Borde Sverige gå med i nato?

Permalänk
Medlem
Skrivet av IlyaZ:

Vilken? Den information folk verkligen tar del av, DN, SvD, SVT, SR etc, visar ingen som helst rysk propaganda, annat än möjligen återberättade halmgubbar med någons blogg som källa. Snarare finns här nästan uteslutande amerikansk propaganda, som maskeras i anklagelserna mot Ryssland och dess påstådda propaganda, utefter Sveriges storföretags nästlade och västtillvända intressen. En handfull familjer äger större delen av den sk fria pressen och allt informationsutbud i Sverige. Det är en enorm likriktning, ett skapande av normer som gagnar deras intressen, och förskjuter det politiska klimatet långt åt väst och höger, helt i strid med svenska folkets (eller folkens) intressen.

Den ryska propaganda jag syftar på är särskilt online, i internationella forum. Det finns väldigt många Putinförespråkare som pratar sig varma där, och minst ett statssponsrat ryskt företag vars enda uppgift är att sprida propaganda.

Men ja, det som oftast sägs i svensk media är som du säger tydligt USA-vänligt vinklat. Så fort ryssarna gör något så är det hemskt och dåligt, så fort amerikanerna gör något så är det beundransvärt. Patetiskt, färgat, uppenbart.

Ryssland och USA är lika goda kålsupare båda två, och jag föredrar ingen av dem.

Visa signatur

5950X, 3090

Permalänk
Medlem
Skrivet av radioactiv:

Ber om ursäkt, skrev MH370, det skulle självklart vara MH17. Viss skillnad på de båda flygplanens öde.
Ja visst har Ryssland sålt mycket försvarsmateriel till andra länder och ibland kan det vara svårt att utröna vem som ligger bakom vad pga det. Men nu sköts det ner från proryskt område av rebeller med luftvärn som transporterats dit från Ryssland strax innan.
För att citera den internationella åklagarutredningen hur de kom fram till sin slutsats, "Med hjälp av foton, filmer, avlyssnade telefonsamtal och vittnesmål har utredarna kunnat kartlägga hur robotsystemet förflyttats." Samma utredning fastslår även att luftvärnet sedan transporterats tillbaka in i Ryssland dagen efter. Sedan är det inte säkert att det är en rysk soldat som skjutit ner planet, men att luftvärnet tillhandahållits av Ryssland och sedan smugglats tillbaka tycker jag tyder på att det i alla fall är proryska rebeller som skjutit ner det.
Sen får man ju välja om man vill lita på en Rysk utredning eller en internationell åklagarutredning.

Oavsett vad en internationell utredning kommer fram till är det en partsinlaga, så länge den baseras på ukrainsk data och inte inkluderar alla parter (eller ens hört dem), dvs så länge den inte är sant internationell.

Det har egentligen inte presenterats några belägg för att planet skulle ha skjutits ned från områden kontrollerade av Lugansk eller Donetsk. Att det är en BUK-robot är väl troligt, men också det är inget som kan avgöras konklusivt. Varje dylik utredning skulle ha svårt att göra något på plats och objektivt i en krigszon. Klart är dock att Ukraina har ansvar för att stoppa flyg vars säkerhet kan äventyras även om det betyder förlorade intäkter.

Sen det här med transport, utsmuggling och nedmontering finns heller inga belägg för. Det finns en amatör"grupp" på nätet "Bellingcat" som höjts till skyarna i stil med White Helmets (US/UK-finansierade Al-Qaidavänner) eller enmanna SOHR, som kommit med det påståendet baserat på bl a halmgubbar, men är del av propagandakriget och används som ena sidans informationstvätt.

Skrivet av anon5930:

Fast ändå rapporterar du rysk propaganda.

Det är enorma skillnader inom media mellan väst och öst. Här i väst styr inte staten mediarapporteringen. I öst, ryssland, är all nyhetsrapportering styrd av statlig media. Putin har rensat upp rejält och många/alla opartiska och själcständiga redaktioner är nu borta. Det rysk media skriver är de lögner putin vill förmedla.

