SNES Classic Edition kostar dubbelt så mycket som NES Classic Edition i Sverige

Permalänk
Medlem
Skrivet av GuessWho:

För de flesta är det väl en kombination av pris och vad man får för pengarna.
Man kanske har råd att köpa en begagnad bil för 30kkr, men inte 'har råd' med en SNES Classic för 1500kr för att man har mer än 20 ggr så stor nytta av bilen som av något som för vissa kanske ses mest som en kul pryl och riskerar att bli en "dammsamlare" efter ett tag.

Jag skulle aldrig köpa en glass för 2000kr. Inte för att jag är så fattig att jag inte har 2000kr att lägga. Men för att jag tycker att det skulle vara väldigt korkat att lägga så mycket pengar på något som har så lågt värde för mig.

Ja, min liknelse blir såklart helt irrelevant för folk som inte vill ha produkten alls.

Likadant med glassen. Jag kanske har råd rent tekniskt men fasen.. Bladguld och "äkta tryffel" på en glassjävel? Jag skulle inte ens äta om jag fick det gratis.

På samma sätt finns det säkert folk som antingen totalt saknar intresse för det här eller tycker att produkten är onödig då man kan bygga bättre eller likvärdig själv.

Men säg att du vill ha produkten och på grund av att den nu kostar 1600Kr istället för typ 800 som först var tänkt, så kommer det bli för kännbart i din ekonomi. Då blir det ju en klassfråga.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Ja, min liknelse blir såklart helt irrelevant för folk som inte vill ha produkten alls.

Jo det är ju klart.
Men man kanske vill ha produkten, men man får väga lite hur gärna man vill ha produkten.

Skulle jag köpa allt jag skulle vilja ha så skulle det kosta långt över vad min ekonomi tillåter och så skulle jag väl behöva ha en hyfsat stor lokal att förvara allt.

Nu kanske vi kommer in på lite mer filosofiskt spår, men...

Frågan är om man skulle bli lycklig av att kunna köpa allt man pekar på.
Det är naturligtvis tråkigt om man alltid får kämpa bara för basbehov som överlevnad, mat och tak över huvudet.
Om man aldrig kan köpa eller göra något (som kostar pengar) bara för att man vill.

Å andra sidan, om man skulle vara en väldigt förmögen horder så skulle det nog kunna leda till många problem också.
Prylar överallt. Förvisso många dyra prylar men du hittar aldrig något när du vill ha det och har inte tid att använda en bråkdel av grejerna.

Den som är nöjd med det han/hon har, har det nog bättre än den som ständigt jagar nästa onödiga grej för att göra sitt liv komplett, i fem minuter.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon138754:

Det är förvisso ett aprilskämt...

Ja det har du ju rätt i..såg franska och kollade inte mycket närmare på det. Man får nöja sig med nes, snes osv för en fjärdedel av priset då.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Förslagsvis kan man ju låta bli att ta ut nästan dubbelt så mycket för en produkt som resten av världen.

Sen kräver jag inte att alla ska ha en, men alla som hade haft råd om de bott i grannländerna skall också ha råd i Sverige. Det tycker jag man kan kräva av ett västerländskt land som åtminstonne på pappret inte är ett utvevklingsland. Jag tycker faktuskt vi ska ha en strävan att utjämna klasskillnader, och att då vara sämre än våra grannländer när det gäller den här produkten känns inte speciellt fräscht.

Är det ett enskilt privat företag som ska ta på sig ansvaret att utjämna klasskillnaderna? Ring Bergsala, snacka med Örjan och övertala honom att han är skyldig till ett samhälle som ökar klassklyftorna, lycka till! Det är det minsta du borde göra med tanke på din fantastiska övertygelse.

Visa signatur

Core i7 5820K @ 4.5GHz | Asus Strix X99 Gaming | Palit Super Jetstream GTX 1080 | 16GB Corsair Vengeance LPX DDR4 2666MHz | Intel® 750 SSD 400GB PCIe, Samsung 840/850 Evo 750GB & 1TB | Asus 12x Blu-Ray Combo | Phanteks Enthoo Luxe | 3x Nanoxia Deep Silence 140mm + 5x 120mm | Corsair H105 | Corsair AX1200i 1200W | Windows 10 Pro | Asus ROG Swift PG348Q | Audio Pro Addon T12 | Sennheiser HD650 | Corsair Vengeance K70 | Mad Catz R.A.T. 7 MMO

Permalänk
Inaktiv

Har inget otalt med priset, men Nintendo kan dra åt h-lvete. Aldrig mer jag kommer köpa någon från dem och Pokemon Go är härmed avinstallerad.
Jag tycke det var idiotisk att förbeställa men jag gjorde det ändå, jag tillhör gruppen som precis missade och jag misstänker att vi är väldigt många.

