Permalänk
Medlem

Brukar inte råka ut för möss som går sönder till den grad att de blir oanvändbara, snarare handlar det för min del om de känsliga sensorerna som lasermöss använder, där hundhår kommer in i musen och trasslar till sig så att muspekaren bitvis börjar leva sitt eget liv.

Har städat ur detta ett antal gånger men till slut brukar det bli permanent. Detta handlar dock om flera års användning.

Visa signatur

Define XL R2 || CM Silent Pro M1000 || Asus Z490-F || Intel i9 10900k || Noctua NH-D15 || RTX 2080 || 64GB DDR4 || 1TB 970 Evo Plus M.2 + 1.5TB SSD + 2TB HDD || Win10 Pro

Permalänk
Avstängd

Jag har tre möss. Två MX master för surfning/arbete på två olika datorer och en annan av skiftande modell till spel.
Musmattan är inte på skrivbordet utan på ett litet sidobord. Det är djävligt bekvämt men då bordet är exakt lika stort som musmattan händer det att jag petar till en av mössen jag inte använder så den åker i golvet. Det händer ungefär en gång i halvåret. MX Master är ett multiverktyg som även kan användas som nötknäckare/hammare/självförsvar så den går inte sönder vad du än utsätter den för men de flesta gamingmöss klarar två-tre gånger i golvet innan de är stendöda. Även om felet till 100% är mitt så är det svårt att inte lägga märka till skillnaden i byggkvalitet.

Permalänk

@anon185723: genom året har min syster fått min copperhead och diamondback de fungerar utan dubbelklickande, även en polare fick fick en deathadder och den fungerar ännu 5år senare. Haft en Taipan nu sen den vita hade release (när det nu var) och den fungerar fortfarande

Visa signatur

ROG Strix SCAR 17 | 12th gen i9H | 3070Ti 8GB (såld)
Ryzen 7600 | RTX 4080S FE | 32GB ram 6800 Mhz
Ljudprylar: M-Audio Studiophile Q40, Blue Yeti mick, JBL Quantum 810, V-moda Crossfade 2

Permalänk
Medlem

Mina möss håller sällan mer än 6-12 månader och det är oftast scroll-klicket eller scroll-funktionen i sig som går sönder, oavsett märke på musen. Givetvis beror det på hur mycket man använder dom med, själv är man sängbunden ca 22 timmar om dygnet och då blir det en del scrollande och klickande.

Permalänk

Många intressanta svar i tråden! Förväntade mig inte ett sådant gensvar.:)
Det kan ju mycket väl vara så att de som är missnöjda ger ett omdöme, medan många som är nöjda inte gör det.. Vilket förvränger statistiken (som med all teknik antar jag...). Men det tycks ju vara flera som får problem med sina möss trots skonsam användning. Slår man dock musen o skrivbordet eller dyl så vill jag hävda användarfel snarare än dålig mus, hehe.

Får se vad det blir för något! Zowie o logitech ligger bra till.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

mina möss under 2000 talet gick sönder antingen att mus1 vänster klick fjädern typ blev "ANVÄND?" för mycket så att höjden mellan klicket var 0.
den fjädrade aldrig upp igen.
andra saker var innan jag hade en mus med sidorknappar så använde jag scroll hjulet för teamspeak/ventrilo men jag tror endå att mina möss höll 6månader-1år

Visa signatur

Moderkort: Aorus z390 elite CPU: INTEL i9 9900KS
SSD: 970 evo plus 1TB Intel 750 1.2TB, Samsung 850 PRO 1TB GPU: Titan X Pascal
Ljud: PC360Sennheiser+SB ZxR RAM: Corsair Vengeance lpx 2600mhz cl15 32GB
SKÄRM1: Asus Rog Swift PG279Q 165hz 27" 2560x1440 CHASSI: Define R5
SKÄRM2: ASUS PB278QR 27" 2560x1440 KYLNING: NH-D15 NÄTDEL: Corsair AX860W

Permalänk
Medlem

@Andersson9

Min QPAD Optical 8k eller vad den nu heter gick sönder av sig självt, den startade helt enkelt inte en dag när jag skulle sätta mig vid datorn, från att fungera helt felfritt. Nu har jag en ny, funkar än så länge.