Det stämmer inte. Ryssland har både statlig och privat media, precis som Sverige. Likriktningen på båda sidor är i stort sett likadan. Det som ser ut som en mångfald av media i Sverige, är i själva verket olika lokala grenar av en och samma koncern.

Skrivet av anon5930:

Det finns inte mycket till opposition kvar heller. Boris Nemtsov dödades för snart två år sedan: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Assassination_of_Boris_Nemtso...
Är du inte med putin är du emot honom...

Sedan är det väl känt att ryssarna har troll som infiltrerar västmedia, exempelvis diskussionsforum och kommentarsfält där de förmedlar deras ryska propaganda till oss i väst. Se syns i många forum, vi har säkert några även här i detta forum.

Nemtsov var en perifer figur utan något som helst politiskt inflytande i dagspolitiken. Han var mer aktiv på 90-talet, och blev då impopulär i stora kretsar (ungefär som alla andra liberaler som gick västliga monopols ärenden och som ruinerade landet). Oppositionen i Ryssland är högst levande, där bland annat kommunistpartiet är det näst största partiet i duman. I Sverige är samtliga riksdagspartier i grunden liberala, utom möjligen SD, och oppositionen får man leta efter utanför riksdagen.

Sen det här med troll, är det inget annat än paranoia, som enkelt avfärdar alla meningsmotståndare som betalda agenter. Faktum är att väldigt många människor faktiskt har andra åsikter än de som officiellt matas ut i media. Skillnaden mellan "trollen" och dagspressen visar en diskrepans mellan vad som basuneras ut och vad människor verkligen tror på. Det är något som tilltagit på senare år, eftersom fler källor blivit tillgängliga, bland annat RT och TeleSur som för många förmedlar en bild närmare många människors verklighet. Den gamla propagandamedian, som visserligen fortfarande har monopol, börjar tappa greppet, genom att de exponeras, och det är något de är väldigt rädda för. Vill de slippa någon djupare analys (och därmed på sikt gå under eftersom de inte är förmögna att identifiera problemet och lösa det) kan man så klart säga att alla som inte håller med är betalda troll och dra till med någon story om diverse trollfabriker (i själva verket DN, SvD, mfl). Att RT t ex är mest sedda nyhetskanalen på youtube, visar på propagandamedias kris, och att "trollen" är högst verkliga. Även om RT så klart också har en politisk roll att spela (precis som all annan media), ser det ut som att människor ljugs till mindre där, varför de hellre väljer det som källa.

Skrivet av backfeed:

Den ryska propaganda jag syftar på är särskilt online, i internationella forum. Det finns väldigt många Putinförespråkare som pratar sig varma där, och minst ett statssponsrat ryskt företag vars enda uppgift är att sprida propaganda.

I internationella forum finns fler än genomsnittssvenskar. Man måste utgå från att det finns en stor åsiktsbredd som är större än det som trängs in i det svenska medialandskapet. RT är statssponsrat, inget snack om saken, men det finns ingen principiell skillnad mot tex BBC, Al Jazeera och det andra länder har på det internationella planet. Att Ryssland inte hade en sådan kanal tillhör snarare undantagen. Sen finns ingen jätteskillnad mellan stats- och privatmedia, när det gäller nyhetsförmedling, åtminstone inte i Sverige.

Visa signatur

Propaganda syftar till att göra det politiska opolitiskt.

Permalänk
Medlem

De nordiska länderna borde skippa EU och NATO och bilda en egen "skandinavien" och samarbeta ekonomiskt, militärt, handels osv de kan ta med england med. Ganska säker på att det skulle fungera bra och mycket bättre än EU dyngan och vi skulle få till bra exportavtal ändå. Inför riktig värnplikt och sluta fjolla. Vi har bytt jävlaranamma mot byråkrati och pappersskyfflande. Sedan är det väl snart dags att betala priset för fred dvs hamna i krig, hamnar vi i en konflikt är vi körda med dagens politiker/ledning när de inte kan prata sin motståndare trött och måste gå till handling. Jag köper inte den information som pumpas ut i media om ryssland, tror vi aldrig kommer få se helheten utan bara den ena partens version av det hela. Vi som är så bra på att prata och vara världens samvete och moralens väktare, är det ingen som kan prata med alla parter och presentera verkligheten?

