | RTX 4090FE

Permalänk
Medlem
Skrivet av Caernoga:

5G använder lägre frekvensband än 4G, vilket ger bättre räckvidd.
http://www.sweclockers.com/artikel/21894-laget-for-5g-nar-vad-och-hur/3#content

Fast det där är bara för IoT-prylar som kräver minimal bandbredd. För dom riktigt höga hastigheterna tittar man på frekvenserna 28-80 GHz. Som i princip kräver line of sight.

Permalänk
Medlem
Skrivet av elklazor:

Eller försöka påverka politiken i EU, känns kanske lite mera relevant..

Permalänk
Medlem

Ajdå, hade råkat tagit av mig foliehatten? Tack för att du påminde mig
Djupa citat i comic sans

Visa signatur

2600k @ STOCK <|> GTX 970 Omega!<|> Nån samsung 500gb ssd <|> 16 GB Kingston Hyper X <|> BenQ XL2420t
"Det finns inget skrot, bara gamla delar som kan användas på nya sätt" - Mulle Meck

Permalänk
Medlem

Väldigt många som inte vet hur det fungerar, vilket inte är så konstigt egentligen.
Det fanns väl en artikel om 5G här på sweclockers om jag inte minns helt fel, där kan man ju läsa på lite vad det innebär.
Alla argument om "men fortsätt bygga ut 3g istället" förstår jag inte, varför skulle man fortsätta med stel infrastruktur med dålig kapacitet som bygger på uplink interference? du kan inte sätta cellerna hur tätt som helst, det blir galet mycket interferens från terminalerna och dessa drar i sin tur massor med batteri, interferens är för övrigt det största problemet när man bygger mobilnät och 5g eliminerar detta på ett utmärkt sätt genom att dela ut resurser on-demand och i riktade celler till användare, det gör även att högre frekvenser kan nå längre än normalt = bättre hastigheter och strömsnålare för terminalerna.

Sen är 5G inte begränsat till någon frekvens, så 5G kommer vem som helst egentligen att kunna bygga om man känner för det, och använda olicensierade spektrum, man kan även köra 5G över till exempel WiFi, då nätet sömlöst kommer kunna interagera med icke-3gpp-tekniker. Detta kommer göra att det går väldigt lätt att förbättra, förstärka och bygga ut nätet där det behövs, både för yttäckning och för kapacitet.

Det är fullt möjligt att det kommer finnas mycket högre tak för månadspotterna för surf när 5G kommer, de gamla teknikerna som finns idag är väldigt dyra att ha i drift och därför finns begränsningar, man kan inte rent ekonomiskt kan få det att gå runt om alla surfar konstant med full fart i all oändlighet, det kräver ju ändå en hel del dyr infrastruktur, och det är ju sannolikt även därför det oftast är sämre utbyggt på landsbygden, det måste ju finnas en möjlighet till vinst också.

5G kommer vara bättre på alla sätt, men det kommer kosta väldiga pengar att förverkliga och jag kan definivt förstå att man vill säkra inkomster inom en snar framtid iom det, det är ju ingen som betalar för samtal och sms längre så nånstans måste man ju tjäna pengar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av stillton:

Fast det där är bara för IoT-prylar som kräver minimal bandbredd. För dom riktigt höga hastigheterna tittar man på frekvenserna 28-80 GHz. Som i princip kräver line of sight.

Sant, man får välja om vill offra det ena för det andra.

Permalänk
Medlem

Lögnarklubben har sammanträde, än har vi inte sett röken av flatrate mobila abonemang eller kontantlösningar utan datacap, och det; mina vänner är vad glesbygden lovats ända sedan de började avveckla dsl-nätet.

Visa signatur

2x Xeon E5-2699 v4, 256gb Quad Channel RAM, 2x nVIDIA 980ti
----
AMD Ryzen 5950X, 128gb Dual Channel RAM, 2x AMD 6900XT
----
Massiv amiga och 3dfx-samling.