Jag har acceptans emot girighet, säg att Nintendo skulle ta 5000kr för snes classic, fine helt accepterat. Men att medvetet välja att inte tillverka så många produkter som marknaden efterfrågar när inga som helst hinder finns, handlar enbart om att tävla i hur stor ash-le man kan vara emot sina kunder och ändå få dem att köpa deras produkter.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Ja, min liknelse blir såklart helt irrelevant för folk som inte vill ha produkten alls.

Likadant med glassen. Jag kanske har råd rent tekniskt men fasen.. Bladguld och "äkta tryffel" på en glassjävel? Jag skulle inte ens äta om jag fick det gratis.

På samma sätt finns det säkert folk som antingen totalt saknar intresse för det här eller tycker att produkten är onödig då man kan bygga bättre eller likvärdig själv.

Men säg att du vill ha produkten och på grund av att den nu kostar 1600Kr istället för typ 800 som först var tänkt, så kommer det bli för kännbart i din ekonomi. Då blir det ju en klassfråga.

Detta måste få dig att sova dåligt i flera veckor :), mail från Porsche Väst idag:

Den snabbaste och motorstarkaste Porsche 911 som någonsin godkänts för allmän väg är redo för avtäckning: Nya Porsche 911 GT2 RS får världspremiär på Goodwood Festival of Speed i Storbritannien, 30 juni till 2 juli.

Med en 700 hk (515 kW) stark boxermotor med biturbo och en vikt på 1 470 kg med full tank, accelererar den lätta tvåsitsiga sportbilen från 0 – 100 km/tim på 2,8 sekunder. Den bakhjulsdrivna coupén har en toppfart på 340 km/tim och med teknik till stor del lånad från tävlingsverksamheten är nya GT2 RS hela 80 hk (59 kW) starkare än den 3,6 liter stora föregångaren samtidigt som vridmomentet ökats med 50 Nm till 750 Nm.

Motorn baseras på 3,8-litersmotorn från 911 Turbo S med 580 hk (427kW). Stora turboaggregat pressar in mer luft i förbränningsrummen för att öka motoreffekten. Ett extra kylsystem ger optimal kylning och vid mycket höga temperaturer sprejas laddluftkylaren med vatten. Det sänker gastemperaturen under överladdningsfasen och garanterar optimal motoreffekt även under extrema förhållanden. Den anpassade sjuväxlade dubbelkopplingslådan (PDK) i nya GT2 RS överför motoreffekten utan avbrott. Dessutom är det specialgjorda avgassystemet tillverkat av extralätt titan. Det väger cirka sju kilo mindre än avgassystemet i 911 Turbo och ger ett emotionellt ljud utan motstycke.

För första gången firar Porsche Design tillkomsten av sin högprestandabil med att ge ut en speciell klocka. Som en blinkning till motorsporten erbjuds den uteslutande till ägarna av den nya bilen och kan bara beställas tillsammans med den nya GT-modellen vid ett Porsche Center.

Racing-chassi med dynamisk kurvtagning
I sportsammanhang räknas varje detalj. Och bland supersportbilar är kurvhastigheterna på en helt annan nivå. 911 GT2 RS når dessa hastigheter tack vare ett fulländat racing-chassi med bakhjulsstyrning och däck av typ Ultra High Performance (UHP).

Som alla GT-sportbilar har den nya toppmodellen ett specialkalibrerat PSM-system med sportläget utformat för optimala köregenskaper. Kraftfulla luftintag och en imponerande bakvinge understryker att bilens aerodynamik varit grunden både för form och design. De stora, breda hjulen (265/35 ZR 20 fram och 325/30 ZR 21 baktill) garanterar broms- och sidokrafter utöver det vanliga.

911 GT2 RS har Porsche Ceramik Brakes (PCCB) som standard. Framskärmarna, luftutsläppen vid hjulhusen, skalet på ytterbackspeglarna (Sport Design) luftintag baktill och delar av bakpartiet är tillverkade av kolfiberförstärkt plast (CFR) liksom flera detaljer inuti bilen. Bagageluckan är också av kolfiber för att göra bilen så lätt som möjligt. Taket däremot är av magnesium. Båda karossdelarna har distinkta längsgående valsade karosslinjer.

Weissach-paket sparar 30 kg
Prestanda kan alltid förbättras – till och med på en 911 GT2 RS. Det är anledningen till att Porsches tekniker utvecklat ett Weissach-paket, ett tillval som sparar cirka 30 kg i vikt. Paketet innehåller detaljer av kolfiber och titan. Till exempel är taket och krängningshämmarna gjorda av kolfiber liksom bärarmarna på båda hjulaxlarna. Fälgar av magnesium sparar både totalvikt och ofjädrad vikt vilket ger bättre chassiegenskaper. Bagageluckan och taket med synlig kolfiberväv pryds av en central stripe i samma färg som bilen för ett visuellt mer distinkt utseende.

En verkligt sportig interiör
Inredningen i 911 GT2 RS domineras av röd Alcantara. Svart skinn och detaljer med finish av kolfiberväv är standard. Sportratten med växelpaddlar ger snabba och sportiga växlingar. Föraren och passageraren kan uppleva supersportbilens dynamiska köregenskaper från djupt skålade säten med kolfiberväv-finish.