Visa signatur

“Hard times create strong men. Strong men create good times. Good times create weak men. And, weak men create hard times.”

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av sunnis:

Vilket gäller samtliga länder i världen (Exklusive vissa extrema u-länder). Dina exempel ovan påverkar inte heller den militära förmågan då materielen är anpassad för att fungera utan internet, elförsörjning, vatten och radio/tv.

Vad hjälper militär förmåga ifall militären inte ens vet vem som attackerat? Hotet kommer inte från avtryckarfingrar utan från tangentbord och möjligtvis även biologisk krigföring.

Säg att militären får reda på vem angriparen är, efter en vecka med kravaller, svält och anarki så kommer de få väldigt svårt att arbeta i landet hursomhelst.

Finns sevärda dokumentärer om hur lätt det är att konstruera och fyra av EMP på strategiska platser så ett helt land förpassas till stenåldern på ett ögonblick.

Permalänk

@Matsson: Den här artikeln tar upp argument för och emot medlemsskap. Kanske är av intresse för ditt tal?

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon5930:

Sedan är det väl känt att ryssarna har troll som infiltrerar västmedia, exempelvis diskussionsforum och kommentarsfält där de förmedlar deras ryska propaganda till oss i väst. Se syns i många forum, vi har säkert några även här i detta forum.

Tror jag har hittat ett också; har aldrig tidigare sett någon kalla Västtysklands och Östtysklands återförening för en "annektering av Östtyskland av Västtyskland"...

Man blir lite mörkrädd.

Visa signatur

CPU: i9-13900K + Cooler Master ML360L ARGB V2 || GPU: Gainward RTX 4090 Phantom GS.
MoBo: Asus Rog Strix Z790-F Gaming || RAM 32 GB Kingston Fury Beast CL40 DDR5 RGB 5600 MHz.
PSU: Corsair RMe 1000W 80+ Gold || Chassi: Phanteks Eclipse P500A D-RGB.
Lagring: Kingston Fury Renegade M.2 NVME 2TB + Samsung 860 QVO 1TB.
Skärmar: 27" 1440p 144 Hz IPS G-sync + 27" 1440p 155 Hz VA || OS: Win 11 Home.

Permalänk
Medlem

@Matsson: Blir mest skrämd över vad som kommer hända med Sverige. Sen tror jag inte Ryssland är intresserad av Sverige på det sättet att dem vill göra krig. Finland verkar ha bra relationer när det kommer till Ryssland från vad jag har hört. Men NATO verkar vara styrt på USA:s interests vilket jag inte gillar. Sverige får bestämma över sig själva och det blir dåligt om andra kan styra våra soldater och förflytta dem.

Permalänk

Jag delad i mina åsikter om medlemskap i NATO.

Min första tanke är varför ska vi gå med överhuvudtaget? Finns det verkligen ens ett verkligt hot från Ryssland eller andra länder? Det känns överdrivet enligt mig. Vad har vi som intresserar dom? Smygt omkring med ubåtar i skärgården och kränkt luftrummet har dom väl mer eller mindre gjort hela tiden av vad jag har förstått.

Finns det ingen hotbild mot Svergie så blir snarare risken att ett NATO-medlemsskap leder till att vi blir indragna i konflikter vi inte har med att göra.

Samtidigt så är jag inte heller helt emot ett medlemsskap då ett militärsamarbete kan vara bra ifall det värsta skulle hända. Är vi med i NATO så är risken mindre att andra länder vågar göra något dumt mot oss och vi får hjälp om de skulle vara så dumma att de gör det.

