Clinton eller Trump, vem vinner?

Permalänk
Avstängd

Clinton liksom. Våran PK värld kommer inte tillåta en icke-PK agera ledare för världsmakten liksom.

Visa signatur

ASUS Z97-A | 4790K 4.4GHz | 16GB DDR3 2400MHz | MSI GTX 980Ti 6GB Twin Frozr V | Samsung Evo 850 250GB | Asus PG279Q | Dell U2412M

Permalänk
Medlem

Helt ärligt är det ungefär lika illa vem som än vinner som ja ser det.
Ja röstar för att de låter Obma sitta en 3e mandatperiod tills det stora landet lyckas skaka fram TVÅ!! stycken vettiga alternativ till ledare som deras respektive partier inte lyckas sticka en kniv i benet på för att göda sina egna agendor...

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av MinscS2:

Mängden foliehattar här inne som vill "krossa etablissemanget" är häpnadsväckande, sen kom jag på att majoriteten av användarna på detta forumet ligger väldigt långt åt antingen vänster eller höger, och där den enda gemensamma nämnaren är just att man vill slå sönder det nuvarande systemet.

Skrivet av Olegh:

Jag har också noterat att här på sweclockers (och bland unga män i allmänhet) så finns det en stark anti-etablissemang opinion. Det framhävs ofta hur dåligt allt är, men samtidigt har man inga, dysfunktionella eller verklighetsfrånvända förklaringsmodeller och alternativa lösningsförslag. Det ska bara vara på nåt annat sätt liksom, that's it.

Det jag stör mig mest med hos politiker, och folk i allmänhet, är när de är oärliga eller vrider på sanningen för sin egen agendas skull. Det går inte att föra en vettig och givande diskussion om den ena sidan är oärlig och inte kan erkänna fel och brister i sin idéer. Enda sättet att då överhuvudtaget lyckas slå rot med en ide hos motparten är att antingen överbevisa de med fakta till den gräns att de skulle bli förlöjligade ifall de sa emot, eller så kan man sänka sin nivå för att motsvara den andra parten. Då det senare alternativet oftast är enklare så kommer åsikter fortsätta att presenteras som fakta, brister kommer att undvikas för att slippa synas i sömmarna, och smutskastning om irrelevanta saker kommer uppstå för att slippa diskutera verkliga frågor.

Enligt mig så är det detta största anledningen till varför Trump i USA och Sverigedemokraterna i Sverige har blivit så populära. Sverigedemokraterna är det parti som trampar minst i ovan nämnda klichéer, men attraherar en stor mängd rasister till högt stående poster. Trump säger vad han tycker, tyvärr så är det mest rappakalja och fylletankar utan någon eftertanke. Trots detta så upplevs de ändå som ärligare än övriga alternativ. Att folket då inte röstar på de "etablerade" partierna ser inte jag som folkets fel eller för att de är dumma. Det är för att de etablerade partierna inte har informerat sina potentiella väljare tillräckligt mycket för att de ska kunna göra ett kvalificerat val, vilket gör att de inte har något annat att gå på än magkänslan.

TLDR; Jag vill "krossa etablissemanget" i den bemärkelse att jag vill att politikers relation till folket ska bli ärligare och mer orienterad kring sakfrågor. Jag tror det skulle leda till mer respekt till partierna överlag, samtidigt som ideologiska klyftor inte skulle bli lika fientliga, både inom politiken och samhället i stort.

Relevant:

Skrivet av Blofeld:

Då du nämner siffran 99% undrar jag såklart var jag kan läsa om den siffran och säkerställa att det inte är något du själv hittat på?

Inte riktat till mig men svarar ändå. 99% är att ta i, men det är helt klart en kraftig majoritet.

Visa signatur

"The more you learn, the more you realize how little you know."

Permalänk
Avstängd

@Triton242:

Det är redan avgjort ser det ut som

Clinton blir nästa president, får hoppas att hen blir bättre än Obama som gjort en väldigt grå insats.

http://www.telegraph.co.uk/news/0/us-election-polls-and-odds-...

Permalänk
Medlem

@burner1:
Hade inte tänkt lägga mig i den här debatten nå, men Obama har ju inte precis kunnat göra något när Republikanerna har kontrollerat både Kongressen och Senaten..