Som i alla 911 är Porsche Communication Management (PCM) den centrala kontrollenheten för ljud, navigation och kommunikation. Modulen Connect Plus och appen Porsche Track Precision ingår också i standardutrustningen. De gör det möjligt att spela in, visa och analysera kördata med en smartphone.

Tillvalet Sport Chrono-paket utökar PCM-funktionerna och inkluderar en prestanda-display som kan användas för att visa, spara och utvärdera varvtider. Det innehåller också ett stoppur på kontrollpanelen med både analog och digital display. Dessutom har Sport Chrono-paketet i 911 GT2 RS en varvavkännare. När man använder appen Porsche Track Precision tillsammans med externa markörer på start/målrakan gör varvavkännaren det möjligt att få varvtider med hög precision.

Exklusiv klocka till bilen: Porsche Design 911 GT2 RS Chronograph
Porsche Design har tillsammans med Porsche Motorsport utvecklat 911 GT2 RS Chronograph till köpare av den nya supersportbilen. Den är uteslutande reserverad för köpare av 911 GT2 RS. Urverket som är det första som utvecklats av Porsche Design, är resultatet av tre års arbete. Kaliber 01.200 har en Flyback-funktion, en lastvägsoptimerad bridge och ett officiellt äkthetscertifikat, COSC. Boetten är tillverkad av lättvikts-titan.

Flyback-funktionen är inspirerad av motorsporten och är en specialdetalj på Porsche-klockan. På en traditionell kronograf måste knapparna tryckas in tre gånger för att mäta kontinuerliga tidsintervaller. Första trycket stoppar kronografen, det andra trycket nollställer den och med det tredje trycker börjar tidtagningen igen. På en kronograf med Flyback-funktion sker den här processen automatiskt och i snabb följd. Stoppfunktionen och den pågående tidtagningen är tydligt märkta med gula markeringar. Många av klockans detaljer är tagna från supersportbilar. Urverkets rotor av volfram är återgiven på 911 GT2 RS-fälgarna.

Urtavlan är gjord av kolfiber och formen på displayen matchar bilens instrumentkluster och varvräknaren. 911 GT2 RS och kronografen säljs endast i Porsche Center världen över. Bilen och klockan tillverkas var för sig enligt kundens önskemål och levereras tillsammans.

Priset för Porsche 911 GT2 RS i Sverige blir 2 700 000 kronor. Porsche Design GT2 RS Chronograph är ännu inte prissatt.

Visa signatur

Core i7 5820K @ 4.5GHz | Asus Strix X99 Gaming | Palit Super Jetstream GTX 1080 | 16GB Corsair Vengeance LPX DDR4 2666MHz | Intel® 750 SSD 400GB PCIe, Samsung 840/850 Evo 750GB & 1TB | Asus 12x Blu-Ray Combo | Phanteks Enthoo Luxe | 3x Nanoxia Deep Silence 140mm + 5x 120mm | Corsair H105 | Corsair AX1200i 1200W | Windows 10 Pro | Asus ROG Swift PG348Q | Audio Pro Addon T12 | Sennheiser HD650 | Corsair Vengeance K70 | Mad Catz R.A.T. 7 MMO

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bascule666:

Är det ett enskilt privat företag som ska ta på sig ansvaret att utjämna klasskillnaderna? Ring Bergsala, snacka med Örjan och övertala honom att han är skyldig till ett samhälle som ökar klassklyftorna, lycka till! Det är det minsta du borde göra med tanke på din fantastiska övertygelse.

Varje enskilt företag skall naturligtvis göra sin del i det hela. Många bäckar små, du vet? Det är väl en glasklart självklarhet att ett enskilt företags idiotiska prispåslag på en enskild produkt inte löser klassklyftorna, men de gör inte saken bättre genom att sätta ett pris som gör den icke nåbar för många när den förut var det. Det blir helt fel.

Sen, visst de "får" sätta vilka jävla priser de vill, tyvärr, men jag får också tycka att det är fel.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Sen, visst de "får" sätta vilka jävla priser de vill, tyvärr, men jag får också tycka att det är fel.

Vi vet ju inte vad för pris Bergsala tar ut till återförsäljarna. De har åtminstone antytt att deras inköpspris för SNES Classic är högre, utan att nämna några exakta siffror.
Det är väl fritt för en återförsäljare att sälja de till självkostnadspris eller att gå back på dem. Men det är lite mycket begärt av ett vinstdrivande företag. Vill man syssla med välgörenhet så finns det bättre ändamål än att få ut billiga retrokonsoler på marknaden.
Först trodde jag att dessa priser var platshållarpriser och att det slutgiltiga priset skulle bli lägre. Det verkar som jag hade fel.
Men även om vi vet priset till slutkund så vet vi inte priserna i de olika leden. Så det är lite svårt att veta vem man ska skylla mest på.