Som läget är nu så har vi ingen chans att försvara vårt land på egen hand och ett medlemsskap i NATO kan vara en bra försäkring ifall det värsta skulle inträffa.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Valiumballong:

Med tanke på att vi saknar förmåga att försvara vårt eget territorium är den uppenbara lösningen att söka sig till en allians. Det är trots allt redan vad vi gör när vi förväntar oss att vi ska få hjälp av andra länder, fast utan garantier att detta ska ske. NATO är den självklara organisationen, även om vissa föredrar att ett instabilt EU bygger upp en gemensam försvarsförmåga.

Sverige och Finland ska självfallet gå med i NATO.

Sverige kommer inte gå med om Finland inte går med och enligt avtal från andra världskriget så skulle det innebära en indirekt krigsförklaring om Finland gick med. Dessutom tappar Finland den överlägset största marknaden för export i form av Ryssland.. något som Finland inte har råd med att göra. Skulle de gå med i Nato så skulle det innebära i praktiken konkurs.

Visa signatur

||NZXT H440 Black/Red||Intel i5 2500k @ 4,2GHz ||Noctua NH-D14 ||GA-Z77X-UD3H ||8 gb Corsair Vengeance 1600mhz DDR3 ||MSI GeForce GTX 970 ||OCZ Agility 3 120GB SSD ||Samsung Spinpoint F3 1TB ||Corsair HX750W||
Software is like sex, it's better when it's free. - Linus Torvalds

Permalänk
Medlem
Skrivet av MinscS2:

Tror jag har hittat ett också; har aldrig tidigare sett någon kalla Västtysklands och Östtysklands återförening för en "annektering av Östtyskland av Västtyskland"...

Man blir lite mörkrädd.

Man använde ett kryphål i lagen för att absorbera Östtyskland helt under Västtysklands konstitution och lagar, trots att det redan fanns ett överenskommet regelverk som skulle ena Tyskland på gemensam grundval. Tyskland idag, är inget annat än samma gamla BRD, dvs Västtyskland, där Öst är annekterat och dess politiska organisationer, tidningar och föreningar är förbjudna. Trots detta finns kraftigt stöd för SEDs "arvtagare", och en utbredd skepsis mot den USA-dominerade marknadsekonomin. Österrike som också delades i zoner, är idag ett enat neutralt land.

Visa signatur

Propaganda syftar till att göra det politiska opolitiskt.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av MinscS2:

Tror jag har hittat ett också; har aldrig tidigare sett någon kalla Västtysklands och Östtysklands återförening för en "annektering av Östtyskland av Västtyskland"...

Man blir lite mörkrädd.

Haha jo, reagerade på det också. Väldigt många "pro-ryssland" människor som snubblat in i tråden. Eller om det är gamla Sputnik och RT-läsare som inte fattar att de är hjärntvättade. Personligen tror jag att detta forum är lite för litet för att se fler än möjligen något enstaka rysstroll men kanske inte. Självklart bör man vara skeptisk mot båda stormakterna men "ryssvännerna" är alltid så uppenbara.

Permalänk
Medlem

Har själv undrat varför vi ska vara rädda för Ryssland tycker inte USA är så mycket bättre så NATO tror jag inte på ..

En tanke vad skulle hända om Sverige skulle samarbeta med
Ryssland militärt? ? Ok ett gäng i USA skull sätta sitt kaffe i vrångstrupen och gå i taket. ..

Visa signatur

Låda thermaltake view 91 M-kort ASUS X399 ROG Zenith Extreme CPU AMD Ryzen Threadripper 1920X 3.5 GHz Kylning Hemma byggd vattenkylning 2 x 480mm + 1 x 420mm radiatorer Minne 8 X 16Gb DDR4 HD SSD 240GB OCZ Trion 100 Grafik Gigabyte Geforce RTX 3080 10GB GAMING OC WATERFORCE WB AGG Corsair RM 1000w 80+ Gold Skärm ASUS 43" ROG Strix XG438QR 4K VA HDR 120 Hz

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Jygge:

Har själv undrat varför vi ska vara rädda för Ryssland tycker inte USA är så mycket bättre så NATO tror jag inte på ..