Visa signatur

Hårdvaru och mjukvaru intresserad

Permalänk
Medlem

@burner1:
Obama var faktiskt helt ok med tanke på att republikanerna komstanst satte käppar i hjulen. Bill maher gjorde en intervju med obama några dagar sedan. Verkligen sevärd, fick min respekt för obama att öka iaf. Den finns på tuben.

Edit: hitta den

Permalänk
Avstängd
Skrivet av anon246659:

PK maffian finns. Senast såg vi den pöbeln på Grand hotells facebook. PK maffian är den där kötthögen av folk som rullar åt det håll media pekar. Läskiga människor helt utan eget tänkande.

Att företag gör allt för att skydda sitt varumärke är inget ovanligt, sen att de väljer och plockar som om det vore ett smörgåsbord mellan Saudiarabien och SD är en sak men det är deras företag och de gör vad de vill.

Problemet för Grand Hotel är att oavsett om de släpper in SD eller ej kommer de att få både bra och dålig publicitet.

Det finns andra ställen man kan boka in sig på om man inte känner sig välkommen.

SD är ett kontroversiellt parti oavsett om du vill det eller ej och så blir det när man diskuterar människor från andra länders öden på ett mer negativare sätt, så du kan förvänta dig fler situationer som liknar Grand Hotel.

Det jag frågade är varför NI personligen bryr er om folk kritiserar er ifall ni har en svenskflagga eller om ni säger att ni älskar och värnar om Sverige?

Vart jag vill komma med det är att det är ni själva som lägger er på rygg och börjar tycka synd om er själva istället för att stå på er.

Permalänk

@foxzox7: det är inte många presidenter som vunnit nobels fredspris. Hoppas clinton vinner så vi fortfarande kan kalla usa the land of the free.

Visa signatur

i7 920 oc till 3.3ghz , gtx690, asusp6T, 75"tv som datorskärm, philips HUE och Lightpack i kombination med kodi :)

Permalänk
Medlem

När vi ändå är inne på videoklipp så tycker jag att Thunderfoots video om valet är rätt sevärd:

Visa signatur

"I have a hammer! I can put things together! I can knock things apart! I can alter my environment at will and make an incredible din all the while! Ah, it’s great to be male!"

Permalänk
Inaktiv
Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Clint Eastwood:

Jag sammanfattade ingen situation, jag beskrev mina lunchdiskussioner.

Ahh! You are so right!
Ja det mesta av relevans i ämnet verkar ha passerat ovan både Trumpanhängarens och Hillaryanhängarens huvud som du beskriver det.
Får önska dig fortsatta roliga luncher ;).

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Medlem

Det spelar ingen roll vem som vinner, folket förlorar oavsett.

Ingen av kandidaterna besitter den kompetens eller enande kraft som krävs för att få bukt med polariseringen, utan de spär snarare på den. Båda har en politik som går ut på att peka finger snarare än att komma med förslag på lösningar.

Men det lutar nog åt att Trump tar det. Demokratiska partiet begick ett stort misstag när de utmanövrerade Sanders. Sanders som både lyckades komma med lösningar på problem och entusiasmera folk att gå och rösta. Nu tror jag det kan bli så att många som skulle röstat på Sanders istället stannar hemma, och då kan Trump vinn då han på sin sida lyckats entusiasmera folk.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av anon999:

Har inte sett den. Kanske blir ett span på detta ikväll. Jag gillar ju Michael Moore sedan tidigare. Han har bra poänger och producerar media som väcker mycket känslor. Men hans dokumentärer och böcker är väldigt biased.
Motsatsen till en neutral hållning i politiska frågor

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Inaktiv

@Söderbäck: Personligen tycket jag att det var bland det bästa programmet om politik jag någonsin sett med diskussioner direkt med publiken bla. och historiska tillbakablickar och intressant information om Hillary som jag inte hade en aning om, vilket iof. inte säger mycket.