Jag vill fortfarande ha en. Men känns som jag bryr mig mindre om jag får tag på en för runt 1600kr än om de hade kostat runt 900kr.
Det finns andra sätt att spela retro spel på.
Hade varit skillnad om det var en FPGA lösning med hårdvaruemulering och möjlighet att spela fler spel.
Hade Nintendo släppt en ny SNES med samma storlek och utseende som originalet. Har de inbyggda spelen men även möjlighet att köra original cartridge (inkl flashcarts) med nytillverkad FPGA hårdvara med väldigt exakt hårdvaruemulering och nytillverkade SNES kontrollers i hög kvalité. Men med HDMI och Displayport utgångar (kan ha analoga utgångar också). Så hade jag gett över 2000kr för en sådan.
Det hade varit en mer seriös retro konsol.
Detta är ju mer en gullig min SNES, en retroflört och en kul grej.
Jag vill fortfarande ha en. Men tycker inte att de är lika mycket värt som en seriös lösning.

Permalänk
Medlem
Skrivet av MiLeS:

La en förbokning på Inet ungefär 30 min efter den dök upp på deras sida. Fick mail igår om att jag inte kommer få någon. Helt jäva sinnesjukt. Fuck it, kör en retro pie istället.

Jag la en förbokning på inet 46 minuter efter det öppnade och jag väntas få en enligt dem. Säker på att det var 30 minuter eller att du inte kommer få en?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bascule666:

nya GT2 RS ... samtidigt som vridmomentet ökats med 50 Nm till 750 Nm.

Min nya cykel har större ökning av vridmoment än så.
Den har 80Nm ökning från förra cykeln.

Gamla cykeln = vad jag trampar + 0Nm
Nya cykeln = vad jag trampar + 80Nm
Yamahas starkaste elmotor

Större ökning både absolut och procentuellt.
Jag vet inte hur mycket kraft jag trampar med. Men om vi uppskattar att jag lyckas pusha 250W via mitt eget trampande vid en cadence på 60. Vilket bara är en uppskattning, men låter rimligt. Då enligt denna kalkylator får jag det till att jag ger ca 39.8Nm själv.

Om siffrorna stämmer så är en ökning från ca 40Nm till ca 120Nm en betydligt större ökning än från 700Nm till 750Nm.
Cykeln väger nästan 24kg. Tungt för en cykel, men lättare än GT2:ans 1470kg.

Det ger GT2 RS 0.51Nm/kg och elcykel 5Nm/kg (endast bilens/cykelns vikt).
Om vi räknar in 85kg last (förare/cyklist + kläder + etc)
GT2 RS 0,48Nm/kg
Elcykel 1,1Nm/kg

Porschen är naturligtvis mycket snabbare än en elcykel som ger assistans upp till 25km/h
Men gillar man siffernörderi så ger elcykeln ändå en ganska imponerande ökning.
Jag har mycket backar i närheten så det gör nytta. Kan ibland blåsa kraftigt också. Annars hade jag nog inte brytt mig.
När det är lättcyklat går det ju att cykla över 25km/h utan assistans.

Hursomhelst så verkar 911 GT2 RS vara en grym bil.
Har du beställt en?

Permalänk
Medlem

Mycket pengar för en gimmick produkt. 800 kunde den vara värd men kommer den kosta det dubbla så står jag över.

Visa signatur

| Ryzen 5800x | Asus prime x470 pro | Asus rtx 3080 tuf oc | Gskill 32gb 3,6ghz | aw3225qf |

Permalänk
Medlem
Skrivet av gabriel15:

En ny NES classic kostar 2500kr idag om man ska ha tag på en.

Får man en SNES classic för 1500kr är det nästan halva priset så länge man kan få tag på en.

Bergsala AB skall tydligen döpa om sig till Scalpers Inc.

Visa signatur

macOS: MacBook Air 13" [M1/16/256GB], MacBook Pro 16" [M2/32/512GB], iOS: iPad Mini [128GB/LTE], iPad Pro 12,9" [M1/512GB/LTE], iPhone SE3 [128GB], Apple Watch Series 6 44mm [LTE], LG 77" OLED C2 [OLED77C25LB]
The purpose of morality is to teach you, not to suffer and die, but to enjoy yourself and live. --Ayn Rand
Skriv under ett upprop för en grönare energipolitik: https://energiupproret.se/

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mirialia:

Spelkonsoler har alltid varit en "klassfråga".

Skickades från m.sweclockers.com

Inte jämfört med bra spel-PC och Mac. Skulle säga att prispannet är klart större på både datorer och telefoner än just konsoler.