En tanke vad skulle hända om Sverige skulle samarbeta med
Ryssland militärt? ? Ok ett gäng i USA skull sätta sitt kaffe i vrångstrupen och gå i taket. ..

Övar USA kärnvapenanfall mot Sverige?

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon5930:

Övar USA kärnvapenanfall mot Sverige?

Vem gör det? Att någon pajas på DN skriver att Ryssland över kärnvapenangrepp mot Sverige, gör det inte mer sant. Det är en partsinlaga i propagandakriget där DN och resten av pressen är aktiva kombatanter.

Du tror inte att Ryssland hellre väljer interkontinentala ballistiska missiler som kan användas utan särskild "övning"?

Faktum är att plan som flyger ut från Petersburg och in över Finska viken, alltid flyger mot Sverige.

Sverige är idag en klientstat åt USA. USA har inget behov att göra något militärt, annat än att strunta i landets territoriella integritet, som de är bäst i världen på.

Du säger att du är "skeptisk" mot båda "stormakter", men sväljer den svenska (amerikanska) propagandan med hull och hår. Propaganda som i många fall innehåller rena planterade nyheter och inbäddade journalister som arbetar åt diverse säkerhetstjänster. I Tyskland finns bl a visselblåsaren Udo Ulfkotte som vittnar om detta.

Visa signatur

Propaganda syftar till att göra det politiska opolitiskt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av backfeed:

Den ryska propaganda jag syftar på är särskilt online, i internationella forum. Det finns väldigt många Putinförespråkare som pratar sig varma där, och minst ett statssponsrat ryskt företag vars enda uppgift är att sprida propaganda.

Men ja, det som oftast sägs i svensk media är som du säger tydligt USA-vänligt vinklat. Så fort ryssarna gör något så är det hemskt och dåligt, så fort amerikanerna gör något så är det beundransvärt. Patetiskt, färgat, uppenbart.

Ryssland och USA är lika goda kålsupare båda två, och jag föredrar ingen av dem.

Där har rysk propaganda lyckats. De struntar i att de är genomskinliga, när de är det så undergräver de förtroendet för alla. USA och Ryssland kan inte mätas på samma skala.

Permalänk
Medlem
Skrivet av IlyaZ:

Vem gör det? Att någon pajas på DN skriver att Ryssland över kärnvapenangrepp mot Sverige, gör det inte mer sant. Det är en partsinlaga i propagandakriget där DN och resten av pressen är aktiva kombatanter.

Du tror inte att Ryssland hellre väljer interkontinentala ballistiska missiler som kan användas utan särskild "övning"?

Faktum är att plan som flyger ut från Petersburg och in över Finska viken, alltid flyger mot Sverige.

Sverige är idag en klientstat åt USA. USA har inget behov att göra något militärt, annat än att strunta i landets territoriella integritet, som de är bäst i världen på.

Du säger att du är "skeptisk" mot båda "stormakter", men sväljer den svenska (amerikanska) propagandan med hull och hår. Propaganda som i många fall innehåller rena planterade nyheter och inbäddade journalister som arbetar åt diverse säkerhetstjänster. I Tyskland finns bl a visselblåsaren Udo Ulfkotte som vittnar om detta.

Antalet interkontinentala robotar är begränsat. Man slösar inte en sådan på något man kan göra med ett flygplan. Gissa varför de skickar medeldistansrobotar till Kaliningrad? Varför har de ens dem om de har interkontinentala robotar tror du?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aleshi:

Antalet interkontinentala robotar är begränsat. Man slösar inte en sådan på något man kan göra med ett flygplan. Gissa varför de skickar medeldistansrobotar till Kaliningrad? Varför har de ens dem om de har interkontinentala robotar tror du?

Medeldistansrobotarna bär på konventionella laddningar, inte kärnvapen. Ska man slå ut missilförsvar är det gynnsamt att placera motmedlen så nära som möjligt för att fiendens system inte ska hinna reagera.