Fick en gammal razer mus i present en gång när jag var riktigt liten och den har levt kvar genom flera möss liv, säkert 10 år.

Finns måndagsexemplar inom varje produkt antar jag, även möss.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av kronwalled:

De gångerna möss har gått för mig har det rört sig om microswitcharna (inget klick/dubbelklick), eller på de gamla kulmössen, skev kula, och en gång glappande kabel.

MX518 var byggd som en tank, har själv en ca 15 år gammal som endast är glapp i kabeln, och den såg hårt användande i 5-10 år. Har ett par Zowie möss nu som också känns riktigt gedigna, inget bling bling, bara stabil funktionalitet.

jag kör min 518 än dagligen och min 500 funkar än "tjejen använder den" men sladden är bytt på den en gång och har blivit urdammad ett par gånger men har hängt med sen man spelade battlefield 1942 som kom 2002 och köpte dator vid release med 500an och har sparat ett par donatorer så ska kunna hänga med ett tag till men är en tank svagheten ligger väll med skit i scrollern sen efter en massa år att kabeln blir glapp vid musdelen

Zowie verkar med bra och känns lite som en lyxigare MS optical vad dom nu hette som var väldigt enkla men förbannat robusta men MS optical kostade inte många kr och var en förbannat bra bang for the buck mus men saknade tumknappar :S

vanligaste fel jag haft är väldigt gamla möss med kula dom var verkligen kass och vart skit i optiken hela tiden så dom började krångla annars är det mest scrollern där det fastnat skit i optiken så den blivit kass men är enkelt åtgärdat annars har jag nog haft nått problem och microswitchar som pajat har nog inte hänt sen kulmöss för min del

Tangentbord däremot har nått rykt av battlefield spelande och brukar inte vara så över agro men ibland lessnar man och har t.o.m spräckt skrivbordet under tangentbordet en gång men har aldrig fått en mus att ge sig

Visa signatur

i3 6100 - MSI b150m pro-vd - 8gb 2133 ddr4 - GTX 950 GAMING 2G - z400s 120gb ssd - 1tb WD blue - Corsair 500w

Permalänk
Medlem

levt med 49kr möss från webhallen i flera år. knapparna slutade fungera på flera par.
har en mx performance just nu, och den får inte uppkoppling emot usb dongeln konstant utan om jag håller ned och ska dra någon fil till en mapp släpper den filen tidigare, eller om jag ska hålla granater på cs så kastar den granaten trots att jag inte släppt knappen. då står usb dongeln ändå 5 cm från själva musen.

Visa signatur

Min dator: Silent Base 600 | 1700X @ 3.9Ghz | MSI Gaming X 1080TI | RM750X | 512Gb M2 | 16Gb 3200mhz Ram | S34E790C @ 3440x1440
Tjejens dator: Define r4 | i5 3570k @ 4.2ghz | GTX Titan | 750w Supernova | 240gb SSD | 32gb ram
Citera/Tagga för svar!

Permalänk
Medlem

har bara haft sönder en mus så länge och det var vänster knappen som blev så sliten att man behövde slå på den för att den skulle klicka, nu har jag en qpad av något slag den startar inte ibland när jag startar datorn då måste jag koppla ur och in den sen funkar den bra igen.

men lyckas man ha sönder sin mus efter en vecka då har man nog varit aningen hårdhänt med den..

Visa signatur

I7 6700k - Palit gtx 1070 jetstream - Noctua nh-d15s - asus z170 pro gaming - evga supernova g2 750w - samsung 850 evo 500gb -fractal design define r5 - 3x noctua nf-a14

Permalänk
Medlem

Aldrig någonsin kastat en mus i vägen, slagit den o.s.v så vi får klart detta, men överlag så har olika mus tillverkare riktigt kass kvalité på sina möss.