Visa signatur

macOS: MacBook Air 13" [M1/16/256GB], MacBook Pro 16" [M2/32/512GB], iOS: iPad Mini [128GB/LTE], iPad Pro 12,9" [M1/512GB/LTE], iPhone SE3 [128GB], Apple Watch Series 6 44mm [LTE], LG 77" OLED C2 [OLED77C25LB]
The purpose of morality is to teach you, not to suffer and die, but to enjoy yourself and live. --Ayn Rand
Skriv under ett upprop för en grönare energipolitik: https://energiupproret.se/

Permalänk
Medlem
Skrivet av Perkoff:

Nintendos uppgift är att tjäna pengar för att kunna överleva långsiktig och ge viss utdelning till de som betalat pengar för att köpa aktier (exempelvis japanska pensionssparare). Historiskt sett har Nintendo ofta perioder av låg / obefintlig vinst men ibland blommar de upp och genererar bra cash flow (runt 2007 med Wii och nu 2017 med Switch). De produkter som förlorar pengar måste tas igen med några högmarginal-produkter emellanåt. Därför är det rimligt att lägga på några extra dussin dollar på denna produkt, som trots allt riktar sig till oss som var med på den tiden (typiskt sett 30-plussare med fast jobb). Personligen betalar jag gärna 1500 för denna trevliga nostalgi-kick!

Visst får de höga marginaler, men Nintendo är ingen välgörenhetsorganisation.

Skickades från m.sweclockers.com

Är du verkligen så säker på att det är Nintendo?

Jag skulle kunna misstänka giriga distributörer som anammar scalpertaktik och utnyttjar sina distributionsmonopol/rättigheter på de marknader som de kontrollerar.

Dessutom; om nu Nintendo vill tjäna mer pengar främst på dessa Mini-konsoller (som du hävdar ovan), varför tillverkar de och säljer inte fler om dem då?

This does not compute.

Visa signatur

macOS: MacBook Air 13" [M1/16/256GB], MacBook Pro 16" [M2/32/512GB], iOS: iPad Mini [128GB/LTE], iPad Pro 12,9" [M1/512GB/LTE], iPhone SE3 [128GB], Apple Watch Series 6 44mm [LTE], LG 77" OLED C2 [OLED77C25LB]
The purpose of morality is to teach you, not to suffer and die, but to enjoy yourself and live. --Ayn Rand
Skriv under ett upprop för en grönare energipolitik: https://energiupproret.se/

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bascule666:

För det första är det inte samma produkt, SNES Classic är inte samma som NES Classic. För det andra så är det alltså du som avgör om det är en klassfråga eller ej. Jag tramsar på...

Hmm...

Det är väldigt likartade produkter, som även vänder sig till en likartad/samma målgrupp, med en likartad produktionskostnad (+ en kontroller extra), och med en likartad prissättning (utanför de marknader som Bergsala styr över).

Visa signatur

macOS: MacBook Air 13" [M1/16/256GB], MacBook Pro 16" [M2/32/512GB], iOS: iPad Mini [128GB/LTE], iPad Pro 12,9" [M1/512GB/LTE], iPhone SE3 [128GB], Apple Watch Series 6 44mm [LTE], LG 77" OLED C2 [OLED77C25LB]
The purpose of morality is to teach you, not to suffer and die, but to enjoy yourself and live. --Ayn Rand
Skriv under ett upprop för en grönare energipolitik: https://energiupproret.se/

Permalänk
Medlem
Skrivet av RVX:

Är precis såna här ockerpriser som för att jag nu istället tog saken i egna händer och bygger mig en retropie. 3 kontroller beställda:
En ibuffalo snes vilket jag hört ska vara den bästa.
Retrolink nintendo 64 controller och hyperkin gn6 genesis. Lång väntan bara, men kommer förhoppningsvis lagom tills semestern börjar. Retropie ligger redan och väntar, skulle tänkt till lite innan och beställt Kontrollerna först men allt sker ju med tanke på det här rövarpriset.
Tänker inte gnida nintendos och Bergsalas plånböcker precis.

Skickades från m.sweclockers.com

Kika även på 8bitdo SNES (bättre än Buffalo enligt de flesta som prövat båda).

Visa signatur

macOS: MacBook Air 13" [M1/16/256GB], MacBook Pro 16" [M2/32/512GB], iOS: iPad Mini [128GB/LTE], iPad Pro 12,9" [M1/512GB/LTE], iPhone SE3 [128GB], Apple Watch Series 6 44mm [LTE], LG 77" OLED C2 [OLED77C25LB]
The purpose of morality is to teach you, not to suffer and die, but to enjoy yourself and live. --Ayn Rand
Skriv under ett upprop för en grönare energipolitik: https://energiupproret.se/

Permalänk
Medlem
Skrivet av talonmas:

Men det är väl bara att beställa en från utlandet? Då får man den för 79 dollar OCH slipper kemikalieskatten. Förstår inte problemet

Gärna!

Kan du hjälpa mig med var så är jag mycket tacksam (beställer mycket utomlands, och har inget emot det)?

