Permalänk
SpelClockers

M2 disk hittas inte i Bios

Moderkort https://www.inet.se/produkt/1900171/asus-rog-strix-z270h-gami...
Disken https://www.inet.se/produkt/4300409/corsair-force-series-mp50...

Disken kommer inte upp i bios och då inte heller i Windows 10 installer. Testat med båda m2 portarna på moderkortet, uppdaterat bios till 0801 och inga andra typer av diskar är inkopplade endast USB minne för windows installation.

Hittat lite inställningar som verkar relaterade till M2 diskar i bios.
Under PCH Storage finns Hyper kit 1 och 2 (enable för att köra Hyper Kit adaptrar, disable som är standard för vanliga M2 diskar) testat båda delarna.
Under Onboard Device : M2_1 configuration Auto/Sata eller PCIE mode: testat tvingad till PCIE och även SATA bara för att.
Boot/CSM compatibility Support module, har jag testat stänga av helt och allt till "Boot from PCIE" från legacy till UEFI only eller UEFI first på allt.
Även testat stänga av alla vanliga Sata.

Vet inte om det är någon kombination av saker måste göras som jag missat eller om jag gör något annat fel eller om disken är kass. Har dock inget annat jag kan testa disken i och ingen annan disk att testa på moderkortet.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

@Sir Hitman:
Jag skulle tro att ditt problem är att disken helt enkelt inte stöds av moderkortet.
Enligt Memory/Device Support"STRIX-Z270H-GAMING_Device_report" finns inte disken med i kompatibla enheter.
Nu är detta precis som Memory QVL bara vilka som är testade och garanterade att fungera, fler kan fungera. Men vill man slippa all huvudbry med inkompabilitet är det bäst att hålla sig till vad som finns i dessa listor.

Visa signatur

Det är bättre att fråga och verka dum än att inte fråga och förbli det.

Permalänk
SpelClockers

Hmm ja skulle kunna vara det. Komplicerat att köpa hårdvara och få saker att fungera, trodde inte hårddiskar var något som var tvungen att vara kompatibelt utöver anslutning.

Lite skrämmande att dom ser behovet att testar mikrofoner, högtalare och skärmar men kanske mest fläktar. Undra hur ofta en fläkt inte är kompatibel

Visa signatur