Har haft möss som dött på grund av 3 olika saker.
* Musknappar börjar dubbel klicka eller allmänt slutar vara pålitliga. ( Razor speciellt )
* Scrollen börjar strula, speciellt med att registrerar långt mer en vad den borde.
* Bara helt och hållet dör. (Ovanligt bara hänt 2 ggr för min del)

Överlag så spenderade jag 3 år att hitta möss som höll, och under den tiden förbrukade jag i snitt en mus var tredje månad, undantag Razor möss som dog mellan 2 dagar till 2 veckor, kommer aldrig någonsin igen skaffa detta skräp. Till slut hittade jag Corsair M90 (Nu M95) som höll i snitt 2 år innan scrollen börjar balla ur.

Före detta hade jag äldre möss med kula, som överlag brukade hålla, dock inte precis bästa spelmössen.

Tyvärr har Corsair gett upp denna serier så nu på jakt på nya möss, får se hur Rival 500 håller, förhoppningsvis mer en 3 månader, så länge de håller 1+ år så är jag nöjd.

Visa signatur

Speldator: Ryzen 7800X3D, 64GB DDR5, RTX 3070
Server: i7-8700k, 32GB DDR4, RTX2080
Steam deck + de fiesta konsoller.

Permalänk
Avstängd

Min mus funkar än och den är från år 2006.

Visa signatur

Man är inte dum för att man har stavproblem.
Läs mer om min synfel Visual Snow
Om mig ----> #16970666

Permalänk
Medlem

Köper aldrig dyra möss för risken att dom pajjar är för stor, köpte en Razer Mamba en gång och jisses, klistret som höll fast gummit på sidorna började släppa, plasten runt scroll-hjulet började också släppa och gnissla, och till sist så fungerade bara musen när man gjorde någon konstig ritual med Razers egna mjukvara, helkonstigt, ovärt att lägga över tusen papp på en mus efter den incidenten.

Permalänk
Medlem

Mössen går sönder för att dom inte längre ser ut såhär:
http://s3.pji.nu/product/standard/800/917501.jpg

Allt skall prompt se ut som rymdskepp med kvalité som försvinner i RGB-belysningens sken.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Uncoachable

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Chromatic:

ovärt att lägga över tusen papp på en mus efter den incidenten.

Skojar du? Tusen papp! Du köpte alltså en mus för en miljon! Kan du inte lägga upp lite bilder?

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon179444:

Skojar du? Tusen papp! Du köpte alltså en mus för en miljon! Kan du inte lägga upp lite bilder?

Det var egentligen inget speciellt, snubben hade limmat fast lite diamanter och skit på den och tror större delen av den betod utav solitt guld, tror den vägde 1.3 kilo eller något, lagom jobbigt när man försöker lira CS.

Hur som helst, köp inte så dyra möss, den åkte omedelbart ner i soptunnan

Permalänk
Medlem
Skrivet av Andersson9:

Jag letar lite efter en ny spelmus och har noterat ett, för mig, väldigt konstigt fenomen..

I omdömena på prisjakt är det vanligt återkommande med kommentarer som "Bra mus i övrigt, men gick sönder efter en vecka" -5/10 stjärnor, "Plastigt bygge som gick sönder efter 3 veckor, i övrigt bästa sensorn jag testat" - 3/10 stjärnor.

Vad gör folk med sina möss? Bankar man dem i bordet?

Har nog aldrig någonsin haft sönder en must, trots väldigt frekvent användande. Har jag haft tur? den rör ju sig ganska skonsamt över mattan och lämnar aldrig bordet (i stort sett).

/Mvh

Utslitna brytare har varit främsta orsaken till varför jag bytt ut mina möss. Men då har man ju använt dem i flera år.

Sedan har någon mus haft en tygklädd sladd, och där slets tyget sönder ganska fort emot kanten på skrivbordet.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Chromatic:

Det var egentligen inget speciellt, snubben hade limmat fast lite diamanter och skit på den och tror större delen av den betod utav solitt guld, tror den vägde 1.3 kilo eller något, lagom jobbigt när man försöker lira CS.