Visa signatur

macOS: MacBook Air 13" [M1/16/256GB], MacBook Pro 16" [M2/32/512GB], iOS: iPad Mini [128GB/LTE], iPad Pro 12,9" [M1/512GB/LTE], iPhone SE3 [128GB], Apple Watch Series 6 44mm [LTE], LG 77" OLED C2 [OLED77C25LB]
The purpose of morality is to teach you, not to suffer and die, but to enjoy yourself and live. --Ayn Rand
Skriv under ett upprop för en grönare energipolitik: https://energiupproret.se/

Permalänk
Medlem
Skrivet av Shakermaker:

Å andra sidan är det väl lustigt hur detta höga pris (mycket på grund av skatter hit och skatter dit) gör att de som då är privilegierade till att köpa denna produkt faktiskt finansierar bidragen till de som inte har råd med den. Så i slutändan blir det kanske mer rättvist än vad du försöker göra gällande?

Håller med om att det löjligt höga skatteläget i Sverige är skit (världsklass i princip), men det är ju mest på inkomstsidan som den största delen av skatteintäkterna dras in. Undrar om inte just skillnaden i försäljningspris är till en stor del vår "Bergsalaskatt" som vi tvingas betala.

Visa signatur

macOS: MacBook Air 13" [M1/16/256GB], MacBook Pro 16" [M2/32/512GB], iOS: iPad Mini [128GB/LTE], iPad Pro 12,9" [M1/512GB/LTE], iPhone SE3 [128GB], Apple Watch Series 6 44mm [LTE], LG 77" OLED C2 [OLED77C25LB]
The purpose of morality is to teach you, not to suffer and die, but to enjoy yourself and live. --Ayn Rand
Skriv under ett upprop för en grönare energipolitik: https://energiupproret.se/

Permalänk
Medlem

Konstigt att resonera om klassfråga

Jag tycker att diskussionen om klassfrågan är väldigt märklig.

Kommer de som inte anser sig ha råd att betala det pris Nintendo/Bergsala begär för ett nischat samlarobjekt att få ett mycket sämre liv utan en SNES Classic?

Visst kan man tycka det är tråkigt (och kanske en klassfråga) om folk har så snäva ekonomiska ramar att de inte kan ta del av underhållningsformen spel över huvud taget. Men i fallet SNES Classic känns det inte helt relevant. Det finns gott om andra, billigare sätt att spela kulturellt viktiga och helt fantastiska spel.

Jag väljer helt enkelt att inte köpa SNES Classic eftersom det ser ut som att produkten har helt fel pris, och jag skulle känna mig en smula lurad om jag köpte den för det priset.

Självklart har jag inga synpunkter på hur andra resonerar. Om du tycker att den är värd priset och köper den, så säger jag grattis till ett köp som är bra för dig!

Observera att jag har inga problem med att betala 1 500 kr eller 1 500 000 kr för något som jag anser är värt priset.

Permalänk
Medlem
Skrivet av GuessWho:

Vi vet ju inte vad för pris Bergsala tar ut till återförsäljarna. De har åtminstone antytt att deras inköpspris för SNES Classic är högre, utan att nämna några exakta siffror.
Det är väl fritt för en återförsäljare att sälja de till självkostnadspris eller att gå back på dem. Men det är lite mycket begärt av ett vinstdrivande företag. Vill man syssla med välgörenhet så finns det bättre ändamål än att få ut billiga retrokonsoler på marknaden.
Först trodde jag att dessa priser var platshållarpriser och att det slutgiltiga priset skulle bli lägre. Det verkar som jag hade fel.
Men även om vi vet priset till slutkund så vet vi inte priserna i de olika leden. Så det är lite svårt att veta vem man ska skylla mest på.

Jag vill fortfarande ha en. Men känns som jag bryr mig mindre om jag får tag på en för runt 1600kr än om de hade kostat runt 900kr.
Det finns andra sätt att spela retro spel på.
Hade varit skillnad om det var en FPGA lösning med hårdvaruemulering och möjlighet att spela fler spel.
Hade Nintendo släppt en ny SNES med samma storlek och utseende som originalet. Har de inbyggda spelen men även möjlighet att köra original cartridge (inkl flashcarts) med nytillverkad FPGA hårdvara med väldigt exakt hårdvaruemulering och nytillverkade SNES kontrollers i hög kvalité. Men med HDMI och Displayport utgångar (kan ha analoga utgångar också). Så hade jag gett över 2000kr för en sådan.
Det hade varit en mer seriös retro konsol.
Detta är ju mer en gullig min SNES, en retroflört och en kul grej.
Jag vill fortfarande ha en. Men tycker inte att de är lika mycket värt som en seriös lösning.

Anaologue är nog på g med en snes variant men lär väl hamna på en bra bit över 2000kr

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bascule666:

För det första är det inte samma produkt, SNES Classic är inte samma som NES Classic. För det andra så är det alltså du som avgör om det är en klassfråga eller ej. Jag tramsar på...

SNES Classic är inte samma produkt som NES Classic, utan tvekan, men skillnaden är inte på något vis så stor att det skulle justifiera skillnaden i pris.

Kostnaden för de inkluderade spelen kan inte på något sätt justifiera det.
Kostnaden för de olika handkontrollerna kan inte på något sätt justifiera det.
Kostnaden för eventuella skillnader i hårdvaran för att emulera en NES eller en SNES kan inte på något sätt justifiera det. (Om det ens är några som helst skillnader, med tanke på vilken hårdvara som krävs för det...)

