Smooth keyboard turning, choppy mouse turning.

Permalänk
Medlem

Smooth keyboard turning, choppy mouse turning.

Tjo!

Haft detta problemet i ett år snart och börjar bli rätt så trött.

Det är som så att i alla spel ( Syns mer i vissa än andra ) så har jag ett väldigt irriterande "stutter" när jag använder musen för att kolla runt/vända på mig medans om jag använder tangentbordet så flyter allt som smör. När jag kollar runt med musen så hoppar typ grafiken, svårt att förklara ska se om jag kan hitta en video på youtube men i alla fall så har jag haft detta nu i ca 1 år.

Jag har bytt allt i min dator. PSU, Ram, SSD, GPU, Processor etc, precis alla delar är bytta, till och med chassi. Jag har testat att ominstallera operativsystemet ett flertal gånger, testat både Win7 o Windows 10. Trodde det var musen först men testat med andra möss också utan resultat, att ändra polling raten till 1000mhz istället för 500 gjordet det bättre men är fortfarande ett irritationsmoment. 125mhz gjorde allting ospelbart.

Har alla de senaste drivers till modekort och mus, testa avinstallera Razer synapse, geforce experience etc. Även uppdaterat bios till senaste version utan framgång. Börjar tro att det är modekortet i sig som är dåligt, hade ett likadant innan och tänkte ta ett Asus denna gången men var inga i butik just då så tog samma som innan. Har ett https://www.netonnet.se/art/komponenter/moderkort/intelsocket...

Vet inte vad mer jag ska skriva så ni som vill hjälpa får gärna säga vad mer ni vill veta eller komma med saker jag kan testa eller om ni tror det är modekortet i sig som är problemet. Tack på förhand.

Red: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=2551604 PSU'n
https://www.inet.se/produkt/5311086/intel-core-i7-4790k-4-ghz... CPU
https://www.inet.se/produkt/2205480/acer-27-predator-xb271hu-... Skärmen

Permalänk
Medlem

@VonLuft:

Är musrörelsena mjuka i menyer och så? Dra ner sensitivity på musen för att vara säker på att det inte beror på för hög sensitivity. Testa även att ta bort/lägga till mouse acceleration.

Dock tror jag nog egentligen att det kan vara Vsync som saknas. Se om du kan slå på det och om det blir nån skillnad.

Kan du kolla din FPS under hela tiden samtidigt vore det ännu bättre. Om FPS ligger på stabila 60 (eller var du har med din skärm) så är det inte fps drops iaf.

Annars får du nog bättre beskriva felet. Ta och spela in en film kanske?

Visa signatur

5700x3D | RTX 2060 Super | 2 TB M.2 | 32 GB RAM | Gigabyte DS3H| 750 WATT

Permalänk
Medlem

@FX9: Har både G-sync och V-sync ingång, testa med V-sync av och då blir allt helt ospelbart. Har mus acceleration avstängs. FPSen är 144 stabil, händer ingenting med den när jag kollar runt och känner av stuttret.

https://www.youtube.com/watch?v=5wvSFJ44N34
https://www.youtube.com/watch?v=jpiAu4gqDic

Permalänk
Medlem

@VonLuft: https://www.youtube.com/watch?v=WnLRBIGWFrY är en bra video, det första klippet är typ hur det är i många spel för mig. När han går ut ur hissen utan att använda musen flyter att bra men när han börja röra musen så choppar det. FPSen ändras ingenting.

Permalänk
Medlem

Hmm, säker på att det är supermjukt med tangentbordet? Har du provat mappa en tangent för att rotera i sidled och inte bara röra dig? (det blir ju inte riktigt en rättvis jämförelse annars)

Visa signatur

A modest man is usually admired, if people ever hear of him.

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

Har du provat att aktivera G-Sync för fullscreen only.

Visa signatur

CM NR200P MAX • CM 280 AIO • Corsair SF750 • Asus B550-I Strix • Samsung 980 Pro • Crucial Ballistix MAX 4000 • LG OLED48CX • Ryzen 5950X • Radeon RX 6950 XT

Permalänk
Medlem

@VonLuft:

Ser inga direkta hack i nån av de där filmerna. Kanske blir mer tydligt när man själv håller i musen dock :/

Testa att slå på musacceleration.

Visa signatur

5700x3D | RTX 2060 Super | 2 TB M.2 | 32 GB RAM | Gigabyte DS3H| 750 WATT

Permalänk
Medlem

Har du provat olika USB-portar? Såvitt jag kan se har inte det här moderkortet några "specialare" med annat styrchip, men du kan åtminstone testa att byta mellan USB2 eller USB3 uttag. (jag skulle föreslå USB2 i första hand)

Har du använt samma musmatta/yta för alla tester? Kanske läge att prova någon annan isåfall?

Visa signatur

A modest man is usually admired, if people ever hear of him.

Permalänk
Medlem

@FX9: Kolla inte på gubben utan omgivning när man snurrar. Det är betydligt tydligare in en av dem.

Permalänk
Medlem

@Roger W: Har testat alla portar jag har, både back of fram på chassit.
Har testat 5 olika musmattor, alla splitter nya.