Hur som helst, köp inte så dyra möss, den åkte omedelbart ner i soptunnan

Fattar vad du menar. Hade ett tangentbord ett tag där knapparna var av guld.
Det skrev jibberish non stop när det var inkopplat eftersom vikten gjorde att alla knappar var nedtryckta.
True story!

Permalänk
Medlem

Verkar som att många här har problem med glappkontakt, sleevade sladdar som fnoskar upp sig och bitandes katter. Hallå! Trådlös mus! Min MX 1000 dog av hög ålder i Agusti, efter 12år! Nu har den blivit ersatt av en G602, och jag fullkomligt älskar den.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Andersson9:

Många intressanta svar i tråden! Förväntade mig inte ett sådant gensvar.:)
Det kan ju mycket väl vara så att de som är missnöjda ger ett omdöme, medan många som är nöjda inte gör det.. Vilket förvränger statistiken (som med all teknik antar jag...). Men det tycks ju vara flera som får problem med sina möss trots skonsam användning. Slår man dock musen o skrivbordet eller dyl så vill jag hävda användarfel snarare än dålig mus, hehe.

Får se vad det blir för något! Zowie o logitech ligger bra till.

Skickades från m.sweclockers.com

Jävligt kul läsning. Har själv en Qpad, bästa musen hittils efter att razer gett upp efter ca 3 år
De som skriver negativa omdömen kan ha fått måndags exemplar som ger upp efter ett tag eller dragit den i väggen 1-2 ggr men nämner inte det utan skriver i kokande stund!

Visa signatur

|| Cooler Master MasterCase Pro 5 || AMD Ryzen 7 1700 || AMD Wraith Spire ||
|| ASUS Prime B350-Plus || Corsair Vengeance LPX DDR4 3000MHz 32GB ||
|| GTX 1080 8GB Advanced Gaming ||
|| Corsair SSD Force GT 120GB || Samsung SSD 840 EVO 250GB ||
|| Samsung SSD 850 EVO 500GB || Samsung SSD 860 EVO 1TB || Western Digital Green 1TB ||

Permalänk
Medlem
Skrivet av biorrith:

Verkar som att många här har problem med glappkontakt, sleevade sladdar som fnoskar upp sig och bitandes katter. Hallå! Trådlös mus! Min MX 1000 dog av hög ålder i Agusti, efter 12år! Nu har den blivit ersatt av en G602, och jag fullkomligt älskar den.

Jävlar 12 år, den var verkligen trogen!!!

Visa signatur

|| Cooler Master MasterCase Pro 5 || AMD Ryzen 7 1700 || AMD Wraith Spire ||
|| ASUS Prime B350-Plus || Corsair Vengeance LPX DDR4 3000MHz 32GB ||
|| GTX 1080 8GB Advanced Gaming ||
|| Corsair SSD Force GT 120GB || Samsung SSD 840 EVO 250GB ||
|| Samsung SSD 850 EVO 500GB || Samsung SSD 860 EVO 1TB || Western Digital Green 1TB ||

Permalänk
Medlem
Skrivet av FaatIII:

Mössen går sönder för att dom inte längre ser ut såhär:
http://s3.pji.nu/product/standard/800/917501.jpg

Allt skall prompt se ut som rymdskepp med kvalité som försvinner i RGB-belysningens sken.

Skickades från m.sweclockers.com

Där har vi en riktigt bra mus, en av mina allra första när det gäller gaming

Visa signatur

|| Cooler Master MasterCase Pro 5 || AMD Ryzen 7 1700 || AMD Wraith Spire ||
|| ASUS Prime B350-Plus || Corsair Vengeance LPX DDR4 3000MHz 32GB ||
|| GTX 1080 8GB Advanced Gaming ||
|| Corsair SSD Force GT 120GB || Samsung SSD 840 EVO 250GB ||
|| Samsung SSD 850 EVO 500GB || Samsung SSD 860 EVO 1TB || Western Digital Green 1TB ||

Permalänk
Medlem

Har nu haft sönder 3st 3.0:or, en Sensei Raw samt en Rival på samma sätt. Vänster musklick har antingen börjat dubbelklicka, eller blivit helt stum i själva knappen. Så det inte blir nått *klick* när man klickar. Scrollen blev även dålig på 3.0:orna efter ett tag.