Dock så bryr jag mig inte särskilt mycket om NES eller SNES Classic eller retrospelande. Har testat att installera RetroPie och spelat lite, men då jag inte har lust att dedikera en skärm för det så blir det snabbt ointressant. Men med Kodi 18 så kommer det att bli mer permanent.

Permalänk
Medlem

Om jag förstått det rätt så är det inte lagligt inom EU att dela upp marknaden och sätta pris på det sättet. Dubbla priset i SE mot UK är med andra ord inte OK som jag förstår det.

Jag håller på att fråga Bergsala om de har satt priset eller om det är inköpspriset från Nintendo som är mycket högre. Än så länge har de duckat att svara på frågan ....
Vi får göra en class action sida och skicka till EU-kommissionen. Ska precis maila de också och fråga om detta är OK att prissätta på det sättet.

Jag orkar inte läsa alla dessa liknelser. För mig är priset sjukt högt. Oavsett hur man resonerar. Det känns som att vi blir lurade tack vara att denna produkt tillverkas i begränsad upplaga. Antingen är det Bergsala som agerar fel och vill tjäna massa pengar på det (vilket jag misstänker är fallet) eller så är det Nintendo.

Permalänk
Medlem
Skrivet av reza666:

Om jag förstått det rätt så är det inte lagligt inom EU att dela upp marknaden och sätta pris på det sättet. Dubbla priset i SE mot UK är med andra ord inte OK som jag förstår det.

Jag tror att det är lagligt att sätta olika priser i olika länder. Handlare får ju sätta vilka priser de vill, annars ägnar sig tillverkaren/distributören åt något som kallas bruttoprissättning, vilket är olagligt.

Vad som inte är tillåtet i EU är att begränsa möjligheten att importera från ett annat EU-land, då det bryter mot grundprincipen om fri rörlighet för varor, tjänster, människor och kapital.

Alltså: om Bergsala sätter ett så högt pris att de svenska handlarna blir dyrare än handlare i andra EU-länder, så ska det vara fritt fram att importera från ett annat EU-land. Nintendo eller deras distributörer i andra EU-länder får inte styra exempelvis Amazon så att de vägrar leverera till Sverige.

Nu vet jag att detta sker ändå, och i så fall kan man ta hjälp av Konsumentverket att driva ett juridiskt ärende mot tillverkaren/distributören/handlaren. Detta kan dock vara lite jobbigt, vilket är förklaringen till att företagen kommer undan och fortsätter att agera regelvidrigt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gropenator:

SNES Classic är inte samma produkt som NES Classic, utan tvekan, men skillnaden är inte på något vis så stor att det skulle justifiera skillnaden i pris.

Nu har jag inte fått detta bekräftat än, men jag skulle personligen starkt misstänka att den interna hårdvaran är nästan exakt den samma.

Visa signatur

macOS: MacBook Air 13" [M1/16/256GB], MacBook Pro 16" [M2/32/512GB], iOS: iPad Mini [128GB/LTE], iPad Pro 12,9" [M1/512GB/LTE], iPhone SE3 [128GB], Apple Watch Series 6 44mm [LTE], LG 77" OLED C2 [OLED77C25LB]
The purpose of morality is to teach you, not to suffer and die, but to enjoy yourself and live. --Ayn Rand
Skriv under ett upprop för en grönare energipolitik: https://energiupproret.se/

Permalänk
Medlem
Skrivet av mhult:

Jag tror att det är lagligt att sätta olika priser i olika länder. Handlare får ju sätta vilka priser de vill, annars ägnar sig tillverkaren/distributören åt något som kallas bruttoprissättning, vilket är olagligt.

Vad som inte är tillåtet i EU är att begränsa möjligheten att importera från ett annat EU-land, då det bryter mot grundprincipen om fri rörlighet för varor, tjänster, människor och kapital.

Alltså: om Bergsala sätter ett så högt pris att de svenska handlarna blir dyrare än handlare i andra EU-länder, så ska det vara fritt fram att importera från ett annat EU-land. Nintendo eller deras distributörer i andra EU-länder får inte styra exempelvis Amazon så att de vägrar leverera till Sverige.

Nu vet jag att detta sker ändå, och i så fall kan man ta hjälp av Konsumentverket att driva ett juridiskt ärende mot tillverkaren/distributören/handlaren. Detta kan dock vara lite jobbigt, vilket är förklaringen till att företagen kommer undan och fortsätter att agera regelvidrigt.

