Legitimera sig med körkort i London?

Permalänk
Medlem

Legitimera sig med körkort i London?

Jag och några polare drar till London imorgon, undrar om det går att legitimera sig med sitt körkort? Vi har ju med passen såklart men tänkte om man ska in på pubar om de godtar körkort som leg?

Permalänk

Jag gjorde detta på i alla fall ett ställe när jag var i London, så det borde gå.

Permalänk
Hedersmedlem

Är det pub ni vill gå på är det väl ålder snarare än identifikation de vill ha, då tror jag körkort går fint. Jag och några klasskompisar använde körkort för det när vi vandrade in på ett casino på Mallorca.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Körkort fungerar utmärkt, åtminstone så länge de är europeiska ett EU-körkort. Vågar inte säga ngt om hur ex. norska skulle fungera.

Jag bor i London och har ännu inte haft problem med att legga mig med körkort (förutom när jag skulle fixa bankkonto...).

Visa signatur

Jag är en optimist; det är aldrig så dåligt så att det inte kan bli sämre.

Permalänk
Rekordmedlem

Det går förmodligen bra om det inte är nått värre än krogen men det svenska körkortet är inte godkänt som nationellt id-kort.
Om du har nationellt id kort har det samma status som passet inom EU eftersom det visar ditt medborgarskap och inte bara identitet och det är polisen som utfärdar både nationella id kort och pass.
https://polisen.se/Service/Pass-och-id-kort/

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

OK, jag forskade lite. EEA-körkort fungerar utmärkt som identifikation: https://www.gov.uk/government/publications/proof-of-identity-...

Men som sagts, det är inte tillräckligt för att visa medborgarskap - tex vid gränser.

Visa signatur

Jag är en optimist; det är aldrig så dåligt så att det inte kan bli sämre.