Ryssland har 1800 strategiska kärnvapen. Man behöver knappast öva inflygningar mot länder utan kärnvapen, och faktum kvarstår. Bevisbördan finns hos den som gör påståendet, ungefär som med ubåtarna. Det är omöjligt att motbevisa att det finns något under ytan, och därför en väldigt lämplig anklagelse att använda inför budgetdiskussioner för att få mer pengar till ett redan utsvultet försvar, och del av den massiva NATOkampanjen inför värdlandsavtalet som riksdagen klubbade nyligen.

Att länderna har olika typer av kärnvapen har snarare att göra med den nukleära triaden, som ska garantera att den som först använder kärnvapen också blir förintad i andraslaget. Sverige har inga kärnvapen, därför kan det heller inte förekomma någon vedergällning mot Sverige, och all användning av kärnvapen mot Sverige rent av absurd och slöseri med ett "begränsat antal" laddningar. Enda parten som tjänar på det är den väldigt aktiva NATO-lobbyn.

Visa signatur

Propaganda syftar till att göra det politiska opolitiskt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon5930:

Övar USA kärnvapenanfall mot Sverige?

de vet vi inte än tror inte staten vill tala om sånt när dom vill ha NATO
Men jag vet att plan från USA är runt Sverige både vanliga och dom som kan bära atomvapen

Sen tror jag inte Ryssland vill använda atomvapen mot Sverige vi ligger för nära dom alla vet att strålningen har stor spridning

Visa signatur

Låda thermaltake view 91 M-kort ASUS X399 ROG Zenith Extreme CPU AMD Ryzen Threadripper 1920X 3.5 GHz Kylning Hemma byggd vattenkylning 2 x 480mm + 1 x 420mm radiatorer Minne 8 X 16Gb DDR4 HD SSD 240GB OCZ Trion 100 Grafik Gigabyte Geforce RTX 3080 10GB GAMING OC WATERFORCE WB AGG Corsair RM 1000w 80+ Gold Skärm ASUS 43" ROG Strix XG438QR 4K VA HDR 120 Hz

Permalänk
Inaktiv

*** raderat ***

Skrivet av Jygge:

de vet vi inte än tror inte staten vill tala om sånt när dom vill ha NATO
Men jag vet att plan från USA är runt Sverige både vanliga och dom som kan bära atomvapen

Det var Ryssland: http://www.expressen.se/nyheter/ovade-med-karnvapen-mot-svens...

Det borde vara uppenbart för de flesta att normala fredliga länder inte över kärnvapenattacker mot grannländer. Vilket är något Ryssland faktiskt sysslar med. USA sysslar inte med detta men jag lovar dig att det blir livat om de skulle börja göra detta.
Ganska bisarrt att, vad jag förmodar är svenskar, har så lågt förtroende för vårt egna land, dess media och politiker att man blint lyssnar på det svammel som kommer från alla sorters förmedlingskanaler från Putins Ryssland. Ignorance is strength.

Sedan för självklart Nato sin propaganda där de försöker locka in oss i deras organisation. Misstaget Ryssland gör är att öka spänningarna med deras aggressiva och psykotiska beteende. Hade Ryssland överhuvudtaget visat att de ville tillföra något gott till världen, hjälpa till att lugna ner de oroshärdar som finns i världen hade det varit bra. Istället så lägger de ständigt in sitt veto i FN och förhindrar exempelvis fredsbevarande insatser i Syrien. Viktigare för Putin att vara vän med Assad och hjälpa till att döda folket i Syrien.

Citerat mtrl raderat
Permalänk
Medlem
Skrivet av Jygge:

de vet vi inte än tror inte staten vill tala om sånt när dom vill ha NATO
Men jag vet att plan från USA är runt Sverige både vanliga och dom som kan bära atomvapen

Sen tror jag inte Ryssland vill använda atomvapen mot Sverige vi ligger för nära dom alla vet att strålningen har stor spridning

Kärnvapen kan vilket jakt-attack flyg som helst bära. Även Gripen C/D skulle även kunna utrustas med kärnvapen. Är det strategiska bombare du tänker på? Om ett amerikanskt signalspaningsplan är en bombare så visst för det är ungefär det som kränkningarna har varit, med ofta ryskt jaktflyg hack i häl och begärt få att flyga in Sverige för att skaka av sig jaktflyget. Andra kränkningar med potentiella kärnvapenbärare är utländskt multi-role flyg typ f-16 som är incidentberedskap.