Antar att jag trycker för hårt. Är väl för att man lirar mycket CS och det kommer många buttclench-situationer

Just nu använder jag ZA11 från Zowie som känns jäkligt mycket rejälare än de tidigare nämnda mössen jag ägt. Klicken är mycket mer distinkt, och det känns som att musen i helhet är gjord i bättre typ av material.

Visa signatur

FD Define 7 Compact Solid | 7800X3D | ASUS Dual 4070 Super | MSI MAG B650 Tomahawk | G.Skill Trident 32GB 6000MHz CL30 | WD Black SN850X 2TB | Seasonic Focus PX 750W | Be quiet! Dark Rock Pro 4 | Silent Wings 4 | 2st LG 27" 144Hz IPS 2560x1440

Permalänk
Medlem

använder fortfarande min logitech mus som jag tror är 11år gammal. en tidig optisk mus som är helt vit utan något krimskrams eller gejmer utseende.
det enda jag gjort är att öppna den och rengjort den 1 gång när skrollen började bete sig underligt, var damm och hår som fastnat där. blev som ny efter det.

planerat åldrande började redan på glödlampornas tid. finns en vanlig glödlampa i usa som hade 100års jubileum för några år sen då har den varit på över 100år nonstop, var innan dom gick ihop och gjorde "sämre" lampor. likadant med det mesta faktiskt. funkar inte om något håller för länge, stannar ekonomin, så det är antingen planerat åldrande eller utveckla nytt som är kostsamt och tidskrävande, då behöver man få in pengar till forskning.
the light bulb conspiracy är en intressant documentär om detta fenomen.

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem

@Nepo:

Jag var nära att få ut en ny från Logitech på garanti. Dom var på vippen att skicka en ny när dom kom på att den var för gammal.
En siffra i serienumret anger produktionsår och datorn godkände utbyte då den bara har sista siffra i årtalet och 2014 var mindre än två år sen. Tyvärr kom en anställd på att den var från 2004!

Permalänk
Medlem
Skrivet av biorrith:

@Nepo:

Jag var nära att få ut en ny från Logitech på garanti. Dom var på vippen att skicka en ny när dom kom på att den var för gammal.
En siffra i serienumret anger produktionsår och datorn godkände utbyte då den bara har sista siffra i årtalet och 2014 var mindre än två år sen. Tyvärr kom en anställd på att den var från 2004!

Det hade varit riktigt nice om du fått en
Den personen sov inte på jobbet!

Visa signatur

|| Cooler Master MasterCase Pro 5 || AMD Ryzen 7 1700 || AMD Wraith Spire ||
|| ASUS Prime B350-Plus || Corsair Vengeance LPX DDR4 3000MHz 32GB ||
|| GTX 1080 8GB Advanced Gaming ||
|| Corsair SSD Force GT 120GB || Samsung SSD 840 EVO 250GB ||
|| Samsung SSD 850 EVO 500GB || Samsung SSD 860 EVO 1TB || Western Digital Green 1TB ||

Permalänk
Medlem

För mig är det RENT slitage. Jag slår inte på musen eller använder dåliga musmattor.
En SS Rival håller för mig ett halvår, versionen 300 något längre. Fick en av SS för jag skulle testa hur pass mycket bättre gummit var från originalet (natt och dag, inga som HELST problem med Rival 300).
Däremot börjar knapparna dubbelklicka efter ett halvår (jätteskoj när man köper fel vapen i CS:GO pga av det). Nu är inte Rival exceptionellt dålig med dubbelklickandet utan det händer för mig på andra möss också. Men Rival är den bästa musen hittills för mig.
Så hur fan sliter jag ut två möss om året? Tja, sitter "alltid" framför datorn i jobb och nöje.
Låg eDPI (400), och musmattor går jag igenom 2 stycken per år as well.
Vore skönt med spons på dom två grejerna men så bra är jag inte :/