Funkar Androiduppdateringar på Huaweis plattor

Permalänk
Medlem

Funkar Androiduppdateringar på Huaweis plattor

Hej,
funderar på att köpa en surfplatta (Android) och har fastnat lite för Huawei MediaPad M3 8.4". Den ska användas för surf, streaming, e-post etc, dvs inga tunga jobb.

Jag tvekar lite då Huawei har lite si och så med ryktet avseende uppdateringar till nya versioner av Android, iaf när det gäller mobiler. Är det någon som har erfarenhet av hur uppdateringar till nyare versioner av Android fungerar på Huawei-plattor? Sen undrar jag hur Huaweis EMUI fungerar i praktiken...är det användbart? Finns det några fördelar?

Kanske någon har förslag på någon alternativ platta?

Hälsningar

z1pppo

Permalänk
Medlem

Ipad om du bryr dig om att få uppdateringar.

Visa signatur

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."

Permalänk
Medlem
Skrivet av Json_81:

Ipad om du bryr dig om att få uppdateringar.

Måste hålla med här, det finns ingen som slår Apple när det gäller att hålla grejerna uppdaterade. Microsoft Surface får du också uppdaterat numera typ för evigt i och med Windows 10, men de är ju i en helt annan prisklass.

Men om du vill hålla dig till Android så tror jag Samsung, Sony och de andra stora aktörerna beter sig ungefär likadant. Det vill säga att man i de flesta fall får uppdatering till "nästa" Android-version och sen nån enstaka funktionsuppdatering. Tillverkarna tjänar inte tillräckligt (typ inget alls förutom goodwill) på att uppdatera sina plattor för att det ska vara värt det längre än så.