Permalänk
Medlem

Eftersom mitt inlägg verkar ha missförståtts; Poängen är att storyn som sprids om att amerikanska soldater är hjältar inte bör stå oemotsagd. Deltar man i någon annans anfallskrig på främmande mark får man tåla att själv stryka med som den folkrättsvidriga ockupant man är, inte som hjälte. Varje folk har rätt att göra motstånd, med alla medel, mot den som förgriper sig på deras land och nationella rättigheter. Ingens död eller skada önskas överhuvudtaget, den har bara konstaterats.

En fredlig lösning är så klart önskvärd. Allra bäst är om trupperna, som i USAs fall ofta är bland de mest utsatta medborgarna, tar sitt pick och pack och vänder kanonerna mot det system som betraktar dem som kanonmat och tvingat dem att ta till vapen för herrarnas räkning, och istället tvingar kapitalet att kapitulera åt folkmakten. Endast genom att omkullkasta det kapitalistiska systemet, kan de systembetingade krigen stoppas. Clinton är en systemlakej, precis som Bernie - som oavsett alla fina ord aldrig skulle ha kunnat förändra systemets symtom, eftersom de alla skriver under på systemets symtomgenererande grundvalar.

Visa signatur

Propaganda syftar till att göra det politiska opolitiskt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Söderbäck:

Har inte sett den. Kanske blir ett span på detta ikväll. Jag gillar ju Michael Moore sedan tidigare. Han har bra poänger och producerar media som väcker mycket känslor. Men hans dokumentärer och böcker är väldigt biased.
Motsatsen till en neutral hållning i politiska frågor

Visst har han en agenda men samtidigt så finns det ett väldigt djup i många av hans positioner. Det är hedervärt i sig imo. Jag har sett det och tycker att det var lite väl provokativt i peka-och-skratta stil. Överlag bra, men tidvis billigt alltså.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Det spelar ingen roll vem som vinner, folket förlorar oavsett.

Ingen av kandidaterna besitter den kompetens eller enande kraft som krävs för att få bukt med polariseringen, utan de spär snarare på den. Båda har en politik som går ut på att peka finger snarare än att komma med förslag på lösningar.

Men det lutar nog åt att Trump tar det. Demokratiska partiet begick ett stort misstag när de utmanövrerade Sanders. Sanders som både lyckades komma med lösningar på problem och entusiasmera folk att gå och rösta. Nu tror jag det kan bli så att många som skulle röstat på Sanders istället stannar hemma, och då kan Trump vinn då han på sin sida lyckats entusiasmera folk.

Undersökningar har visat att Sandersväljare inte stannar hemma i en utsträckning som skulle kunna påverka valet, inte heller får Jill Stein, grön kandidat på vänsterkanten med hur knäppa åsikter som helst, något som helst något som helst stöd från dessa. Finns dock en eller fler demokratiska elektoralsröster i delstaten Washington som stödjer Sanders och som gått ut och sagt att de inte kommer att lägga en röst på Clinton.

Sanders blev inte utmanövrad, att DNC, efter att han börjat attackera dem, sent i primärvalet, började tycka riktigt illa om honom är inte särskilt konstigt, men redan då var det för sent för honom att vinna.

Om man tror att väljare i USA är villiga att välja en demokratisk socialist (av svensk 70-tals model) som president, då har man kanske inte så stor kunskap om valet. Sanders slapp under hela det demokratiska primärvalet ordentliga attacker från Clinton (som behövde stödet från de som röstade på honom, eller från republikanerna (som istället ägnade sig åt att attackera Clinton). Organisationer som stödjer republikanerna betalade tom för pro-Sanders reklam tidigt i primärvalen, du kan ju själv fråga dig varför de hellre ville möta Sanders i huvudvalet än Clinton.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gropenator:

Undersökningar har visat att Sandersväljare inte stannar hemma i en utsträckning som skulle kunna påverka valet, inte heller får Jill Stein, grön kandidat på vänsterkanten med hur knäppa åsikter som helst, något som helst något som helst stöd från dessa. Finns dock en eller fler demokratiska elektoralsröster i delstaten Washington som stödjer Sanders och som gått ut och sagt att de inte kommer att lägga en röst på Clinton.

Sanders blev inte utmanövrad, att DNC, efter att han börjat attackera dem, sent i primärvalet, började tycka riktigt illa om honom är inte särskilt konstigt, men redan då var det för sent för honom att vinna.