Skillnaden med Ryssland är att startar direkt från Kaliningrad med fyra TU-22M överljudsbombare med jakteskort och flyger raka vägen med mål mot svenska skyddsobjekt och vänder precis vid gränsen och flyger hem igen. Sedan upprepas detta mot andra nationer med samma mönster.

Permalänk
Medlem

Återigen, en artikel som hävdar att en MUST-analys hävdar att kärnvapenangrepp övats mot svenska mål, är väldigt skör bevisföring, och medför inte att någon verkligen övat angrepp, och ännu mindre kärnvapenangrepp, mot Sverige. Hörsägen när den är som bäst.

Det låter som de sedvanliga transponderhistorierna, där det är ok att alla utom Ryssland flyger med dem avstängda, och där Ryssland föreslagit att alla parter ska flyga med dem påslagna, men där NATO avböjt.

Samma sak med Aleppo, där man ojar sig för "civilbefolkningen" medan terrorister får storstryk och tappar mark dagligen, medan angreppet Mosul (rätteligen) hyllas, och där man anklagar terroristerna för att hålla civilbefolkningen som gisslan (mänskliga sköldar).

Ryssland la in sitt veto mot ett ensidigt eldupphör i Aleppo, och fick sitt förslag om totalt eldupphör vetoat av västmakterna. Detaljer genomsnittssvensken aldrig får reda på.

Visa signatur

Propaganda syftar till att göra det politiska opolitiskt.

Permalänk
Avstängd

Absolut inte. Det finns ingen hotbild mot Sverige idagsläget och när folk börjar viska om "ryssen kommer" så placerar jag dem i samma fack som foliehattar och den paranoida fårskocken. Skärpning för fan.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Barren Wuffet:

Absolut inte. Det finns ingen hotbild mot Sverige idagsläget och när folk börjar viska om "ryssen kommer" så placerar jag dem i samma fack som foliehattar och den paranoida fårskocken. Skärpning för fan.

Ungefär så.

Oerthört onyanserat att påstå att Ryssen skulle vara något reellt hot mot oss.

Visa signatur

AMD RYZEN 9 5900X - ASUS ROG X470-F STRIX - 32GB DDR4 @ 3200MHz - ASUS RTX 3070 Ti

Permalänk
Hedersmedlem

Till alla som försvarar Rysslands agerande, hur vet ni att det inte är propaganda?
Och till alla som försvarar USAs sida, hur vet ni att det inte är propaganda?

Personligen så har jag börjat intressera mig mer för Ryssland på senaste tiden vilket har gjort att jag har blivit mer kritisk till USA. Anledningen är inte att jag nödvändigtvis tycker att Ryssland åsikter är mer rätt utan för att jag överhuvudtaget aldrig hört vad Rysslands ståndpunkt och synsätt på aktuella händelser har varit. Rysslands regering verkar även mer rak i sakfrågor och upplevs därigenom även som ärligare av mig.

I slutändan vet jag inte riktigt på vilket ben jag ska stå på, varpå jag känner att att stå utanför en allians som stödjer den ena eller andra sidan är bästa alternativet. Jag har inte riktigt tänkt på det förrän jag läst denna tråd men ett samarbete med Finland känns spontant inte som en så dålig idé egentligen.

Tänkvärt:

Visa signatur

"The more you learn, the more you realize how little you know."

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aleshi:

Där har rysk propaganda lyckats. De struntar i att de är genomskinliga, när de är det så undergräver de förtroendet för alla. USA och Ryssland kan inte mätas på samma skala.

Amerikansk propaganda är lika genomskinlig den. Jag tycker mycket väl att de kan mätas på samma skala; ibland är den ena värre, ibland den andra.

