Permalänk
Medlem

USB hubb tappar anslutning

Jag köpte två stycken av dessa för att ansluta externa 2.5 hårddiskar (utan extern strömförsörjning) till min dator.

Problemet är att den tappar anslutningen till de anslutna hårddiskarna så fort jag belastar dem. Om jag t.ex. försöker föra över en fil från en ansluten hdd till en annan fryser överföringen direkt medans det kan gå ett tag (ibland) om bara en hårddisk är ansluten.

Trodde först att de inte fick tillräckligt med ström men usb hubben ger 3A så det borde vara mer en tillräckligt speciellt för en enstaka hdd. Jag köpte två stycken och har samma problem på båda så det bör inte vara ett hårdvarufel.

Jag har bara testat det på två Windows 10 datorer då jag inte har något annat till hands, men kan det vara ett drivrutinsproblem? Tänkte om någon haft snarlika problem med en annan generisk usb 3.0 hubb.

Mvh,
Henrik

Permalänk
Medlem

@Alfsvåg: Jag har haft problemet med mitt tangentbord när jag körde cam och en Yeti Pro mic via den samt något annat och när camen gick igång så dog allt. Jag gick in och satte så windows inte kan stänga av USBn och det funkade för mig om det skulle kunna vara så simpelt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av inze88:

@Henke779: Jag har haft problemet med mitt tangentbord när jag körde cam och en Yeti Pro mic via den samt något annat och när camen gick igång så dog allt. Jag gick in och satte så windows inte kan stänga av USBn och det funkade för mig om det skulle kunna vara så simpelt.

Okej. Gick den igång sen igen? För mina hårddiskar dör, sedan går de igång och sedan dör/fryser de igen o.s.v.

Dock löste sig problemet genom att köra med USB 2.0 portarna istället. Så det bör vara något vajsing med drivrutinerna för USB 3.0. Att köra med USB 2.0 ger visserligen en markant segare överföringshastighet (ca 40MB/s kontra 100MB/s), men bättre än att det inte fungerar alls. Har svårt att tro att det kan vara någon inställning eftersom det fungerar utmärkt att köra hårddiskarna direkt i datorn utan hubben, så tillsvidare biter jag i det sura äpplet och kör vidare på 2.0

Permalänk
Medlem

@Alfsvåg: De jag menade va att som det blev för mig det blev för hög last på det hela därför dog mitt jag plugga ur min usb stoppade i den igen då funkade allt tills jag drog på allt igen.