Låter vettigt men här om det nu skulle stämma är skillnaden att Bergsala har ensamrätt att ta in produkter från Nintendo och i min mening lurar folk. Man kan så klart ta högre priser men det måste vara rimligt. Så förstod jag det när jag läste sist här
http://europa.eu/youreurope/business/sell-abroad/free-competi...
Inte helt säker vilken sida/stycke men jag började på denna sida.
Får läsa på lite mer.....
Sen är ju tillgängligheten en stor faktor. Visst kunde man köpa från Amzon UK som du säger men det går ju inte. Här är återigen en faktor Bergsala tar till vara på. Som sagt inte säker det är deras fel men tills jag hör annat så är det min gissning.
Jag har även tidigare provat att köpa produkter direkt från Nintendo (tex 3DS med Zelda) men de skickar inte till Sverige, väldigt lustigt det med eftersom vi är inom EU.

Permalänk
Skrivet av mhult:

Jag tror att det är lagligt att sätta olika priser i olika länder. Handlare får ju sätta vilka priser de vill, annars ägnar sig tillverkaren/distributören åt något som kallas bruttoprissättning, vilket är olagligt.

Vad som inte är tillåtet i EU är att begränsa möjligheten att importera från ett annat EU-land, då det bryter mot grundprincipen om fri rörlighet för varor, tjänster, människor och kapital.

Alltså: om Bergsala sätter ett så högt pris att de svenska handlarna blir dyrare än handlare i andra EU-länder, så ska det vara fritt fram att importera från ett annat EU-land. Nintendo eller deras distributörer i andra EU-länder får inte styra exempelvis Amazon så att de vägrar leverera till Sverige.

Nu vet jag att detta sker ändå, och i så fall kan man ta hjälp av Konsumentverket att driva ett juridiskt ärende mot tillverkaren/distributören/handlaren. Detta kan dock vara lite jobbigt, vilket är förklaringen till att företagen kommer undan och fortsätter att agera regelvidrigt.

Nintendos restriktiva produktion som resulterar i ett underskott på alla marknader gjorde sannolikt Bergsala fick upp ögonen dör möjligheten att ocker-prissätta konsolen.
Detta eftersom att underskottet effektivt omöjliggör parallellimport från Nintendo Europa.

Detta är min gissning.
Det Bergsala gör är inte olagligt utan vara äckligt arrogant och bortom girigt mot deras återförsäljare och slutkunder.

Som jag skrev tidigare kan de ta sig i brasan.

Och vill någon i ÅF-ledet läcka deras inköpspris till mig via PM så garanterar jag ett 100-procentigt källskydd. Jag jobbar med källskydd i min profession och kan erbjuda olika krypterade kontaktvägar om ni önskar.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av myusername:

Det Bergsala gör är inte olagligt utan vara äckligt arrogant och bortom girigt mot deras återförsäljare och slutkunder.

Som jag skrev tidigare kan de ta sig i brasan.

Skickades från m.sweclockers.com

+1

Jag kommer även att kontakta Nintendo, man kan i alla fall skapa lite brus i maskineriet, om tillräckligt många gör det så kanske ....

Permalänk
Medlem
Skrivet av reza666:

+1

Jag kommer även att kontakta Nintendo, man kan i alla fall skapa lite brus i maskineriet, om tillräckligt många gör det så kanske ....

De ni borde kontakta är de butiker i andra EU-länder som vägrar leverera till Sverige. De bryter mot EU-lag. Konsumentverket borde kunna hjälpa till. Jag har varit i kontakt med dem tidigare, då jag störde mig på ett annat företag som bröt mot denna lag. Då föll det på att jag inte orkade driva ärendet (det handlade om mindre inköp än en SNES Classic).

Eftersom jag inte är tillräckligt intresserad av SNES Classic orkar jag inte driva något nu heller, men någon annan som är mer intresserad av själva produkten kanske kan engagera sig?

Det vore väl coolt att gå en match mot Amazon?

Permalänk
Medlem
Skrivet av jimjans:

Anaologue är nog på g med en snes variant men lär väl hamna på en bra bit över 2000kr

Googlade lite.
Hittade denna variant av NES
Analogue Nt mini

Antar att du menar en motsvarande produkt, fast för SNES spel istället för NES.

Den NT Mini för NES spel kostar $449. Lite dyrt. Men visst, om en NES Classic kostar uppåt 3000kr på marknaden så är väl egentligen en NT Mini + Everdrive mer prisvärt även om det är mer pengar.

Får se om det kommer en SNES variant som du säger och vad den landar på.
Jag tackar för tipset iaf.

Permalänk
Medlem
Skrivet av GuessWho:

Googlade lite.
Hittade denna variant av NES
Analogue Nt mini

Antar att du menar en motsvarande produkt, fast för SNES spel istället för NES.

Den NT Mini för NES spel kostar $449. Lite dyrt. Men visst, om en NES Classic kostar uppåt 3000kr på marknaden så är väl egentligen en NT Mini + Everdrive mer prisvärt även om det är mer pengar.

Får se om det kommer en SNES variant som du säger och vad den landar på.
Jag tackar för tipset iaf.

Vet att Linus tech tips gjorde en reciev av den för några månader sen, dom kom fram till att den var utmärkt för ändamålet och överlägset den bästa lösningen. Sen om det är värt det är en annan femma då den inte direkt är billig.

Infact, här är videon:

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X