Om man tror att väljare i USA är villiga att välja en demokratisk socialist (av svensk 70-tals model) som president, då har man kanske inte så stor kunskap om valet. Sanders slapp under hela det demokratiska primärvalet ordentliga attacker från Clinton (som behövde stödet från de som röstade på honom, eller från republikanerna (som istället ägnade sig åt att attackera Clinton). Organisationer som stödjer republikanerna betalade tom för pro-Sanders reklam tidigt i primärvalen, du kan ju själv fråga dig varför de hellre ville möta Sanders i huvudvalet än Clinton.

Hon riggade ju primärvalen så varför skulle hon behöva attackera honom...

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av anon999:

@Söderbäck: Personligen tycket jag att det var bland det bästa programmet om politik jag någonsin sett med diskussioner direkt med publiken bla. och historiska tillbakablickar och intressant information om Hillary som jag inte hade en aning om, vilket iof. inte säger mycket.

Skrivet av Olegh:

Visst har han en agenda men samtidigt så finns det ett väldigt djup i många av hans positioner. Det är hedervärt i sig imo. Jag har sett det och tycker att det var lite väl provokativt i peka-och-skratta stil. Överlag bra, men tidvis billigt alltså.

Ja jag håller med er båda. Så enkelt var det ;).
Jag kommer säkerligen uppskatta både upplägg och inriktning på även denna dokumentär (som vanligt) om jag ser denna.

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Permalänk
Medlem
Skrivet av scara:

Hon riggade ju primärvalen så varför skulle hon behöva attackera honom...

Som alltid, vad har du för bevis för att primärvalen var riggade?

Permalänk
Medlem

En video gjord av Ben Howe, som jobbar för Red State, konservativ blogg i USA, om Donald Trump. Ben Howe stödjer i valet McMullen, Republikan, som ställer upp i ett antal delstater och möjligvis kan vinna Utah.

Värt att se på för de som verkar tro att det bara är demokrater och vänstern i USA som ogillar Trump.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gropenator:

Som alltid, vad har du för bevis för att primärvalen var riggade?

Det har rapporterats flitigt och bevisats. Debbie Wasserman Schultz avgick från DNC pga detta. Men vem tror du anställde henne direkt? Clinton. Tjänster och gentjänster. Bland annat körde de den klassika republikanska taktiken, drog ner på antalet ställen där man kunde rösta i områden där sympatierna inte var till ens egen favör.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

A flexible hammers allow for more kinetic energy.

Permalänk
Medlem

Jag tycker båda kandidaterna är kassa men någon som inte tror på människans roll i klimatändringar kan inte få vara president. Att inte tro på vetenskap som är så pass etablerad är galenskap, det är som om trump skulle börja säga att jorden är platt eller att solen cirkulerar kring jorden nästan..

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Gropenator:

https://www.youtube.com/watch?v=NIL0w4BkHQU

En video gjord av Ben Howe, som jobbar för Red State, konservativ blogg i USA, om Donald Trump. Ben Howe stödjer i valet McMullen, Republikan, som ställer upp i ett antal delstater och möjligvis kan vinna Utah.

Värt att se på för de som verkar tro att det bara är demokrater och vänstern i USA som ogillar Trump.

Om man ser till hur många demokrater som ogillar och kritiserar Clinton men som ändå förstår att de måste rösta på henne nu eftersom alternativet är en narcissistisk 3-åring så är det ju mycket mindre folk ifrån republikanernas sida som tar avstånd från Trump.

Det är något med majoriteten utav folket som röstar på republikanerna eller höger att de absolut inte kritiserar sina ledare även när de vet att han har fel.

All heder till republikaner som går emot majoriteten och ser Trump för den han är.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av scara:

Hon riggade ju primärvalen så varför skulle hon behöva attackera honom...

Var försiktig och kritisk kring politikers anklagelser. Detta gäller extra mycket i just Trumps fall.
Trump har dessutom använt liknande strategier sedan tidigare.
Allt är sevärt här för båda kandidaterna men exemplet finns ca 37 minuter in:
http://www.svtplay.se/video/10845177/dokument-utifran-vagen-t...