Visa signatur

5950X, 3090

Permalänk
Medlem

Jag kan inte kalla mig smart när jag ligger på E:n i typ alla ämnen. Men enligt mig tycker jag både och.
För att om ni ser det såhär Sverige är ett land som är fredligt och inte vill kriga men om det skulle vara så att vi gick med i nato så skulle vi ha större skydd mot attacker från bla ryssarna.

Mvh pojken från 9:an

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Hedersmedlem

*** inlägg raderade ***

Jag har raderat ett par inlägg som å ena sidan var någon sorts intern uppgörelse (se § 1.3). I övrigt ber jag omedelbart upphöra med personangreppen. Respektera att man kan ha olika åsikter utan att för den skull agera i endera sidans propagandasyften.

Jag har inte hunnit titta igenom inläggen bakåt och kanske finns det därför saker som kommer att rensas bort i efterhand.

/KimTjik

Permalänk
Skrivet av ImDuck:

Jag kan inte kalla mig smart när jag ligger på E:n i typ alla ämnen. Men enligt mig tycker jag både och.
För att om ni ser det såhär Sverige är ett land som är fredligt och inte vill kriga men om det skulle vara så att vi gick med i nato så skulle vi ha större skydd mot attacker från bla ryssarna.

Mvh pojken från 9:an

Skickades från m.sweclockers.com

Jag tror inte att betyg i skolan måste visa på om man är smart eller ej, att du engagerar dig i en sån här tråd tyder mer på att du har ett intresse för omvärlden och det borde väl vara ett tecken på att man tänker längre än vad näsan når?
Fred vill ju alla ha, det vore ju trevligt men tror knappast att det kommer att bli fred världen över, iaf inte på väldigt lång tid.
Jag ser Nato som en försäkring som jag skrev tidigare i tråden, inte bara gentemot Ryssland utan även för hot som kan komma längre in i framtiden som vi inte kan sia om idag.

Visa signatur

i5 4690k @ 4.2ghz, Gtx 1060 3gb stock, 4x4gb ddr3

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tumnus:

Sverige kommer inte gå med om Finland inte går med och enligt avtal från andra världskriget så skulle det innebära en indirekt krigsförklaring om Finland gick med. Dessutom tappar Finland den överlägset största marknaden för export i form av Ryssland.. något som Finland inte har råd med att göra. Skulle de gå med i Nato så skulle det innebära i praktiken konkurs.

Finland har sedan 90-talet närmat sig NATO, och kommer att fortsätta att göra det. Det är inte en krigsförklaring.

Resten är bara dumheter och okunskap. Finlands största exportmarknad är Tyskland, näst största är Sverige. SEN kommer Ryssland, en marknad som för finnarna är värd ungefär lika mycket som den amerikanska (€5 miljarder). Finlands totala export för 2015 var €77 miljarder, snacka om att ta i från tårna om man tror att ett bortfall på €5,7 miljarder skulle leda till statsbankrutt.

Visa signatur

i5 4670k 4.2Ghz 1.2v
AMD R9 290
Windows 10

Permalänk
Medlem

Vi ska givetvis samarbeta militärt med andra västerländska demokratier i NATO för att hålla Kreml på mattan.
Det är uppenbart att Kreml har noll intresse av att bidra till att bevara den fred och stabilitet som rått i Europa sedan sovjetdiktaturens fall. Ryssland har haft oändligt med möjligheter att integrera med Europa. Istället har Kreml de cirka 10 senaste åren målinriktat arbetat med att återskapa sin geopolitiska spelplan genom att hota och angripa länder som anses tillhöra den egna intressesfären. Med en sådan granne är det inte ett dugg konstigt att självständiga, suveräna och liberala demokratier (som te.x Baltstaterna) väljer att samarbeta med varandra inom ramen för NATO.
Det är verkligen på tiden att Sverige ansluter sig fullt ut till det samarbetet.

Att Sverige fortfarande väljer att stå utanför beror inte på något annat än en märklig föreställning om neutralitet och alliansfrihet. Ett fullständigt irrationellt resonemang utan någon som helst förankring i verkligheten.

Visa signatur