Microsoft tar bort mjukvara för att uppgradera till Windows 10

Permalänk
Skrivet av KeyCat:

När jag inte kan köra W7 längre på grund av att det inte finns HW drivrutiner till de nya datorerna jag införskaffar - lär dröja ett antal år - så går jag över till Linux som mitt huvud OS helt och hållet.

Samma här.
Jag kör redan Linux Mint på min bärbara, eftersom jag inte spelar spel på den. Det enda som inte funkar med Linux är gaming -- spelen görs helt enkelt inte för Linux -- och därför har jag Windows 7 på min stationära.

Jag kommer aldrig att installera Windows 10, eller något framtida Windows-OS, om inte Microsoft ändrar sin inställning till privacy.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Awakeruad:

Samma här.
Jag kör redan Linux Mint på min bärbara, eftersom jag inte spelar spel på den. Det enda som inte funkar med Linux är gaming -- spelen görs helt enkelt inte för Linux -- och därför har jag Windows 7 på min stationära.

Jag kommer aldrig att installera Windows 10, eller något framtida Windows-OS, om inte Microsoft ändrar sin inställning till privacy.

Spel finns, tror det var runt 1500 på Steam men det är givetvis en bråkdel av vad som finns till Windows och många är Indie games.

Det enda spel jag egentligen lirar är ArmA III och BIS erbjuder faktiskt en Linux version. Även om den är "experimental" så är det ett gott tecken på att spel för Linux inte är helt dött och ArmA III är en AAA titel. Vi kan bara hoppas att Vulkan får fler att även släppa Linux versioner.

Länk till Linux versionen om någon är intresserad...

https://dev.arma3.com/ports

Permalänk
Medlem

Jag är rätt nöjd med Windows 10. De jag gillar mest är de utökade stödet för flera skärmar som inte fanns i Windows 7, utan att köra med en tredjepartslösning som exempelvis DisplayFusion. Skönt slippa vara beroende av tredjepart. Sedan tycker jag de mesta funkar rätt bra. Har inte haft några direkta större problem. Dock ska tilläggas att jag gjorde uppgraderingen för alla mina datorer extra omständlig. Jag uppgraderade alla datorerna och sedan blåste jag om alla datorerna med en ren installation.

För polaren gick de också relativt bra. På alla datorer utan hans Gigabyte brix dator som vägrade uppgradera till W10 innan han fått en Bios fix av Gigabyte. Den släpptes dock ett par månader efter w10 hade släppts. Så allt har inte gått på räls för alla i min bekantskapskrets helt klart.

En annan lustig sak, som jag råkat ut för är om man uppgraderar idag en gammal Windows 7/8 dator med accessability w10 uppgraderingen så tycks inte moderkortet bli signat hos MS. Jag gjorde nämligen en upgrade på en laptop här, väntade tills det stod aktiverad och sedan blåste jag om dator som jag brukar. Då vägrade w10 bli aktiverat. Så jag installerade in Windows 7 igen och sedan uppgraderade igen sedan gjorde jag en återställning och valde att radera alla filer samt en diskrensning av alla systemfiler och slutligen en systemimage backup.

Provade dock aldrig uppgradera direkt till 10an med produktnyckeln som står under maskinen. Får prova de nästa gång.

Visa signatur

🎮 ASUS RTX 3080 STRIX • i7-13700K • Define 7 • ASUS B660-PLUS D4 ⌨ 64GB DDR4 3600MHZ 💿 4TB NVMe
🖥️ Acer Predator 43" CG437KP 120hz 🖥️ 2 x LG 43" 43UN700

📹 Mitt skrivbord 🎬 Mitt biorum

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon127948:

Du inser att med windows10 handlar det om att ditt eget OS spionerar på dig medan det är frivilligt att lägga upp skit på facebook? En fjortis borde klara av att se skillnaden mellan dessa två så du bör också.

Som alla andra också gör, Google, Microsoft, Apple, Android, Facebook, Instagram, det är samma skit med allt idag, varför är det så farligt, om man inte har något att dölja? Det är så det fungerar idag, tyvärr, men sådan är sanningen.

Jag tror du har svårt att hitta något program över huvud taget idag som inte har inskrivet i avtalet att de har rätt att samla in information om vad du pysslar med.

Det jag menar är att det är ett satans gnäll på detta med samlandet av information (när alla företag gör det, i mer eller mindre skala) Men att vara med i Facebook/Instagram och lägga ut sina bilder och information är inga problem.

Om det nu är så farligt med detta, flytta ut i skogen, tänd en brasan, släng alla elektroniska apparater och lev av det naturen kan ge.
Det är enda sättet att inte bli "spionerad" på.

Det går inte att undvika "spioneriet" längre, det finns överallt.

Visa signatur

i7-13700K / Noctua NH-D15 * 2x16GB Kingston 32GB DDR5 5600MHz * KFA2 RTX 4090 SG *
ASUS Prime Z690-A * be quiet! Straight Power 11 Platinum 1000W * Samsung 980 PRO M.2 NVMe SSD 2TB * Acer Nitro 32" 4K * Objetive 2 amp+DAC * Antlion MicMod V2 * Philips Fidelio X2. *