Svenska VPS-hosting tips till e-handel

Permalänk

Svenska VPS-hosting tips till e-handel

Hej alla,

Jag behöver lite tips och idéer då jag håller på att starta en webbshop med Magento som content management system.
Hittills har jag kört lite Godaddy, funkade lite halvtaskigt. Sedan bytte jag till Hostgator och uppgraderade till deras snabbaste Cloud lösning men svarstiderna blir ju längre än tiden det tog att ladda sidan när man satte igång en CDN. Så jag vill flytta hem till Sverige istället för att få snabbare svarstider och enklare att få tag på supporten vid behov. Visst är svarstiden under 2 sekunder redan nu men väntetiden att få svar på servern är nästan 1 sekund. Vilket gör att det borde rimligen gå nästan 1 sekund snabbare hostat hemma i Sverige.

Jag tänkte börja smått och sedan laborera innan jag bestämmer mig för tema och version av Magento. Har testat 1.8.1 med nån enstaka plugin och tema. Modifierat och lekt runt sedan nu är jag igång och kör lite på 2.1.3 vilket är den senaste versionen. Det kommer att vara cirka 2500-5000 artiklar åt gången i butiken då jag kommer att sköta det här företaget på sidan av mitt ordinarie arbete. När det rullar inte tillräckligt med pengar så anställer jag en att sköta orderhanteringen och allt med den biten varvid jag kanske kan ta in mer produkter åt gången. Förhoppningsvis har jag runt 50-100 kunder per dag på hemsidan där ett par % lägger en beställning varje dag. Vilket inte borde innebära för mycket hårt arbete för servern.

Jag såg att misshosting erbjuder en VPS med 2gb ram, 2 cpu 40gb ssd. till ett rimligt pris 170 kr per månad. Vid behov uppgraderar jag givetvis men vid testkörningar av diverse versioner, plugins, betalningslösningar är vi max 5 st anslutna samtidigt så behöver inte 128 gb ram o 36 cpu osv.

Har ni några egna tips? Ballou och Glesys verkar också erbjuda rätt bra lösningar. Har ni kanske kört något liknande och vill dela med er av er historia?

Har kontaktat ett par av de större e-handlarna för att höra de gjorde i början, men de är inte alltför mångordiga mot konkurrenter vilket är förståeligt. Jag ser detta lika mycket som en utbildning för mig själv som en chans att tjäna mer pengar. Man lär sig mycket varje dag och gör många felsteg.

I framtiden är målet att hosta på sina egna dedikerade server när det finns pengar att leka runt med detta också. Att köpa en server och sedan ha ett 10 Gbit lina från Telia borde ge möjlighet att senare sälja hosting alternativ till vänner och bekanta till en låg kostnad för att kunna finansiera den snabba uppkopplingen Att hyra en dedikerad server är ju rejält dyrt. Bättre att försöka bygga sin egna lilla serverhall

Trevlig helg alla!
Robin Eriksson

Visa signatur

7950X, X670E Hero, 64 GB 5200MHz
Macbook Pro M3 Max, 64 GB

Permalänk
Inaktiv

@RobTheBiff Jag har provat cloudroyale och det var väldigt billigt för vad man får men tyvärr inte särskilt stabilt. Bytte till Glesys och sen den dagen har servern aldrig gått ner! Riktigt nöjd med supporten också, fått väldigt bra svar på lite frågor jag hade. Kostar dock en del tyvärr, men jag tycker det är värt det. Kan inte uttala mig om några andra leverantörer då jag inte testat dem, men tar gärna del av vad andra har att säga om dessa

Permalänk
Medlem

Har använt mig av Glesys systemförvaltning och jag kan inte ge annat än 10/10.
Även om dom hade ansvar för all mjukvara gav dom mig ändå root access.

https://glesys.se/tjanster/systemforvaltning

Visa signatur

Mina poster är en illusion. Det som står skrivet här över står i själva verket inte där så inget av det som du läser är sant. Inte ens den här texten. Jag har själv ingen kunskap om det jag skriver och ingen bör således läsa eller ta in den information som står skrivet.

Permalänk

Grymt! Tack för inputen än så länge! Ska definitivt kika in på Glesys och se vad de har för skoj. Skriv gärna på om fler har lite tips eller åsikter. Jag återkommer givetvis med vad jag gjorde i slutändan och hur det fungerade för mig. Jag kommer inte att göra någon migrering mellan servrarna då jag vill starta fresh och testa allt jag kommer på tills jag bestämmer mig för den slutgiltiga lösningen.

Visa signatur

7950X, X670E Hero, 64 GB 5200MHz
Macbook Pro M3 Max, 64 GB

Permalänk
Medlem

Satsa på kvalitet på en gång för det skrämmer bort användare om det går segt.
Ja det kostar, men får inte snåla på detta då det kan straffa sig!

Kolla också på oderland

Visa signatur

| Citera för svar! | Gilla bra inlägg! |

Permalänk

Hej, Jag har precis dragit igång en VPS hos glesys för ett par dagar sedan och kommer att satsa på kvalité och prestanda men även uptime är ju ganska viktigt! Nu väntar jag bara på att flytten av mina domäner blir klara så jag kan köra igång och testa för fullt.

Webbshoppen kommer att vara bland den största inom sitt segment och jag är inte alltför sugen att flytta leverantör osv när driften väl är igång. Då ska det flyta på klanderfritt och vara väldigt snabbt även för kunderna. Jag vet inte riktigt om jag vågar outa hemsidan senare (om man ens får det? då det kan ses som reklam?) här senare men återkommer givetvis med hur allt fungerade och vid skarpt läge när alla avtal är tecknade och aktiebolaget rullar. Så kan förhoppningsvis fler lära sig i framtiden om hur det fungerar.

Jag är i grunden utbildad testförare från Norrland så jag tror att vem som helst kan klara att driva en webbshop med lite vilja!

Som jag har upptäckt det så kan man absolut testa med en shared server hos en billig leverantör när man håller på att lära sig systemen och hur allt hänger ihop. När man börjar få koll och inser att prestandan inte kommer att räcka till på långa vägar då får man hosta upp och gå på det seriösa / dyrare alternativen.

Ha det gott så länge!

Visa signatur

7950X, X670E Hero, 64 GB 5200MHz
Macbook Pro M3 Max, 64 GB

Permalänk
Medlem

Du borde definitivt titta på en lite högre tjänstenivå i stil med Glesys systemförvaltning, i alla fall om det är ett seriöst projekt som förväntas att ha en riktig omsättning. No offense, men att du ens funderade på att använda GoDaddy är en indikation på att du kanske inte har den erfarenhet som man bör ha om man ska driva en hemsida som omsätter nämnvärda summor rintiga pengar. Drift av sin huvudförsäljningskanal är defenitivt att betrakta som någonting värt att investera i.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

Ja givetvis bör man direkt gå på en stabil lösning vid drift men ett billigt alternativ duger nog åt de flesta för att lära sig. Man kan lika gärna lära sig på en raspberry pi om man vill det.

Men en budget på 1500-2000 kr / månad för webhosting är nog rimlig vid lansering av en webbshop av lite större storlek. Jag kommer givetvis uppgradera servern efter behov och inte låta den kvävas av för mycket trafik / stor databas. Har precis börjat ladda upp på glesys servern och återkommer med mer info senare.

Trevlig helg!

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

7950X, X670E Hero, 64 GB 5200MHz
Macbook Pro M3 Max, 64 GB