Permalänk
Medlem

Hjälp att välja moderkort X99

jag har den här datorn https://pcpartpicker.com/user/zautos/saved/QXYJxr + 2 extra fläcktar från noctua.
ett problem bara. Moderkortet gick sönder och skickades in på RMA och fick tillbaka det några veckor senare. Mindre än 24h senare så gick det sönder igen på samma sätt. Så eucomtech har erbjudit mig att skaffa ett nyt av samma typ eller ett annat moderkort från dem.

Om det är billigare så får jag mellan skillnaden i price och om det är dyrare så får jag betala den kostnad. om det är lite dyrare så värkar det som att jag inte behöver betala mellan skillnaden.

Fråga nu om jag kan få tillbaka hela beloppet om för att köpa ett på ett annat ställe men jag har inte fått svar än på det.

Det jag använder datorn till är att spela in youtube videos och att redigera. Kommer redigera annat än spel videos i framtiden också. Jag gör också skol saker på den men det är mycket mindre krävande.

Ljust nu har jag mus, mic, webbcam, tangentbord och trådlöst tangentbord. Kommer antagligen skaffa en extern kortläsare för sd kort oc liknande. Så måste minst ha 5 USB portar. Tror inte det kommer vara ett problem.

Jag värkar vara en mästare på att ha sönder saker så bra RMA process hos företaget är en bonus.

De som jag kolla på är typ
https://eucomtech.eu/se/x99a-xpower-gaming-titanium.phtml
https://eucomtech.eu/se/x99-deluxe-ii-s2011-v3-x99-atx.phtml
https://eucomtech.eu/se/ga-x99-designare-ex-s2011v3-x99.phtml

Om ni har några frågor så får ni hjärna ställa dem?

Permalänk
Hedersmedlem

Helt osannolikt att två moderkort efter varandra går sönder på samma sätt om det inte finns någon bakomliggande orsak.

Vilken felsökning har du gjort av bygget i övrigt? Använder du ESD-skydd?

Exakt vad är det som går sönder?

Visa signatur

W10, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Pixel 7 pro

Permalänk
Medlem

@MultiMan: de reparerade det och skicka tillbaka det. så det är inte 2 olika det är samma moderkort 2 gånger.

Jag använder esd armband.

jag vet inte exakt vad som var trasigt på det. De gav inga detaljer på vad de hade reparerat på det. Såg att de hade stoppat dit ett batteri och tagit bort några komponenter.

Datorn startar inte är felet vet inte hur jag ska felsöka. För att veta något mer exakt när datorn inte startar oavsett vad jag gör.