Trump Totalförlorar en rättegång men påstår något helt annat i media. Sanningen är inte så viktig så länge man har något att vinna tydligen.
Inför valet så har Trump istället tuggat mantrat att valet är riggat och det sväljs med hull och hår för de frälsta.
På så sätt kan han inte förlora...

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Medlem
Skrivet av Klumpeduns:

Det har rapporterats flitigt och bevisats. Debbie Wasserman Schultz avgick från DNC pgs detta. Men vem tror du anställde henne direkt? Clinton. Tjänster och gentjänster.

Skickades från m.sweclockers.com

Om det har rapporterats flitigt så borde det väl inte vara svårt ge oss lite länkar till det?

Debbie Wasserman Schultz avgick på grund av email som hon skickade i maj (när då Sanders hade börjat attackera DNC), det var redan då klart att chansen att Sanders skulle vinna var noll pga hur det demokratiska primärvalet fungerade, dvs proportionell utdelning av delegater. Clintons försprång var redan för stort för att Sanders skulle kunna komma ikapp. Att hon avgick handlade mer om brygga motsättningar innan det demokratiska konventet.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Ruggs:

Kvittar vem som vinner kommer gå åt helvete oavsett. Bernie var den enda vettiga.

Det var lite roligt att Bernie fick hänga med så pass länge innan han kastade in handduken och fortsatte sedan att stödja Clinton. Bernie är ju ganska mycket "vänster" med amerikanska mått och det är både roligt och intressant att många unga väljare höll på honom. Man ska ju inte gå efter ålder men tyckte personligen att det var oväntat att unga väljare valde Bernie som är allt annat än ung.

Erkänner att jag inte kan mycket om Sanders. Finns det inget program eller dokumentär om honom?

Har ju också förstått att det amerikanska folket är mer splittrade nu än på länge. Kan förstå att vissa fortfarande är tveksamma. En annan del menar att det inte finns något alternativ mellan dessa två.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Klumpeduns:

Bland annat körde de den klassika republikanska taktiken, drog ner på antalet ställen där man kunde rösta i områden där sympatierna inte var till ens egen favör.

Skickades från m.sweclockers.com

Du tänker alltså på anklagelserna från Arizona. Arizona styrs av republikaner, det var de som ansvariga för att dra ner på antalet ställen man kan rösta på, inte demokraterna, DNC, och så vidare. Gruppen som råkade värst ut var latinos, vet inte om du känner till det, men i de demokratiska primärvalet så röstade dessa, även i Arizona, på Clinton och inte på Sanders. Men du kan ju förklara varför Clinton ville försvåra för en grupp som röstade på henne att kunna rösta på henne.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Gropenator:

Om det har rapporterats flitigt så borde det väl inte vara svårt ge oss lite länkar till det?

Debbie Wasserman Schultz avgick på grund av email som hon skickade i maj (när då Sanders hade börjat attackera DNC), det var redan då klart att chansen att Sanders skulle vinna var noll pga hur det demokratiska primärvalet fungerade, dvs proportionell utdelning av delegater. Clintons försprång var redan för stort för att Sanders skulle kunna komma ikapp. Att hon avgick handlade mer om brygga motsättningar innan det demokratiska konventet.

Sanders chanser var mycket mindre än vad de hade kunnat vara då DNC stod bakom Hillary Clinton hela vägen.
Publiciteten för Sanders kom alldeles för sent just pga detta.
Samt att all media räknade in superdelegaterna till Hillary's fördel i VARJE graf innan de ens hade röstat!
Folket pumpades fulla från början att Sanders inte hade en chans att vinna, och det är folk som inte är insatta i politiken som går och lägger sin röst på den politiker som media rapporterar som den som har störst chans att vinna.

Sen gjorde DNC samma sak som Republikanerna vill göra i Presidentvalet, att minska valställen i områden man vet att deras motståndare har ett starkt stöd och försvåra och klydda till reglerna för att få rösta t ex. Att man måste registrera sig ett halvår innan primärvalet i vissa delstater för att få lov att rösta.
Det är INTE som att gå och rösta i Sverige.